Inlägg

Inlägg som shocker har skrivit i forumet
Av shocker
Skrivet av Dr.Dante:

Vad är det jag tittar på? Tvivlar inte på resultaten, förstår bara inte vad bilderna visar.

För varje hz så förflyttar sig den vita fyrkanten ett steg framåt och eftersom han som tog bilden använde sig av en shutterspeed på 1/10 sekund så ser man 12 st fyrkanter när han har 120hz och 6st när han har 60hz. Om skärmen skulle haft frameskipping som vissa "överklockningsbara" skärmar har, så skulle varannan fyrkant på 120hz varit svart.

Av shocker
Skrivet av Dr.Dante:

I princip alla 1440p-skärmar är IPS-paneler. IPS med dagens teknologi klarar inte av att rita upp pixlarna så snabbt, och att sälja skärmar med föröverklockade PCB till 120Hz (även 120Hz inte når ögat, som tidigare är skrivet i tråden) och att kunna garantera att de når 120Hz skulle antagligen ge för låga yields till en allt för smal marknad.

http://www.overclock.net/t/1382348/post-your-pls-overclocking...

Där har du en snubbe som visar att Qnix har 120hz på riktigt, inte att den hoppar över varannan frame som vissa andra skärmar.

Jag har både catleap 1440p och Qnix 1440p och båda klarar av 120hz och man ser skillnaden på 60, 96, 120hz.

Skrivet av Tommy_h:

Varför kommer det sig att just 96hz är något som många stannar på?

Anledningen till att jag stannade på 96hz var dels pga att filmer spelas i 24fps, 24*4 = 96, men också för att grafikkortet inte jobbar på max core, volt, minne etc när man inte spelar. Tex om jag har 98hz går memory clock från 324 till 1900mhz, vilket är lite onödigt när man bara surfar.

Av shocker
Skrivet av Sisyfos:

Synd bara att det bara kommer till 5 spel än så länge och att det bara funkar till handplockade skärmar...
Men kommer det en 4K-skärm som kostar under 5000kr nästa år med den här teknologin så kanske man slår till!

Om du tänker på det här

Citat:

With a NVIDIA G-SYNC monitor, screen tearing, input lag, and even most eyestrain-inducing stutter are simply gone. All it takes is a NVIDIA GeForce GTX 650 Ti Boost or better GPU, and a NVIDIA G-SYNC enabled monitor – age old frustrations will be eliminated, and games such as Assassin’s Creed IV Black Flag, Batman: Arkham City, Call of Duty: Ghosts, and Watch Dogs will be enhanced with NVIDIA-exclusive features, resulting in the definitive experience.

Så menar dom bara att dom spelen kommer ha nvidia features, tex PhysX, NVIDIA HBAO+ Ambient Occlusion, NVIDIA TXAA anti-aliasing, NVIDIA Bokeh and Depth of Field, och NVIDIA Percentage-Closer Soft Shadows.

Vad jag har läst och hört så kommer Gsync funka med alla spel out of the box, men den kommer till en början bara funka i ASUS VG248QE.

Av shocker

Jag skulle börja med att göra så alla vindruvor hade likadana färger och sedan ta bort lite oönskade fläckar, typ såhär:

http://i.imgur.com/gV5NVOj.jpg

Av shocker
Skrivet av Rekl3M:

Jag kanske ska byta plats på dessa? eftersom asus kyler betydligt bättre?
http://i.imgur.com/yZjXkp7.png

Jag skulle inte bytt plats på korten, om du gör det så kommer asus kylaren bara vara några mm ifrån evga kortet.

Av shocker

Du behöver "bara" betala moms om du köper från sydkorea så räkna med att du måste betala 25% mer.

Av shocker

Testade du stänga av fastboot i bios? Kan vara det som strular.

Av shocker
Skrivet av sparriskrigaren:

Kul inställning folk har här "Du, du ska inte tro att du kan göra något bra!" Det var inte det som var frågan. Ni vet ingenting om den här personen, det kanske blir nästa Notch? Han kanske kommer att ingå i ett team som jobbar på ett storslaget spel om några år?

Ja han kanske är nästa notch, men inte ens notch hade kunnat göra ett mmo som första spel.

TS: Tycker du ska testa unity eller UDK. Om du vill lära dig programmera i UDK så rekommenderar jag den här boken.

Av shocker
Skrivet av Mikael07:

Men deras teknologi har ju också begränsningar i detaljrikedom. Han säger själv att man måste konvertera till deras format vilket görs med 3.5 *10^9 punkter per timme. Även om det är bra, så sätter det ju en verklig begränsning på hur många punkter man kan ha i sin modell, beroende på hur lång tid man har att vänta på konverteringen. Så visst, "trillions of trillions of trillions" med punkter är inte ett problem så länge man kan vänta i ~10^26 timmar, eller tiotusen miljarder miljarder år.

Jag känner mig nästan lite fånig med att märka ord så här. Men det är ju precis just det att han slänger sig med massa vansinniga claims som detta utan att blinka, och i samma mening hävda att "alla andra är så jävla dåliga". Det är det jag får spader på!

Det där med "trillions of trillions of trillions of points" var väl menad för spel, då man bara behöver konvertera tex en sten och sen duplicera det hur många gånger man vill.

Av shocker

Rise of Nations?

Av shocker

Om du ska köpa titan så vore det FEL att inte ha en skärm från 120hz.net, 1440p ips skärm som klarar 120hz+.

Av shocker

Om du har windows 7 eller 8 så kan du ha samma problem som jag hade. För mig försvann 64gb ledigt utrymme på ssdn, visade sig att ca 16gb var pga page filen och resten var pga hibernate som sparar 75% av ramen du har och eftersom jag har 64gb ram nu så blev det en hel del.

Om du inte använder hibernate så öppna cmd som admin och skriv "powercfg -h off", då borde du få 12gb mer utrymme!

OBS! Om du har windows 8 kommer du inte kunna använda fast boot utan hibernate.

Av shocker
Skrivet av KurtEgon:

Hade samma problem men uppdaterade några gånger så funkade det. Kommer köpa humble bundlen precis innan den går ut också, ska se om det kommer något mer läckert spel!

Du behöver inte vänta till slutet, man får alla spel även om man är en av dom första som köper, om du betalar mer än genomsnittet dvs.

Av shocker
Skrivet av Sjoooberg:

Bara jag som gillar alla nya Layouts som Youtube får?

Hur som, folk klagar på att dom ser vad sina prenumerationer gillar för video klipp osv. Du får enkelt bort det genom att först trycka på "Mina prenumerationer" på vänster sida, nu borde du se vad dina pren. gör för något (gillar, laddar upp klipp, lägger till favorit osv) men sedan ovanför filmerna trycker du på "Bara uppladdade videoklipp".

Nope inte bara du, dock så måste jag klaga på att den inte är centrerad, halva skärmen är helt vit nu >.<

Av shocker
Skrivet av Zuggmate:

Intel som valt namn på orkanen?

Sandy is now crossing the bridge

Av shocker
Skrivet av FeedHurley:

Men om man ansluter telefonen till en extern skärm/tv så kommer väl telefonen fortfarande bara kunna som max leverera sin egen upplösning eller?
I sådant fall är det ju rätt användbart att ha högre upplösningar för att få märkbar kvalité på externa skärmar

Njaa, vet inte hur det är med android men med tex nokia 808 som har 640x360 skärm så kan man visa fullhd material via hdmi.

Av shocker

Om ni vill kunna ladda ner och spela samtidigt så får du skaffa fiber, hur mycket det kostar beror på var du bor och hur många grannar du kan få med. Då borde du också kunna få 100/10(0), bara att ringa olika företag för att få reda på kostnaden.

Edit: Bredbandsbolaget skulle jag inte rekommendera om man bor i hus, min farsa har det och internet går ner då och då + att deras BBB modem pajjat minst 5 ggr på 1 år. Om man bor i lägenhet däremot så funkar BBB toppen.

Av shocker
Skrivet av Pimpim666:

Som jag skrev tidigare så finns det inga IPS paneler med 120hz vilket gör att spelen blir urtvättade och gräsliga. Du offrar färger och bildkvalitet mot smidigare animationer.

Jag har en 2560x1440 ips skärm på 100hz och måste säga att jag fick en större WOW effekt med 120hz & 3D än med ips panelens färger och då gick jag endå från en 6bit tn skärm till 8bit ips.

TS: Om du inte är grafisk designer / fotograf eller något liknande så skaffa 120hz, du behöver inte ens ha 120fps för att det ska ha någon nytta.
När du har 15, 30 eller 60 fps så kommer du inte märka någon skillnad, men resten kommer flyta bättre än på 60hz.

Av shocker
Av shocker

Om någon undrar vad det var som nokia visade idag så var det lumia 920 och lumia 820. Två saker som stog ut för mig var:
Ingen 41mp pureview kamera men en väldigt bra stabilisator så det blir bättre bilder i mörka lägen & video.
"Augmented reality" i nokia maps så man kan sikta mot en resturang, klicka och så kommer det upp info om den.