Inlägg

Inlägg som Lajning har skrivit i forumet
Av Lajning

Nej, det vill fortfarande inte. Kunde börja installera prylar och föra över filen, men disken ploppade bort och försvann återigen.

Vad tusan kan detta bero på? ESD-skada?

Av Lajning

Halloj. Tack för svaren. Nu när jag startade datorn så syns disken och allt är frid och fröjd, men den kommer säkert börja strula om en liten stund. Jag ska prova att koppla ur SSD'n och köra med XP skivan igen. Fungerar inte det får jag prova med hddguru.

*Edit* Nu har jag formaterad med XP skivan. Första gången jag försökte så hittade inte "Setup" skivan, andra gången gick det bra och djupformatering utfördes. Har gjort en snabbformatering inne i Win7 nu och bytt namn på disken. Vi får väl se om det fungerar den här gången. Förhoppningsvis går allt som det ska.

Jag återkommer med resultat efter att jag installerat och fixat på disken.

Av Lajning

Sata port och kabel är bytt. Bytte nämligen kablar när jag fixade nya disken, nu använder jag samma kabel som innan allt strul började. I BIOS sattes IDE mode till AHCI innan installation på SSD, ska se så att det inte ändrat sig.

*Edit* Nepp, IDE mode såg ut som det skulle. Kanske skulle prova att dra en clear cmos?

Det sjuka är att problemen började när jag petade i SSD'n för andra gången.

Saken är den att jag installerade windows och antivirus på den för någon vecka sedan, men hade inte tid att fixa resten. Då jag ändå skulle byta chassi och allmänt fixa iordning så tänkte jag slå två flugor i en smäll. Något som verkar ha resulterat i en död HDD.

Datorn är också otroligt seg under uppstart, som om windows förgäves försöker hitta den felande hårddisken. Tidigare tog uppstarten från SSD ca 13 sekunder, nu tar den 60..

Nu är det dock färdigmekat för idag, hjärnan är inte på topp såhär dags.

Av Lajning

Tack för ditt svar. Då mitt enda usb-minne just nu agerar backup av mail och annat så är det du föreslog inte möjligt. Jag provade istället metoden med win xp skivan. Detta gick alldeles lysande och jag kunde börja installera program och föra över filer till disken. Sedan, helt plötsligt, så hängde sig allting och disken vägrade reagera. Nu är syns inte disken över huvud taget, varken i "Den här datorn" eller enhets/diskhanteraren. Börjar lukta RMA på denna. Första och sista disken jag köper från seagate.

Av Lajning

Problem med att formatera HDD

Tjupp

Har under kvällen som gått nu bytt chassi och installerat min nya SSD disk. Under installationens gång har jag haft min gamla HDD, en Seagate Barracuda på 500GB urkopplad, för att den inte ska störa på något sätt.

Sagt och gjort, installationen är färdig och allt fungerar som det ska. Efter detta vill jag så klart formatera den gamla disken, HDD'n, för att använda som program/lagringsdisk. Har ingen anledning att ha en 50GB stor partition med OS på.

Som vanligt, femtioelfte gången i ordningen eller något liknande, så öppnade jag diskhanteraren för att formatera disken. Väljer enhetsbokstav, väljer namn och att formatera (ej snabb). Lät disken stå och tugga i ca 30 minuter, men det verkade inte som om någonting hände. Vanligtvis står det ju hur många procent som disken har formaterats.

Nu står det bara "Formateras". Provade att avbryta, vilket fick hela klabbet att låsa sig. Gjorde hardreboot, kollade om disken fanns med i diskhanteraren, jodå, där finns det. Däremot är den försvunnen ur "Den här datorn".

Stängde av datorn, plockade bort SSD'n. Stoppade i win7 skivan och utförde en snabbformatering. Detta ledde till att windows, som vill ha en liten mikropartition på 100MB skapade just detta. Jag vill bara ha en stor partition.

Så, väl inne i diskhanteraren så slog jag ihop partitionerna för att sedan försöka formatera, med samma resultat. Skiten bara står och tuggar utan att visa minsta spår av aktivitet.

En detalj. Program/Lagringsdisken, HDD'n, står som disk 0. Systemdisken, SSD'n, står som disk 1. Kan detta inverka och bidra till detta strul?

Jag tror jag har en gammal win XP skiva liggandes, jag har för mig att den är bättre/lättare att formatera med, vill minnas att den inte skapar den går att formatera med utan att man automatiskt får en installation av windows.

Phenom II 955.
Msi 880gma-e55
G-skill ripjaws

SSD: Crucial M4 128 GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB

Äkta Windows 7 home premium 64 bit.

Vad är problemet, har jag missat något elementärt? Jag har aldrig stött på detta strul tidigare.

Av Lajning

Fyra nollor är koden (0000), men den behövde jag inte använda. Fungerar finfint ändå.

Man måste bara älska google översatta manualer

Av Lajning

Avant B6 Headset

Halloj

Köpte för ett par timmar sedan ett Avant b6 headset på netonnet, tänkte ha det i bilen när jag jobbar eftersom det blir en del mobilprat.
http://www.netonnet.se/art/telefon/bluetooth-headset/bluetoot...

Nu till problemet. Skiten vill inte ansluta till telefonen min, HTC Wildfire. Enligt manualen ska man sätta på headsetet, då går det in i pairing-läge, men det hittas varken av telefon eller dator.

Hittade ett inlägg på prisjakt, där stod det att man skulle hålla inne MFB (stora funktion-knappen) i 10 sekunder för att headsetet ska gå in i pairingläge, det enda som händer när man gör det är att det stängs av.

Är det någon här som har ett likadant som fått det att fungera?

Edit. Man ska inte sätta på headsetet innan man vill parkoppla/paira. Man håller inne knappen i 10 sekunder när headsetet är avstängt. Då fungerar det. Lås och ta bort om ni känner för det.
Mvh,
Lajning

Av Lajning

Delta Force 1 och 2 är väl givna. Mycket trevliga spel.

Av Lajning

Ett tips. Ta bort en "Montering och test av dator med valfria komponenter", du behöver inte två sådana.

Av Lajning

Jag har ett kitt med sådana Ripjaws X som du länkar till. Har fungerat klockrent sedan november förra året, dock aldrig provat att överklocka dem.

Av Lajning

Mycket bra, då var min tankegång korrekt. Tack ska du ha!

Av Lajning

Överklockning av Phenom II 955 BE

Halloj

Jag har en lite mindre uppdatering på gång av datorn, ssd, nytt nätagg och bättre kylning. Därför tänkte jag prova på att överklocka cpu'n lite, eftersom den har upplåst multipel.

Jag vill bara höra mig för innan jag börjar så att jag inte glömmer bort något, eller gör bort mig på andra sätt.

Om man bara ökar multipeln och vcore så påverkas inte övriga delar på moderkortet, eller hur?
Ska jag köra övriga inställningar i auto-läge, tex minnen, HT-link osv.

Cpu: Phenom II x4 955 BE
MB: Msi 880gma-e55 - http://www.msi.com/product/mb/880GMA-E55.html#/?div=Detail
Minnen: G-skill ripjaws - https://www.inet.se/produkt/5308806/g-skill-8gb-2x4096mb-cl9-...

Kylaren är en äldre Freezer 64 som jag har sedan tidigare, men inte orkat montera.
Moderkortet har någon slags OC- switch, jag antar att jag behöver sätta igång detta för att få upp minnena i sina 1600 MHz.

Tack på förhand,
Lajning

Av Lajning

Vi har en boombox som vi brukar köra på Sweden rock. Den bygger på ett mutant stereo-steg samt 4st 6x9" element. Dessa drivs av ett fritidsbatteri på 80 Ah. Med slutsteget på lägsta volym så spelar det tillräckligt högt för att alla som sitter i dess närhet ska bli nöjda, och mer därtill. Den enda nackdelen är att den väger bly.

Musiken körs via 3.5mm plugg rakt in i slutsteget.

Av Lajning

Precis som No_Jah säger så är det viktigt att filnamnet och mappstrukturen är korrekt. Det finns en utmärkt wiki där du kan se hur du skall döpa allting. Det är lite bökigt i början, men blir bra när det är färdigt.

Av Lajning

Kylning & nätagg till Antec P182

Halloj

Jag kom över ett begagnat Antec P182 Titanium chassi av en slump idag. Det passade utmärkt då jag tänkt byta ut mitt gamla Sonata 2, även om jag egentligen tänkte byta till något mindre. Men, gratis är gott och P182 är ett riktigt bra chassi.

Jag har i dagsläget bara en chassifläkt, även om jag har en till likadan liggandes i sin förpackning. Fläktarna är av modellen be quiet SilentWings.
Dessa hade jag tänkt att behålla, och kanske köpa ett par till?
Går det få ner dessa i låga varvtal med en fläktkontroller?

Lådan har ju plats för en 120mm i frontens övre del, samt två st 120mm bak. Till det finns möjlighet för en fläkt i nedre delen, precis vid nätagget. Går denna fläkten att flytta så att den sitter precis under den främre fläkten?

I övrig så ska lådan ljuddämpas med mattor och bortklippta fläktgaller med mera. Siltenpcreview's forum lär ha en del inspiration, liksom galleriet här på Sweclockers.

Nu till nätaggregatet. Jag har följande komponenter i datorn idag.
Amd Phenom x4 955BE
Msi 880GMA-e55 m-Atx moderkort
G-skill ripjaws 8 Gb kit
500 Gb HDD
Radeon HD4870 512mb referens.
Chieftech 450W nätagg. Detta står för 80% av datorns ljud just nu.

Jag är ute efter ett modulärt nätagg i ~800kr klassen. Är OCZ ZT 550W något att ha?
Jag kommer antagligen prova lite överklockning på cpu'n nu när jag får lite bättre kylning, det är ju trots allt en upplåst BE. Men det blir inget extremt, så jag har ingen nytta av 1,2 KW aggregat.

Har ni några andra tips eller idéer om att bygga ett tyst system med detta chassi så får ni gärna hojta till. I övrigt så tror jag att jag har slut på frågor för tillfället.

Tack på förhand,
Lajning

Av Lajning

Står ju längst upp i diagrammet. "För hela systemet, mätt vid väggen utan skärm." Så det lär bli perfekt.

Av Lajning
Skrivet av WowÄlaskarn:

Uhm 256 spelare...Kommet bli en jäkla stor karta de

I Project Reality finns det en aktiv server som kör 128 spelare, det fungerar kalasbra på 4 km kartor. Med 6 km eller lite större är nog inte 256 spelare något problem. Problemet är att få alla att spela tillsammans, det kräver vettiga gruppledare.

Frostbite 2 64bitars till Project Reality 2, det vore något det!

Av Lajning

Det där var något som jag reagerade på när jag läste Kemi på komvux i höstas. I uppgifter där man skall räkna ut tex molmassa eller liknande så är det ofta omöjligt att få fram samma svar som facit. Jag tror att det har att göra med att de som skrivit boken avrundar på ett annat sätt än det som lärs ut. Därav blir resultaten felaktiga då man ofta räknar med ganska stora tal.

Jag provade nämligen detta på en uppgift som inte gick att få fram facit-svaret på. Jag avrundade på en hel del konstiga sätt och till slut fick jag fram samma svar som facit, denna metod var dock långt ifrån den som läraren lärde ut eller själv räknade med vid kontrollräkning.

Av Lajning

Jag har alltid kört Firefox. För något år sedan så började det dock bråka mycket. Hemsidor som öppnades i nya flikar vägrade ladda som de skulle och fick ofta uppdateras fem/sex gånger (F5) i rad innan de fungerade. Bytte till Chrome och upplevde total lycka. Sedan dess har jag inte sett tillbaka.

Av Lajning

Jag tillhör nog gruppen mindre avancerade användare. Jag har bra koll på vad jag pysslar med vid datorn, men håller inte på att utforska saker eller modifiera mjukvara.

Jag har alltid kört med äkta windowslicenser av en enda anledning, jag avskyr strul.
Datorn ska vara stabil hela tiden och en del av det är stabil mjukvara. Jag tycker det är värt pengarna att helt eliminera risken för eventuellt strul med operativsystemet. Jag vet att det inte kommer upp en ruta om att det är piratkopierat, eller att uppdateringar slutar att fungera osv. Ett köpt OS innebär samma sinnesfrid som att köpa en hårdvarukomponent av en erkänt bra tillverkare.