Inlägg

Inlägg som MadModder har skrivit i forumet
Av MadModder
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the_guru
Räknade fel, jag menade 25-30:- för blå. Brukar köpa 5-pack röda för 30:- men blå får man ju bara en :\

Jösses... Då är det ju billigare på Elfa.

Av MadModder

Ovanför metallen sitter det en tunn tunn tråd som går mellan den smala delen och ner i kratern på den breda. Kratern är en reflektor, och det lilla "chippet" i mitten är det som avger ljus. Du kan såga/fila ner så mycket att du inte skadar denna tråd. Den sticker väl upp en eller ett par mm ovanför metallen

Av MadModder

Man rör aldrig på lasern. Man använder sig av ytspeglar som sitter på en roterande axel. Med en stark laser får man då en "skiva" som skär genom luften. För att fixa lite figurer använder man hmm vad var det nu de kallades... de där X-Y-scannrarna. hmm... nåja. det kan se ut såhär:

http://www.pangolin.com/images/Scanners__beam.jpg

Av MadModder

Man måste ha tillstånd för att få ha så starka prylar på allmänna platser, och förresten får de aldrig stå still, utan "scannar" hela tiden. Då blir inte effekten på varje punkt ens bråkdelen av den totala uteffekten.

Av MadModder

För att se laserstrålen i luften måste man upp över 10mW. Det är dyrt... För att inte tala om väldigt farligt för ögonen

Av MadModder

Jojo, men jag tänkte att det är ju dumt att låta hela nätverket gå ner bara för man ska rota i servern nån dag. Men visst, jag har funderat på det.

Av MadModder

D-link 604 revisited

Igår dog nätverkskortet i servern. Trodde jag.
Internet funkade perfekt på min workstation, men servern hade ingen som helst kontakt. Den fick en IP-adress tilldelad av windows. 169 nånting.
Idag när jag kom hem efter jobbet, och efter att ha köpt ett nytt nätverkskort var jag hoppfull om att få igång servern igen.
Men icke!
Hmm... kan det vara den förbannade routern iaf?
Drog ur och satte i TP-kontakterna ett par gånger. Jaha? Nu var det kontakt iaf. Men ingen DHCP. Kanske glappt.
Ryckte ur alla kablar, skruvade isär routern och sprayade med 5-56 i kontakterna, och putsade rent.
Anslöt trafon. power-LED blinkade till, för att sen slockna.
Mätte spänningen. 2,5V!!!
Det var alltså den som kastat in handduken. Trafon!

Klippte kabeln och kopplade in mitt labbagg.

Det funkar klockrent! Hela nätverket gick upp omedelbart. DHCP till alla burkar. Det gick att logga in på routern. Allt går som en dans igen!
Dock är denna lösning inte särskilt praktisk

Slutsats:

Alla som har problem med sin D-link 604 bör se över sin trafo till den. Det är värt tiden. Tyvärr går det nog inte att få tag i en 5V-trafo som lämnar 2A kontinuerligt lika billigt som en D-link 604 kostar idag.
Eller det är väl gränsfall. Hos Clas Ohlson får man en 5V 4A för 295kr. Skiljer ca en hundring.

Av MadModder

PC för alla

Av MadModder

Man kan få stål både blått och guldfärgat till färgen genom att värma upp till exakt rätt temperatur med en gasolbrännare.
Om man kollar på ett par bromsskivor på en bil som blivit alldeles för varma någon gång, kan man se att de är blåflammiga. De har blivit blåanlöpta. Samma princip.

Av MadModder

Jag läste inte. Farsan ringde och läste lite snabbt ur testet, för jag hade sagt till han tidigare att jag funderade på att köpa samsungen. Jag ska låna tidningen av han nån dag här.

Av MadModder

sätt svart pinne till vilken svart kabel som hellst, och sen stoppar du in den röda pinnen ovanifrån på ATX-kontakten. orange= 3,3V

Av MadModder

Jag har nu läst lite mer om den, och färgutskrifterna blir tydligen flammiga. Större enfärgade ytor blir prickiga. Det är ju inte så bra.
En färglaser från Konica Minolta ska tydligen ha vunnit ett test mellan 7 skrivare med hästlängder. Ska kolla lite mer.
Det är iofs en fördel med duplexenheten...

Av MadModder

Jo, det är de. Enligt recensionen är de fyllda till att räcka till ca 2000 utskrifter, jämfört med 7000 från en ny svart kassett. (1500/5000 för färgerna)
Det är pulver för ca 900 spänn de har spart in på.

Heh... inkclub är dyrare på tonerkassetter till den här än vad alina.se är...

Av MadModder

Färglaser för en billig penning

Jag har börjat tröttna på bläckskrivare. De måste användas regelbundet. Färgen tar slut när man minst anar det. Priset per utskrift är högt. Foton kan man fixa bra mycket biligare från en fotofirma.

Har funderat på en färglaser.
Tricom säljer Samsung CLP-500 (Recension) för 3595kr. Den är tyst. Enda nackdelarna är väl storleken och vikten. Tonerkassetterna är väl inte de billigaste, men det blir ändå billigare per utskrift jämfört med bläck. Vad tror ni?

Av MadModder

Heh, jasså?
Det går åt 5 motstånd, en IC-krets och en transistor, och två fläktkontakter dårå, hona och hane. Sen kopplar man bara in kretsen mellan fläkt och moderkort. *klick* *klick* så funkar det. Efter lite kalibrering av potentiometern förstås...

Undrar om denna pryl finns att köpa nånstans, eller om man kanske ska börja sälja? Hmm... Den lär iofs kosta mer än en budgetfläkt MED rpm-signal på

Av MadModder

Det går att fixa RPM-signal till fläktar utan RPM-signal. Det krävs lite elektronik dock Jag har gjort ett kort för 4 fläktar som ger ut en larmsignal om någon fläkt stannar.

http://madmodders.se/temp/fanguard.gif

Det som är intressant för RPM från en fläkt, är en av de fyra stegen, och bort med 555:an och allt till höger om den. Inte så mycket kvar då. Sen ska man ha en NPN-transistor där istället
Kan kludda upp en mer exakt ritning om någon vill ha...

Av MadModder

Ja 60Hz klarar väl de flesta kablar av. Men knappast någon normal person kan sitta framför 60Hz-flimmer utan att bli knäpp. Förresten blir det fel aspekt med 1280*1024 på en 4:3 CRT. Det blir 1,25, och inte 1,33 som det är i alla andra vanliga upplösningar. Alla cirklar bli ju ovala.

Av MadModder

Det är inte alls en bra idé att skruva dem i chassit. Dels är plåten inte vidare bra på att leda bort värme och dels är det rent livsfarligt.

Av MadModder

Hehe ok. dåså

Av MadModder

Här har du en bygel

http://www.pergo-gnosjo.se/sidor_pergo/images/bygel-u.gif

Jag undrar hur du hade tänkt få fast täckplåten på kortet utan att d-sub-kontakten sitter där, då den plåt som sitter original endast sitter fast i just kontakten. Det går ju iofs om man tillverkar två vinklar och använder 4 skruvar.