Inlägg

Inlägg som addebosse har skrivit i forumet
Av addebosse

Mycket användbar info! Tack allihop

Av addebosse

Mac till PC?

Hejsan,

Antagligen en dum fråga men,
säg att jag kopplar in en extern HDD till en PC och lägger in lite filer, med filsystemet NTFS då... Funkar det då inte att sedan koppla in hårddisken i en Mac utan att behöva formatera om den?

Tacksam för svar

Av addebosse

Drivrutiner försvinner

Tjena,

Har nyligen kört in Vista Home Premium på syrrans dator (Asus M2V, AMD 3500+ AM2, 1GB Twinmos DDR2, GF7300GT).

Men tyvärr och inte helt oväntat har det uppstått ett par problem. Drivrutiner installeras smärtfritt till trådlöst nätverk (Netgear WG311v3) och det integrerade ljudkortet (Realtek), men efter en reboot tappar den de intallerade drivarna och även ett par stycken som hör till PCI-bridgen. Efter ett par minuter har den lyckats installera om dem automatiskt men då har såklart inställningar för WLAN osv försvunnit.

Så, vad gör man? Någon som har liknande problem?

Av addebosse

Lost Coast-banan är en demonstration av Sourcemotorns HDR. Vanligen stödjer inte 9800PRO HDR (Shader Modeling 3), men Sourcemotorn emulerar en HDR-effekt som ser näst intill lika bra ut som riktig full HDR. Alltså ska du inte behöva göra något annat än att aktivera det i Video-inställningarna.

Av addebosse

Beror på hur duktig du var när du smetade på den första gången. Om du upptäcker att den är ojämn, utsmetad i kanterna osv lär du behöva byta. Ser allt bra ut fungerar det att återanvända, men det kan nog vara värt att byta ut den ändå för bästa effekt. Lite av pastan kommer antagligen att sitta på heatsinken och inte jämnt på CPU:n.

Av addebosse

Prova med t ex Omega-drivrutiner (bara att googla). De bygger i och för sig på Catalyst, men de är grovt modifierade och can be worth a try.

Av addebosse

Provat med en annan skärm? Din kanske börjar paja? Vet inte riktigt vad du menar med flimmer; typ instabil bild eller börjar det flimra så att man inte ser något? Blev i alla fall instabil bild på en gammal skärm jag hade (CRT såklart) ett tag innan den pajade helt. I och för sig var det ett konstant flimmer.

Av addebosse

Haha

Då kanske det kan vara så att PCAlert4 läser sensorerna fel? Om processorn låg på 150C skulle den ha gått sönder och samman långt innan den hann till den temperaturen...

Vilket du kanske borde ha klurat ut själv? Nåja. Ladda ner Everest och kolla temperaturer där istället.

Av addebosse

Man kan ställa in 200Hz om man bockar av rutan 'Dölj lägen som denna bildskärm inte kan visa'. Själv har jag aldrig hört talas om en skärm som skulle kunna använda 200Hz, och speciellt inte i vanlig upplösningar (typ 1024*768).

Funkar inte något av ovanstående tips från diverse folk föreslår jag att du/din kompis går återigen in i Felsäkert läge och avinstallerar grafikkortsdrivutiner samt bildskärmsdrivrutiner. Sen borde det bara vara att starta Windows som vanligt och installera nya drivare.

Av addebosse

Nja. Inte egentligen. 7***-serierna har inget nyare i teknikväg än 68**-serien. Dessutom är Ultra-kortet det bästa i prestandaväg från 6***-serien, så det är verkligen prisvärt om du får ett nytt för 1600.

Av addebosse

Ett GeForce 7600GS får det nog bli då. Kolla också runt om du kan hitta ett 6800GT eller kanske till och med 6800Ultra begagnat.

Av addebosse

Det viktigaste är att den har kontakt med CPUn hela tiden. Märker du att den går att lyfta av den från CPUn också kan du börja oroa dig

Av addebosse

AGP: 6600GT med 128MB borde gå att hitta runt 1000-lappen, eller kanske ett begagnat 9800PRO för runt 700 spänn.

PCI-E: 7300GT.

Av addebosse

Kan intyga att 3700+ körs i 2,2Ghz stock och har 1MB cacheminne. 3800+ körs i 2,4Ghz med 512KB cache, och 4000+ körs också i 2,4Ghz men med 1MB cache.

Så särskilt kronologiskt är det inte

Av addebosse

Crossfire är ATIs motsvarighet till SLI (vilket används används av NVIDIA).

Ordet "crosshair", eller bekvämt nog "hårkors" på svenska,brukar man kalla hjälpsiktet (oftast ett kors) i spel som Counter-Strike.

Av addebosse

Om det är chipset-fläkten du menar är det inte så farligt. Kan gå upp mot 8000 rpm. Lös det enkelt med en sån här: http://www.webhallen.com/prod.php?id=19571

Snackar vi CPU-fläkt förstår jag ditt problem Kolla runt på lite CPU-fläkttrådar här på SweC.

Av addebosse
Av addebosse

AM2 lätt. Om du vill uppgradera senare är 939 värdelöst då de processorerna kommer sluta att tillverkas.

Av addebosse
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SirMacke
3700+ äger sönder singlecore-propparna.
hade en i spelburken men gick över till x2 4200+ igår.

föresten, bara 2.4ghz? hur gör ni?
jag får upp min i 3125 på vintern och 2900 på sommaren, på luft.

får se vad jag ska göra av den fina 3700:an nu då.

Jodå, kör min i 2915Mhz 24/7

Menade bara att det är hur lätt som helst att klocka den till en 3800+.

Av addebosse

Så du menar att 06:an utnyttjar dualcore? Verkar som om jag har missuppfattat det då