Inlägg

Inlägg som Zandros har skrivit i forumet
Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av T0ker a.k.a T0ke
En liten fråga som jag verkar ha missat, memron är intels nya laptop cpu, har amd något som kommer kontra den i dagsläget, eller ät det typ en "ny" turion som kommer möta den?

Ja, de ska väl släppa deras dual core variant, Taylor, någon gång snart. Annars är det nog inte så mycket på den fronten.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av airhead
Tänkte mest att det lät dumt men nu när du visat var det kommer ifrån så vill jag påstå att det är dubbelt dumt att härleda namn sina produktnamn från religösa händelser. Sjön heter ju inte ens det idag. Om den nu finns, enligt Wikipedia är den torrlagd. Men dumt låter det likväl.

Och jag som tyckte det var dumt av AMD att döpa sina Opteron till Danmark... och Venus är väl för den delen också religiöst.

Men, men. Man får hoppas att Intels ingenjörer har gjort bra ifrån sig. De var faktiskt väldigt duktiga som lyckades rädda Prescotten från att bli långsammare än Northwood vid samma klockfrekvenser.

Edit: Vad håller the Inquirer på med. Kan de inte ens få chipnamnen rätt?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sin0

/.../med en stor Altivec/Velocity engine liknande vektor del /.../

Intressant att de använde Motorolas och Apples beteckning för flyttalsinstruktionerna, men inte IBM's namn, VMX, när detta ändå är en IBM-endast CPU.

/Adrian

Av Zandros

Ha! Jag tänker förvänta mig att alla som köper denna och liknande produkter sitter på en UPS, annars blir det nog inte så kul vid strömavbrott.

Ser att det är en PCI-E x1. Hur stor är skillnaden på bandbredden mellan denna och S-ATA?

/Adrian

Av Zandros

Sloganen var ju gullig också.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-

Det finns bara ett dokumenterat scenario där en sån befängd teori faktiskt stämmer. Och det är "red ones go faster". Används flitigt av Orcher och Italienska biltillverkare.

Undrar om det kan tillämpas på processorer. Blåmålade kanske får bättre branch prediction?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cochese
En av de större skilnaderna mot msn 7.5 är att man har bytt protokoll
MSNP12 -> MSNP13

Det är så pass stora skillnader att dom är okompatibla med varandra. Bland annat har sättet att hantera kontaktlistan gjorts om helt.

Man har även introduserat en slags "Offline Messaging"

Hur hänger detta ihop. Trillians MSN-protokoll har ju kunnat sända och ta emot Offline Messages länge, väl?

Dessutom är textfönstrena alldeles för små, man ser ju bara tre-fyra rader i standardläget, till skillnad från Trillians 15+, samtidigt som funktioner som egna smileys, blinkingar och vibbar gör att MSNM känns helt oseriöst, och som nämnts, plottrigt.

Nej, om inte Adium kommer till Windows stannar jag på Trillian, även om det saknar vissa roliga funktioner (Beskrivningstexten/jag lyssnar på bl a).

Åh, en fråga. Har de lagt in en funktion för att dela upp långa meddelanden i flera små utan att behöva göra det manuellt än?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av symetric

om jag inte minns fel så sade amd i pressreleasen att de nya pr-siffrorna skulle jämföras med intels p4. intel gillade inte alls detta, så amd fick gå ut med att de jämförde mot gamla thunderbird.

Fråga är väl hur de tänker göra nu med Conroe. För det kan väl inte vara så aktuellt att jämföra med T-bird mycket längre till? Sen vetefan hur de räknar på X2: orna. Är det motsvarande singlecore, eller vad?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MegaN00bie
Blä. Det gillar vi inte alls

Gör vi inte? Eller är du aktieägare i Intel och vill inte att de ska förlora pengar?

Får jag säga mitt så tycker jag detta är bra. EPIC-arkitekturen verkar ganska intressant, och det är väl alltid bra med modernisering.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sun Tzu
Har Intel ens lämnat ut någon information om Dothans pipeline?
Det ända dom har sagt är väl att den är längre än P3:an och kortare än P4.

Sant. Fick bara för mig att jag hade läst det någonstans. Men eftersom Pentium III hade 10 steg, och Banias/Dothan hade fler än så, och Yonah har fler än B/D och färre än Conroe på 14 så finns det inte så mycket utrymme.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tubgirl
är det någon som vet om kexen är dualcore och/eller smp-kompatibla?

Ja, de är dual core, men det ska släppas en single core variant också har jag för mig. (Millville enligt Tom's Hardware) 2MB cache-varianten verkar heta Allendale, medan Kentsfield är i princip två Allendale packade på samma modul. (Detta är enligt Wikipedia EE varianten.)

@ Boris: Ja, den har längre pipeline än Dothan. Längre än Yonah också har jag för mig. Den låg väl enligt uppgift på mellan 11-13 stages?

Man får hoppas på att de har lyckats kombinera NetBurst och P-M till något bra. Bland annat skulle de väl ta P4ans branch prediction unit som lär vara riktigt bra?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluffy
Hmm... Undra hur många plattor disken har. Man kan ju alltid hoppas på att disken har en, eller två plattor. Fast detta är med (extremt) mycket större sannorligt inte utan mer 4x125GB-plattor.

Den som forskar finner svaret...

Fyra gånger etthundratjugofem. Det vill säga om du inte visste det innan...

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=482

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alle_lenhovda
orka?

http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X

Håll tillgodo, och så undanber vi oss denna attityd till nästa gång?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Vad är det för fel på command prompt? Copy finns fortfarande...

Sant. Lite omständigt kanske?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Du kan inte använda utforskaren som den är till shuffle, funkar liksom inte...

Ja jag vet. Det jag ironiserade över var att MP3-spelare som lägger över musik som USB-minnen tvingar mig att använda Utforskaren.

Jag vill inte ha Explorer liggande och dra resurser heller.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Itunes suger, det håller jag med om, men det finns alternativ...

Ha! Utforskaren suger!

Jag använder hellre iTunes än Explorer även om det är lite mer jobb med iTunes. Dessutom funkar inte mina älskade mouse gestures i Explorer.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs

Den säljs i väldigt billiga datorer hos Dell, vilket lovar gott för att de ska bli billiga hos komplett och datorbutiken.

Var det inte samma priser som motsvarande Dothan? Dvs att en Dual Core Yonah på 1.86Ghz kostar lika mycket som en Dothan på 1.83Ghz. (Alltså i Intels prislista.)

/Adrian

Av Zandros

Motorola... ska AMD övergå till PPC?

/Adrian

Av Zandros

Efter mycket om och men så har jag letat upp denna http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=314078&view=detailed . Den ser åtminstonde stabil ut. Någon som har erfarenhet av den eller liknande.

Det går att koppla upp både Macintosh och PC mot den utan problem, eftersom det är en linuxrouter, eller hur?

Så om jag har förstått det rätt kan den även agera "bas" i ett WLAN? Dvs den tar emot/delar ut all internettrafik till rätt datorer, så det i princip blir som att sätta en dator direkt till ADSL-modemet, fast nu med flera genom routern. Är extremt osäker på terminologin och funktionerna på detta, och det faktum att olika källor säger olika saker hjälper inte alls.

Jag har ritat en bild hur jag tror det kommer fungera med denna utrustning. Hoppas den stämmer.

http://img.photobucket.com/albums/v332/SwordOfHoeth/Ntverk.png

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Får erkänna att man har lite PPC fetisch efter ha varit hemma hos min syster (jobbar med reklamfilm) .. satt o testade en G5 .. var helt frälst efter ha testat Avid o PS

Samma här, jag tycker det är synd att IBM och Freescale inte kunde ge Apple vad de behövde, men jag har insett att PPC till x86 switchen nog är till det bättre. Det är synd bara att AltiVec/Velocity Engine försvinner.

/Adrian