Inlägg

Inlägg som frni har skrivit i forumet
Av frni

Det är en QNAP TS-451 som jag har för ett förtydligande. Borde ha skrivit detta tidigare.

Av frni

Nu har jag läst på lite. Av de 4 diskarna så är det den minsta som styr hur stor volymen blir. i en raid5. Så i mitt fall 4*2TB vilket då är oförändrat, snyft! Det blir till att köpa två till. Alltså som vanligt det som var så billigt från början blev mycke pengar till slut.

Tack för visat intresse alla.

Av frni

Raid 5 kör jag med och har 4.2.2 den som kom 2/11-16, Jag ska migrera över till min gamla NAS som är tom nu och sedan prova att göra en ny volym. Det är väl ett lagom helgprojekt.

/Fredrik

Av frni

Ja den finns med på listan.
WD60EFRX (Red NASware 3.0)

Av frni

Kan ej utöka volym på QNAP 451 2(4) diskar nya.

Jag hade 4*2TB och har stoppat in 2st WD red 6T. I konstigheter med det jag ser dom med den storlek som dom har.
Är det nu så att jag kan inte utöka volymen pga att det är olika storlekar på diskarna. Har tidigare bytt alla diskar och då var det inga problem på min gamla NAS.
Är lite orolig för en större utgift här

/F

Av frni

Testade Unigine och fick ca 70fps på ultra samt att det stod Radeom 7970 X1. Jag fortsätter forskningen

Av frni

Får inte min 7970 CF att funka.

Har 2st Gigabyte HD7970 GHZ edition på ett GA-Z87X-DH3 mobo. Win8.1 OS.
Ser båda korten i Catalyst och får bara värden på PCI16 porten dvs den med skärmen kopplad till.
Swappar jag korten blir det samma sak.
Fläkten snurrar på andra kortet(20%) Övriga värden noll.
Provat med 2 bryggkablar och dubbla bryggor.
Har prova senaste drv och den nya betan ingen skillnad.

Nåt i BIOS kanske. Ser inget om det i manualen.
Nån som har nån ide?? Min

// Fredda

Av frni

Behöver du två professorer

Av frni

Köpte ett par och fick den inte att ladda så jag provade att ladda batterierna i en separat laddare och det funkade inte då heller. I med nya batterier och nu är det "up and running". Så i mitt fall kassa batterier.

Av frni

Har lådan bara blivit bredare på "kabeldragar" sidan? Har i dagsläget en R2 och Termalright Silver Arrow och det fattas några mm för att få igen sidopanelen. Fem mm skulle gör mig glad. Då blir det affär.

Av frni

Dual display med både graffe(HD6670) samt mobo med 2600k

Jag vill köra båda mina skärmar på dator och helst av allt använda DVI. Graffet har DVI + VGA och mitt mobo (ASUS P8Z68-V PRO GEN3) har VGA men jag lyckas inte köra bägge samtidigt. Är det omöjligt eller måste jag jobba vidare. har lagt ned lite tid redan. Hittar inte andra skärmen när jag kör på DVI. Om jag använder en VGA ochDVI på på graffet går det hur bra som helst. men texten blir lite blurrig med VGA. Frågeställning ska man fortsätta fippla med inställningerna på måfå och det kanske lyckas. Annar tar jag en pilsner och nöjer mig med analogt.

mvh
/Fredda

Av frni

Å fan! Men det låter bra. Jag bara la plåten up och ner på chassiet och ögnade och det kanske blir nåra mm fel. Skall kolla på det efter semestern. Tack för info. /F

Av frni

Sticker väl utanför en 7-8mm så det blir till att utnyttja plåtslagarkunskaperna.

Av frni

Chassie till Thermalright Silver Arrow

Hade ett R2 chassie liggande hemma så jag handlade på mig 2600K nytt mobo 2st SSD och det skall vara en vanlig hårddisk i lådan. Datorn skall endast användas till att köra Lightroom på. Nu visadet sig att locket på sidan inte går att stänga. Vill ha ett så litet chassie som möjligt men det skall vara tyst. Blir det ett fulltower för att få in den kylaren? Så någon som har lyckats få ihop en låda med den kylaren?

mvh
//Fredda

Av frni

OppOpp nu! Jag skulle just lägga locket på mitt R2 chassi med Silver Arrow och det går inte bra. Har LP minnen och fäktarna ligger mot minne och fäst och en då tar det i. Snudd på en cent fattar. Ska bort nu men om du lugnar dig med beställningen så Vet jag mer framledes.
/F

Av frni

www.memoryc.com brukar mycket G.Skill

Av frni

80mm fläkt med fyra trådar finns det?

Jag inpulshandlade en NAS QNAP 809u-Rp och i den finns det 3 80mm Adda fläktar som gör sig hörda med råge. Det är fyra trådar från MB´t till fläkten.
Det finns adaptrar från tre till fyra trådar men förlorar man nån funktion då?
Vill gärna ha tempstyrningsfunktionen kvar men vet inte om det funkar med adapter och då är ju tysta fyra sladdars lindrigast att inhandla.

någon som vet om det finns?

Av frni

Suse har det nåt default psw?

Satt i natt och provade att installera SUSE och den hittade inte diskar och en del andra fel såg jag. Sent var det och jag gav upp. Trodde mig ha stängt av burken men i morse var den igång och "up and running" Tänkte kolla lite nu och vill installera flash pluggin . Då kravs rootbehörigheten. kan inte minnas att jag har skrivit in någon sådan. Eller var jag FÖR trött inatt.

mvh
F

Av frni

Går det också att få på en bootbar USB-sticka. har en flashGT 16 och kunde tänka mig att det gåt fortare att "ghosta" om då. Tar gärna emot tips om detta ty jag har lite strul med min Vista64 i dagsläget.

mvh / Fredda

Av frni

Ja det är ju lite galet för när jag såg priset som låg på 700 usd så är det lite(ganska mycket) vansinnigt. Var kan man kränga en server månne?

/ F