Inlägg

Inlägg som Wheeliee har skrivit i forumet
Av Wheeliee

Tjoohoooo. Är det ingen som vet om jag har gjort rätt? Jag har inte riktigt förstått ifall mina minnen är passande eller ifall jag köpt något konstigt grafikkort? Jag har kopplat in strömmen till grafikkortet med kablarna som följde med grafikkortet. Det är två kablar som då går ifrån nätagget till grafikkortet. Jag har inte gjort någonting annat med grafikkortet. Jag har kollat upprepade gånger att allting är inkopplat. Allting har ström!

Det borde ju finnas någon här som är lite mer uppdaterad på de senaste datadelarna. Kan någon snälla gå igenom listorna och konfirmera om det är passande eller inte!?

Av Wheeliee

Felsökning av ny dator.

Jag har nyss köpt ny dator, men det visade sig bli värsta problemen. Datorn startar, men skärmen startar aldrig. Har prövat på flera skärmar.

Är det någon del som inte passar? Skulle vara oerhört tacksam för tips.

Länken till delarna är här: http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=729965...

Ram-minnet finns på denna länk: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=421284

Jag vet förövrigt att jag kopplat allting rätt. Jag har kopplat in många datorer förut. Först i början upptäckte jag att jag hade glömt koppla in grafikkortet i nätaggreggat, men det ordnade jag snabbt. Jag trodde ju självklart att skärmen skulle starta då, men icke. Fläkten surrar på grafikkortet och den blinkar, men det startar inte.

Det andra jag funderar på är min ram-minnen. Jag såg att det står i "detaljerad specifikation" på sidan att den endast stödjer: PC3-10600, PC3-8500, PC3-12800.

Det jag har är ju 10666, men som jag har förstått så ska väl det funka?

Av Wheeliee

Uppstartsproblem

Sedan jaag installerade Windows Xp så har jag haft ett jättestörande problem som jag inte orkat fixa med än.

I princip varje gång som jag startar datorn så är det något fel på startuppfilerna så jag måste reparera varenda gång jag startar upp nästan. Repareringen är ganska jobbig eftersom det verkar ta typ 5-10 minuter att ens komma in i repareringsfunktionen på skivan och sedan tar det en sekund att reparera.

Är det någon annan med samma problem kanske som har en lösning?

Av Wheeliee

Jag råkar ut för exakt samma problem. Ska nog stänga av Windows defender nu. FÅr damp alltså..

Av Wheeliee

Vad finns det för program att köra för att klocka och kolla temperaturen på sitt 4870 kort?

Av Wheeliee

fan skickade 10 papp till dem och det verkar bara ta en jäkla tid att få grejjerna så jag ringde igår och bad dem skicka tillbaka pengarna. "Joo men skriv in kontonumret till oss så skickar vi pengarna tillbaka"... Skrev kontonumret men får väl vänta ett jävla tag innan man får tillbaka pengarna :/

Av Wheeliee

handla bara från datorbutiken om du gärna vill vänta någon vecka på att få grejjerna

Av Wheeliee

kan man inte bara sätta grafikkortet i den nedersta platsen eller kan man bara använda den till sli?

Av Wheeliee

Men jag vill ha fleras synpunkter... E8500 vs. Q66?

Av Wheeliee

E8500 Vs Q6600

Som rubriken lyder, vilken är bäst? Är det kanske så att Quaden bara är bättre när det är vissa spel/program som hanterar 4 kärnor bättre och att en E8500 fungerar bättre i dagens läge då det inte finns så mycket som stödjer 4 kärnor?

Ska såklart också klocka om det hör hit och jag tänker inte vänta för att få tag i någon speciell stepping eller liknande...

Av Wheeliee

Det skulle vara kul om det finns något test man kan titta på?

Av Wheeliee

mina grejjer

Jag har blivit rekommenderad att köpa dessa grejjer vilket jag hade tänkt. Kommer såklart också klocka lite när lusten faller på.

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Cart=767-53100

En fråga jag har: Hur stor skillnad kan det vara mellan en Quad Q9550 och en Core2Duo E8500 rent prestandamässigt? Värt pengarna?

Av Wheeliee

tror jag köper det som MichaSWE länkade till här. Kan vara kul om man orkar klocka någon kväll

Av Wheeliee

Men alltså.. Den grymma prestandan kommer väl alltid till användning om man skaffar sig ett grymt spel som behöver den?

Jag menade mer om systemet jag plockat ihop pallar trycket?

Av Wheeliee

Så en HD4870x2 är inte att föredra då?

Av Wheeliee

Men vart kan man läsa om intel vs amd då? Jag är ju van med amd, men alla säger ju att intel är så jäkla bra nuu...

Av Wheeliee

Speldator 10k

Här har jag satt ihop ett bra datorsystem för ca 6000, men det fattas ett grafikkort. Jag vill veta vilket grafikkort som är bäst att ha till det här och om det finns någonting annat att förbättra. Det spelar ingen roll om det inte är samma märke eller så, utan bara det är riktigt bra grejjer...

Nvidia eller Ati spelar alltså ingen roll... Hade tänkt köpa till en 24" skärm sen om en månad när jag har råd om det inte är för overkill?

http://i33.tinypic.com/fm19ft.jpg

Av Wheeliee

Detta system borde ju duga. Det enda jag inte bestämt för än är grafikkortet. Jag vill ha grym grafik och jag vill lägga max 10 000:- för hela systemet. Jag är inte så hooked up på vilket märke det måste vara, men kan ju tilläggas att jag alltid kört på Nvidia. Jag vill ha grafikkortet som är bäst för max 4100kr.

EDIT: Tänkte köra en Samsung TFT 24" 245B Wide till den...

http://i33.tinypic.com/fm19ft.jpg

Av Wheeliee

Lånar tråden lite:

Om jag skulle köpa en liknande setup, skulle då ett Asus P5K SE/EPU, P35 duga? Jag menar, det är väl liksom ingen skillnad förutom att det inte klarar crossfire?

Av Wheeliee

Kan man installera något program så man bara kan slänga in en dvd-film, antingen som en .img fil eller att man kopierar allt som ligger på skivan och lägger över? Tänkte mest att jag vill att telefonen ska kunna läsa av undertexterna som finns med på dvd-skivan.