Inlägg

Inlägg som KuddZ har skrivit i forumet
Av KuddZ

Vilken prisklass handlar det om?

Vet att zepto säljer bra laptops som man kan konfigurera själv och välja bort OS. Har dock varit en del problem med deras support vad jag har hört. Var dock förra hösten, vet ej hur det ser ut nu.

Av KuddZ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WeeMaan
Läs om, läs rätt...

+1

Av KuddZ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Beroro väl på hur avtalet ser ut och vem som äger utrustningen.

Det är vi som står som ägare till utrustningen, alltså en Gemtek P-560+ router och fyra Compex AP54 accesspunkter

Av KuddZ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leedow
Ni har ju brutit överenskommelsen om ni har slutat sälja wifi-korten. Fick Inside Internet Independent SurfZones en procentdel av dessa 69kr per kort?

Om du skulle ta tag i detta rättsligt kan det nog bli problem då ni säkerligen har skrivit på överenskommelsen.

Vi köpte just dessa kort för 39kr per kort. Vi köpte alltså korten av dem först, sedan sålde vi vidare till kunden. I slutet på förra sommaren så började vi sälja korten för inköpspris, det var då vi började prata om att koppla bort Inside helt.

Saken i sig var ju att vi har köpt utrustning och installation för närmare 30K av dem. Eftersom vi betalat en sådan hög summa så tycker jag att vi borde ha rätt till i varje fall den enklaste informationen; såsom lösenord till accesspunkterna.

Skulle vara synd att behöva kasta pengarna i sjön...

Av KuddZ

Har jag rätt till script och lösenord?

Jag är tekniskt ansvarig på en campingplats i norra Sverige. (Låter lite häftigare än det är, jag kan inte oerhört mycket, har ingen utbildning...)

I vilket fall så beställde min chef trådlöst internet över hela campingområdet för 1,5 år sedan. Detta var av ett mindre företag som kallar sig Inside Internet Independent SurfZones.

Överenskommelsen mellan dem var att vi skulle sälja s.k. internetkort, alltså 'tid' på Wi-Fi:t. Det fungerade sisådär förra sommaren och det var många kunder som tyckte det var för dyrt. (ex 69kr för en dag). Därför tog vi beslut att avskaffa kostnaden, alltså införa gratis internet för campingens alla gäster.

Det är här problemen dyker upp. Jag har varit i kontakt fram och tillbaka med dem och de vägrar blint ge någon information om ex. lösenord på accesspunkterna eller IP-adresser på dessa eller deras script till routern osv.

Någon som vet om jag har någon juridisk rätt att få dem att lämna ut dessa uppgifter?

Tack på förhand
KuddZ

Av KuddZ

trasig länk

Av KuddZ

Men om du redan har 720 så kör du såklart på det och 4890. Sen om du känner att du behöver uppgradera något annat ex. processor kan du göra det senare då de sjunkit i pris

Av KuddZ

Tycker komplett har varit bra och dåliga.

De har "glömt" betala tillbaka frakten som de lovat mig på tre reklamationer jag gjort trots att jag skickat med fraktkvittot i paketet OCH mailat ett inskannat kvitto.

Å andra sidan så hade jag problem med ett moderkort som ljudet slutade fungera på. I det fallet så förklarade jag bara problemet och istället för att behöva plocka isär hela datorn och skicka in moderkortet så skickade de istället ett ljudkort kostnadsfritt till mig. Mycket generöst.

Av KuddZ

Blir för butikerna att noggrant specificera vilken sockel som passar till vilken processor. Annars kan casual-byggare få problem med delar som inte passar.. Men efter att det smält in ordentligt tror jag att det är bra att gradera processorerna så att kunderna förstår prestandanivåerna någorlunda. (måste ju fortfarande ta i tanke vad man ska ha den till).

Av KuddZ

Ojojoj.. jag gick in på sweclockers för att bli uppmuntrad. nog blev jag uppmuntrad alltid!

Av KuddZ

Just den är lite sämre. skulle säga kanske 5000p i 3dmark06 medans den du länkade skulle få ca 6000p

Annars har inte jag hittat någon liknande till just det priset. finns många 15,4 tummare dock; t.ex: http://www.expert.se/product/product.aspx?id=3345412&WT.mc_id...

EDIT:
Har själv en zepto som har liknande specifikationer som den sist länkade och den är grym i spel imo.

EDIT2:
Sen att de säger att den datorn kommer klara framtidens spel, det är att krysta det lite då den kanske kommer klara crysis på medelinställingar.

Av KuddZ
Av KuddZ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlueBerryBoy
Låter ganska trevligt. Det ska jag prova

O.o och man undrar varför...

Av KuddZ

Jag har en Zepto Nexus A15. Ett riktigt monster för mina 9K som jag betalade för den. Har dock nu i efterhand upptäckt att det dels inte finns något uttag för skärm dels att det är 1,5h väntetid i supporten oavsett vilken tid man ringer. Sen är de o andra sidan jävligt bra på att kompensera för om nåt är fel. Men pris/prestanda klår denna dator vilken som helst atm. (eller iaf när jag köpte den i november 08)
Kan även tillägga att jag beställde i slutet på augusti, fick den i början på december....

Av KuddZ

Du kan ju helt enkelt testa att resetta BIOS. Funkar inte det så gå åt andra hållet och uppdatera BIOS/drivisar

Av KuddZ

ouch.. fick bluescreen på min stationära (6600GT) pga denna drivrutinen, var tvungen att ställa tillbaka till den gamla.

Av KuddZ

Detta var lite väl onödigt. Det enda de egentligen behövde ändra var så att man kan avinstallera IE utan att en massa program slutar fungera på datorn. Då skulle OEM tillverkare kunna skicka med firefox om de ville det.

Av KuddZ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alibabba
IPv6 finns inte som standard i Win XP, men man kan installera det manuellt i inställningarna för nätverkskortet.

Det har du rätt i, morgontrött av mig. Har man detta problem i vista så löser det sig ofta genom att göra så.

Testa uppdatera firmware i routern är det enda jag kan komma på då.
EDIT:
just det, kolla så att DHCP är påslagen i routern.

Av KuddZ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lexusscorpion
Vad är IPv6 och hur inaktiverar man det?

Är osäker på om det finns i XP, kör mest vista nuförtiden. Men annars så ska du bara högerklicka på din nätverksanslutning->egenskaper så ska det finnas där, bara att bocka ur.

EDIT
Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6)

Av KuddZ

testa inaktivera IPv6

EDIT:
Sen har jag haft samma problem på vista, då fungerade det att skriva följande rader i cmd:

netsh winsock reset catalog

netsh int ipv4 reset reset.log

netsh int ipv6 reset reset.log

starta om datorn