Inlägg

Inlägg som goa200 har skrivit i forumet
Av goa200

@SurfersHymn: Tar gärna en kod, Tackar å bockar i förväg

Av goa200

Jag är definitivt intresserad.
lirar gärna tank/healer

Av goa200
Skrivet av Terrell:

Dock inkluderar det mobilspel, att ha en stor stationär dator med kringutrustning i hemmet är inte lika socialt accepterat vilket vi ser i OP men även i många andra trådar om sambos, flickvänner och fruar som inte gillar det.

Ja där håller jag med. MEN även detta tyder ju på en ganska omogen syn på datorer överlag faktiskt känner jag. Men men detta kan nog diskuteras i oändlighet.

Av goa200
Skrivet av videopac:

Det finns väl inget som emotsäger att det är omoget i det? Man kan vara ett "barn" hela livet, inget som jag lägger någon negativ aspekt på.

Liten trigger, läs om ni har tråkigt:

Hur som; jag förstår att det blivit inne att vara självfokuserad och det kanske blir tufft när en, eller två, är det i ett förhållande. Men att lämna förhållandet/partnern för det är ju väldigt lamt. Speciellt när man har barn, då måste man kämpa en del för att få ihop det och även vara beredd att offra något för helheten. Observera; inte utplåna sig helt men ändå jobba på förhållandet.

Om vi tittar på själva ordet omogen betyder det enligt saol "(än­nu) inte fullt ut­vecklad" d.v.s att om jag väljer att spela så anser du att man som man inte är fullt utvecklad och egentligen borde göra annat.
Så vad exakt är omoget i att spela? vad gör en annan syssla mer mogen?

Nä spela anser jag inte ett dugg omoget. Jag känner att om någon anser det vara omoget så är ju det ett tecken på att man tycker bara små barn ska spela. Och det känner jag bara tyder på att man inte riktigt hänger med i utvecklingen.

sen om vi tittar på vad mer du skrivet så anser du att man ska "kämpa" o.s.v. ja visst ska man det. Man ska göra vad man kan men man ska inte heller hålla ihop bara för ett barns skull. Det kommer ingen må bra.

Av goa200
Skrivet av videopac:

Och vad motsäger det mitt inlägg? Tröttsamt gammal och omogen syn på människor.

Det påvisar att spela är vanligt över hela åldersspannet och definitivt inget "omoget"

Av goa200
Skrivet av videopac:

Klart det är omoget att spela när man är vuxen. Men de flesta är lite omogna vad det gäller olika saker. Orkar inte läsa alla goda råd/inlägg här så detta har säkert skrivits innan: har sambon en hobby så är det bara att "byta" timmar. Och hobby kan vara facebooksurfande, heminredning eller något annat som man kanske inte tänker på eller uppfattar som en hobby.

tröttsamt gammal och omogen syn på spel. Kan klistra in följande från en modeblogg jag brukar läsa

"Enligt samarbetsorganisationen Dataspelsbranschen har själva spelbranschen fördubblats på bara tre år, och siffror från undersökningsföretaget Reflect visar att hela 81 % av svenskar i åldrarna 15 till 60 spelar regelbundet"

Av goa200
Skrivet av EntropyQ3:

Uhm, vad i hela friden får dig att tro att båda parter kommer att må bra och bli harmoniska för att man splittrar deras familj? Så har jag i princip aldrig sett dominobrickorna falla. Det kan vara att det inte kommer att gå att reda ut deras situation, men om de inte försöker kan det för det första naturligtvis inte bli bra, och för det andra undviker de precis det som behövs för att utvecklas som människor, och väljer istället att bara behålla det de är.

Jag är inget relationsorakel. Det låter som om OP är i en besvärlig sits. Men dottern är bara sex veckor (!). Lite tidigt att kasta in handduken.

I slutändan kommer det bli avsevärt mkt bättre vilket var vad jag avsåg. Men tror nog alla vet att det är en kämpig resa dit. Men målet är klart mkt bättre än att försöka hålla ihop något för ett barns skull. När bägge väl gått vidare så brukar "harmonin" inträffa men det tar tid och vet nog alla som varit i en relation.

Av goa200
Skrivet av anon159643:

Nu skrev jag "spela, se film film, serier, t.o.m hänga på datorforum kan anses vara barnsligt.". Listan kan göras hur lång som helst som glo på sport etc.

Man kan diskutera ordet barnsligt beteendes innebörd, min tolkning är att det är något som framförallt barn gör och vuxna i mindre utsträckning. En vuxen som lägger ner lika mycket tid på just detta område som ett barn, blir lätt tolkat som barnslig.
Det finns undantag som om man har området som yrke, är man en filmskådis så är det inte konstigt att man lägger ner otroligt mycket tid på att glo på filmer hela dagen. Detta ska jämföras med den vuxna som har ett vanligt jobb och i princip inte gör något annat än att glo på tvn.

Nå problemet är när ett beteende övergår till att bli ett problem för en, det har det nu gjort för TS. Där vi enbart har hört TS berättelse och på den så låter det som om problemet är "överkänslig flickvän".

Så när jag jobbar med IT på mitt jobb så är jag barnslig?
Nää sådant sätt att se på det upplever jag som gammalmodigt. Men vi släpper sidospåret här innan det blir ett rejält sådant "we agree to disagree" helt enkelt

Av goa200
Skrivet av macmann1:

Nej, det är inte värt att förlora sin dotter på grund av ett spel. Däremot kan det vara värt att avsluta ett destruktivt förhållande med sin dotters mamma om man inte får det minsta andrum för sina intressen och ingen förståelse för sitt välmående. Man kan inte leva sitt liv helt utan saker som laddar tillbaka den energi man förbrukar.

Det här +1:ar jag för det är otroligt sant. När jag spelar lr tränar så laddar jag mina batterier. Och han kommer inte förlora sin dotter. Och man ska inte hålla ihop för ett barns skull. Barnet mår bättre av att man separerar och istället för 2 balanserade välmående familjer.

Av goa200
Skrivet av anon159643:

Om din flickvän skulle skriva ett inlägg om ditt beteende så tror jag hon inte hade skrivit samma sak som du. Det jag syftar på detta är att de som tycker hon är konstig enbart har hört din sida.

Angående spela, se film film, serier, t.o.m hänga på datorforum kan anses vara barnsligt. Men det viktiga är i vilka mängder och att det inte går ut över något annat. Det som skyller en mer mogen person från en annan, är att den mogna har kontroll.

Varför skulle det vara barnsligt att spela lr hänga på datorforum?
Ofta är det personer med noll förståelse och en gammalmodig syn på datorer som brukar kalla det "barnsligt" lr "omoget".
Om inte ett förhållande fungerar lr är balanserat så ska man försöka prata ut om det och som också sägs så är det viktiga att man uttrycker sig hur man själv känner och ser på saken. Om man börjar med argument som "jag tycker du är dum som gör si och så" så hamnar den andra lätt i försvarsställning och då blir det fel direkt oftast.

Ni har bägge behov/rätt till egentid. Barnet behöver sova, passa på då. Om hon inte kan acceptera detta så känner jag att det inte är en hälsosam balans i förhållandet.

Jag har gått hemma med mitt barn och då gick jag till sambons jobb så hon fick amma och när barnet väl somnat hemma så passade jag på att ta lite egentid, vilket oftade resulterade i att jag somnade i soffan iofs

Av goa200
Skrivet av CDON.COM:

Hej goa200,

Tack för ditt inlägg och vad tråkigt att höra att karaffen fått en spricka!

I ditt ärende har vi förmodligen ansett att då det var en fysisk skada på produkten så har vi nekat den, då detta vanligtvis inte täcks av garantin eller reklamationsrätt. Dock så kan det självklart uppstå sprickor även på grund av produktionsfel på den här typen av varor, och här borde vi definitivt ha undersökt det närmare med tillverkaren innan vi nekade din reklamation och det ber jag om ursäkt för.

Om jag förstår dig rätt så löste ditt ärende sig via tillverkaren istället? Känner du att det finns något mer vi kan göra för dig i ditt ärende så är du väldigt välkommen att återkomma i PM till oss.

Med vänliga hälsningar,
André

Ja såklart sprickan är fysisk. Den uppstod genom en funktion i kaffebryggaren d.v.s. varmhållning. Jag som kund ska inte behöva vända mig till tillverkaren.

Av goa200

Köpte en Smarter Coffee (2nd Generation) Kaffebryggare från cdon för ca 1 månad sen där två vettiga funktioner som nämns är preheating samt keeping warm. preheat värmer karaffen innan kaffet droppar ner samt keep varm hållet kaffet varmt x antal minuter.
Nu har detta orsakat en spricka i karaffen och reklmaderade detta till cdon och får som svar att de nekar min reklamation för att det var en karaff...
Behöver väl knappast säga att irritationen steg ordentligt. vände mig till tillverkaren som direkt insåg att det är ett fel på karaffen och erbjöd sig att skicka ny.

Summa summarum: konsumentköplagen är glasklar och cdon:s hantering med detta är enligt mig inte ok. Jag kommer inte handla där mer och kommer def. inte rek. cdon till någon av min bekanta

Av goa200
Skrivet av Masyve:

Impulsköpte en EOS M5 här nyligen för att ha som leksakskamera till vardags och komplettera min 1D X när jag vill ha något mindre seriöst. Här med EF-konvertör och en Sigma 20mm F1,4 ART på, och en testbild för att prova wifi remote-kontrollen från telefonen in genom fönstret.

Sigmas Art serie är helt underbar. Så sjukt mkt valuta på pengarna. När jag själv fota mkt hade jag Sigma 35 mm f1.4 ART.
Bra bild skönt ljus

Av goa200
Skrivet av Vargas:

Koder till betan för Walking Dead på Greenmangaming för den hugade:

GMGBG-D59HX-3V963-TREG5-DWW0H
GMGBV-781PN-M81R5-4SWK2-1ASR1
GMGBP-WU7S1-KS0RQ-WFK50-9EVE0

Redeemas på:

https://www.greenmangaming.com/walkingdead-redemption

Danke,
Detta ska testas bums

Av goa200
Skrivet av Cholden:

Hur ingår LaMetric i planen ?

Skickades från m.sweclockers.com

Den går att styra via Athom homey. Men det var väl inte ursprungstanken. Lametric är ju bara nostalgiskt helt jäkla skönt cool samt onödig

Av goa200
Skrivet av poktirity:

Tack för svaren!

Upplever ni att appstyrningen tillför något eller är det mest en gimmick? Standard är ju som ni säger att låta den dammsuga hela lägenheten när man inte är hemma och då spelar de "smarta" funktionerna inte så stor roll?

Appstyrningen är väl trevligt om man befinner sig utanför sitt nätverk. Det jag tycker är viktigast är ju IFTT integrationen. Då kan jag t.ex. styra så den bara dammsuger om jag inte är hemma och är jag på väg hem medans den städar så avbryter den. Har jag t.ex. sagt till den att städa medans jag är hemma så avbryter den om det ringer i telefonen.

Men jag är lat å bekväm

Av goa200

Vore intressant att veta hur du konfat upp lightsquid. kör pfsense hemma och vill gärna ha igång något liknande. gjorde ett försök men vart väl sisådär

Av goa200
Skrivet av Igelkott:

Jag vet, jag håller med dig.
Människan är lite halvspäshal som inte kan göra sitt smaksatta vatten utan att krångla till det till max, och sen diskutera med andra hur de valde att krångla till det. Men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

Nej det är ju de som ändå är ganska härligt med kaffe. hitta balansen mellan tidsåtgång och god kopp kaffe. Jag kände gränsen gick vid aeropress och mala bönor samt koka vattnet till perfekt temp. Mer än så vill jag inte lägga
Sen testa jag även kaffet som det där djuret bajsade ut som inte får säljas längre, vad tusan det nu hette. Var väl inget sensationellt sett till priset iallafall.

Av goa200
Skrivet av Igelkott:

Att bygga en raket för att t ex åka till jymden är inte enkelt.
Allt går förstås att bryta ner i många enkla moment som endast kräver kompetens och budget. Men nånstans får man väl dra gränsen för vad som är objektivt enkelt. Hade man haft tillgång till färdigmalet kaffe på stenåldern hade man fixat det.

Håller med dig.

Av goa200
Skrivet av Igelkott:

Nja, jag håller inte med. Det går såklart att nörda ner sig i det mesta. Men i grunden är mekaniken inte avancerad. Sen går det att höja kvaliteten på metoder, detaljer mm. Det är det jag menar med att Moccamastern gör "det bra" (för att vara en filterbryggare i den storleks- & prisklassen)

Nej visst, Det är vatten på pulver. Men med ett sådan tankesätt är allt enkelt ju
Det som gör det till nörderi eller snudd på rocketscience är just att få den perfekta koppen