Inlägg

Inlägg som goa200 har skrivit i forumet
Av goa200

@Akerhage:

Haha vissa delar känner man igen sig i

Av goa200

@Akerhage:
Ja öppna själva dörren har jag ingen aning om.

Har inte så bra koll på yale doorman faktiskt.

Av goa200
Skrivet av Spidertotz:

Har för mig att det är Nest ringklocka, Nest Hello

Ja det är mig veterligen den enda fullt ut stödda ringklockan. Gjorde själv misstaget att införskaffa ring video doorbell som vart uppköpta av amazon.
Så en kombination av nest hello samt t.ex. Lockitron som kan låsa/låsa upp dörren

Av goa200

Men det åkte bort ungefär lika fort. Kunde inte prata med några av mina andra enheter. något så enkelt som "släcka lampor i vardagsrummet" förstod den inte.

Av goa200

Jag kan aktivera svenska redan nu på min google home/mini

Av goa200

@Nima2001:
Det ser bra ut. inte full koll på om du kan köra med samsungladdaren lr inte. Jag köpte original för det var inga stora pengar så jag orkade inte bry mig alltför mkt.

IR är väl i kamerafallet infrared d.v.s. den kommer kunna se i mörker.

Av goa200

Tänkte gå all out z-wave hemma.

https://i.imgur.com/5tQUNtt.jpg

Av goa200
Skrivet av XPerion:

Ändrat nicknamn på Hue lamporna till Svenska språk? Det glömde jag efter svenska släpptes. Hade allt fortfarande på engelska.

Har idag 4 st google minis samt 1 st google home. samtliga kör såklart engelska så att byta namn till svenska vore lite dumt i mitt fall för jag springer sällan omkring med telefonen.

Av goa200
Skrivet av grensman:

Jag kan tända, släcka, och dimma utan problem. Eller ja, ibland har den lite svårt att förstå, men för det mesta fixar den det.

Jag har då lite svårt att tro att det är med den svenska för allt den gör för mig är att länka till artikel om ljus

Av goa200

Det går inte att styra Hue med den svenska assistenten än.

Av goa200
Skrivet av Crazy:

Det låter som att jag har en hel del läsning att göra! Men satan.. har nog fått lite blodad tand för detta alltså, haha.

Hur märker man t ex att en ROM inte är superkompatibel med ens lur? Eller rättare sagt; hur visar det sig? Är det rent prestandamässigt?

Du märker det genom att saker inte fungerar.
Men om du håller dig till XDA https://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3 så klarar du nog finfint. Oftast står det i trådtiteln N9005 vilket innebär att det är fritt fram att flasha. Annars kan det stå i op. lr så får du läsa dig igenom tråden. Nämns inte din modell så flasha inte.

Av goa200
Skrivet av ciscodisco:

@Nivity: Jag installerade exakt sådan router du har och en Ubiquiti AC-PRO hos min kusin som byggt hus för cirka 1 år sedan, har routern i ena ändan av huset där fibern kommer in och Ubiquitin i andra delen av huset så de blir hyfsat jämn mottagning. Det har fungerat kalas utan något klagomål.
Då ASUSen skickar ut två olika SSID, ett för 2,4 och en för 5 GHz och inte rekommenderar att ha samma namn så har jag låtit den göra det. Sedan i Ubiquitin skickar jag ut samma två SSID men då denna kan hantera band steering så skickas båda ut med 2,4 och 5 GHz från den för bästa upplevelse för användaren beroende på vilket SSID de vill köra.

De enda negativa jag kan se är väl att roamingen när klienter ska flytta sig mellan de olika då den blir perfekt när man kör två Ubiquiti men för vanliga personer är detta inget som märks. Du kan ju börja med att köpa en Ubiquiti och köra så som jag skrev och se hur det fungerar, är de inte ok är det ju bara att köpa en till och inaktivera WiFi i din ASUS

inte riktigt så bandsteering fungerar. Tanken med bandsteering är att AP:n ska försöka Styra klienterna in på det föredragna nätet t.ex. 5 Ghz. Nu fungerar det lite crappigt för klienterna väljer vad de vill ändå enligt de recensioner jag läst. AP:n kan skicka ut 2.4 samt 5 ghz på ett SSID oavsett bandsteering lr inte. Jag skulle nog bara kopplat bort 2.4 Ghz helt. Sen kollat så alla klienter lirar med.

Av goa200

Jag har köpt några neatos som är jag nödj med men sneglar på http://cdon.se/hushallsapparater/ecovacs-deebot-ozmo-930-p415...
dammsuger OCH moppar. Perfekt liksom.

Av goa200

Har addat de jag kunde från denna tråd. Har mestadels spelat som tank/healer

Av goa200

Kör lite jag också
43 år och har barn. har ett gäng 110 på alliance men levlar gärna på horde. Adda gärna goa200#21646

Av goa200

Ojj detta går ju inte enkelt att förklara utan en mindre uppsats.

iso = höja ljuskänsligheten = mer brus tänk myrornas krig
shutterspeed = här vill man oftast ligga lågt. ju snabbare sak man vill fånga ju lägre shutterspeed
apertured = bländaren, ju högre tal ju kortare skärpedjup(hade ett sigma 35mm 1.8 och där kunde området som låg i fokus vara någon cm beroende på avstånd till det man fotar) får du men samtidigt suddar du ut bakgrunden finfint för en riktigt fin effekt. Vill man tex att lampor ska få den där bländande effekten så se https://www.slrlounge.com/wp-content/uploads/2011/02/starburs...
Då ska man dra på i bländaren.

Kameran eftersträvar alltid en balans. Undvik att höja iso in i det sista. beroende på kamera så blir effekten av iso större lr mindre. Kommer inte ihåg nummrena i huvudet men du bör utan att se någon större effekt dra upp din kamera till iso 600 iallafall utan att du ser något. därefter kommer du börja se effekten lite smått.

När jag fotade körde jag enbart i A läget d.v.s aperture. Då ställer jag bara in bländare och kameran resten. Ska jag fota porträtt, helfigur blommor och vill ha så mkt suddad bakgrund som möjligt ja då kör man på så hög bländare som det går.
Såvida jag inte stod i en studio så körde jag aldrig manuellt. lr fota landskap lr andra stillbilder där motivet inte rörde på sig överhuvudtaget.

Men om du säger vad du är ute efter för effekt så är det lättare att guida dig

Du kan även läsa
https://www.fotosidan.se/cldoc/fotoskolan/fotoskola-1.htm
https://www.fotosidan.se/cldoc/fotoskolan/fotoskola-del-1-bla...

Och denna sida kan jag varmt rek.
Ypperliga kurser som tar upp allt vad foto innebär
https://moderskeppet.se/

Av goa200
Skrivet av anon52343:

Jag har en EdgeRouter X. Denna ligger direkt mot ISP.

Tänkte sätta upp en enkel filserver som komplement till min hemsida (ligger hostad externt). Att man kan ladda ned filer från min server via direktlänkar från hemsidan. Förmodligen köra Win Server då det känns säkrare/mindre felmarginaler än Linux som nybörjare (har ändå licenser).

En riktig noob-fråga... är VARJE interface på routern gigabit? Eller delas 1gbit över alla fysiska portar? Jag har satt upp 2st VLAN i routern, tänkte koppla ena porten till en switch för mitt "privata" LAN & den andra för filservern.

Undrar också vad som händer om man har flera "inputs" på samma switch? (dvs om jag skulle koppla in båda VLANs). Kommer switchen bara dela ut trafiken på alla fysika portar precis som om det vore ett nät?

Tack

varje port på switchen kan hantera en gigabit trafik precis som du säger. sen delar alla portarna på den gigabit du har från din isp.

Av goa200
Skrivet av AkUs:

Yea. Nice o ha 80 lök över för labb

80 lök??
win datacenter finns på ebay för några hundringar.

Av goa200
Skrivet av shelter:

Har för mig Plex vill ha formatet namn.språkkod.srt
T.ex Bladerunner.en.srt

Nejdå det går bra med bara FilNamn.srt men då dyker upp subtitlen upp som unknown i infosidan för filmen.
Vill du ha så det står vilket språk det är så är man som du själv säger t.ex. Batman.Dark.Knight.sv.srt som då kommer dyka upp som svenska i infosidan om filmen

Av goa200
Skrivet av Soldierofwar1985:

Hej!

Fråga: Om man har massa filmer som man inte har subtitles på - kan man (använder Plex server) på något sätt fixa subtitles till dessa filer? Finns det programvara i Plex Server alternativt annan programvara som man kan ordna så att man får svenska undertexter på alla sina filmer?

Du kan lägga in https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle
den letar subtitles automagiskt baserat på vissa kriterier och efter ett poängsystem.