Inlägg

Inlägg som MrQueQue har skrivit i forumet
Av MrQueQue

Kan ej ansluta via bluetooth (Spela trådlöst via PC med PS4-kontroll)

Hejsan,

Via alla guider jag har hittat där man ska spela trådlöst via Bluetooth med PS4-kontroller på PC så får de upp att kontrollern ansluts till datorn när de söker med kontrollern (håller in Share+PSN-knappen), vilket även min kontroll lyckas med. Däremot lyckas jag aldrig hitta enheten på datorn.

Så jag tänker såhär,

1. Finns det något annat sätt att lösa problemet på?
2. Köpa en Bluetoothadapter så att jag hittar anslutning

Ifall 2, vilken Bluetoothadapter tycker ni att jag bör köpa?

Tack på förhand

Av MrQueQue

Vilken Bluetooth dongle bör jag köpa?

Hejsan, har tänkt spela via PS4-kontrollern på datorn och har spenderat timme på timme för att få det att fungera trådlöst (fungerar prima med tråden i via DS4 och de andra programmen). Det verkar som att jag inte har någon inbyggd bluetooth i datorn så jag har tänkt köpa en Bluetooth dongle/adapter som kontrollern kan ansluta till.

Vilken tycker ni att jag bör köpa? Student med inte allt för hög budget

Tack på förhand

Av MrQueQue

@bore69:
Hmm.. Tänkte en lite dyrare prisklass, det får gärna vara trådlöst också

Av MrQueQue

Bästa budgetheadset för gaming?

Hejsan,

Jag undrar vad ni tycker är det bästa budgetheadsetet för gaming och varför?

Tycker att Kingston HyperX Cloud II ser rätt vass ut med tanke på dess pris, vad tycker ni?

Av MrQueQue

Funkar dessa brusreducerande att använda som headset?

Hittade ett rätt fett erbjudande:
https://www.teknikmagasinet.se/produkter/mobilt-o-telefoni/ho...

Jag undrar om det är något att använda till datorn och när man pratar med vänner?

Av MrQueQue

Headset för gaming som håller?

Halloj,

Jag har tänkt köpa nytt headset och det är väl fyra premisser jag har:
1. Rimligt pris (Har inte så mycket pengar just nu)
2. Sladdlös
3. Sitta skönt runt öron.
4. Bra ljud både för mig och de jag pratar med

Någon som har något förslag?

Tack på förhand

Av MrQueQue
Skrivet av Paddanx:

Nja... det innebär att du har boot på HDDn, och Windows på SSD, om jag tolkar det rätt.
En skärmdump på diskhanteringen skulle kunna reda ut det.

Detta är vanligt problem efter att man klonat från HDD till SSD, och sen inte tar ur den ursprungliga disken, och ser till att SSDn sitter före på Sata portarna.

Sen håller jag med @ggustavsson ovan att en full enhet kan påverka mycket. En fylld HDD ökar fragmenteringen, vilket kraftigt sänker prestandan. På SSD så ökar det WA och slitaget kraftigt, samt sänker diskens skrivprestanda (läs prestandan brukar inte påverkas så mycket).

https://gyazo.com/d7959eca3215d589b2e09ba36edd55e1

Så där ser det ut, hur tar jag enklast bort Windows från den hårddisken?

Av MrQueQue

Jag öppnade "Skapa och formatera hårddiskpatritioner" och såg där att C är Systemstart, alltså Windows ligger där? Trots det har jag ett Windows på SSD som tar 20 gb?

Av MrQueQue
Skrivet av Paddanx:

Både HDD och SSD ser friska ut.
Visste inte att du hade SSD + HDD dock, så det kan mycket väl vara så att HDD spinner ner, och tar några sekunder att komma igång igen. Du kan försöka öka denna tid innan den spinner ner via energiegenskaper i kontrollpanelen och se om det minskar problemet iaf. Helt lär det inte försvinna om du inte ska köra disken 24/7 (eller iaf alltid igång när datorn är det), vilket också sliter mer på disken. Med tanke på att den har varit 51 grader, inget kritiskt, men helst ska Seagate diskar hållas <45 om de ska hålla bra, så bör den inte vara igång 24/7 om du inte kan bättra kylningen för den.

Av vad man kan se på SMART så har du ca 8800 load cycle count, vs 4660 gånger som det har startat stoppats helt med strömmen. Så du har inte så farligt dåligt värde ändå som vissa diskar kan få, och det är absolut inget fel att ha detta förhållande, tvärt om. Så det är väl mest att det stör, inte att det är något tekniskt fel isåfall.

EDIT: konstigt att du kör C: på HDD och D: på SSDn... varför?
Också, Om jag inte ser fel så har Intel nyare Firmware till din SSD.

Skrivet av ggustavsson:

Om hårddisken också är systemdisken så dödar den prestandan väldigt effektivt om den är för full, 10% ledigt är i minsta laget.
Och är det bara enstaka % ledigt så inte konstigt om allt går segt...

Kör Windows egna diskrensning till att börja med, räcker inte det börja flytta saker till annan disk, avaktivera Hibernate läge, flytta växlingsfilen till annan disk, flytta mappar som Dokument, bilder, filmer, musik, hämtade filer, skrivbord till annan disk, avinstallera onödiga program, eller flytta dom till annan disk.

Skulle dock göra om alltihopa, Systemet/Windows vill man alltid ha på den snabbaste disken dvs en SSD, sen skaffa en större HDD att ha resten på, Nya moderna hårdiskar på tex 2Tb är också snabbare en en gammal HDD på några 100GB

Detta blev väldigt spännande då jag trodde att jag hade Windows på SSD, men Windows ligger alltså alltid på C? Hur gör jag lättast för att "byta plats" på Windows till SSD?

Av MrQueQue
Skrivet av anon214934:

Hur gammal är disken? Kör S.M.A.R.T tester på disken (brukar köra conveyance och long) så ser du om disken håller på att faila.

Skrivet av anumeon:

@Dricki: Beroende på olika faktorer så kan hårddiskar sakta ner.

ålder, antalet skadade sektorer (undersök med ett S.M.A.R.T program som nämnts tidigare)

det kan även bero på storlek. Du nämner att du har 10-15GB kvar, hur stor är disken? En gammal hederlig tumregel är att man skall ha minst 10% av hårddiskens storlek kvar för att den skall fungera optimalt.

Skrivet av Paddanx:

20+ sekunder låter som att den fastnar på dålig skektor, men det kan också vara tugnt fragmenterad disk som jobbar. Kolla Smart data (tex Crystal Disk Info är gratis). Osäker på hur du ska tolka den så förstora upp fönstret så alla rader med data kommer med och sen ta en skärmdump. Bilder kan du gratis ladda upp här.

Du kan också lyssna på disken. Om den låter som den rasslar som vanligt så jobbar den hårt, om den dock piper eller klickar långsamt, så är det tecken på ev trasig sektor.

Hej allesammans,

De båda har mindre än 10% utrymme kvar och det är en vanlig gammal hårddisk (Fyra år gammal) samt en SSD-hårddisk som är 2,5 år gammal. De båda håller ungefär 200-300 gb vardera.

Här är Device info för:
Vanlig hårddisk: https://gyazo.com/08bd5cd1d3f39c81e9b9e720b683440d
samt SMART Info: https://gyazo.com/e2a59441df5b44f7a8b2387235191808
SSD: https://gyazo.com/7c5da3662b66e7949c6b62780668f9e8
samt SMART Info: https://gyazo.com/00e36cd58884f6a5651c0e98125929b7

Gjorde disk-selftest också och fick "The last self-test routine completed without error"

Vad tycker ni att jag bör göra förutom att rensa upp hårddisken på utrymme?

Av MrQueQue

Plötsligt seg hårddisk?

Halloj folket,

Jag kan börja med att säga att jag inte är så datakunnig,

Häromveckan märkte jag att det tog en jäkla tid att öppna mappar på datorn, varje gång jag skulle till en viss mapp eller bara spara en bild så är den tvungen att "ladda" i ungefär 25 sekunder. Detta är lite irriterande när man håller på att jobba med olika saker.

Jag har bara 10-15 gb ledigt på hårddisken men ska det spela någon roll? Vad kan jag göra?

Jättetack på förhand

Mvh

Av MrQueQue

Min farfar behöver er hjälp! :)

Kära vänner,

Jo det är så att min farfars senaste dator har börjat haverera (den är från 2005) och han har nu tagit det stora beslutet att köpa sig en ny!

Det jag tror att han vill ha är:
En billig dator som kommer hålla länge och som klarar av det enkla. Han använder mest datorn för mail, läsa tidningen, surfa på bridgeforum och kolla liveresultat.se. Så inga stora krav helt enkelt. Men det vore nog gott om den kunde hålla ett bra tag också.

När det gäller ett sådant billigt bygge, ska man då fortfarande köra Inet eller är det smartare att välja något annat alternativ?

Kom gärna med byggförslag, min farfars framtida dator ligger i era händer

Tack så jättemycket

Mvh

Av MrQueQue
Skrivet av lossah:

Vad har du för nätagg? Om du hade ett agg tidigare som inte behövt leverera tillräckligt/ordentligt kan det också orsaka coilwhine.

Om ditt agg belastas väldigt mycket ökar risken för coilwhine. Samma med grafikkort. Belastas det = coilwhine.

Har ett stabilt nätagg, så är nog inte det. Hmm...

Av MrQueQue

Hm, någon mer som har något tips?

Av MrQueQue
Skrivet av Dezin:

Jag pillade med volten när jag felsökte ett nvidia kort som jag köpte från inet, och det sa jag klart och tydligt till dem. Och det var då aldrig något problem. Dem borde ju sagt något till mig i så fall tycker jag

Vsyncen kan du nog sätta på/stänga inne i catalyst programmet, annars går det ju som du sa själv att ha på det i spelen.

Hittade inte i Catalyst :/

Av MrQueQue
Skrivet av Dezin:

Fy fan, jag sitter och väntar på mitt Powercolor kort nu.. får det på måndag. Har läst en jävla massa om Coil whine med deras kort, så jag hoppas verkligen jag slipper det. Iofs så sitter jag med ett Define r4 chassi så ljudet dämpas ju förmodligen något.

Men jag läste också att " Powertune " kunde fixa coil whine i vissa fall, vad det är har jag ingen aning om. Antingen höjde du den eller sänkte den, ingen aning Du kanske kan hitta något om du googlar på det.

Men vilken r9 280x har du? TurboDuo? Eller det vanliga?

Edit:
This is something i have been researching quite a bit as i am about to puchase a 280x. One thing that seems to be a trend is setting Vsync on, try that and see if it fixes the sound issue. As long as you generally get FPS equal to your monitors refresh rate you wont notice a difference in your frame rates.

Jag har TurboDuo då den har bättre kylare, jag läste också det där om att Vsync skulle hjälpa men vilket program ska man då använda sig av? Kollade in Radeonpro men det fungerade ej för mig. Eller menar de att man ska stänga av/sätta på det i spelen?

Skrivet av Injen:

Coil whine är något man får stå ut med och det är inget man kan RMA'a för. Inte hos en nitisk butik iaf. Det är något som hör till när det gäller prestanda.
Läste en rolig kommentar på ett Amerikanskt forum för några år sedan. Coil whine betyder bara att du har mycket att åka med, så ju mer coil whine du desto gladare bör du vara

Inte hela sanningen dock då det varierar mellan tillverkare och vilka "spolar" de använder. Ju billigare desto mer "whine" får man. Powercolor är ökända för detta.
En snabb fix kan vara att öka Core voltage till grafikkortet/korten.
Andra har testat att "spela in" korten genom att sänka volten något och låta ett benchmark program snurra på i 24 timmar, för att sedan återställa volten. Tydligen så ska detta också hjälpa.

Kan länka till tråden om så behövs för fler tips.

Ja, det läste jag också (Core Voltage) men om man pillar med det bryts väl garantin eller?

Av MrQueQue
Skrivet av daskedennis:

Köpt via internet? Ångra köpet.

Ja, via Webhallen, men det går inte att åtgärda det på något sätt?

Av MrQueQue

Vad göra åt Powercolor R9 280x Coil whine?

Det låter förjävligt när man kör något spel eller liknande, vad kan jag göra åt saken? Fick kortet för 10 dagar sen och det fungerar utmärkt förutom att det låter så otroligt högt när man spelar spel..

Av MrQueQue

Vad ska man göra åt coilwhine? börjar störa mig på det nu

Av MrQueQue
Skrivet av SvenskFisk:
  • New AMD Enduro™ Technology profile for Battlefield 4

  • May resolve intermittent black screens or display loss observed on some AMD Radeon™ R9 290X and AMD Radeon R9 290 graphics cards

  • PCI-E bus speed is no longer set to x1 on the secondary GPU when running in an AMD CrossFire configuration (trodde detta bara var en bugg i GPU-Z)

Trevligt!

Kul! Vad är då AMD Enduro Technology profile?