Inlägg

Inlägg som burton666 har skrivit i forumet
Av burton666

@Airikr: tackar, ja det var nästan som jag tänkt. Jag vill även ha labels beskrivningar över alla inputs som matchar placeringen på inputsen. Sen skulle jag vilja ha lite mellanrum mellan alla inputs med

Av burton666

CSS, Flex/Grid Layout

Jag försöker få till ett enkelt formulär där jag vill ha tre input-element med olika längder och matchande labels över varje input och submit-knappen till höger om inputarna.

Kan någon förklara för mig hur jag ska gå tillväga för att få till detta med Flex eller grid layout

Av burton666

Fast det är ju fortfarande samma problem även om det skulle fungera. Du kommer med största sannolikhet inte kunna ta bort glaset från den befintliga displayen utan att förstöra allting. Ocj jag gissar att alla displayer som säljs har glaset monterat redan. Att det går att köpa enbart glaset på ebay och liknande gissar jag enbart beror på att folk inte förstår att det "inte går" att byta glaset för sig, och att dessa troligen kinesiska säljare tjänar pengar på denna okunskap

Av burton666

@AedamB: Låter intressant men det känns ju ganska suspekt då du registrerade dig idag bara för att svara på två annonser. Har du några referenser?

Av burton666

GPU GTX 670,770,1050ti eller liknande

Jag skulle vilja uppgradera sonens dator med en lite kraftigare gpu. Det som sökes är grafikkort med minst 3GB videominne. etc. GTX 670 4Gb, GTX 770 4GB, GTX 960 eller liknande.
prisklass runt 500:-

Jag skulle kanske eventuellt kunna gå upp några 100-lappar till ett 1050 ti, GTX 970 eller liknande

Läs hela annonsen här

Av burton666

du har pm

Av burton666

Är grafikkortet kvar?

Av burton666

Är grafikkortet sålt?

Av burton666

Jag bjuder 300+frakt för tangentbordet

Av burton666

Grafikkort till äldre dator (2600K)

Jag tänkte fixa en enklare "Gaming" -dator till min 7 åriga son. Jag har fått tag på en gammal burk med en i7 2600k CPU samt 16GB RAM. Jag har ett gammalt GTX 570 som ligger och skräpar men det skulle kanske vara lite roligare med en aning nyare grafikkort.

Finns det något vettigt alternativ som är bättre än 570-kortet och samtidigt inte flaskas för mycket av processorn? Det är altså begagnat vi pratar om och budgeten är så billigt som möjligt.

Upplösningen som kommer att användas är 1920x1080

Av burton666

Är "Datorpaket 2" kvar ?

Av burton666

Jag köpte ett buddy-pass här på sweclockers då jag ska ha det till sonen och han ska bara använda det på en gammal dator. Jag har bara claimat dom två gratisspelen och provade destiny 2 lite snabbt. Men jag blev överraskad och tyckte att det flöt på väldigt bra. Om jag verkligen letade så kunde jag känna av latensen lite. Det känns ju lite som att det fortfarande är i alfa/beta -version men tummen upp för mig iaf.

Av burton666

Jag tänkte köpa en iphone 7 åt dottern, någon som har koll på om det finns något erbjudande någonstans?

Av burton666

@timerx: tack men jag har många portar i config-filen, jag vill bara ändra den som har ordet "shutdown" efter

Av burton666

Linux regex replace med sed

Jag behöver ändra i ett gäng config-filer och försöker göra detta med ett script. Men hur gör jag för att byta ut porten i följande exempel:
<Server port="8006" shutdown="SHUTDOWN">

Jag har provat: sed -r 's/port="(\d{4})"\sshutdown/\1NyPort/' men får inte till det.

Av burton666

Du har pm

Av burton666

Jag vet inte om det tagits upp redan men jag har missat det i så fall.
1: Om jag har en "gammal" laptop kan jag då skaffa stadia bas utan att köpa handkontroll eller chromecast och köra spelen direkt på laptopen?
2: Finns det någon info om hur man spelar stadia-spel på en pc? kör man via någon dedikerad klient eller hur fungerar det?

Av burton666

MongoDB skapa collections dynamiskt?

Ok jag måste först erkänna att jag inte är helt 100 på termenologin i mongodb så collection kanske är fel ord. Men jag föröker att få till något liknande:

1: själva rooten i databasen med ett namn tex "Library"
2: ett dynamiskt antal "sub-libraries"
3: jag ska kunna lägga till "books-objekt" till de olika "sub-librarie"

Jag använder mig av MongoDB Atlas och nodejs och har lyckats att skapa en databas genom att bara specifiera namnet i själva "connect-urln"
Jag har även lyckats skapa en massa objekt av samma typ gen om att använda mig av "mongoose.Schema". Men hur gör jag för att lägga till "sub-databaser" dynamiskt för att sedan kunna lägga till objekt till dessa?

Av burton666

React skapa ett eget datatable ?

Jag försöker skapa ett eget simpelt datatable då jag inte lyckas att få någon av de datatable-componenter som jag provat att fungera som jag vill.
Mitt första problem är nu att jag bara kan lägga till en rad, försöker jag lägga till en till rad så slutar allt att fungera. Någon som förklara vad jag gör för fel?

Sedan har jag två problem till. Jag kommer att behöva lagra värdena från fälten som objekt i en useState hur ska jag tänka då?

Sedan måste jag kunna ta bort rader och jag antar att jag måste kunna få id:t från samma <tr> som knappen ligger i och sedan kunna plocka bort hela raden vilket jag antar att jag gör genom att ta bort sektionen från rows-useState på något sätt?

import React, { useState } from "react"; //suppressContentEditableWarning={true} const Datatables = () => { const [rows, setRows] = useState([]); const blankRow = () => { return ( <tr> <td className="pt-3-half" contentEditable="true"></td> <td className="pt-3-half" contentEditable="true"></td> <td className="pt-3-half" contentEditable="true"></td> <td className="pt-3-half" contentEditable="true"></td> <td className="pt-3-half" contentEditable="true"></td> <td className="pt-3-half" contentEditable="true"></td> <td className="pt-3-half" contentEditable="true"></td> <td> <span className="table-remove"> <button type="button" className="btn btn-danger btn-rounded btn-sm my-0" > Remove </button> </span> </td> </tr> ); }; const addNewRowHandler = () => { console.log("New Row!!"); setRows(...rows, blankRow); }; return ( <div className="card"> <h3 className="card-header text-center font-weight-bold text-uppercase py-4"> Editable table </h3> <div className="card-body"> <div id="table" className="table-editable"> <span className="table-add float-right mb-3 mr-2"> <a href="#!" className="text-success"> <i className="fas fa-plus fa-2x" aria-hidden="true" onClick={addNewRowHandler} ></i> </a> </span> <table className="table table-bordered table-responsive-md table-striped text-center"> <thead> <tr> <th className="text-center">Kontonummer</th> <th className="text-center">Beskrivning</th> <th className="text-center">Projekt</th> <th className="text-center">Debit</th> <th className="text-center">Kredit</th> <th className="text-center">Belopp</th> <th className="text-center">Moms</th> <th className="text-center">Ta bort</th> </tr> </thead> <tbody>{rows}</tbody> </table> </div> </div> </div> ); }; export default Datatables;

Av burton666

Hur skickar jag en file-path från backend till frontend ?

Jag försöker att skapa en webb-app där man ska kunna ladda upp en pdf från sin dator som sedan visas i webb-appen. Jag hittade en guide för själva fil-uppladdningen guide och ett git-repository.

Jag lyckades förstå att jag kommer åt filnamn och sökväg till filen i upload.js i server-mappen via "file.name" och "file.path" och har lyckats att spara filen till valfri plats. Men hur gör jag för att skicka tillbaka den nya "pathen" till själva app-delen så att jag kan skicka in den i en pdf-viewer-component för att visa filen?