Inlägg

Inlägg som Micke_Acer har skrivit i forumet
Av Micke_Acer

Tack så mkt för hjälpen båda två, programfixaren rules! Kom på en till grej som är lite jobbig och det är en liten varningston som hörs varje gång man stänger av datorn...inte lika jobbigt men skulle vara kul å veta varför.? Ska googla lite å så men är lite lat bara

Tack än en gång!

Av Micke_Acer

Hjälp med en jobbig bugg sökes!

Godafton,

jag har en relativt ny acer aspire som har fått på hjärnan att visa mappen "program" varje gång jag startar upp datorn. Börjar bli less på det och undrar hur man skall gå tillväga för att ta bort buggen eller vad det är.

Tacksam för seriösa svar!

Mvh Micke

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Landell
Jag har en Aspire 5672 som jag ABSOLUT inte har några problem med fläktljudet..
Ända gången som den kan låta lite mer är om jag spelar BF 2 men då skjuter man ju hela tiden så man hör den inte så heller OM man inte kör med låg volym..

Så alla Aspire datorer har inte problemet du beskriver..

Jo det var ju lite överdrift men min låter inte lite när man spelar cs 1.6 annars är den lugnare men det är inte ofta fläkten slappnar av mer än när man använder word eller liknande program...

Tjing

Av Micke_Acer

Vadsomhelst men köp inte acer aspire datorerna, dem låter som dammsugare hela tiden tills den blir skitvarm då drar fläkten på på max och då låter dem som jetmotorer

Billig och mkt prestanda mao men dell är väl att föredra om du inte vill störa grannen

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av doolar
Jag är nöjd med 4200-spinnaren i min 5003WLMi. Enda gången jag verkligen märker av det är vid uppstart av XP men det kan jag leva med på en maskin som jag aldrig spelar på. Disken är dessutom otroligt tyst, vilket säkert till stor del har med just den låga hastigheten att göra.

Näe jag är helnöjd.

Ja med cs 1.6 funkar perfa med max upplösning också, vilket e bra för den mindre kräsna gamern

//Micke

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PsychoSaurus
Nej, men du kanske vill att windows ska starta hyffsat snabbt, att programmen inte ska gå slött att starta, eller att laddtider i spel ska vara hemska. Med andra ord blir datorn slö i alla avseenden nästan om hårddisken är långsam.

Hårddisken är den största flaskhalsen i moderna system och en 4200rpm disk är en riktigt stor flaskhals.

du vet säkert vad du snackar om men inte fan har jag märkt nåt eftersläp i min acer. Jag har 4200 å farsan har 7200 eller vad det e och inte fan ere nån skillnad tycker jag...Itunes startar fortfarande lika segt som det brukar och windows startar lika snabbt. Ingen idé att pejja 1000 spänn extra för en snabbare hårdisk, satsa på graffekort eller ram minnet föfan... Beror ju somsagt på vad du ska göra. Men man ska inte behöva kräva att en budget dator som ska funka till det mästa förutom spel ska ha det bästa av det bästa! Mer gig och mindre rpm e bättre tycker jag sen som en tidigare talare sa så kanske man märker lite skillnad när man ska installera cs source eller dyl att det inte går lika fort men vafan så jeela brottom har man inte Föresten låter 7200 rpm :aren som ett jetplan

Hare gött å köp en uggla!

Av Micke_Acer

har haft samma problem fast jag torktumlade min i 2 timmar sen hängde jag upp den på tork med klädnypor sen tog jag några revor med strykjärnet över skärmen...nu funkar den inte, fett skumt.

Testa å hör med din åf istället!

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pomidoroff
Om du har en platt-tv med vga-ingång får du gärna skriva hur anslutningen funkar.

Blev lite förvånad när jag såg priset, men sedan såg jag att priset inkl. moms blir 8495.

Önskar att någon skulle slänga upp en recension av den här:

http://www.inet.se/index_main.asp?ref=pr&pl=1967696

Den har en sämre processor men 1GB minne, i övrigt exakt samma, och den är 1500 billigare.

Det ska jag göra då jag själv har en sån...

Den e fett med kanon men somsagt så kan man steka ägg om man vänder på den efter 2 timmars filmtittande etc... Men snabb som fan, snygg som fan, och smidig förutom dess batteritid som är runt 1 timme, men det få man väl leva med Spelar cs 1.6 utan några somhelst problem med max upplösning och hyffsad brightness! Gillar den skarpt och billig som fasen är den! Fläkten funkar som den förra talaren sa och wlan grejjen funkar göttmos! Har fixat ett externt deluxe ljudkort då jag e kräsen med ljudet Rekommenderar det för dem som har fler än 2.1 högtalare.

Duger till allt förutom nyare steam spelen....typ source och sånt!

Perfa för dem som inte e asrik och så kräsen inom gaming!

Hare gött å fråga på//
Micke

Av Micke_Acer

shiiiat, det är rätt skumt att dell 6400 inte klarar mer inom gaming för min brorsas bärbara stenålders dell tar cs med 800*600 upplösning och det är source liksom....det flyter på hur bra somhelst, mkt mysko med tanke på åldern! Sen när jag köpte min sproilans acer 3004 Wlmi med massa grejjs så gick det bara å lira harpan typ...tekniken går bakot känns det som iaf mellan mig å brorsans dator

Brorsans dell är runt 3 år gammal och allt e standard det ända som sticker ut ur mängden är att den har dvd spelare...löl

Aja dell e nice, lite överpris bara och deras jävla tjat om att visa skattefria priser för att lura eller vad dem försöker göra gör mej oglad.

Tjolahoppgummisnopp!

Av Micke_Acer

skälv sitter jag med min acer aspire 3004 och har surfat i 1 timme bara 30% kvar..denna dator drar el som fan! Skitdyrt med nytt batteri också! Börjar nästan ångra att jag inte beställde dell inspiron 6400 Vore kul å kunna lira games på den men graffekortet suger balle! Få bli dell efter denna....

Tjarå!

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 4K
Men förstå att CSS inte kräver 256mb grafikminne _utan_ 256 i RAM MINNE !? läs på baksidan av fodralet SNÄLLA !!!!

Men fjöl av! alltså jag ringde en support och han sa att det menades att cs krävde 256 så jag trodde det var kört då men tydligen inte....Aja lackar för att det inte funkar men efter att jag uppdaterade mitt ruttna grafikkort så blev det bara svart men ingen bild. Man hörde när man drog musen över de olika kategorierna på css sen en gång kom css upp men då hade det häng sig fett segt...inte ens supporten kunde hjälpa mig dem hade t o m fel när det gällde systemkraven aja....hoppas det finns nån därute som vet kan nåt bra svar.

Av Micke_Acer

tack! googla har jag redan testat och det gick inte så bra kom bara upp massa tjafs men tack för hjälpen!!

Är det det inte detta batteri jag ska ha?

http://www.mycom.se/produkt/45002.html

Av Micke_Acer

tack för tipset men alltså jag ringde acer support å dem bah:

jamen denna dator kan du inte lira med för den har 128mb delat grafik kort och ditt spel kräver 256mb så därför lägger den av.

Aja han kanske var lite bombad i huvet men alltså du har inte lust att steg för steg beskriva hur jag ominstallerar drivrutinerna på grafik kortet? Vill inte göra nåt fel så att det slutar med att jag inte ens kan lira Harpan

Hoppas dett är lösningen nu...är gryymt cs kåt

Hare gött å skriv på!

BTW: Vart fasen hittar man batterier till denna Acer 3004? HAr kollat men jag hittar inte, jag vet att jag verkar lat men ge gärna nån länk för det också tack!

Mvh Micke!

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gezex
Det verkar som att datorn blir för varm och där med att den dumpar ner minnet

Mjo det kan hända för att idag när jag testade å den var kall så funkade det lite längre sen drog fläkten på på fullt sen dog datorn som vanligt igen. Men somsagt under typ 1 sekund så kommer det upp massa text med blå bakrund och det ända jag hinner se innan den dör är att det står " ett fel uppstod.....error....." det är typ det sen hinner jag inte se mer innan datorn startar om.
Det grafik kort jaghar nu är ett onboard som heter SiS M760GX 32-128MB... säkert sämst men alltså min broras dell från stenåldern klarar cs source, det e skumt??
Alltså finns det möjlighet att kunna pilla in ett nytt grafikkort i den...har den plats för det, nån som vet? Isånnafall vilket kort ska jag köpa som ska funka hyffsat för cs source? Gärna så billigt som möjligt! OM det nu inte skulle vara grafikkortet som strular, kan det då vara de här drivrutinerna jag laddat ner alltså "direct x" och "direct x update to 9.0" grejjen?

Ska ringa å kolla med butiken idag också, men ni får järna pumpa ur er ideer och rekommendationer av grafikort etc!

MVh Micke

EDIT:

grafikortet klarar inte cs source tydligen Det krävs 256mb och jag hade bara 128 och mitt är t.o.m pga delat Aja skulle kollat upp det dära mera, men somsagt så är jag inte beroende av att spela men lite cs då och då är ju lite kul, aja förövrigt är datorn jeeevligt nice! Vet ni om man kan köpa externt grafikkort på nåt vis?

Av Micke_Acer

Cs funkar ej...hjälp!

hallåj, nu har jag skaffat mig min acer aspire 3004WLMi och den har dessa specs:

AMD sempron 3100+
80GB HDD
DVD dual
1GB DDR

Ett bra bredband också!

Jag installerade cs source på min bärbara och sedan så installerade jag massa direct x grejjer varav en grejj som skulle uppdatera direct x till 9.0 Aja hursomhelst så när jag ska köra cs source så laddar den upp men efter ett tag blire svart sen kommer snabbt en blå ruta upp med massa text som man inte hinner läsa innan hela dotorn startar om Hursomhelst så funkar inte cs på min dator. Jag vet inte vad jag har för grafik kort men det är ett kort som är delat och ligger på 128 mb typ. Aja jag behöver hjälp...är det nån speciell drivrutin jag glömt installera eller måste jag köpa nytt grafik kort? Vad rekommenderar ni....länka gärna till det billigaste men ändå ett grafikkort som ska funka bra till cs source.

Skriv på bara....

Mvh Micke

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombur
Satsa på en Intel Core Duo dator! Eller nästa Intel processor.

jovisst eller varför inte lamborghini laptop, då kan man säkert lira pinball 3d också nemen mina krav är är att datorn utan krångel ska kunna spela filmer, bränna mkt, inte lagga, vara arbetarvänlig, billig, WLAN, snabb som fan och under mildare inställningar kunna spela cs source på. Det borde ju gå då. Föresten så är väl AMD processorn bättre än intel inside processorn och likaså är väl det mindre schletna grafikkort på 128mb bättre än acer 7100 seriens 64mb eller?

Micke

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av drifty
haha den där med schysstare grafikkort har ju inte ens nått grafikkort, den delar med minnet. Du kommer inte kunna spela några spel med det.

Vafan då jag suger balle på detta! Alltså vilket är best/mindre sämst acers 7100 seriens 64mb grafikkort eller denna über deluxe på 128 blyga mb? Det ända spel som behöver funka är cs source med kanske lite snällare inställningar. Tror du det går då?

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lezziter
Själv gick jag och köpte mig en sånhär..
http://se.pricerunner.com/computing/computers/laptops/568304/...

.. då jag inte bryr mig ett skvatt om grafikkortet i en bärbar, och ville ha arbetsytan en bra WS-skärm gav. Funkar riktigt bra än så länge (bara lekt i 2-3 timmar), och med XP Pro kan den bli riktigt mysig.
3.0h batteritid vid normalanvändande ser jag inte som omöjligt, jag fick 1h+ med Prime95 och WLAN när jag testade nyss.

Om det önskas av någon kan en minireccension kanske produceras

Producera gärna en minireccension

Ska nämligen köpa en sån fast 1024 i ram minnet och lite sämre batteritid dock, vet inte varför det är sämre batteritid? Det ända som skiljer är ju ram minnet...aja gör somsagt en reccension!

Mvh Micke!

Av Micke_Acer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bombur
Man kan väl få ganska bra Dell datorer för det priset? RAM kan du alltid uppdatera senare, likaså med hårddiskar. Sen finns det ju Acer som verkar ha bra priser och några andra.

Jo jag kikade runt mera nu och tycker att jag hittade en mer prisvärdare dator med lite schysstare grafikort etc. Har uppdaterat första inlägget också med länk till den nya datorn jag hittat, så skriv vad ni tror/tycker/tänker etc. Behöver tips från er kunniga

Av Micke_Acer