Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy
Skrivet av sAAb:

Trevligt! Var har du hittat de fönsterdekorationerna för statistiken till höger? Jag har Debian och KDE också. Söker jag på KDE (https://store.kde.org/) eller vanliga Google så hittar jag inget snarlikt. Inte heller med Google Lens.

Det är Superkaramba teman som jag gjort (baserat på andra teman). Är inte lätt att installera Superkaramba längre då de har tagit bort dependencys som behövs. Är bara möjligt (med en massa trixande) fram till Debian 10.

Av Eazy

Kan detta vara nått?:
https://www.houselook.se/23-produkter/jet-gastandare
Har letat själv lite till och från, men har varit svårt att hitta påfyllningsbara tändare.

Av Eazy

Det är inte supersvårt att kanta om själv. Har de inte varit utsatta för väta, som jag ursprungligen trodde först, kan det ju vara idé att testa att kanta om dem själv och se hur det blir. Blir ju mycket billigare att kanta om själv än att köpa nya element och är ju inte så mycket pengar i sjön om det inte blir bra.

Använder man batterimetoden när man kantar om och man är försiktig brukar det oftast blir bra. Har kantat om ett antal högtalare med batterimetoden och det har hittills inte misslyckats.

Av Eazy

Sådär, då fick jag lite animerad reklam också *startar adblock*. Säg till när ni ta bort animerad reklam så stänger jag av adblock igen.

Av Eazy

Har bara skummat igenom tråden snabbt.

Lite kul att läsa att så många säger att TS skall sälja. Under alla år jag har levt har ingen visat mig den moralen. Om vi ska spinna vidare på moraltänket, borde inte köparen frågat varför TS säljer så billigt? Då skulle det i alla fall bli 1-1 i moral om det rätta är att TS skall sälja. Frågan är ju också var pengarmessigt gränsen går. Om grejen är värd en miljon, borde TS sälja även då? Eller vart drar man gränsen? Även om handlingen är den samma, så beroende på omständigheter förändras "det som är rätt att göra".

Av Eazy
Skrivet av ztenlund:

Alltså, högtalarelementen är uppåtriktade, vilket gör att det blir ruggigt skitigt om ovansidan aldrig tas av och försiktig rengöring sker.

Högtalarna ser ju vattenskadade ut. Allt är ju skrynkligt. Kan inte tänka mig att talspolen är ok...

Av Eazy

Har högtalarna legat på botten av en sjö? Ser i alla fall inte ut som de går att rädda med omkantning. Behövs nog helt ny element till dem.

Av Eazy

Snurrar fläktarna som de ska på grafikkortet? Finns ju en chans att det kanske blir överhettat...

Av Eazy
Av Eazy

Hur ska de lyckas med detta då de inte ens kan hålla koll på sitt OS som det är nu. Det är mer regel än undantag när de släpper en uppdatering att de drar tillbaka den efter ett par dagar då folk upptäcker en massa buggar. Sedan dröjer det några veckor innan de släpper samma uppdatering igen. Jag väntar fortfarande på Android 12 till min Oneplus 7t Pro och den uppdateringen släpptes 20:e oktober... De har jämförelsevis rätt dåliga utvecklare på Oneplus. Blir aldrig en telefon från dem mer, aldrig!

Har normalt sätt inget behov av uppdateringar då det inte tillför något nytt alls. Jag använder fortfarande min mobil på samma sätt som jag gjorde för 10 år sedan. Just denna uppdateringen väntar jag på nu så jag kan installera custom rom på den (krav att gå från android 12 för många rom's) och slippa Oneplus skräp till mjukvara.

Av Eazy

Du kommer nog få mest svar från de som säger att de inte har tv här så det är lite svårt att få en uppfattning. Jag tänker såhär, om det inte fanns en kundgrupp som köpte tv-abonnemang så skulle det inte finnas. Jag tror däremot att det har minskat att kolla på tv på det sättet, och att det förr eller senare kommer försvinna till fördel för streamingtjänster.

Av Eazy
Skrivet av Pierre232:

Ibland så skriver jag på bussen och hinner inte korrekturläsa ofta för att jag behöver gå av bussen. Men kan du inte se förbi det eller stör dig så mycket, så läs en annan tråd istället. Så slipper du störa dig så mycket att du är tvungen att skriva av dig här och känna dig välutbildad😰
Är du lika ragat när det gäller dyslektiker också? Håll dig till ämnet i tråden istället för att försöka vara en Messersmith vilket såna som du kallas!

Alltså, jag vet att du trollar, så jag svarar dig inte.

Av Eazy
Skrivet av Pierre232:

Det var ett väldigt tjat från vissa mina stanvingskunskaper, skriver lite för fort på mobilen och den ändrar ord i tid och otid.mvh

Det finns inget som hindrar dig att läsa igenom vad du skrivit innan du trycker iväg ditt inlägg. Det finns även rättstavningsfunktion att ta till om man vill.

Jag är själv klumpig på tangentbordet och inte så vass på stavning, så därför använder jag rättstavningsfunktion för att visa respekt för läsaren.

Av Eazy
Skrivet av ELF:

Jag vilhöver en Chevrolet Blazer K5 runt årsmodell 90 eller något liknande.

Mitt gubbgnäll idag får väl vara över det dåliga elsystemet här på orten. Strömavbrott idag igen. Nu var det ett tag sedan så vitt jag vet. Men det går lite i perioder. Fattar inte vad det är för sommarjobbare som satt upp detta system.
Det känns inte så bra i hjärtat när NASen dör bara så där.

Köp en ups!

Av Eazy
Skrivet av Trihxeem:

I en tråd som handlar om lansering av ett nvidiakort så känns det mer relevant att skriva om nvidia än matrox.

Du måste väl förstå att jag inte pratar om denna tråden utan om Sweclockers i allmänhet?

Av Eazy

Håll utkik på Sweclockers marknad efter mini-itx moderkort, cpu och ram. Köpen ett billigt chassi som är så stor som du vill ha. så har jag gjort. Blir en billig och bra server.

Min "server" står på översta hyllan i garderoben. Har behövt såga hål i sidan på garderoben och sätta dit fläkt (med ett ventilationsgaller så det blir snyggt). Skruvade även ut gångjärnen på garderobsdörren så lång ut det gick för att få en springa av tilluft. Har helt ok temperaturer.

Av Eazy

Nvidia är det enda ni skriver om (upplevs så). Är ni sponsrade av Nvidia?

Av Eazy

Har på senare år undrat vad som är så viktigt med "Year of the Linux desktop". För mig har det varit så redan i 15 år och har egentligen inte brytt mig att det är så få som använder Linux. Jag ser det nu som en fördel att inte så många använder Linux av den anledningen att det inte är så stor idé för elaksinnade personer att gör virus och annat otyg för Linux eftersom det är så få som använder det. Jag tror att redan nu finns det tillräckligt mycket intresse och blir över för att föra Linux framåt.

Förr i början av mitt användande av Linux ville jag gärna tala om att jag använde Linux för folk eftersom jag tyckte/tycker det är så bra. Numera håller jag tyst om det, för jag vill inte ha mer användare av Linux av anledning jag nämnde tidigare.

Av Eazy

Pröva gparted.
sudo apt install gparted
sedan kör du sudo gparted
Gparted är rätt så självförklarande. Du väljer disk uppe i högra hörnan i programmet.
Klicka på visa i programmet och bocka i "enhetsinformation" så får du upp info om disken på vänstra sidan.
Finns inte disken där så gissar jag att den kanske är trasig.

Av Eazy

foobar2000?