Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som kicking_kangaroo har skrivit i forumet
Av kicking_kangaroo

Det ligger i Nacka Strand, något som jag inte visste när jag fick frågan.

Av kicking_kangaroo

Jag hade en helt annan approach till det här med övningskörningen än vad ElectroGeeza hade. Tycker att det är lite synd att du säger att man bara ska köra med trafikskola, för så är det verkligen inte för alla. Jag i princip enbart med mina två handledare, men utöver det så körde jag också några få lektioner med trafikskolan för att få en koll på var jag ligger till. Jag tog en lektion ett halvår in i den privata övningskörningen, sedan fortsatt en lektion varje halvår fram till att det var 18-årsdag och dags för uppkörning samt tre lektioner dagarna innan uppkörningen för att få bort småsaker + att lära mig staden jag skulle köra upp i (körde upp i Motala, bodde i Linköping).

För min del fungerade det mycket bra med privat övningskörning då samarbetet med mina handledare fungerade väldigt bra. Dessutom var det kul att få göra en sån sak som att lära sig och köra med min far, då det är en av de där "klassiska" far/son-sakerna. Men det är som sagt viktigt att det fungerar bra mellan dig som elev och handledarna och att ni faktiskt kör lite övningar också och inte bara åker och handlar.

Teorin har jag alltid varit intresserad av sedan jag var sex år gammal och har alltid frågat varför man gör vissa saker eller inte, så jag körde bara körkortsprogram på bussen mellan Linköping till Motala och det var allt. Nu inser jag att alla inte kan göra så, men det räcker med att tänka lite logiskt med säkerhet in mind så är inte teorin så jättesvår.

För min del kostade körkortet
1950 kr Lektioner (4*390)
1300 kr Uppkörning (privat hos VV)
220 kr Bevis om körkortstillstånd
180 kr Teoriprov
700 kr Riskutb. 1
950 kr Halkkörning
120 kr Tillverkning av körkort
-----
5420 kr, vilket ju inte är så farligt ändå.

Känn efter själv, prova att ta den "billiga" vägen med att övningsköra privat. Det är onödigt att lägga massor pengar på mängdträning hos trafikskolan när det kanske går att lösa "gratis" på annat sätt.

Av kicking_kangaroo

Min 226BW har fått exakt samma problem. Den har alltid haft problem med knapparna, att vissa knappar ibland inte gör rätt saker, utan byter platser med varandra så att säga. Igår började den att tappa bilden då och då i någon sekund. Nu så startar den inte alls. Har beställt en ny skärm men ska ändå ta en koll i nätdelen imorgon.

Av kicking_kangaroo

Jag skulle antingen köpa en Golf GTI mk V eller en sen BMW E46 alt. E81 med motor av lagom storlek. Framför allt skulle jag titta på GTIn. Har själv en Renault Clio Sport -02 och hot hatches är riktigt roliga, på många sätt bättre (roligare) än den äldre (fast som borde ha varit roligare) Porsche 944 som jag halkade runt i över vintern. Jag skulle kunna rekommendera en Clio Sport men de börjar bli lite äldre och känner du att du vill ha en nyare bil men som kostar med så go for it.

Vet själv hur det är att ha ett nytt körkort (född -91, så det har inte varit med för länge) och jag tror snarare att en väldigt billig bil framkallar ett dåligt beteende. Då ser man endast ur en ekonomisk synvinkel. Jag sitter hellre i den modernare bilen när det väl smäller, vilket kan hända i vilken bil som helst, oavsett om det är ditt fel eller inte. En billigare bil har också större sannolikhet att gå sönder i något dåligt läge. Har man råd med en bil för 150 000 så har man förhoppningsvis råd med helförsäkringen till den. Har man inte det så har man inte råd med bilen.

Har man ett sådant behov av att leka av sig tar man sig förhoppningsvis till en track day på någon av de banor som vi har i landet. Det är inte dyrt eller komplicerat och det behöver inte vara en modifierad bil man har för att det ska vara kul. Både en Golf GTI och många av de andra bilar som har nämnts är roliga och pålitliga nog för leka bana i standardutförande. Gör det själv i Clion. Har utan problem kört den helt standard på banträffar. Har senare gjort några små uppgraderingar, men inget som man måste göra för att ha kul.

Köp den bil du känner att du vill ha. Ta sedan hand om den och njut av den på väg och på bana. Ha kul, men tänk först. Vill du leka och tänja på gränserna så finns det möjligheter att göra det under kontrollerade former.

Av kicking_kangaroo

Grundämnen? Kärnämnen och karaktärsämnen får man inte välja bort. Däremot får man välja bort från de val man har gjort utöver det.

Av kicking_kangaroo

Shelby Supercars Ultimate Aero Twin Turbo är snabbare med 411 km/h.

http://www.2sportscars.com/shelby-supercars-ultimate-aero-fas...

Av kicking_kangaroo

Nej, faktiskt inte för avancerat. Jag och några polare programmerade servon som sedan styrde en radiostyrd bil, fast mer en förprogrammerad bil då. En annan grupp i klassen byggde en robot med fyra elmotorer som åkte fram och tillbaka. Det tog inte speciellt lång tid för någon utav grupperna. Rekommenderas, faktiskt.

Av kicking_kangaroo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Sämsta argumenten? Snacka med flera optiker, de flesta kommer erkänna att linserna inte andas lika mycket som ögonen annars skulle göra. Många kommer även hålla med om att det bästa är att inte sova med linser.

Lite sent kanske, men i alla fall.. Optikern som jag har sa att jag kunde sova med mina linser i 6 dagar i månaden utan problem (men inte 6 dagar i rad då). Självklart andas inte linser + öga lika bra som bara ögat, men det är mer än tillräckligt. Kroppen säger ifrån rätt snabbt när det är några problem och märker man inte ens att man har sovit med linserna när man vaknar så ser inte jag problemet så länge man dessutom följer sin optikers rekommendation.

Av kicking_kangaroo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
Högre än 3.5 säljs väl inte i affärerna så man har väl inte så mycket till val om man nu inte bor nära någon landsgräns.

Nu skrev han ju att det inte spelar så stor roll med några kronor om man köper en öl på systemet. Alltså, det spelar ingen roll så länge man bara köper en, men när man väl går till systemet köper man flera.

Av kicking_kangaroo

Nu kommer man ju sitta och googla bara för att släppa ut koldioxid..

Av kicking_kangaroo

Köp endast fullsize. Mindre är ju bara för 12-åringar och yngre.

Av kicking_kangaroo

Var där med några polare nu i höstas, och vi bodde på ett riktigt schysst hotell vid Wembley. www.hilton.co.uk/Wembley Det var bra priser när vi bodde där, vet inte hur det är nu, men för oss kostade det £59 för ett dubbelrum per natt. Sen åkte vi tunnelbana in till Oxford Circus, så det var utmärkt.

Pubar är bra om man vill äta billigt och bra, det gjorde vi några kvällar och det var helt ok mat för £5. Favoriten var The Bricklayers Arms, ett kvarter in från Marylebonestationen. New Quebec Street hette gatan. Som sagt schysst mat, trevlig miljö och hyggligt billig dricka.

Av kicking_kangaroo

Men det där går ju inte ihop..

Av kicking_kangaroo

Jaha, nyss var det potatis och bröd. Nu är det något annat. Imorgon är det något mer vi måste vara väldigt rädda för. Snart får man väl inte göra något utan att någon ska komma och hytta med fingret för att det är en hälsorisk.

Av kicking_kangaroo

Jag skulle som Fullmoon säga att det är Mikael..

Av kicking_kangaroo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
Ahh...De kan jag tänka mig, för Accor hotels ligger i samma byggnad som Etap gör

Accor är den lite finare antar jag?

Nej, Accor är hela kedjan bakom Etap, Formule 1, Novotel och Ibis.

Av kicking_kangaroo

Dock ska det sägas att både Formule 1 och Etap är en del utav samma kedja, Accor Hotels. Formule 1 är ett steg under Etap som också kan kallas lågprishotell. Också Ibis och Novotel tillhör denna kedja.

Av kicking_kangaroo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Enduro
Innan man lärt sig hantera en bil så ska man nog inte köpa en Porsche.

Inte? Om man jämför med en 740, så har den iofs 3 mer hästkrafter och mindre vikt. Men, en 740 reagerar på ett mer oberäkneligt sätt och är lika bakhjulsdriver. Fastna inte vid namnet Porsche, för en Porsche 944 är ingen 500hk+ maskin som väger lika mycket som en glasslåda utan en relativt liten bil med 163 hk. Det är heller ingen gammal 911 som lätt kunde tappa bakändan. Läs gärna på 944sverige, framför allt Karl Birganders biltråd. Han använde sin Porsche 944 S2 som vinterbil i två år, och om jag inte missminner mig sade han att det var den bästa vinterbil han hade ägt..

Det finns inget som säger att en Porsche är en mer svårkörd bil än en Volvo. Undrar snarare varför man skulle kunna tro att den är det?

Av kicking_kangaroo

Köper du en billig bil kommer du att köra som en galning och därmed inte bara riskera ditt eget liv utan också andras. Sen att bilen inte kostar så mycket, det är ju bra, på kort sikt.

Men säg att du köper säg en Porsche 944 (ser detta som ett väldigt bra köp, faktiskt) för 40 000:- så är du lite mer försiktig och kanske tar det lite lugnt. 40 000:- är inte så mycket pengar att du är märkt för livet om du blir av ( = kvaddar) med dem. Dessutom kommer du att ha väldigt roligt på sommaren på lite kurviga vägar och inte bara en svensk traktor som alla andra har utan en tysk, rolig bil. Titta in på http://www.944sverige.com/ för lite tips och kanske en vettig annons.

Av kicking_kangaroo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av "Something"
Konstigt eftersom man inte får köra upp om man inte har klarat av teoriprovet och har det intyget.

Så hur gick det till?

Det gick till på så sätt att något inte läst reglerna som gäller. Efter första september måste teoriprov och uppkörning vara bokad innan man gjort teorin. Missar man teorin så får man ändå göra uppkörningen och därefter får man göra om teorin.