Inlägg

Inlägg som Zandros har skrivit i forumet
Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Efter ha kört P4 Wilma och NW de senaste åren så är jag inte direkt sugen på att använda intel igen de närmaste åren....

Eftersom jag har kört en AMD K6-2 de senaste fem åren, så vill jag inte använda AMD igen...

Trots allt verkar det ju som om 2.0 Ghz Yonah (aka Core Duo)åtminstone är lika bra som en X2 3800+, men använder mindre effekt, så det är väl inte direkt dåligt på en laptop. Men den kommer antagligen vara dyrare än en 1.67 Ghz G4 processor. Om IMB hade fått fram ett mobilt Power 4 chip i tid så skulle det nog se annorlunda ut med prestandaskillnaden.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Köper en förhoppningsviss i januari/februari..... ska ha en innan de går över till intel

Precis. För en G4 är ju så mycket bättre än en Yonah/Merom. Eller?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av peterthegreat
Sant att firewire är bättre. Om man har flera saker inkopplade samtidigt, som faktiskt många har idag. För dom som inte vet hur båda fungerar kommer en kort förklaring.

USB: Flera tillbehör använder samma bandbredd(kan man kalla det så?) d.v.s. om USBn kan föra över i t.ex. 200mb/s och du har flera tillbehör delas 200mb/s mellan alla tillbehör, varav den som sitter i första porten får mest.

Firewire: Om hastigheten ligger på 200mb/s får alla tillbehör en överföringshastighet på 200mb/s, d.v.s. inga "förluster".

Rätta mig någon om jag har fel.

Jag hoppas du menar Mbit. USB 2.0 har en teoretisk överförings hastighet på 480 Mbit/s (57MB/s) och FireWire 800 har tämligen uppenbart nästan 800Mbit. (Lite lägre faktiskt.) Sen får man ta till hänsyn att FireWireportarna på en Appledator är bättre optimerade än USB portarna, och tvärt om på en PC.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tyros
jag klockade den till 2,4 ghz, men det funkade inget vidare

Ta det i små steg. Inte allt på en gång.

/Adrian

Av Zandros

Intressant som det skulle vara, så tror jag inte Intel ställer upp vare sig de är bäst eller inte.

Men det skulle uppskattas om det gjorde. Och ja, jag är Intelfanboy och väl medveten om att de skulle förlora. Men för guds skull, ställ upp för konsumenternas skull!

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredag

Förövrigt kvarstår mina argument som ingen bemött än, t ex:
"Det är som att bojkotta mjölken för att Arla släppt en äckligt smaksatt matgrädde."

Låt gå för att matgrädde inte är speciellt oetiskt, men för att ta ett annan situation så tycker jag det är helt okej att bojkotta t. ex. ICA om de säljer importerad mjölk. Helt enkelt därför att jag inte håller med företagets etik när det gäller sådana frågor. Jag vill inte främja de som inte står för mina åsikter.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trädgårdssmurfen
Jag lever hellre i ett samhälle där jag inte alltid är övervakad och blir sprängd i luften, än tvärt om.

Samma här. Var är liberalerna när man behöver dem?

/Adrian

Av Zandros

Om jag inte missminner mig helt så har Itanium2 stöd för x86 instruktioner. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2598&p=4

/Adrian

Av Zandros

Sätta upp W-LAN i huset.

Här ska införskaffas en W-LAN ADSL router så man slipper dra kabel över halva huset. Dock har jag väldigt dåligt med erfarenhet när det gäller nätverk, så jag tänkte fråga er om råd om kompabilitet och kvalitét.

Datorerna som ska anslutas är en Fujitsu-Siemens med ett Creatix 802.11g W-LAN kort och en gammal Packard Bell AMD-K6 med Ubuntu (ska ändras till Win98 om jag får tag på en cd-key). ADSL-modemet är ett Zyxel Prestige 600 series. Dåligt med information, jag vet. WinXP på Fujitsun.

Behöver även WLAN till Packard Bellen. Helst USB.

Pris runt 7-800kr klassen inkl. nätverkskort. Enkelhet och stabilitet prioriteras, eftersom detta är det i princip enda området inom hårdvara som jag kan nada om.

Läste även FAQen. Har en gammal Pentium 120mhz ute i förrådet. Om man införskaffar ett WLAN-kort till den, kan den agera router?

Dessutom förvirrar terminologin mig. En router delar upp internettrafiken till olika datorer, så mycket förstår jag. Kan den även agera som switch/accesspunkt till nätverket? På de förpackningar jag kollade på på Siba (haha, I hear you) så verkade det vara en kabel från routern till den första datorn. Måste det vara så?

Tack.

/Adrian