Inlägg

Inlägg som SlewME har skrivit i forumet
Av SlewME
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razerrazer
http://UPL.BEFFO.SE

Vill bara påpeka att det inte är razerrazer sida. Det är jag som driver och utvecklar Beffo.

För att inte skapa missförstånd så ville jag bara understryka att jag inte på något sätt gör reklam på dylika sätt.

Sebbe

Av SlewME

600va Ups Pw-4060t

Tjena.
Om jag ex. köper en UPS av modell "600VA UPS PW-4060T" (http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=14949). Då vill man ju även ha ström till modem och eventuellt annan kringvara. Är detta omöjligt med en sådan UPS?

Har letat runt lite men hittar ej.

Av SlewME

Antingen så klagar man på en tjänst och då klagar man, eller så klagar man mot de som klagar - vilka är egentligen bäst?
Är man ett stort företag som lanserar en tjänst som de inte lyckas att driva utan driftfel så ska man heller inte lansera den tjänsten. Det är korkat att dra förhastade slutsatser. Com hem har en bra tid haft extremt mycket driftstöringar och folk är trötta på att bli kompenserade - man vill ha ett fungerande internet.
Är man nöjd med internet så är det kalas, men sluta klaga över att folk klagar för då är man inte bättre själv.

Om ni inte vill skriva på så lämna tråden ifred och låt folk som är missnöjda skriva på istället. Jävla moraliserat samhälle man lever i.

Av SlewME
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kilos
http://img365.imageshack.us/img365/9285/fattarulo0.jpg

ingen okänd person som surfar ska se namn..

Jag tycker att sidan är ganska generös ändå. Om man kollar på de flesta namninsamlingar så visas både var man bor, yrke och efternamn samt förnamn. Här döljs efternamnet och de sista siffrorna i ip-numret.

Om man ska dölja namnet också så kan man lika gärna ta bort hela listan och bara visa hur många som skrivit under?

Av SlewME
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oboy46
Vilken port har du inställd i klienten? Kan du tagit port 80?

DC använder 444 med active och utorrent 32459

Av SlewME
Citat:

Ursprungligen inskrivet av No_Jah
Det är ju ganska stor skillnad att mellan ladda från en FTP-server och att ladda ner med tex. torrentklient. Prova att sänka uploaden ytterligare så ska du se att du kan surfa samtidigt.

Ok, kanske har varit otydligt med att berätta vad jag har gjort. Har optimerat mina registerinlställningar för internet, strypt linor och testat olika fildelningsklienter.

Du behöver inte tala om för mig hur internet fungerar, jag är väl medveten om det. Fiber? Säger det dig något.

För det andra, har även testat att strypa linan när jag laddar ner och detta utan resultat, faktum är att jag kan ladda i 2kb/s och likförbannat så kan jag inte surfa. Något är inte rätt.

Av SlewME
Citat:

Ursprungligen inskrivet av No_Jah
Beroende på vad du har för typ av uppkoppling så kan du behöva strypa uploaden för din p2p-mjukvara.

Ja, det är jag givetvis medveten om. Vet vad jag har upp och ner. Linan klarar betydligt mer än vad den lyckas klämma ut från torrent och dc. Samtidigt som allt annat dör när man ska surfa.

Det konstiga är att det fortfarande går att surfa om jag laddar direkt från FTP eller via en annan hemsida som sagt.

430kb/s är ingen hastighet som sagt.

Av SlewME

Problem med internet vid p2p.

Tjena.
Har problem med p2p-program, dessa program stoppar all internettrafik. MSN slutar att skicka meddelanden korrekt, går inte att surfa samt att hastigheten i p2p-programmen aldrig överstiger 430kb/s. Detta är frustrerande.

Laddar jag däremot ner något från ex. en annan hemsida så fungerar det kalas, med toppfart och så vidare.

Har faktiskt inte den blekaste aning om vad jag ska söka på för att lösa detta, har försökt endel själv - utan resultat.

Tack på förhand
Sebbe

Av SlewME
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bjr
Intressant, en ny fil varje gång. Berätta gärna lite om nätverkskortet (är nyfiken på om checksummeavlastning är påslaget) och om du kört memtest eller liknande nyligen.

Tjena.
Jag kör en memtest nu.

Det är ett skitnätverkskort som bara sitter i temporärt, men i och med att jag aldrig varit med om problemet tidigare så vore det kul att få reda på vart det ligger. Sedan tar det ju lite tid att skaffa ett nytt. Tror inte att checksummeavlastning är på.

Kör en memtest på servern nu. Tar sin lilla tid(hittills 0 fel), återkommer med det resultatet.

Netelligent 10T PCI UTP Controller heter det, ett gammalt från Compaq.

Av SlewME

Konstiga, ofärdiga bilder.

Tjena.
Vet inte om detta varit uppe tidigare, har faktiskt ingen som helst aning om vad jag ska söka på i så fall.

Hur som helst.
Bytte nätverkskort till min server och därefter har bilder på servern blivit hackiga och konstiga, samt att långa listor ex. phpinfo(); slutar att ladda mitt i allt, dvs. den laddar inte klart.
Allt går fint i övrigt, hastigheterna ligger där de ska, apache och mysql går fint. Har även testat "localhost" direkt från servern och där ser alla bilder korrekta ut, så jag utgår ifrån att något är fel påväg ut/in från servern. Har kollat på diverse lösningar och inte hittat någon. Så innan ett nytt nätverkskort placeras in.

Här är en länk till hur det ser ut. http://www.modarkivet.se/style_images/modarivet.jpg
Förskräckligt.

Tja, jag skulle bli extremt tacksam ifall någon hade ett svar på problemet.

Tack på förhand,
Sebbe

Av SlewME

Serverproblem. Långsamt

Tjena.
Efter mycket sökning på bl.a google, sweclockers och andra forum så skapar jag nu en tråd.
Det är så att jag gjort en ominstallation och därefter installerat SP2. Detta innebar ju en userlimit på 10 "half-open connections". Spärrade upp detta och öppnade för 65000 då trafik utåt gick extremt långsamt. Nu är det så att det går lika långsamt ändå, oavsett vad jag gör. Stängt av SP2s brandvägg, kollat hårdvarubrandväggen, kollat apache, mysql och allt fungerar perfekt. Inte heller några problem om man kör med remote desktop och går in på hemsidor direkt från servern. Däremot om man går in från en dator utanför nätverket, dvs. över internet så är det extremt segt. Har testat olika lösningar som finns på google, även sökt endel här - utan resultat.

Finns det yttliggare spärrar i SP2 som jag missat eller är servern under attack? Tidvis går det relativt stabilt men helt plötsligt så går allt extremt långsamt, fungerar knappt alls.

Tacksam för svar.
SlewME

Av SlewME

Open_basedir

Hej.
Har sökt och letat som bara den men hittar inte det jag söker.
Skulle vilja ställa in så att man blir låst i sin mapp, det gör man med open_basedir?

Har letat efter hur open_basedir fungerar men hittar inget - någon som har koll på detta?

Använder Apache och PHP under Windows.

Tack på förhand
SlewME

Av SlewME
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Kan vara:

Drivrutinen till grafikkort eller ljudkort skadad.
Dåligt nätagg så märke och effekt skulle hjälpa om vi visste.

Alla drivrutiner till grafik- och ljudkort ominstallerade.
Nätagget medföljde chassit och är 400W.. Chassit heter MidiTower 6097C9 400W silver.

Kan informera om att allt fungerat korrekt tidigare.

EDIT:
Nu så tror jag att problemet är löst. Min disk på 160GB D: har krashat (R.i.p). Detta är en stor forlust på allt det jag laddat ner på över 100GB och detta resulterade alltså i alla dessa problem. Men en grej kan jag säga - slutet gott, allting gott.

Tack för hjälpen hittills.

Av SlewME

Stängs av vid omstart.

Hej alla glada.
Jag ska berätta lite om ett problem som min dator har. Det är så att när jag starta om den så lägger den av - den startar ej om, den stängs av helt. Sedan när man försökter starta den igen så lägger den av efter ca 5sek. Så jag väntar i två min innan jag testar och starta den igen och då går det. Där hoppas man på att problemen slutar - eller? Men så är inte fallet. När jag väl fått igång den så är den seg som smör och är inte kapabel till varken spel eller film, ganska frustrerande som ni kanske förstår redan nu.

Har försökt att lösa detta genom att uppdatera alla drivrutiner och scannat datorn på virus och spywares, utan resultat. Vet inte heller vad jag ska söka på för att få upp de resultat jag vill ha angående mitt problem.

Jag har - eller hade - ett klockat grafikkort som jag klockade ner nu när problemen uppstod.

Funderar över om nätagget strular men det brukar vanligtvis inte påverka datorns prestanda när man väl fått igång den, eller? För att vara lite mer specifik så kan jag informera om att jag inte har någopport att vända mig till då det är ett självbygge.

Är tacksam för alla svar, bra som dåliga - föredrar givetvis bra svar.

Av SlewME

Fel vid omstart.

Hej gott folk.
Sökt men inte hittat något eller så är jag kass på att söka. Nåväl.

När jag skall starta om min dator så vill den inte, den vägrar. Allt står bara still och den vill inte starta om. Den avslutar några program men det finns fortfarande program som inte avslutas.

Har försökt att hitta felet men inte lyckats. Har även ställt om att den ska stänga av alla processer utan att spara dem osv. men inte heller detta fungerade. Den starta inte om.

Någon som känner till detta fel?

Av SlewME

Jag är med!