Inlägg

Inlägg som Pnorberg har skrivit i forumet
Av Pnorberg

Yes det är den! Perfekt! Tack så mycket!

Av Pnorberg

Program för att se vad som är fel med disken

Har haft tidigare en CD-skiva med ett program som jag laddade ner härifrån Swec för många år sedan.
Programmet används på så sätt att man bootar upp den och kan sedan välja olika mellan olika hårddisktillverkares felsökningsprogram.
Är i stort behov av den då en mindre 40gb hårddisk strular, den fungerar men kan varken formatera eller skapa en partition, Windows gnäller bara om att disken kan vara sönder.
Kan inte för den delen heller köra checkdisk vilket är surt.

Någon som kan hjälpa mig?

Av Pnorberg

Två skumma saker har hänt mig.
Första gången var ungefär 10 år sedan, stod på balkongen och tog mig en cigg, från balkongen ser man Finland och ett berg vid namn Aavasaksa. La märke till en stjärna som lyste väldigt starkt, mycket starkare än alla andra. Starkare än det som syns idag på himlen som verkar vara Venus.
Hur som helst rör sig denna "stjärna" plötsligt hastigt uppåt för att sedan stanna igen helt och hållet. Blir helt ställd, springer in med ciggen i handen och hämtar mobilen, ringer till min kusin som bor i samma hyreshus och säger att han ska springa ut på balkongen direkt.
Dock innan han hinner ut ser jag ljuset ta ett sista ryck och försvinner snabbt upp i skyn och försvinner helt.
Så jag blev enda vittnet till denna händelse vilket gör den inte alls trovärdig.
Riktigt tråkigt, var en vinterkväll, spiknykter, inte alls trött och fick se något väldigt skumt.

Andra gången var det igen ljus i skyn, men denna gång har jag vittnen. Det här hände för ca 6 år sedan. Jag och samma kusin står ute på gården och håller på något med bilen, det är vinter, har för mig att det är Januari.
Våran gemensamme farbror som även bor i samma hyreshus kommer ner till gården och berättar om några skumma ljus i skyn som han sett mellan byn Kuivakangas och Övertorneå. Han pratade om ett dussintal ljus som rörde sig fram och tillbaka. Trodde som vanligt att han bara hittade på, han är ganska bra på att överdriva sina historier.
Men för att se ifall han verkligen talade sanning hoppade vi alla tre i min bil och stack till raksträckan där han påstod ha sett en massa ljus och både jag samt kusinen blev förvånade över vad vi fick se.
Det var inte en dussintal ljus men mellan 5-10 stycken som syntes väldigt väl röra sig först åt ena hållet, sedan mot andra. Ibland försvann dem men kan ha mycket med att det var molnigt ute. Ibland stannade något ljus upp och stod helt stilla för att sedan vända tillbaka.
Detta pågick väldigt länge och var väldigt skumt. Men, det jag misstänker det vi såg var antingen en massa helikoptrar då de rörde sig inte snabbt eller en massa UFO ballonger.

Däremot, det första jag såg har jag ingen förklaring till vad det kan ha varit.

Av Pnorberg

En av den absolut värsta översättningen jag någonsin läst är:

Originaltitel: Worlds fastest indian
Svensk titel: Citronträd & motorolja
Undrar om personen som kom på titeln ens sett filmen, visst, finns ett citronträd, och ja han har motorolja i sin Indian motorcykel men inte f*n handlar det om ett citronträd och motorolja...

Även en sak som jag inte förstår hur översättarna många gånger missar är när det kommer till siffror, skådespelarna kanske säger "four people" men i undertexterna står det "åtta personer". Det kan vara så stora missar, oftast med högre tal.

Finnarna är förövrigt inte heller bra på detta, de är värre när det gäller översättningar på filmer. Förvånansvärt heter inte Matrix "Matrixi"...
En bra sak jag kommer på nu är från Den nakna pistolen, Leslie Nielsen karaktär lt. Frank Drebin har översatts till ett riktigt fint finskt namn, Jorma. Förstår inte hur dem får Frank till att bli Jorma.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Catalyst
Fan va snygg bil!

Blir väl en 240SX S13 när man blir 18

Snarare en 200sx. 240sx är amerikanska modellen och saknar turbo. Svenska modellen är en 1.8 liters turbo matat fyra. Själv ägt en sån och är riktigt trevliga bilar. Saknar pärlan.
Jag rekommenderar dig och inte börja med en 200:a, inte av att det är lite drag i bilen men när du väl gör det dumma valet och säljer bilen kommer du sakna den för resten av ditt liv! Så har det gått för mig iaf. Kändes dumt och börja med en 200:a. Bättre och börja lågt och gå uppåt.

Dock så var ju Madsoul här var tvungen och gå steget över och glänsa. Den jäveln!

Av Pnorberg

Coca-cola, men dricker även Pepsi och har inga problem med det. Båda är goda, Coca-Cola är bara snäppet godare.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Även om några av dessa påståenden skulle vara sanna är det irrelevant. Bolagen får sälja vad de vill till vilka priser de vill. Om det inte passar låter man lämpligen bli att köpa (och givetvis också att på andra sätt komma över materialet). Om tillräckligt många skulle tycka på samma sätt skulle givetvis nya affärsmodeller introduceras.

Så?

Det här är väl inte heller så intressant, även om det kan användas för att intala sig själv att de brott man begår inte är så farliga. Inte ens om det skulle visa sig vara gynnsamt för en artist att få sina verk piratkopierade har man rätt att göra så utan dennes godkännande. Och om någon plötsligt skulle vilja att folk kopierade hans musik vore väl det enklaste att själv publicera den gratis?

Kan du säga att dessa påstående INTE är sanna? Det är inte irrelevant när det kommer till att skivbolagen gnäller på att deras försäljning minskar på grund av piratkopiering. Så det ska inte finnas några som helst andra orsaker?

Självklart får skivbolagen sälja sina skivor för 1000 kr om de så vill, men med höga priser kan man inte förvänta sig att försäljningen ska öka. Är väl ändå helt självklart?
Konsumenterna styr marknaden, inte tvärtom.
Lika väl kan jag försöka sälja min Toyota Corolla - 88 för 100.000 kr men tror du jag får sålt den?
Så det är ett riktigt dåligt argument som inte håller, antingen anpassar man sig efter marknaden eller tar och ansöker om konkurs.

Sen, har jag någonsin sagt att piratkopiering är okej?

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gräs-Mannen
Som sagt, bara för att du inte vill betala priset som marknaden satt, så betyder det inte att du får bryta mot lagen och pirata spelet.

Det är därför sådana här lagar genomförs. Människor vill ha betalt för vad de producerar. Hade marknaden fungerat (ingen piratkopiering) hade säkerligen det existerat många alternativ till de dyra spelen/filmerna. Men idag vågar ingen satsa på denna teknik eftersom folk (du säger själv: Det kostar gratis.. Vilket föredrar du?) är så vana att få allt gratis.

Regeringen börjar äntligen titta på problemet men hur det ska lösas är en svår fråga. Det är dock bra att saker börjar röra på sig istället för att stoppa huvudet i sanden och tro att internet är en fluga. Det behövs lagar även på internet.

Har du statistik på att allt minskar på grund av piratkopiering?
Om du orkar så googla bara lite efter dvd-försäljningsstatistik, biostatistik, spelstatistik och musik.
Då kommer du se att ENDAST CD-försäljningen minskar år efter år och har gjort det i minst åtta år! Innan ens piratkopiering drog igång på allvar!
Piratkopiering av speciellt film och musik har funnits sedan 80-talet. Kan du förövrigt säga till mig skillnad på förlust av att en av mina vänner köper en musik-CD och han gör några kopior på den varav en ger han till mig, eller att jag istället laddar ner samma album från nätet? Ett av alternativen är lagliga, gissa vilken...

Piratkopieringen sätter definitivt inte käppar i hjulet för skivbolagen, skivbolagen gör det helt och hållet själv utan någons hjälp.
1. CDn är död och har varit det i minst fem år.
2. Skivbolagen skulle ha kommit med bra alternativ till CDn redan för fem år sedan.
3. Det har diskuterats om musik på USB-sticka (meningslöst och skulle bli dyrare av någon anledning) inte klokt.
4. DRM, behöver jag säga mer?
5. Insisterar om och om och om och om igen lägga DRM på mp3 filer. Behöver jag säga mer?
6. under 90-talet uppgraderade många människor sina kassett och LP samlingar till CD.
7. mp3 filer är alldeles för dyra i jämförelse med en CD. 10 kr låten eller 99 kr albumet som oftast syns här och var. sänk till max 5 kr så kommer det definitivt säljas mer. Utan DRM så klart.
8. Glömde nämna att CDn också är för dyr...
9. Internet har gett oss dödliga ett bredare musik och film utbud. Mer och välja på, mer sprids pengarna.
10. Finns mycket mer och lägga pengarna på idag än musik, film och konsoler. MP3 spelare, mobiler, tillbehör till konsoler som storsäljaren Guitar Hero. Dessa kostar mycket pengar och musiken som spelas på MTV, rix fm m.m. är riktad mot ungdomar med en inkomst på hela 1000 kr/mån, om ens det.

Ja dessa är helt normala vettiga argument som definitivt har orsak till varför speciellt musikförsäljningen minskar!
Att bara skylla på piratkopiering är och vara naiv!

Förövrigt så tjänar inte artisterna på CD-försäljningen, ca 7% av en CD-skiva får artisterna. Snabbt räknar man ut att det är ingen inkomst och leva på om du inte säljer väldigt många skivor.

IPRED löser ingenting, absolut ingenting! Bara ett steg närmare big brother samhälle! Här är några förslag på lagar som kommit det senaste året:
FRA, IPRED, datalagring av ALLT, nätcensur för enligt svensklag illegal nät-beting/poker m.m.
Det är bara iår...

Så, du får gärna visa ordentlig fakta på att piratkopiering är orsaken till minskad försäljning.

Intressant nog är att de spel som laddats ner mest enligt en statistik från en trackersida är de spel som säljs mest i butiken...

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av klasvonklas
Du kanske inte förstod riktigt vad jag ville få fram. Det jag menade var att alla medlemmar som är eller uppför sig som om dem vore 8 år eller mindre borde ta sig i kragen lite så blir det trevligare för alla.

Sen sa jag väll inte att alla tråkiga och annorlunda mods ska skippas? Det jag menade var att jag är trött på dem gallerier som inte är ett dugg seriösa. Äver ett kartongbygga kan vara trevligt o se och läsa om, om det bara är serisöt gjort

Är inte detta en sak som man kan diskutera ganska så vilt?

Javisst, kan väl diskuteras om så folk vill men sådana här trådar dyker det upp med jämna mellanrum och har gjort det sedan jag blev medlem här på Swec. Oftast är det någon som varit medlem i ca ett år som tycker att det blivit sämre.
Gallerian kan jag inte uttrycka mig om då jag besöker det väldigt sällan, knappt en gång per år skulle jag tippa på. Men forumet tycker jag fortfarande är detsamma som det var för 6 år sedan.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brallan
Rikigt snyggt och välgjort!

Synd bara att de är så stora så att de täcker ganska mycket utav bokstäverna som blir svåra att läsa.

Du kanske ska pröva göra dom mindre?

Tack tack.
Näe de får vara så, är redan för små för att egentligen se hur speciellt renen ser ut. Får vara så. Gör jag figurerna ännu mindre kommer man knappt se vad det är.

Av Pnorberg

Så nu har jag också slängt ihop något. Får nöja mig för9 detta år med dessa två då jag upptäckte tävlingen lite sent och har fullt upp just nu.
Såg att många ändrat stilen på texten så tänkte att hålla det då rent.
Mina två bidrag:

http://www.pnorberg.se/Sweclockers_logo001.gif

http://www.pnorberg.se/Sweclockers_logo002.gif

http://www.pnorberg.se/Sweclockers_logo003.gif

http://www.pnorberg.se/Sweclockers_logo004.gif

God jul!

Edit: La till två "versioner" till, med julklappar som fallit ur stackars jultomtens säck.
Nu får det vara.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Har ingen tid avsedd för det.

Skulle inte kalla det här illustrera, försök inte slå mig på fingrarna när du inte ens vet ordets innebörd. Har ingen tid i år jag tänker avvara för det här, har egna jobb att göra. Har inte så slappt att jag kan sitta och ödsla tid på det här, som förövrigt inte ger något.

Beror på hur pass seriös man vill vara, man lägger en veckas arbete på en design till hemsidor, man har även flera olika designer som man presenterar för beställaren. Så kan ta veckor att få fram en design beställaren godkänner (som man ändå får göra små ändringar på). Koden är piece a cake. På den logon får man nog lägga runt 2 timmar.

Alla arbetar förvisso olika, men jag talar för mig och tycker det är patetiskt att folk ska ifrågasätta mig. Arbetar ni med det så kan jag kanske ta mig en diskussion när jag har tid.

Haha! Du säger det du, proffset har talat mina vänner.
Eftersom du har så dåligt med tid så kan du väl visa vad du gjort tidigare? Du har iaf tid och svara på massa inlägg, då borde du ha tid och länka oss dina mästervärk?

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Mina kunskaper sträcker sig från 1997 då jag skapade min första hemsida. Säger vad jag tycker, tror många håller med mig.

Upp till svars, visst man kan vara kritisk men inte med nedlåtande kommentarer för det hjälper ingen. Stor skillnad!
Så om du tycker att det mesta ser helt fördjävligt ut tycker jag du kan lika väl visa alla hur den ska göras.
Bara för att du gjort hemsidor sedan 97 betyder inte att du kan illustrera. Två helt olika saker...

Av Pnorberg

Som många sagt så är det inte heller min stil av musik (dra på med en metalballad istället ) Men! Du har potential! Många tjejer lär falla för den rösten.
Enda jag har och påpeka var uttalet, lite träning (gå till någon coach eller något sådant, vilka det nu är som hjälper) så ska du nog se att det blir bra till slut.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe

Är förövrigt svinförbannad på bilförsäljaren i Skellefteå...[...]

Vilken bilhandlare var det? Bra och veta för framtiden.
Surt verkligen och åka ner hit för ingenting...

Av Pnorberg

Säger detsamma som Leifi, fråga henne och inget daltande. Förövrigt så anser jag det vara väldigt opersonligt och fråga ett forum om hjälp till att hitta presenter till sina partners. Dagens ungdomar saknar romantik...

Av Pnorberg

När jag sålt mina tidigare bilar så har jag skrivit utförligt vad som gjort under mitt ägo samt att det finns kvitto på det. Gett ut ALL information som folk vill veta, rost, fel på bil m.m. Har alltid varit så när någon sedan ringt "Hej, ringer angående bla bla bla. Ja du har som skrivit ut allt så när går det bra för mig och komma och kolla på bilen?"
Sen har dem kommit, tittat runt och testkört och bilen är oftast borta på första personen som kikat...
Har bara haft problem och få sålt en bil, det var en Honda Prelude -88. Tog ett tag innan den hittade en ny ägare, resterande sju bilarna har sålts inom loppet på två veckor.

Att få sålt bilen på någon dag är önskvärt, visst, har hänt men räkna med att det kan vara dött under veckan och under helgen kanske någon hör av sig. Sen är det löning imorgon.

Av Pnorberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaGoO
Jodå, ford tar nog in min bil på rost garantin, den stod hos lokala fordhandlaren i 3 timmar igår och dom gick igenom vad som behövde göras...skickade sedan in det till ford för godkännande. Han sa dock att dom inte nekat någon så det skulle nog gå bra

Härligt! Hoppas dem gör ett bra jobb så du slipper rosten i framtiden.

Av Pnorberg

Oh yeah. Snart 7 år och ingenting. Måste säga att jag känner mig väldigt stolt, nog för att jag har börjat tjafsa några gånger med olika personer och säkert gått till överstyr. Har nog bara haft tur helt enkelt, speciellt när det kommer till den "gamla" tiden då Castor och gänget lekte poliser här på forumet.

Av Pnorberg