Inlägg

Inlägg som Schiznit har skrivit i forumet
Av Schiznit

Det framgår inte om det är 32 eller 64gb versionen Hur gammal är den?

Av Schiznit

Jag ringde också och gnällde och fick nya routern gratis. Har aldrig fått ett nej och har aldrig betalat för flytt, ny router eller liknande.

Av Schiznit
Skrivet av Tea42BBS:

jag upplever att om man INTE har ANC på aktivt, så liksom susar det om lurarna - antar att man typ hör blodomloppet i öronen fast förstärkt - så jag personligen har svårt att köra dem utan aktivt ANC - men det går förstås att vänja sig

mvh Lazze

Har haft pro i två veckor nu och jag tycker ANC däremot skapar ett typiskt ANS brus. I övrigt tycker jag det funkar kanon. Med ANC av och transparens av så låter det som vanliga in-ear. Mycket nöjd med hur det funkar både på jobbet och hemma iallafall.

Av Schiznit

Kanon! Triss i svar

Av Schiznit

Airpods pro i sängen?

Jag har ett par Airpods gen 2 som jag använder mest för att lyssna på ljudböcker i sängen, youtube osv. Jag är nu inne på att byta till airpods pro då jag har en del störiga/bullriga miljöer på jobbet ibland och det vore skönt att kunna köra ANC då. Tänk ljud likt serverhall.

Frågan är till ni som testat, hur är det att ha de i sängen och stänga av ANC, hörs omgivande ljud mer än vanligt då pga förstärkning av ljudet eller är det bara att ANC är avstängd och de isolerar ljud likt alla in-ear? Tror Apple kallar det "passthrough" läge. Jag har familj som jag gärna vill höra om det är något barn som ropar eller liknande så vill inte vara helt isolerad. Vanliga airpods funkar ju bra då de inte är in-ear men har ju ingen noise cancelling eller isolering av ljud alls då de inte är in-ear.

Av Schiznit

Såld

Av Schiznit
Skrivet av Hoodad:

4500kr och jag kan hämta det

Tack för det. Om ingen budar högre tills imorgon kväll så är det ditt.

Av Schiznit
Skrivet av Ness:

Äsch, man kan ju i princip få Android att vara precis som man vill. Sedan kan jag såklart förstå att det tar emot att byta från iPhone ifall man redan är inköpt i ekosystemet med allt vad det innebär. Det är väl precis så Apple vill att det ska vara också.

Personligen tycker jag att allt över typ 5-6000:- är överpris när det kommer till telefoner. Jag brukar avvakta och köpa förra årets modeller när de gått ner i pris. Oftast är de prestandamässigt knappt märkbart sämre än årets, absolut inte värt 10k påslag på priset i alla fall. Dom pengarna kan jag istället lägga på annat som ger långt mer nöje än att Reddit-appen öppnar sig 0.1 sek snabbare.

Köpa en iphone SE som har samma cpu som iphone 11 men kostar ca 4500:- är det jag brukar rekommendera. Jag har kört Android men ios är bara så mycket bättre tycker jag. Icloud och allt med det är underbart. Kör inte mac så skulle inte vara nåt problem att byta om jag ville.

Av Schiznit
Skrivet av Ness:

Tragiskt när kriterierna t.o.m hos teknikintresserade ligger på en så pass låg nivå att det bara är märket som avgör.

Tyvärr är det så enkelt att jag inte gillar android och då finns det bara iphone att välja. Skulle gärna ha lite mer telefoner att välja på men tyvärr är det ju android som gäller isåfall.

Av Schiznit

Oculus Quest 2 + elite battery strap + vrcover + väska + mamut

Köpte en Quest 2 2020-10-31 på Inet. Kört max 15h med headsetet och det har fungerat riktigt bra men finns inte riktigt tid eller energi för det med småbarn hemma. Även om det är riktigt bra så känner jag att grejerna bara samlar damm och tänkte kolla intresset här.

Följande säljs:

Quest 2 64gb med laddare och kabel.
Oculus Elite battery strap.
Quest 2 väska.
Mamut grip DX.
VRcover facial interface.
VRcover lens covers.

Elite battery strap samt VRcover är aldrig använt, bara monterat men har inte kört en sekund med dessa.

Upphämtning föredras men kan skickas vid behov. Kvitto finns för alla grejer och såklart garanti kvar på allt. 2 år på Quest 2 samt elite battery strap.

Bud sker i tråden, startar på 4000:-. Nypris är drygt 6000:-

Läs hela annonsen här

Av Schiznit
Skrivet av Dax:

Jag kommer troligen köpa Quest 2 enbart för att kunna köra Euro Truck Simulator 2 i VR

Ta lastbilskort och börja köra på riktigt? Grym grafik

Av Schiznit
Skrivet av TacticalRetreat:

Har hållit på att testa PCVR via Virtual Desktop då jag fortfarande väntar på kabel för link. Använder RTX 3080 + 9900K och är lite fundersam över prestanda i FPS. Att skala upplösningen ger motsvarande vinster/förluster i fps som förväntat. Men oavsett omständigheter så ligger aldrig GPU i närheten av 100% load enligt Afterburner.

Om jag går från att ha låst 72fps till att ligga runt 50 genom att endast öka upplösning så ligger GPU usage fortfarande kvar på runt 55% i genomsnitt. Enligt temperatur och andra mätningar verkar min 3080 inte heller vara mer än måttligt stressad. Har ingen tidigare VR erfarenhet att jämnföra med. Är detta normalt?

Varför inte bara köra trådlöst? Skillnaden i bildkvalitet är försumbar och trådlöst är ca 100gg bättre rent praktiskt om man inte kör bilspel eller liknande sittande spel.

Av Schiznit
Skrivet av danskjefel:

Någon som fått sitt VRCover ännu? Beställde samma timme som de släpptes men inget har hänt med paketet sedan det kom till distributionslokalen i Tyskland den 3/12..

Beställde mitt 25/11 direkt efter mailet kom.

Frågade för ett par dagar sedan vad som händer, fick detta svar:

"Your order reached the international logistics center on the 5th and is currently in transit to Sweden:
(Trackingnr)

Your Post Nord will tracking once your parcel arrives in Sweden. As advised the delivery window may be extended due to the holiday season and Covid-19, so we ask for your understanding.

I hope this helps. Please let us know if you have any questions :)"

Den har inte rört sig en millimeter.

Av Schiznit
Skrivet av Exydia:

Du vill ligga på <12 game ms (helst <10)

Där har du förmodligen problemet.

Vart är dessa siffror? Undrar mest för jag ser latency i SteamVR på PC skärmen och där ligger det runt 20ms. Inget märkbart lag. Funkar kanon.

Av Schiznit
Skrivet av Feeku:

Dessa lurar har i princip ingen konkurrens när man väl vant sig vid smidigheten hos vanliga airpods. Att enkelt kunna hoppa mellan Apple TV, dator, klocka, platta eller mobil har i princip blivit ett krav för mig. Ville ha ett par over-ear lurar och köpte Sonys, men de fick bara samla damm istället då man lessnade på att synca lurarna rätt snabbt. Kul att det nu finns ett vettigt alternativ om man vill ha over-ear.

Håller helt med om att Apples ekosystem med integrationen mellan Apple-TV, iphone osv är klockren men att kalla dessa lurar för 6695:- ett "vettigt" alternativ vet jag inte

Av Schiznit
Skrivet av Molotov:

Har inte kvar telefonen
Var inget fel på batteriet.
däremot att öppna en app som tidigare tog sekunder kunde ta minuter och allt "laggade" om man säger så.
När man fick Iphone 4 imponerades man ju hur snabbt allt var.
Apple är också ett företag som "tvingar" folk att köpa nytt fast det inte ska behövas.

Hur vet du att batteriet var bra? På den tiden fanns inte "batterihälsa" där du kan se hur mycket livslängd som batteriet har. Att de blir slöare med tiden är väl inget konstigt, klagar du också på när datorn blir slöare och slöare med åren när mjukvaran och spelen blir tyngre?

Att de klockade ner när batteriet inte orkade med känns som en rimlig lösning men de kunde ju informerat om det. Sen om det orsakat så mycket smärta för folk så att de ska betala hundratals miljoner dollar i böter vet jag dock inte.

Av Schiznit
Skrivet av Zachtionman:

Nu har Contractors släppts till Quest!! Köpt direkt och ska bli grymt kul att spela! Håller dessutom på att 3D printa min gun stock som bör bli klar i helgen

Lust att printa en extra?

Av Schiznit
Skrivet av Quenya:

Hmm, det spörs (som vi säger i Värmland) om jag gjorde ett bra val då. Efter att ha kikat på det här klippet och läst den här Reddit-tråden beslöt jag mig för att beställa DX Grips. Fick lite kalla fötter efter Schiznits utlåtande (som jag såg efter att ha lagt beställningen), men paketet är redan skickat så får helt enkelt testa mig fram under ångerrättstiden.

Det är helt ok även om de som sagt är lite korta. De gör jobbet och jag ångrar inte köpet men de borde uppdateras för att sitta lite högre upp bara. Jag tror du kommer bli nöjd.

Av Schiznit
Skrivet av dlq84:

Volatila marknader investerar man försiktigt och långsiktigt i. Bitcoin har en genomsnittlig avkastning på 100% per år.

Dock är Diem (Libra) en s.k "stable coin". Alltså bunden till dollarn. Så du är ändå ute och cyklar.

Gillar hur folk skryter i tråden om att de har missat investerat i en av de bästa investeringarna man kan göra

Bästa investeringen man kunde ha gjort ja. Men även den mest dumdristiga med tanke på hur hög risken var/är. Ditt argument är lite som att någon vinner stort på Roulette nr 17 och då säger du "Kolla, hade du bara satsat på 17 hade du gjort den bästa investeringen".

Av Schiznit
Skrivet av Quenya:

Ni som kör Mamut Grips, kör ni deras vanliga eller DX? Är ni nöjda?

Jag har DX. De är för korta eftersom Quest 1 kontrollen är kortare så jag skulle gärna ha de lite högre upp. Tyvärr inget som går att lösa och visst, de passar, men det är inte perfekt passform. Skulle jag vetat det hade jag nog köpt några specifikt för Q2. Handen hamnar lite långt ner och för någon med lite kortare fingrar måste man justera varje gång för att nå spaken med tummen ordentligt. Inte helt nöjd men klart bättre än original som är snorhalt.