Inlägg

Inlägg som Pnorberg har skrivit i forumet
Av Pnorberg

Ser ni inte sammankopplingen?! Expriment, racoon = Racoon City = Resident Evil.

Av Pnorberg

Kunde dom inte gjort en CGI film på första istället?

Av Pnorberg

Jag har gått Kreativ Designer i Skellefteå, två års utbildning med 25 veckors praktik. Slutade i Maj och har inget jobb än. Förhoppningsvist får man något jobb nu under hösten.
Kreativ Designer har samma inriktning som Hyper Island, dock inte lika stor. Har inte startats nu på 2 år på grund av för få sökare och för dålig marknadsföring.
En från klassen fick jobb i sthlm, ingång på 25.000, tre andra i Skellefteå, ingång på 20.000 kr.
Ni som bor i Norrland (egentligen hela landet) och är intresserade av Flash actionscript så startar det en Avancerad actionscript utbildning till vårterminen i Skellefteå. Många av företagen vill ha duktiga flash kodare så där finns jobb chans. Det är en utbildning på ett år.

Av Pnorberg

När jag körde Vista två månader så tyckte jag det var snyggt till en början. Men gick någon vecka och Vista såg ut som det sett ut för mig sedan 95, Windows klassiska tema. Allt annat känns för stort. Bakgrundsbilder använder jag knappt idag, svart bakgrund utan ikoner, finare blir det inte.
Har funderat länge på att börja ändra själv utseendet i XP till något väldigt enkelt men har bara inte tagit tag i kragen.

Förövrigt hoppas jag på att nästa Windows kommer ge mig möjligheten och installera det jag vill, t.ex. endast Windows utan några spel, utan webbläsare, media spelare, m.m.
Bara ett rent operativsystem.

Av Pnorberg

Har ätit för många burgare dom senaste åren.

Av Pnorberg

Hör med dom på www.mitsubishiclubsweden.se.
annars så gör Mekonomen nu reklam för deras verkstad om att dom ger en stämpel och är lika värd som hos en märkesverkstad.

Av Pnorberg

En sak angående löjliga avgassystem. Finns en sak som jag stör mig på fruktansvärt mycket på nya Audi A4, 1.8T och modellen innan, som har singel utblås på båda sidorna av bilen, vilket är fruktansvärt onödigt för en bil med fyra cylindrar, bara där för utseendet.
[img]
IS-F har på båda sidorna, var bara prototyp modellen som saknade en dämpare.

Honda har släppt en ny version av flaggskeppet Legend i Europa igen. Utseendemässigt tycker jag den är för lik Opel Omega men inredningen ser inte pjåkig ut:

http://www.motorcities.com/media/image/640/06CRJ091129289D/2007-...

http://www.smh.com.au/ffximage/2006/11/24/24HondsmhM.jpg

BMW M3 får man i grundpris billigare än en Lexus IS-F, dock så har lexusen mer utrustning som parkeringssencorer fram och bak, 5.1 mediasystem med navigation, läderklädsel, kolfiberinredning, 19" fälgar, elektriskinfällbara backspeglar, aktiva strålkastare, armstöd fram, elektrisk inställbara stolar (BMW har tydligen bara för föraren enligt spec), stöldlarm (rörelsedetektor) m.m.
Inget av detta har BMW:n i grundpriset och efter att ha kryssat i alla utrustningar som M3:an saknar hamnar slutpriset på 860 500 kr.

Lexus IS-F fullutrustad, 757 500 kr, och det enda tillval man har efter grundpriset är aktiv farthållare och aktivt krocksystem, taklucka samt metalliclack.
Så, vill man ha något i BMW:n så kostar det snabbt mycket mer.

Jag tror det var Richard "hamster" Hammond som sa efter att ha testat en BMW, kommer inte ihåg vilken men han sa något i stil: "BMW still know how to rip you off" efter att ha rabblat upp alla tillval och vad dom kostade.

Förövrigt Cloudstone så borde du jämföra Supran med M3 E36 då dom är av samma tid, E36:an är inte så exotisk inuti.
Men det säger jag då, tar mycket hellre M3 E46 än en supra, en av drömbilarna, speciellt i den härliga phoenix gula färgen.

Förövrigt så har min Corolla -88 rullat 30.000 mil snart och rullar på, motormässigt är det inga fel på den, men rosten biter i ganska hårt nu, som tur, ingenting på bärande. Inte en chans att den kommer rulla över 40.000, då är den en rosthög. För min del anser jag inte att det är någon idé och börja fixa rost, det är en A till B bil och när jag väl säljer den till hösten lär jag inte få många tusenlappar.

Av Pnorberg

Näe verkar som det.
Hade du en eller flera olika? Iaf en lite mer säkerhet.
Du får svetsa fast fälgarna.

Av Pnorberg

Oj, fy fan. Verkligen tråkigt. Lider med dig.
Hade du låsmuttrar?

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Titta på M3an. Försök gissa vad den har som de du postade saknar.

Ja! GRATTIS. Lexus kan jämföra sig med BMW, Audi och Mercedes. Det är ingen som påstår något annat. Inte vad jag vet iaf. Däremot så har det varit en generell attityd att japanska bilar skulle vara bättre än tyska. Det har t.o.m. urartat där argument som att förarna till BMW och Mercedes skulle vara smaklösa har droppats... Lexus gör schyssta bilar, och de kan absolut jämföras. Dock finns det vissa grejer som gör att Lexus inte lyckas helt, t.ex. avgasavrören på deras nyare modeller. Men det är helt klart schyssta bilar. Men som du säger de kan jämföras. Värstingmodellerna från Europa är dock finare, bättre och dyrare.

Ja, men tycker du inte ovanstående bilar är schyssta, så skiljer sig din och min uppfattning så grovt om vad en riktigt schysst bil böra vara att hela denna diskussion ter sig menlös.

Kommentaren om lexus var inte riktat mot dig utan mot Cloudstone och karamell-kungen.

Har jag sagt något annat? Jag har inget fast intresse för bara japanska bilar, vill ha alla möjliga bilar från olika kontinenter.
Skulle jag ha tillräckligt med pengar idag för att köpa en ny bil skulle det stå mellan Audi A4/S4 Quattro avant eller Subaru Legacy 3.0R Wagon. Jag är för gudskull inte trångsynt...

Enda jag vill få fram med den här diskussionen är att tyska bilar är inte bättre än japanska, dom är likvärdiga.

Angående värstingmodellerna som M3, RS4 och C63 AMG, att det är bättre, finare och dyrare? Dyrare håller jag med om men resten, nej. Lexus IS-F är i den klassen och står sig bra mot dom.

Snart kommer Lexus LF-A, ska bli intressant hur den står emot supersportbilarna.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lappa
Jag la mig klockan halv 8 i morse, fortfarande inte någon polis i närheten. De borde ändå åka ut och titta tycker man.

Grannen var nyss här och knackade på för hon vaknade igår och hade sett mig genom titthålet i dörren när jag gick. Hon sa att det saknades en badväska med två bikinis i, det var allt. Antagligen så var det själva väskan som lockade skurken i hopp om att det var nått annat än just bikinis.

HAHA! Vilket byte.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Ser ingen anledning att ge mig för att du försöker trötta ut mig. Jag håller helt enkelt inte med om att japanska bilar skulle vara bättre än europeiska. Det är väl snarare bättre om du accepterar det istället för att försöka komma med larviga kommentarer. Om du tycker att japanernas bilar som du lista några inlägg upp är i klass med Europas bilar, visst, men jag tror inte det är många som håller med.

Försöker jag trötta ut dig? jag skriver "ge dig" för att din nivå i diskussionsämnet är väldigt låg. Jag accepterar vad du tycker, har jag skrivit något annat? Jag bara svarade på att det finns bilar i Japan som är roliga i olika klasser. Du ville ju ha. Jag nämnde inte då Skyline GT-R R3x, Honda NSX, Toyota Supra, Nissan 200sx S15, Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza WRX/GT, Mazda 323 GT-R, mfl.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Inte för att vara sån, men det där är ju bara trimmade eller mer motorstarka versioner av redan väldigt fula bilar. Jag tycker inte riktigt att dom där bilarna du nämner är så klassiga eller fina att titta på. Visst har dom säkert bra prestanda, men det är ju inte riktigt det som vi diskuterar. Dom kan inte jämföras med europeiska bilar. BMW, Mercedes, Alfa Romeo och Audi är i en helt annan klass, imo.

Nissan Pulsar Gti-R
http://www.turbophile.com/our_cars/gtir/gtir_sidefront_hi.jpg
Det spelar ingen roll hur bra denna bil är, den är fortfarande väldigt ful.

Mazda6 MPS inredning
http://media.diariomotor.com/imagenes/mazda6-mps-2006-int.jpg
Kan det liksom bli tråkigare? Plast och gummi överallt i gråskalor.

Mitsubishi Magna RalliArt
http://www.mitsubishiclubaustralia.com/images/gallery/6.jpg
Även denna bil är jätteful. Jag saknar faktist inte denna bil i Europa.

Det är ju BMW M3 också? Sportstolar, sportchassi, värre motor och bättre väghållning? Förstår inte din mening där riktigt...
Kan du berätta mig vart jag nämner i min post att dessa bilar skulle vara klassiska?
ElDiablo skrev längre upp i tråden:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Jadu... Det är ju intressant, att du tror det. Men det skulle vara intressanta om du visade på vilka dessa roliga modeller är. Det finns i min mening ytterst få roliga modeller från Japan om man ser till antalet jämfört med europeiska motsvarigheter.

Om dom här några få modellerna som jag listade upp inte är roliga modeller som han beskriver så vette fan.

Lexus IS-F, GS 450H och RX 400h kan gott och väl jämföras med BMW, Audi och Mercedes värre och lyxigare modeller, det här kommer inte från mig utan från olika biltidningar som testat bilarna, kört dom och inte bara sett dom på bild. Lexus IS modellerna har fått mycket beröm, både från tester, bilprovningen och ägare. En bil som jämför sig bra med C-klass, A4 och 3-serien.
Att säga något annat om Lexus är då bara förnekelse, jag tror mer på undersökningar, tester och statistik än på några grabbar i ett forum. När ni kan visa motsatsen speciellt om Toyota, Lexus och Subaru, då kan jag överse min syn om dom japanska bilarna.

Däremot tror jag inte Japanerna har något bilmärke eller modell som klassar den lyx som Rolls royce, Bentley, Lamborghini och Ferrari har.

Sen om att vara fina och titta på, så nu talar du för hela världen också? Kom ihåg, smaken är som baken, delad och luktar skit, vilket många har svårt och tro.

Av Pnorberg

Bra covers!

Vi har ju den underhållande tråden Horribla covers, men ingen tråd om bra covers hittills.
Dela med dig dina favoriter till oss andra här på Swec.

Min lista:

Sonata Artica - Die with your boots on (Iron Maiden)
http://www.youtube.com/watch?v=l_E2h4AqRWc

Sonata Artica - Fade to black (Metallica)
http://www.youtube.com/watch?v=HifmJQ66Ji8

Sonata Artica - Still loving you (Scorpions)
http://www.youtube.com/watch?v=00pRnGoYtY0

HIM - Wicked Game (Chris Isaak)
http://www.youtube.com/watch?v=4WA2jBMk-Pk

KoRn - Word Up! (Cameo)
http://www.youtube.com/watch?v=O5aznvvBSLI

Machinae Supremacy - Gimme More (Britney Spears)
http://www.youtube.com/watch?v=UGUqTa04Z6o

Metallica - Whiskey in the jar (Thin Lizzy/irländsk folkvisa)
http://www.youtube.com/watch?v=EoMIb0Stds4

Primal Fear - Seek and destroy (Metallica)
http://www.youtube.com/watch?v=xjJ8WpGBQ4M

Primal Fear - Out in the fields (Gary Moore)
Ingen länk

Iaf dom jag kommer på nu.

Så, tipsa på.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Dom flesta BMW och Mercedes-ägare är knappast riktigt smaklösa, men jag tror mig veta vad du menar för människor, de är knappast majoritetsägare av BMW och Mercedes, iaf inte deras nyare modeller. Däremot de flesta ägarna till japanska bilar saknar iaf ett bilintresse och verkar tycka prioritera att det är en bil som funkar som bruksbil mest. Men det är klart saknar man bilintresse varför köpa en BMW eller liknande då.

Ge dig, gå ut och sök efter sandlådan istället.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2pac
Kan man inte bara utgå från att snittet är två datorer per skalle och multiplicera det med antalet medlemmar på forumet

Låter väldigt logiskt.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Jag är inte intresserad av samma saker som dig. Jag tycker att köra bil ska vara kul. Jag tycken en bil ska vara snygg, både invändigt och utvändigt. Den ska utstråla elegans, klass eller sportighet. Du verkar inte tycka det. Finns inte så mkt mer att säga. Sen angående hybrid, visst det kan vara bra, men det finns andra vägar att gå också för att få ner bränsleförbrukningen. Angående t.ex. Prius så har ju iaf Top Gear visat att en M3 är snålare iaf runt deras bana i samma hastighet ;p

Det där med att priusen drar mer soppa än M3:an runt deras bana är en solklar sak. Priusen höll fullpinne så mycket det gick, M3:an behövde inte.

Snygg, elegant bil enligt mig som är japansk också är Mitsubishi Galant Avance -97+ (som jag förövrigt rekommenderar trådskaparen), importerad då från Tyskland för i Sverige såldes tydligen bara Elegance modellen med helskinn.
Sedan 6:e generationen Galant har det funnits VR4, turbo och fyrhjulsdrift. 7g och 8g har dubbelturbo. Dessa har aldrig sålts i Europa.
Nissan Pulsar GTi-R, en hottat version av Nissan Sunny. Aldrig i Europa.
Mazda har nu 6 MPS och 3 MPS som säljs i Europa.
Subaru har även en dubbelturbo modell av Legacy som aldrig kommit till Europa.
T.om. Den Civic Type-R vi har är är sämre än den som säljs i Japan.
Mazda Cosmo, lyxsportbil som aldrig sålts utanför Japan.
Mitsubishi Magna RalliArt, en lite trimmad Carisma, aldrig i Europa.
Sen finns det Nismo, Mazdaspeed, Mugen, RalliArt, STi och vilka mer det nu finns.
Inte nog med det så finns det garanterat fler "vanliga" bilar som blivit ombyggda för att vara mer som en sportbil, som t.ex. M3 och M5.
Dock så har ju japanerna fått leva med en 280hk gräns fram till för något år sedan. Nu direkt när dom får spränga vallen bygger Nissan en bil som piskar stjärt med andra Europeiska märken som byggt sport/supersportbilar från begynnelsen.
Det är inte dåligt oavsett vad du än säger. Den GTR TopGear testade körde 0.7 sekunder efter Ferrari Enzo! Enzo är praktiskt taget en formel 1 och GTR en GT bil! Så det är mycket bil och snacka om OAVSETT om det är den motorn med mindre kusar eller inte!

Men jag håller med dig, vill jag ha en bil som känns robust köper jag tyskt (BMW, Audi el. Mercedes).
Däremot, vill jag ha en bil som ger väldigt mycket för pengarna köper jag japanskt.

Av Pnorberg

Hur menas med komplett, med skärm?
Om det är fallet så har jag bara två.

en stationär, agerar som HTPC och en bärbar.

8. Stationär - HTPC
9. bärbar

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apspektakel
När jag var 11 år så var vi utomhus och lekte!
Byggde kojor i träd och busade. Pallade äpplen från gamla tanters trädgårdar och annat bus.
Ack, vad hände?

Det gjorde jag och mina vänner också, hade inga problem med att göra båda. Regnade ute, satt man inne och antingen byggde lego, spela NES eller satt vid datorn. Var det fint vänder var man alltid ute.
tråkigt att dagens barn inte kan finna samma glädje av vädret.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av keyser
Fick min första C64 när jag gick i lågstadiet, det måste ha varit ~1986-87 kanske.
Sen gick det bara utför via Amiga 500/500+/600HD - 386 - 486 - Pentium - Pentium II - Pentium III - AMD Athlon - AMD Athlon 64 - Centrino/Pentium M - Core 2 Duo.

Intresset har minskat stadigt under åren, men ändå uppgraderar jag med jämna mellarum. Mycket underligt.

Låter nästan som min historia, enda skillanden är att jag började inte med C64 utan med 286, först en bärbar och sedan en stationär. Är väldigt osäker på årtal men någongång mellan 86-89. Kommer iaf ihåg när morsan kom hem med en färgskärm! Vi hade först bara macroskärmar.
Sen vartannat år till vart trejde år bytte vi dator.

Dock så har jag aldrig ägt en P3:a, utan från P2 blev det istället AMD K7 duron, kort efteråt en thunderbird. Sen Athlon XP 1800+ -> 2500+ och där tog datorbygget stop, blev bärbar Pentium M -> Core 2 duo och inte förrän nu i år igen, 5 år efteråt har jag byggt ihop till mig själv en stationär! en HTPC med Athlon64 4500+.

Intresset försvann när det inskaffades bärbar men av någon konstig anledning har den kommit tillbaka.
HTPC:n är inte helt klar än, saknas lite komponenter.
Bara den senaste månaden har det utökats med två datorer till, en Celeron 2.4ghz och en P4 3.0ghz. Celeronen ska till köket och aggera som "köksTV", andra ska bli min exprimentburk.

Men efter det lär det nog vara stopp med stationära för min del, nästa mål är en ny bärbar igen.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nCoreSWE
I stil med Warcraft 3?
Hoppas du inte sitter och suger på den där jävla crack pipan nu igen, du vet väl vad mamma har sagt om det. Då kommer du se flygande små rosa elefanter och yra en massa.
(Det är inte i närheten av Warcraft 3. Det är ett vuxet och mognare Heroes)

Rekomenderas:
Total Annihilation

Kommande:
Halo wars
Starcraft 2
Total annihilation 2?

Tänkte mest på att det går och levla gubbarna som i WC3.