Inlägg

Inlägg som Nyrostad har skrivit i forumet
Av Nyrostad

In Flames - Come Clarity

Av Nyrostad

Hmm, sist jag kollade på detta existerade inte ntfs-3g, men det verkar ju verkligen intressant! Ska verkligen kolla upp det, tack!

Av Nyrostad

Lägga till NTFS-USB2-disk till Ubuntu-NAS?

Har en extern USB2-disk på 250 Gb, formaterad med NTFS, som skulle göra betydligt mer nytta om den var kopplad till min Ubuntuserver som bl a agerar NAS, jämfört med vad den gör nu. Frågan är bara: kan jag dela ut den som SMB-share till mina övriga datorer i nätverket, och från dem ändra filerna på den, eller måste den då formateras om till ett linuxvänligare filsystem?

Tack på förhand

Av Nyrostad

Utan ha läst igenom alla 11 sidor helt noggrant slänger jag mig in i diskussionen med mina egna, högst personliga, åsikter och synpunkter.

Jag, liksom en del andra i denna tråd, förnekar inte att det onekligen ligger nära till hands att tro att klimatet till stor del påverkas av koldioxidhalten i atmosfären, men samtidigt ställer jag mig tveksam till att lösningen till hela jordens problem ligger i att köpa en hybridbil och sopsortera.

Mätningar från isborrkärnor visar att koldioxidhalten i atmosfären visserligen ligger förhållandevis högt nu, men absolut inte oöverträffat högt på något vis. Mätningar som går långt tillbaka i tiden, såsom den nedan, mätt från isborrkärnor i Vostok, visar enligt mig följande:

*Jordens medeltemperatur hänger onekligen ihop med CO2-halten i atmosfären, men är det verkligen så att CO2-halten ensam reglerar jordens temperatur? För ungefär 130 000 år sedan ser vi på diagrammet en topp på både CO2-halten i atmosfären och temperaturen. Vid en första anblick ser kurvorna ut sammanfalla perfekt, men det finns ändå frågetecken. Varför sjunker temperaturen så pass fort de närmast efterföljande seklerna, trots att CO2-halten är relativt konstant? Jag är för dåligt insatt för att förklara något, men min åsikt är trots allt att klimatet inte beror på enbart CO2-halten i atmosfären, vilket media idag målar upp som en enväldig sanning. Tänker man ännu mer "outside the box", skulle det även kunna vara halten CO2 som beror på temperaturen, och inte tvärtom, men några vetenskapliga förklaringar för detta saknar jag, i alla fall just nu.

*Varken CO2-halten eller temperaturen ligger idag högre än den gjorde för 130 000, 240 000 respektive 320 000 år sedan. Tittar man så pass långt tillbaka i tiden som denna graf visar, tycks toppar och dalar i CO2-halten/temperaturen kommit och gått relativt regelbundet, och än så länge syns inte rent grafiskt något som inte inträffat tidigare.

http://www.pha.jhu.edu/~camercha/climate/images/vostok_data.jpg

Om klimatförändringarna inte enbart beror på halten CO2 i luften, vad beror de då på? På denna fråga har jag inget bra svar, men utan att ha några mätningar att stödja mig på, tycker jag det vore underligt om en enorm, okontrollerad fusion - solen - skulle kunna hålla en exakt jämn strålningsnivå genom tiderna.

Det enda jag anser är ett reellt hot, är den enorma folkmängsökning som kommit bara under de senaste 100-200 åren. Vi har aldrig varit så många, och frågan är om naturen i längden kommer att tillåta oss vara så många. Här går frågan dock över på ett filosofiskt plan, varför jag väljer att sammafatta min ställning.

Temperaturen stiger, liksom koldioxidhalten i atmosfären - men vad beror på vad? Är det verkligen människan som är boven i dramat? Finns det överhuvudtaget ett drama? Dessa är frågor som _jag_ anser borde behandlas ytterligare, innan all världens problem, alltifrån politiska till naturliga, tillskrivs ett enda fenomen.

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flashen
Ett styck 24-70/2.8 begagnat till min EOS 5D

It's a tank!

http://nordfoto.se/dump/stu1.jpg

Killen till vänster på bilden fick jävligt bra musikunderhållning på sin fest sen (var där och lirade med mitt band)

Av Nyrostad

Clear CMOS, och kolla sen i lite överklocknings F.A.Q innan du provar igen

Av Nyrostad

Alltså, själva kontakten du kopplar till din ljudkälla? (3.5 mm minitele/ 6.3 mm tele?) Sådana kan du hitta lite överallt, bl a på www.kjell.com. Har du en lödkolv, krympslang och lite tålamod är det i så fall bara att klippa av den gamla kontakten och löda på en ny.

Av Nyrostad

Sen ser jag inte riktigt hur du ska få bättre bild med en Supra HDMI-kabel jämfört med första bästa du hittar i närmaste butik.. HDMI är ett heldigitalt interface, och antingen kommer datapaketen fram eller inte. Således är de enda tänkbara resultaten: Perfekt bild -> Hackande bild -> Ingen bild.

Kör 720p och 1080i genom min 199-kronors NetOnNet-kabel iaf, och har svårt att tro att den skulle få problem med 1080p...

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hulkenstrong
Datorhörna/lägenhet. Bor i en etta och hela vardagsrummet är i princip min datorhörna.

http://img82.imageshack.us/img82/1008/20070510lgenhet1ar1.th....

Ohh! Fullare pott kan du inte få Ibanez(?)basen och Koss Pro4 AA <3

Av Nyrostad

Jag har 7-portarsversionen av den, och använder för tillfället 5 utan direkta problem. Den är dock kinkig med att köra i full USB 2.0, men det kan ha med min gamla aktiva förlängningskabel att göra också..

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 246mag
Nyrostad, den uppsättningen du beskriver där, går det att göra en liknande fast så att den skickar iväg trådlöst?

Jovisst går det!

I teorin är det bara att stoppa in ett trådlöst nätverkskort och köra PfSense, men i praktiken måste du ha ett som klarar att vara "host-ap", dvs sända och ta emot signaler som accesspunkt.

Lite googlande borde ge dig namn på några sådana, själv har jag ett D-Link 520G eller vad det heter, och det funkar fint med sina 54 Mbit, men i ditt fall skulle väl 802.11n vara vad du behöver, och om något sådant fungerar med PfSense vet jag faktiskt inte. Vill du kan jag försöka kolla upp det dock

Av Nyrostad

Framgår inte om du vill ha trådlöst eller trådbundet, men för bästa throughput skulle jag i vilket fall som helst rekommendera en gammal dator på >500 MHz >128 Mb RAM och två Intel/3Com-NIC:ar. Där kan du sen köra antingen något hemkonfigurerat med Linux/FreeBSD IPTables, eller som jag köra ett färdigbyggt FreeBSD-system, PFSense.

Då är det enda som begränsar din throughput processorns hastighet, och alla processorer under 1 GHz skänks ju mer eller mindre bort på Tradera.

Av Nyrostad

En LG 42LC2R från Komplett, som ersättning för vår 37"-are som gick sönder

Inte min på bilden, men en likadan

http://www.pasacan.com/images/lg/42LC2R.jpg

Av Nyrostad

Via VGA har jag inte varit med om något grafikkort som klarar att leverera just 1366x768. 1360x768 körde jag på min förra (blir pixelmappning med tre släckta pixelrader i varje kant), men även 1368x768 ska fungera med lite pill.

Av Nyrostad

Sitter själv med ett Sapphire X1950XTX med referenskylaren, och jag måste säga att jag har svårt att tro att en ny kylare kan göra någon större skillnad faktiskt. Referensdesignen inkluderar ju en dubbel kopparfläns sammanbunden med heatpipes, och fläkten är ju allt annat än ineffektiv.

Men, har du redan köpt, hade det varit kul att se hur stor skillnad det gjorde, jag kanske har fel

Av Nyrostad

Dumpade min gamla SanDisk-spelare för min N73:a när den sistnämda utrustades med 2 Gb minneskort. Originalheadsetet är inte mycket att hänga i julgranen, men med t ex AD-41 blir det finfint.

För mig är det vikigaste med portabelt ljud att det är just... portabelt. Välljud har jag så att det räcker och blir över för mig här hemma

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jycken
spånskiva är inte bra alls, det självhäftande sk träpapperet fäster INTE! på den ytan. rekommenderar iså fall MDF-board. och detta självhäftande papper brukar gå att finna hos välsorterade färghandlare.

Kan meddela att åtminstone den typ av spånskiva (var tvungen att dubbellimma 19mm MDF med 10mm spånskiva) jag använt mig av i framsidan av min subbas gick alldeles utmärkt att klä i "träfolie".

Se http://www.minhembio.com/NewToasted/90582/ för bildbevis

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Falcon

Stödjer spelet Wide och isåfall vilken upplösning ?

Mer eller mindre alla jag sett faktiskt. Kör själv i 1680*1050.

Av Nyrostad

Har en kompis vars Nokia N71 började trilskas vid laddning av operativsystemet, för att till slut inte gå att starta alls.

Han lämnade in denna till Nokia, som efter att ha gått bet på uppgiften på det lokala servicestället skickade den till Stockholm, varifrån den en vecka senare skickades till Frankrike(!), där den tydligen dödförklarades. Han fick då vad han trodde var en ny telefon, men när han kom hem och startade den, upptäckte han att brytaren som ska slå på bakgrundsbelysningen på displayen när den öppnas, var defekt. Han gjorde en sökning på IMEI-numret och fann att telefonen varit inne för reperation ett flertal gånger tidigare, och nu är den alltså inne ännu en gång för den felaktiga brytaren.

Ska bli spännande att se varthän det bär av...

Av Nyrostad

1. 225BW
2. 0 st
3. Har masserat bort en knallröd, som nu hållit sig frisk i nån månad iaf. Finfin skärm annars