Inlägg

Inlägg som MadModder har skrivit i forumet
Av MadModder

12V ska sitta i de två hålen närmast låsningen

Av MadModder

Fy vad dyrt...

Förresten har jag precis samma slags live-kort som du.

Av MadModder

Den är ju i samma fabrikat som den stora ATX-kontakten, så det borde se ut precis likadant.

Av MadModder
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TemporaryTomato
Man får läsa lite mer än de första inläggen om kvicksilver.

Jag som läste till sista inlägget... Nåja. Den meningen såg jag inte iaf

Av MadModder

Det där är väl något special... precis som att koppla in vanliga stereopluggar i bak för bak/fram/center/sub, fast optiskt.
Jag tror på pinne 17, för om jag ställer in windows till 5.1, så får jag bara ljud ut ur spdif:en om jag kör ljud på front-utgången, och jag har ett äkta livedrive-kort.

Av MadModder

Det står ju inget alls där om vad det är. Bara massa löjliga diskussioner om kvicksilver. Det fattar ju vem som helst att det inte är. Dels är det giftigt och förbjudet att använda i konsumentprodukter, dels är det inte genomskinligt för 5 öre, och till sist är det bland de tyngsta ämnena som finns.
Den färgade "lavan" är oftast vax, med diverse tillsatser så det får rätt smälttemperatur. Om det vore en vätska av något slag skulle det INTE vara hårt när lampan är kall.
Det genomskinliga är någon form av lampolja, tändvätska eller liknande paraffinprodukt.

Av MadModder

Snubben som kopplat in coax har ju använt pinne 17, står det på den sidan. Och ja, alla kanaler finns i spdif-signalen. Dock måste man då kunna ställa in i programmet att man ska använda spdif, annars får man ju bara ut stereo. Jag har aldrig fått windows surroundinställningar att funka så jag får ut surround, utan endast från dolby/DTS-kodat ljud i filmer där jag kan ställa in så t.ex powerDVD kör ut digitalsignalen direkt på spdif utan att gå via windows surround-skit. Antar det inte funkar i spel som använder windows surround?

Av MadModder

Om jag råkar glömma UV-lampan, så det står och lyser i typ 20 minuter, så tar det ett par sekunder att få fram mönstret, men resten försvinner inte sådär bara.
Jag måste ha dubbla lager med utskriven OH-film. Annars går UV-ljuset genom det svarta.
Med min 300W-lampa är 7 minuter lagom för de laminat som kommer från Elfa.

Av MadModder

En del säger att man får sämre ljudkvalité om man kör på optisk, då det blir två extra övergångar (elektrisk->optisk--------optisk->elektrisk) Hur detta "försämrande" skulle gå till har jag svårt att förstå. Den optiska sändaren med en diodlaser i, lyser/lyser inte i exakt respons från den digitala signalen. Och mottagaren tvärtom. Det är logiknivåer det är frågan om. Var ska det bli fel? Det funkar ju för 17 exakt som en optokopplare...
Själv kör jag coaxial mellan arbetsdatorn och stereon, då det blev billigare med en 10-meters 75Ohms coax och två RCA-pluggar jag hade hemma

S/PDIF:en finns där på två pinnar (eller rättare sagt 1 pinne + jord) i IDC-kontakten, och det går bra att koppla in sig på dem och bygga en optisk utgång själv. Kontaktstandarden heter TOSlink.

Schema jag gick efter i min HEPC-maskin. Funkar kanon.
http://www.esrac.ele.tue.nl/~leon/spdif/

Här är pinouten för Audio Feature-kontakten
http://users.andara.com/~cquigley/sb.html

Sen om du vill ha coax iaf, så finns där en beskrivning på hur man gör det

Av MadModder

Man känner skillnaden mellan ett kvalitetschassi och ett budgetchassi. Budgetchassin är rangliga, har ofta vassa plåtkanter och ja... de ser helt enkelt billiga ut när man synar innehållet närmare. Och skruvhål mm, som siikah nämnde, stämmer inte alltid till 100%. Kvalitetschassin är stabila. De är därav naturligtvis tyngre. Mitt chieftec är gjort av 1mm stålplåt. Stabilt. Tungt som faen...

Av MadModder

Menyn Bild -> ändra storlek/snedställ. skriv i procent. OK klart

Av MadModder

Jungfruben?

[edit]
Jasså påsnitar i mässing...

Jag ska ha ett AT-nätagg till nåt lite speciellt, och tänkte att jag ville ha alla kablar utom till en molex ner i samma kontakt, och skrotade ett gammalt ATX-agg. Jag lödde loss alla kablar från kretskorten och bytte ut hela klabbet helt enkelt. Passade på att dra på kabelstrumpa. Gick rätt smidigt. Lite enklare än att dra ut alla stift och löda fast dem på de gamla kablarna istället

http://madmodders.se/temp/AT-ATX.jpg

Stackars den som får tag i det här någon gång i framtiden och trycker fast det på något moderkort. *POFFFF*

Av MadModder

Nej, jag glömde mig lite där. Det funkar utmärkt att se bilderna på freewebs utan mellanslag, bara man öppnar ett nytt fönster och inte klickar på någon länk eller direktlänkar. Grejen är den att freewebs känner av om http_referer är något annat än ingenting, eller den adress vilken tillhör kontoinnehavaren. Är det något annat, ändras måladressen till samma man kom ifrån, och där finns ingewn bild. Alltså, rött kryss.

Av MadModder

Ja kanske det. Men nu har jag ju sett flera av bilderna genom att köra med "mellanslagstricket", men jag kan ändå inte se dem i tråden. De borde rimligtvis vara cachade för mig, eller?

Av MadModder

gah... bojkotta freewebs! Funkar aldrig när man vill. Och ja, bilderna funkar för den som själv lagt upp dem, men inte andra. Oftast iaf.
Det funkar dock bra om man tar bildlänken, öppnar ett nytt fönster, klistrar in länken i adressraden, och lägger till ett mellanslag.

Av MadModder

Vi vill se, bilder bilder! Vi vill se, bilder bilder!

Tänk om min internetleverantör kunde uppgradera sin jäkla internet-access. Det går segt som sirap ibland. Jag tror de har för många kunder för att det ska orka med...

Jag uppgraderade mig iaf idag. Köpte en Linksys BEFVP41 (router) och kastade ut min Dlink 604. Hoppas den lever upp till Ciscos goda rykte. Jag har iaf inte hört/sett något dåligt om dem. Än. Jag har iofs inte letat...

Av MadModder

Jag skrev klart och tydligt under min länk att det bara var ett test,och att den inte kommar vara på hela tiden. Och den kommer bara vara det när jag själv är hemma. Troligen plockar jag bort det senare idag. Displayen ska ju sitta i mitt serverskåp sen. Förresten suger webbkameran jag använder...

Av MadModder

Jag tror int att min kommer bli någon hit. Särskilt inte med en sådan kvalité på kameran

http://madmodders.no-ip.com/temp2/chatcam.html

Nu är den nere. Det blir alltså ingen bild. Bl.a bråkar den gamla laptopen med mig. Är något hårdvaruproblem tror jag. Får prova ett av de andra moderkorten jag har.

Av MadModder

Självklart Har funderat på att bygga en sån.

Av MadModder

Bra idé! Jag bara måste ha så på min 640x480 16-gråskale-display jag jobbar på...