Inlägg

Inlägg som Schiznit har skrivit i forumet
Av Schiznit
Skrivet av Yorg:

Självklart får de sina doser först, det är väl inte frågan här? Kommer du ta vaccinet eller inte är frågan, förstår inte invändningen.

Ja att du ska skydda riskgrupperna blir ju lite redundant om riskgrupperna redan är vaccinerade. Frågan om man ska vaccinera sig beror ju en del på omständigheterna. Säg att riskgrupperna är vaccinerade och nu kommer turen till resterande befolkning, det kanske inte är samma incitament att vaccinera sig om mormor/morfar/farfar/farmor redan vaccinerat sig som exempel.

Jag är för vaccin överlag, det är bara att se historiskt vilka hemskheter vi sluppit undan tack vare det så jag vaccinerar mig gärna men inte med helt nya vaccin som inte ännu "testats" av en större mängd människor. H1N1 är ett exempel, HPV är en annan där det varit mycket problem.

Av Schiznit
Skrivet av Yorg:

Japp, tog även vaccinet mot svininfluensa.

Allt har bieffekter, precis allt. Med de lärdomar vi kan ta med oss från vaccinet för svininfluensa är jag inte orolig för att ta det här vaccinet och jag vill göra precis allt jag kan för att skydda våra riskgrupper.

Kanske är vettigare att riskgrupperna vaccinerar sig än att alla andra ska göra det? Jag menar att din plats för vaccination kan någon i riskgrupp ta istället så kan du vänta tills riksgrupperna är klara. Givetvis borde alla vaccinera sig förr eller senare men först och främst riskgrupper och människor som arbetar i utsatta roller.

Av Schiznit
Skrivet av wessmen:

Jag hoppas att det blir ett ”långsammare” spel som tar bort arkadkänslan och satsar mer på realism.

Jag har en våt dröm om ett Battlefield-spel som skulle utspela sig i en ”Terminator”-framtid där man slåss människor mot robotar men ja, det är jag kanske ganska ensam om.

Nu har man kört lite allt möjligt återvarvat så det skulle inte förvåna mig om det blir ett nytt Vietnam eller liknande.

Om de nu MÅSTE göra något historiskt så skulle jag gärna se en Vietnam isåfall. Battlefield Vietnam var riktigt bra när det begav sig (svårt o veta med dagens erfarenhet). Skulle kunna bli riktigt sköna miljöer osv. Men bästa vore såklart om de kunde hitta på något nytt.

Av Schiznit

Battlefield 1 hade jag mycket kul med. Första världskriget gav en ny upplevelse för en gångs skull. Femman var kass dels för att den var intetsägande och dels för sitt larvande med SJW. Ser fram emot något nytt om de hittar tillbaks till rötterna lite och inte spårar ur totalt som sist.

Av Schiznit
Skrivet av muki91:

Dom tillåter inte för att folk inte ska stänga av funktion dom inte vet vad det betyder och sen öka antal samtal till support.

Namnge din 5Ghz band något annan och använd bara det. Problem solved

Jag vet att det är därför de har låst funktioner men det brukar vara mer öppet än såhär. Har aldrig tidigare inte kunnat stänga av wifi eller inte kunna välja kanal.

Jag har redan döpt om 5ghz och låst det till ax standard men det är inte problem solved. Jag vill stänga av 2.4ghz eftersom jag har ett mesh system som används för allt utom PC VR streaming så att ha ett extra, oanvänt 2.4ghz wifi stör bara övriga nät i onödan.

Jag får väl koppla routern rakt ut och be Telenor stänga av det. Ville mest veta om någon har en egen lösning för att ”låsa upp” routern.

Av Schiznit

Telenors nya wifi 6 router

Fick en ny router av Telenor då jag ville ha wifi 6 som den nya modellen har. En märklig grej är att de flesta inställningar är greyed out så man kan inte göra speciellt mycket inställningar. Pratade med Telenor tekniska support som inte hade någon aning (såklart). Någon idé om varför och om man kan göra något åt det? Den är mer låst än normalt, kan inte ens välja kanal, stänga av wifi eller något sånt vilket är löjligt.

Kan tillägga att enda anledningen jag ville ha den är för att streama via wifi 6 till oculus quest 2 så routern används enbart för det och för stationära datorn. Så jag skulle gärna stänga av 2.4ghz wifi på den om det vore möjligt.

https://forumbilder.com/images/2020/11/08/Telenor-router.jpg

Av Schiznit
Skrivet av totte1015:

Jojo, har dock aldrig haft dem problem att svettas i ansiktet så det är ingen aspekt jag har, dock är jag orolig att tyg så känns det fort "stickigt" och obehagligt, och med silikon så att det inte andas alls och blir istället en anledning till att det börjar svettas/känns obehagligt varmt

Usch jag känner mig redigt petig med vr skydd och vill inte köpa någon skit jag inte använder

Så du svettas inte i pannan? För pannan tillhör ju ansiktet

Av Schiznit
Skrivet av Benizakura83:

Ok tack för tillägget!
PB:n med 3.0a som jag lånade av en vän gjorde som sagt att den ständigt låg på 100% och det kändes inte bra så jag lade pengarna på en större (15000mah) billigare PB istället för en snabbare och dyrare.

Jag har en powerbank på gång från Amazon tyskland som ligger på 220:-. 20,000mah och PD 3.0 med USB-C. Tror det blir en bra motvikt också med sina 360g.

Av Schiznit
Skrivet av Benizakura83:

Vill bara tipsa om Vilken typ av powerbanks man bör använda för att förlänga speltiden med sin Quest 2 utan att slita för mycket på det inbyggda batteriet. Jag forskade ganska mycket på det här på nätet innan jag vågade köpa en powerbank som var lite större en den lilla jag hade hemma och snubblade över en kille som hade provat powerbanks med output på:
1a
2.1a
2.4a
3.a

Tydligen så rekomenderar Oculus själva att man EJ ska använda powerbanks för att ladda medans man spelar sitt Quest2. Förmodligen för att dom vill sälja mer av sin egna elite strap med batteri (som också är en Powerbank ). Självklart kan man använda en powerbank för att förlänga sin speltid MEN det kan förkorta livslängden på det inbyggda batteriet.
Oculus egna batteristrap har en output nivå på 2.0a så allting däromkring borde fungera bäst.
När jag provade min PB med 1.0a så gav den visserligen en lite längre speltid men batteriet laddade ur ganska fort ändå.
När jag provade en PB med 3.0a quick charging så låg den ständigt på 100% och det verkade som att min PB gav mer ström än vad som behövdes och det är nog inte så bra för batteriets livslängd.
När jag till slut bestämde mig för en PB på 2.1a så gav den mig den enligt mig mest balanserade lösningen, den laddade questen vid idle, ex i huvudmenyn eller vid surf, men laddade ur den väldigt väldigt sakta vid hög aktivitet så som spel eller filmkollande.

Detta är mina egna slutsatser och ni får gärna rätta mig eller dela med er av era egna.
Min slutsats är att en Powerbank med output på 2.1a eller 2.4a är att föredra.
Tips på billig PB:
https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/elartiklar/powerbank/...

Grejen är att Quest 2 laddar med maximalt 18 watt och det innebär 3.6A vid 5 volt. Man "ger" inte ström till ett batteri utan batteriet "tar" det den är designad att ta oavsett hur hög ampere en laddare har. Så att köra en powerbank med PD 3.0 eller quickcharge eller whatever så kommer questen bara ta maximalt 18 watt eller 3,6A även om powerbanken kan leverera 30 watt tex.

Jag kommer satsa på en 10,000mAh powerbank med quickcharge så att questen kan ladda i full hastighet. Det som sliter på batterier är värme och det blir varmt vid både laddning och tömning av batteriet så visst det sliter lite mer med en starkare powerbank då den laddar snabbare och blir varmare än om den skulle laddat långsammare. Sen om det spelar någon större roll om 2 år det är jag osäker på. Eftersom man har en powerbank så spelar det ju inte så stor roll om du tappat 2% mer av kapaciteten för att du snabbladdat. Questens originalladdare är på 18w.

Av Schiznit
Skrivet av TMSTER:

Fick mitt 3080 från komplett och kortet är en ren fröjd att spela på men när jag tog av mig mitt headset så insåg jag att fläkten låter konstigt, skramlar och skrapar, lyckades snabbt identifiera att det var mittenfläkten som gör detta förskräckliga ljud. (INTE COILWHINE).

Kontaktade Komplett som sa kontakta Asus, kontaktade asus som sa kontakta Komplett.

Komplett kan endast ge tillbaka pengarna och så får jag beställa ett nytt kort, Jippie!

Asus säger att de inte kan hjälpa till med detta även fast de utlovar garanti på grejerna.

Jag vill liksom inte ha pengarna. Jag vill ha en fungerande produkt.

Suck, någon som navigerat denna djungel tidigare som har några visdomsord.

Begär ett utbyte som innebär att när du får ditt nya kort returnerar du den defekta om det går. Att lämna in och vara utan förstår jag att du inte vill. Alternativt låt det vara tills det finns lager på korten och gör din RMA då och få ett nytt direkt. Det känns som det bästa alternativet för kortet fungerar ju. Garantin gäller ju även om några månader menar jag.

Av Schiznit
Skrivet av Molotov:

Vad är det för skit vrcover?
Vart är den där varianten alla YouTubers har fått?
Som man byter hela masken?
Silikon varianten är samma som man köper på Amazon/wish/Aliexpress

Skrivet av Emtek:

Det står längre ner i mailet angående interfacet att den kommer mitten av November i EU. Dessa släpp var bara silikoncover samt bomullscover och linsskydden.

Av Schiznit

Någon som vet var det finns USB-C till vinklad USB-C kabel 0,5m att köpa i Sverige? Amazon Tyskland har massa men frakten blir dyr för bara en kabel. Verkar omöjligt att hitta. Svenska Amazon har bara 1m långa vad jag kan se. Jag tänkte sätta en powerbank på elite strapen nämligen.

Av Schiznit
Skrivet av meklubba:

prova detta på genvägen

+vr_fidelity_level_auto 0 +vr_fidelity_level 3

Har sett detta tidigare. Är det så att det bara är att ta bort så är det tillbaks till vanligt igen? Hur kör jag denna när jag startar spelet via virtual desktop streamer?

Körde mer ikväll och detta svaga blur som ser ut som ett filter är svagt så det stör knappt men går det att få bort så är ju det nice såklart. Testade lite olika inställningar och ingen större skillnad. Det flyter dock på riktigt bra och jag har latency på ca 28 så responsen är god.

Otroligt imponerad över hur bra det funkar med trådlös VR från PC.

Av Schiznit
Skrivet av Benizakura83:

Jag läste i en tråd om detta, hittar den ej nu tyvärr men där förklarade dom att i just Halflife: Alyx så har dom en väldigt annorlunda grafikalgoritm som gör upplösningen sämre och skärpan suddigare om du tar i för mycket i grafikinställningarna. Alltså låt bli att dra upp den globala resolution scalern i SteamVR, låt den vara på 100% i detta spel ska det tydligen vara så, sen sätter du ingame grafikinställningarna till LOW. Sen väljer du en miljö med lite djup och nära objekt typ en gata med folk i bakgrunden men även lite prylar i din närhet och kollar hur det ser ut. Sen höjer du till medium och kollar om det blir bättre eller sämre. Kör du på ultra eller high direkt kan alltså deras algoritm tycka att den automatiskt ska skala ner deras bakomliggande fidelity och du får en sämre kvalitet och skärpa än om du faktiskt hade valt medium istället, skitkonstigt jag vet men det funkar tydligen så i detta spel.

Aha, tack! Märkligt att den ska dra ner när jag ändå har ett 3080 så kan man tänka att den borde kunna köra fullt ös. Men jag ska absolut testa runt lite och se om det blir bättre eller om det "ska vara så". Jag har ju inget att jämföra med direkt så lite svårt att säga.

Av Schiznit
Skrivet av Zachtionman:

Testa justera IPD inställningen i headsetet (fysiskt flytta linserna). Prova även flytta omkring headsetet upp, ner, höger, vänster osv och se om det blir någon skillnad. Sen så är det inte lika skarpt som att kolla på en vanlig datorskärm då man är så nära. Men "suddigt" är så subjektivt så du får helt enkelt testa dig fram o se om det blir bättre. Jämför även med spel som körs direkt i headsetet utan PC för att utesluta att det är din anslutning som bråkar

Det är inte headsetets position. Det är just i Half-Life som det är ett svagt sudd över hela bilden, lite som gamla dramaserier som har en vaselineffekt. Jag tror att det "ska vara så" men vill mest veta om det finns några inställningar angående resolution scale eller något annat som man kan testa. Det är fina detaljer osv men en dimma ligger över bilden om du förstår. Det är väldigt subjektivt ja så det är svårt att veta. Men bilden jag lade upp är kristallklar och så bra ser det inte ut såklart.

Av Schiznit

Jag tycker Half-Life Alyx är lite lite suddigt. Undrar om det är Quest 2 som är så eller någon inställning. Har inte kört VR sedan Playstation VR när det kom så har inte så mycket referenser. Det är liksom lite vaselin effekt på allt. Inte överdrivet men det är inte så skarpt som detta tex:

https://forumbilder.com/images/2020/11/04/gloves.jpg

Har ett 3080 och en wifi 6 router. Kör high settings i PC streamer och ultra i Alyx. 115 mbps bitrate.
Det kanske är normalt, vill bara kolla så jag inte missar bildkvalitet pga någon inställning.

Av Schiznit
Skrivet av erssn:

Som aktieägare är jag jävligt nöjd med att de höjer priserna. Om siffrorna stämmer är "lilla" AMD numera ledaren på cpu-marknaden. Det ger högre efterfrågan vilket per default innebär att man kan ta ut ett högre pris om utbudet är oförändrat.

https://www.economicshelp.org/wp-content/uploads/2009/09/rise-in-demand.png

Samma här, spännande utveckling.

https://forumbilder.com/images/2020/10/23/rise-in-demand.jpg

Av Schiznit

Rekommenderar TP-link KC120 som fungerar riktigt bra. Om man vill så sparas 48h video i molnet gratis. Klar och bra bild. Man kan såklart markera zoner där rörelse får kameran att spara ett videoklipp, notiser om rörelse i zonen osv. Den har väldigt vid bild med nightvision/IR, ljud samt tvåvägs ljud så du kan prata via kameran. Har haft denna i 3 månader utan några problem alls. Köpte på Inet för 649:- men finns på webhallen nu för 749:-. Följer med stativ eller vägg/takfäste. Väldigt liten men ändå väldigt bra bild och mycket vid. Du kan dock inte styra den men jag täcker ett helt rum med denna.

Gratiskonto = 2 dagars historik, 1GB, (~4 timmar 1080p video) vilket borde räcka gott.

https://www.webhallen.com/se/product/293841-TP-Link-KC120-Sma...

Edit: Det du frågade ovan, du kan ha flera kameror i samma app.

Av Schiznit
Skrivet av Birdperson:

Varje gång jag börjar snegla på ett par nya lurar slutar det alltid med att jag stannar med Steelseries Arctis pga det där hjulet på höger kåpa som man justerar game/chat ljud med. Helt överlägsen funktion.

Riktigt grymt är det. Jag har ett par Sennheiser som ska bytas ut så småningom och det enda jag är intresserad av i dagsläget är i stort sett Arctis trådlösa. game/chat mixern är suverän. Hade samma på mina PS4 lurar (Sony) där man kunde höja eller sänka mixen av game/chat. Otroligt viktig funktion tycker jag. Dock är Arctis slutna vilket jag inte gillar. Jag hoppas verkligen att man har med detta i detta Inet headset.

1. Game/chat mixfunktion.
2. Öppna lurar.

Detta är 2 höga prio för mig. Gillar inte att skärma av mig med slutna lurar. Är tanken att dessa Inet lurar ska vara öppna, halvöppna eller stängda?

Av Schiznit

Om man ska göra espresso på riktigt så ska man ha en separat kvarn och en espressomaskin alternativt en helautomatisk. Att mala kaffe i en vanlig kvarn för bryggkaffe blir inte fint nog för espresso oavsett om du kör på minsta malningsgrad.

Det bästa för pengarna om man ska seriöst göra espresso är en gaggia classic espressomaskin samt en riktig espressokvarn. Grejen är att en bra espressokvarn kostar nästan lika mycket som en maskin och gärna något man "glömmer". Tex Rancilio rocky är en bra kvarn och kostar 3000:-. En Gaggia classic ligger väl någonstans runt 4500:-

Jag har inte själv kört helautomatisk utan körde manuell maskin med separat kvarn tidigare. Tröttnade dock på meckandet det innebär att göra espresso. Har vänner som har Sage helautomatisk maskin men där snackar vi 12000:- ca.

Finns billiga helautomatiska maskiner som denna för 4500:- (nedsatt från 7500:-) https://www.kaffecompagniet.se/kaffemaskiner/espressomaskiner...

Har dock ingen koll på hur bra den är eftersom den är så mycket billigare än de flesta andra helautomatiska men kaffecompagniet är vettiga och har ändå den i sitt sortiment så den kanske är ok.

Jag skulle inte köpa en Electrolux eller liknande för espresso för det kan helt enkelt inte bli ett lika bra resultat som med riktiga maskiner. Då kör jag hellre på vanligt bryggkaffe tex eller en nespressomaskin för just espresso.