Inlägg

Inlägg som Khamel har skrivit i forumet
Av Khamel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kennyberg
Mitt 5850 är nu "plockad" för 1999:-!

Edit: Skickad!

Grattis ni andra som också hann beställa!

Låter ju lovande Hoppas dom får iväg mitt kort snart med

Edit: Plockad här med

Edit2: Skickad nu med!

Av Khamel

Skulle föreslå att du kopplar in hårddisken i en stationär dator, testa gärna via en USB adapter då jag själv har funnit dom väldigt smidiga när man har krånglande hårddiskar.

Lyckas du få igång hårddisken så kopiera ut allt viktigt först och sen mindre och mindre viktig data och sen när du är klar kastar du den i soporna och köper en ny.

Samsung kommer aldrig hjälpa dig att få tillbaka din förlorade data, det är upp till en själv att ta backup på det.

Och vill dom inte ge dig en ny hårddisk på garantin så har du ju inte många mer val än att köpa en ny och sen installera om datorn, Dock kan jag inte förstå varför du inte skulle kunna använda den Vista licens du redan hade??
Edit:
En sådan här brukar jag använda mig av med gott resultat:
http://www.dustinhome.se/pd_5010101569.aspx

Av Khamel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Huddit
Enligt Aftonbladet är det OLED

http://www.aftonbladet.se/pryl/article6324639.ab

Känns som ni kanske borde nämnt det

Om du läser din egna länk står det så här:

"På måndagen sa LG Display att de utvecklat världens tunnaste LCD-panel. Enligt LG själva handlar det om en 42-tums skärm som väger mindre än 4 kg.

Det är en kantbelyst LED-tv och LG kallar det för världens tunnaste LCD-skärm. "

Inte en OLED alltså.

Av Khamel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TampongTomte
Trevligt värre Det är segt att behöva koppla in ethernetsladden så fort man ska föra över data på nätverket.

Mjaaaah, knappast troligt att routern skulle ha en effekt på flera hundra watt va?
Räknar vi högt så kanske den sänder ut 100W. Säg att du sitter en meter från sändaren som sänder ut strålningen sfäriskt och att din area är 1 kvadratmeter. 100/4π W/m^2 ~ 8W

Så om du sitter en meter från utsändaren tar du emot 8W. Du utvecklar själv ~100W när du bara sitter och utför kontorsarbete om du väger ~70kg. Du kan utveckla ~200W mekaniskt arbete under mycket långa perioder, med en verkningsgrad på ~25%, det blir 800W totalt varav 600W är värme. Kroppen kommer alltså inte ha några som helst problem att kyla ned sig själv.

100W är fortfarande enormt mycke effekt och detta skulle helt klart vara väldigt farligt. Tex så tar testiklarna väldigt fort skada när man är i närheten av radiosändare.

Effekten är enligt den här sidan maximalt 200mW
http://forums.wi-fiplanet.com/showthread.php?t=6530
men jag är lite lur på att den är ännu mindre i Sverige men hittade ingen bra siffra på detta när jag googlade lite snabbt.

Av Khamel

Det största hindret för er kommer att bli någon eventuell hemma-router skulle jag misstänka. Kör ni däremot med en Switch bara och publika adresser på alla datorer så kan jag inte tänka mig att det ska bli några problem alls.

Men det går ju bara göra om du har tillgång till nog många publika adresser.

Men om du behöver 6st adresser och har tex. 5publika så kan du köra 4personer rakt ut mot internet och sen låta 2personer dela på den 5e genom en router så minskar ni belastningen på den routern till det minimala men kan fortfarande vara 6st på 5 adresser.

Av Khamel

Jag kör själv bara med en vanlig USB hårddisk och kopierar över saker jag vill ta backup på men det finns ju program för att synchronisera data automatiskt också som säkert är smidigt.

3backupper tycker jag låter som väldigt mycke. Jag brukar bränna ut digitalbilder på DVD årsvis ungefär och sen har jag filerna på 3st hårddiskar varav 2st sitter i min server och är speglade och 1st är en USB disk som inte är igång mer än nödvändigt, genom att stänga av den direkt man använt den klart och inte ha den ansluten till elnätet och sånt är ju risken extremt liten att det ska hända något med den.

Och skulle någon av hårddiskarna gå sönder, antingen serverns eller USB disken så får man ju se till att köpa en ny skyndsamt den dagen och göra en ny backup. För sannolikheten att båda går sönder samtidigt är ju otroligt liten när bara den ena är igång under 90%av tiden.

Det enda riskmoment som jag ser som någotsånär stort är ju just när man kör backupen och har alla hårddiskar igång och anslutna till samma dator om något skulle hända då, typ mjukvarufel eller likande.

Av Khamel

Jag skulle helt klart rekomendera en extern hårddisk som du backuppar till lite nu och då och mellan du kör en backup med den så förvarar du den på ett säkert ställe där den inte riskerar onödiga stötar eller stöld, då har du en så säker och enkel lösning som möjligt för hemmabruk som skyddar från allt utom brand.

Framförallt måste man prioritera att det ska vara enkelt att göra backup för annars kommer man inte att göra det nog ofta och då spelar det inte någon roll hur bra lösning man har.

Av Khamel

Jag har oxå problem i windows 7...

Det går alltid bra att starta en local server och ta sig in på en bana men när jag ansluter till en server så minimerar den fönstret nästan direkt då jag kommer inte på servern så att jag börjar se banan. Har även en gång lyckats få igång en bana och då funkade det alla tiders att spela i en timme åtminstonde innan jag stängde ned den.

Någon mer med liknande problem och någon ide på lösning?

Edit: Kan det vara punkbuster som ställer till med problem? Ett riktigt skitprogram verkar det vara.. gör inte annat än att ställa till med problem.... Har haft massvis av problem med det i Vista tidigare oxå...

Edit2: Jag kör den slutgiltiga versionen av Windows 7 Professional kan jag tillägga

Av Khamel

Jag packade just upp en 2233bw och måste säga att första intrycket är riktigt bra! Den känns kanon

Är riktigt sugen på att beställa en till faktiskt!
Har just nu en 17" äldre samsung monitor som sekundär men det ser ju lite snett ut

Av Khamel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurrty
45nm...12cores...2010...stackars AMD

Vad är Intel på då, 4nm? I alla fall 32nm, som kommer nu till hösten.

++

2010 är ju faktiskt bara några månader bort

Av Khamel

Vad exakt heter processen?
Heter den Hardware interupt eller är det något som genererar massvis av hardware interupts?

En interupt är något som ber processorn om processortid och att den vill ha den tiden direkt något förenklat...

Av Khamel

Titta på fliken processor och se vilken process det är som använder all cpu.

Det är en bra start för att komma på svaret, och om du ser en process som har väldigt mycke cpu belastning kan du googla på vad det är för något och hur du ska komma tillrätta med det hela

Av Khamel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Skärp dig.

Totalt idiotiskt att det i var och varannan tråd råds att man ska köpa nya nätagg för att råda bot på både det ena och det andra problem som folk har eller bara för att det kanske inte kommer att funka.

Det enklaste sättet att veta om det funkar är att testa!
Funkar det inte så kommer det att visa sig. Antingen ger nätagget upp eller oxå startar inte datorn alls.
Något mer magiskt än så kommer inte hända.

Jag kör själv en 2kärning överklockad AMD processor och 2st 8800GT på ett ganska gammalt antec 430Ws nätagg... Funkar kanon!

Datorn förbrukar vid maxbelastning inte mycke mer än 330-340W från vägguttaget och då förbrukar garanterat min dator betydligt mycke mer än en TS dator med 1st 4890 grafikkort.

Så koppla in kortet med hjälp av en adapter så är det bara att tuta och köra!

Av Khamel

Har fungerat väldigt bra att köra 2grafikkort för att driva fler skärmar väldigt länge. Jag har kört ett AGP och ett PCI för att ha 2st skärmar i windows 98 eller 2000 och det fungerade utmärkt!

Så skaffa ett mindre snabbt och strömsnålt kort att använda i windows så kommer du garanterat bli nöjd!

Av Khamel

Men eftersom att windows trotts allt är det absolut vanligaste operativsystemet så tror jag faktiskt att folk glatt betalar. Microsoft skulle självklart börja pressa priserna om dom såg linux som ett så pass allvarligt hot. Men idag är det trotts allt försvinnande liten del av marknaden som använder linux. Närmare bestämt ca 1% medans ca 90% använder windows. Men den dagen då Linux börjar närma sig någonstans mellan 5-10% kommer det säkert att börja göra skillnad. Om det nu någonsin sker.

Edit: Och OS X är ju inte riktigt samma sak tycker jag då man där köper ett helt system och inte har PC marknadens friheter.

allt enligt;
http://www.geek.com/articles/chips/ubuntu-904-release-helps-p...

Av Khamel

För en dator av den där kalibern som inte kommer att ta mycke ström alls så skulle då inte jag kosta på nätagget en krona mer.. Bättre då att satsa på lite mer ram minne eller något som ger lite extra prestanda. Nätaggregat håller ändå inte i all evighet så när TS vill köpa en ny dator nästa gång med mer ström krav är det bättre att köpa nytt bättre då.

Av Khamel

Det är implementerat och jag har användt det själv.. Jag hade dock tyvär ganska stora problem med att få det att fungera 100% smidigt med wiimoten men det är jäkligt häftigt när det väl funkar

Av Khamel

Dom gånger jag kört med dubbla skärmar har jag upplevt det som att program alltid öppnas i det fönster dom senast stängdes ned i.

Har ju dock svårt att se att du skulle ha problem med detta då du knappast drar över fönstrena till din sekundära skärm när du ska stänga dom.

Av Khamel

Är det Windows XP x64 du kör eller?

För det är av dom jag hört inte något man bör röra ens med tång.. Byt till Vista x64 så ska du se att det börjar fungera.

Av Khamel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meganeoman
Jasså, så det kanske är därför Vista är listat som top 10 av dom sämsta operativsystemen tillsammans med ex. windows ME?
Men du Knashatt du kanske skulle dualboota Vista och Windows ME så blir du garanterad nöjd

http://www.pcworld.com/article/162866-3/the_10_worst_operatin...

Antagligen är personen helt inkompetent eller också har han överhuvudtaget inte testat Vista i en dator nyare än årsmodell 2004..

Jag kör en dator med x32 versionen och en med x64 versionen och båda fungerar helt klockrent och det har aldrig varit några problem med crasher eller liknande.

Så trotts att gamla XP faktiskt funkar väldigt bra så tycker jag att Vista är strået vassare på flera punkter. Men man bör ju ha en hyfsad dator med skapligt mycke ram för att det ska funka.