Inlägg

Inlägg som Moweplam87 har skrivit i forumet
Av Moweplam87

HP ProLiant ML370 G3 - användningsområde?

Håller på att rensa ur garderoben och stötte på två stycken gamla servrar. Med tanke på nypriset så tar det emot att bara dumpa dem på tippen och jag tänkte därför höra med er som har bättre koll om det finns något användningsområde för så här gamla servrar eller om det är möjligt att sälja dem.

http://www.cnet.com/products/hp-proliant-ml370-g3/specs/

Specifikationerna på den här sidan ser ut att stämma rätt bra. Jag har inte gått igenom dem grundligt men här är vad jag snappade upp vid en snabb överblick:

4x256mb DDR 226mhz/PC2100 ECC
4 eller 5 SCSI-diskar på 72GB vardera
1 Xenon-CPU (troligtvis samma som listas i länken ovan)

Som jag ser det så befinner sig de här servrarna i zonen mellan samlarobjekt och användbara, men det här är långt ifrån mitt område så tankar och idéer från kunniga hade uppskattats.

Av Moweplam87
Skrivet av rektor:

Numera finns även OneCloud integrering i Utforskaren.
Kontrollpanelen är helt omgjord.
Mycket verkar nerdummat, simplifierat och borttaget.
Det finns ett "surfplatte läge" så man kan ställa in så den beter sig som en surfplatta även på en PC.

Kontrollpanelen och "settings" är inte samma sak. Kontrollpanelen finns fortfarande kvar och ser i stort sätt ut som den alltid har gjort.

För att förtydliga mitt tidigare inlägg, "gpedit.msc" är inte tillgängligt i alla versioner av Windows. Har alltid kört Pro/Ultimate så jag kan inte svara på exakt vilka versioner som saknar den funktionen, men som alltid rekommenderar jag att köra Pro-versionen, förutsatt att ni inte betalar för den.

Av Moweplam87

För dem som vill stänga av så mycket skit som möjligt så är:

Windows+R
gpedit.msc

ett bra ställe att börja på. De flesta inställningarna är självförklarande och det ser ut som om man kan fimpa det mesta, att Windows Update ska ge fan i att installera drivrutiner t.e.x.

Av Moweplam87

Är det bekräftat att korten är utskickade och att NDA lyfts 18.00 så att man förhoppningsvis kan få se lite recensioner eller är det endast spekulationer och önsketänkande?

Av Moweplam87

Det är inte så att du använder µtorrent?

https://torrentfreak.com/utorrent-quietly-installs-riskware-b...

Av Moweplam87

Rörigt.

Av Moweplam87

Hur ställer ni er till problemet med Samsungs SSD:er som tas upp bland annat här?

Köpte en 840 EVO 500GB som jag tänkte använda som speldisk men i och med detta så känner jag mig tveksam. Jag vet att Samsung sagt att de jobbar på att lösa problemet men frågan är hur lång tid man ska behöva vänta på det, om det över huvud taget är ett problem som går att lösa.

Vilka är mina alternativ sett från ert håll?

Av Moweplam87
Skrivet av Haziza:

Ser redan nu den dåliga porten framför mig!

Jag är faktiskt inte så säker på det. Det kan ju knappast ha undgått dem vilket jävla dåligt jobb de gjorde med GTA IV så rimligtvis undviker de att göra samma misstag igen.

Max Payne 3 är enligt mig en riktigt bra port så det talar ju för att de verkar ha fått rätsida på det. Har haft dålig koll på spelmarknaden den senaste tiden. Har R* släppt något efter MP3 som varit katastrofalt?

Av Moweplam87
Skrivet av Finkelzvin:

Du pratar som att det är din gudabenådade rätt här i livet att få spela GTA V på PC.

Absolut inte! Jag hade inte sagt ett ljud om de från början annonserat att det här spelet aldrig någonsin kommer att släppas till PC. Nu har de dock valt att göra så och det jag reagerar på är att vi får tillgång till det nästan två år efter alla andra.

Jag vet inte hur du lever ditt liv men jag för min del har aldrig och kommer aldrig att betala för att bli tagen i arslet och därför var jag lite nyfiken på hur andra tänker.

Av Moweplam87

Jag förstår inte varför de har valt att köra på det här med att "we failed to communicate this internally to our marketing team". Som Emil sa i fredagspanelen för några veckor sedan så känns det fruktansvärt osannolikt att ingen av teknikerna snappat upp den här missen bland de tiotal recensioner som gjorts av kortet.

Hela den här historien stinker som fan.

Av Moweplam87

Jag är lite nyfiken på hur ni som planerar att köpa spelet tänker? RS gör ett medvetet val att utvecka spelet till konsoller och nästan två år senare får PC-spelarna privilegiet att betala för det. Tycker ni att det är rimligt?

Spelar väldigt lite roll hur mycket tid de lägger på att försöka hitta och rätta till diverse buggar då det alltid är någon som kommer att stöta på problem när spelet väl släpps. Folk blir då istället förbannade för att släppet dragit ut på tiden och trots det inte är helt fritt från buggar.

Av Moweplam87
Skrivet av Aja82:

Enkla svaret nej. Den marginella diffen skall ej spela någon som helst roll. Om du vill återkommer jag med källan men har ej tid att leta upp den just för yillfället

Var något med att kortet slår i "TDP" taket innan strömmen krävs oavsett (om jag minns korrekt) så 2x6 eller 2x8 pin gör ingen skillnad... Något sådant

Det låter rimligt. Tackar så mycket för den informationen! Fan vet om det inte blir ett EVGA då även för min del. Deras garantivillkor är alltid ett stort plus.

Av Moweplam87
Skrivet av XFTality:

ACX 2.0 är semipassiv och presterar relativt bra. Dessutom har EVGAs 980 högst stock overclock har jag för mig. Se recension: http://www.sweclockers.com/recension/19726-evga-geforce-gtx-9...

Klocken spelar mindre roll då det är så pass enkelt att ordna själv. Frågan som kvarstår är om MSI öppnar för högre överklockningspotential med sina 2x8-pins jämfört med EVGA's 2x6-pins?

Av Moweplam87

Hur är ACX-kylaren på 980? Jag fick intrycket av att den inte var helt optimerad för Maxwell. Tänker då först och främst på att MSI, Asus och Gigabyte har semi-passiva kylare. Väljer själv mellan MSI och EVGA och just nu lutar det faktiskt åt MSI.

Av Moweplam87

Har inte full koll på den här tråden så jag ber om ursäkt för en eventuell dubbelpost. Såg att denna länk hade postats i Nvidias forum. Det verkar som om det här felet upptäcktes i ett väldigt tidigt stadie men av någon anledning fick den här artikeln inte särskilt stor spridning.

http://techreport.com/blog/27143/here-another-reason-the-gefo...

Av Moweplam87
Skrivet av Dekkan:

Sista gången man handlar från dustinhome... Hänvisar mig till nvidia och sen säger dem;
'men om kortet är trasigt så kan vi ta emot de, men så verkar inte fallet.'
Räknas den som trasig då den använder 3.5 gb o får en liten prestanda förlust när den tar till de långsamma 0.5?

Usch...
Det blir netonnet och evga produkter sen! Kul för er som hade turen med er.

Skickades från m.sweclockers.com

Det där är så jävla mycket skitsnack! Komplett försökte köra samma sak med mig när jag köpt en skärm av dem med pixelfel. Din affär är med Dustin och det är därmed de som ska hantera returen. Dustin får sedan i sin tur ta upp det med Gigabyte/EVGA/MSI o.s.v som i sin tur får ta upp det med Nvidia.

Mitt tips till dig och alla andra som har problem med återförsäljare som har lite svårt för det här att följa lagen är att framkalla felet, d.v.s höga frametimes vid hög minnesanvändning. Om detta sen är med hjälp av programvara eller ett spel spelar ingen större roll. Bifoga detaljerad information om hur felet kan framkallas eller en skärminspelning när ni felanmäler kortet. Återförsäljaren är då skyldig att ersätta det defekta kortet med ett fungerande, vilket de inte kan. Om jag inte minns konsumentköplagen fel så har de 3 försök på sig att ordna fram en fungerande produkt och efter det har du rätt att begära pengarna tillbaka.

Att de inte kommer kunna ordna fram en fungerande produkt kan ni antingen välja att påpeka direkt vid den första felanmälan eller så kan ni låta dem skicka ut 3 likadana kort som sedan returneras av samma anledning som tidigare och de får därmed stå för fraktkostnaden.

Jag förstår mycket väl att det här är en komplicerad situation för alla inklusive återförsäljarna, men det är inget som slutkunden ska behöva lida för. Nvidia har gjort ett grovt övertramp genom att redigera specifikationerna för kortet i efterhand och jag är tämligen säker på att det är ett lagbrott i de flesta civiliserade länder, oavsett om det beror på ett misstag eller ej.

Att returnera sitt kort bara för att kan tyckas vara lite löjligt av vissa men samtidigt är det något som varenda 970-köpare har laglig rätt till. Upplever man inga som helst problem med kortet och samtidigt kan leva med Nvidia's sätt att behandla sina kunder på så är det bara att köra på och vara nöjd med sitt köp. De som av principskäl, eller för att de faktiskt har problem med kortet, vill returnera sitt kort har som sagt laglig rätt att göra det.

Av Moweplam87

Är det fastställt till 100% att det endast är GTX 970 som har det här problemet? GTX 980 är inte drabbat på något sätt?

Har stött på några poster där folk med 980 säger sig uppleva liknande bekymmer men det rimmar ju dåligt med den officiella förklaringen.

Av Moweplam87
Skrivet av SCORPIUS:

Vill du sätta korten med mellanrum så finns det PCI-E RISER att använda.

Tack så mycket för den! Hade inte ens tänkt på det men det är ju faktiskt en riktigt bra lösning.

Av Moweplam87
Skrivet av Xyborg:

850W borde räcka fint. Enligt SWEC så drog två st 290: 730W från väggen IN i nätagget som mest. Det blir alltså ca 660W UT från nättagget till korten med en verkningsgrad på 90%. Det är den sistnämnda siffran som anges i nätaggets specs - med andra ord har du nästan 200W tillgodo med ett 850W nätagg. Och då använder SWEC sig av en rejält överklockad 4960X i sina tester - betydligt törstigare än vad du har.
http://www.sweclockers.com/recension/17877-hostens-grafikkort...

Det låter bra! Då är den frågan avklarad. Frågan som kvarstår är då det här med vilka portar som ska användas och det är lite det hela det här hänger på. Är det så att port 3 alltid körs i x4 så är väl den bara att glömma. Om det är så så är eftermarknadskylare antagligen uteslutet också då det helt enkelt blir för varmt att köra två såna i port 1 och 2. Vi kommer då in på referenskylare istället och i och med det så pratar vi då plötsligt om GTX 980. Jag har testat AMD's referenskylare på R9-serien och det gör jag aldrig om igen...

Satt och överlade med mig själv när jag satte ihop det här systemet och egentligen skulle jag kört på Asus Z87-WS då den har lite annorlunda PCIe-portskonfiguration men det är väl så dags att komma med nu. Känns lite löjligt att behöva byta ut delar till höger och vänster för att få ihop det här med grafiken.

Tack för att ni tar er tid att svara!

Av Moweplam87

290 Vapor-X CF - Mitt bästa alternativ?

För några veckor sedan var jag helt inställd på att min nästa uppsättning grafikkort skulle bli GTX 970 i SLI men med tanke på vad som nyligen uppdagats så är det inte längre ett alternativ. Jag försöker nu därför ta reda på vad som istället skulle passa mig bäst.

Jag spelar i 1440p och 4 GB VRAM är därför minimum för att åtminstone försöka hålla det lite framtidssäkert, även om jag inte gillar att använda det ordet i ett sånt här sammanhang. Som jag ser det så står alltså valet mellan AMD's 290 i CF eller Nvidia's 980 (ett kort till att börja med).

Frågor:

Kommer mitt nuvarande nätaggregat (Be-Quiet 850W) klara av att driva 290 i CF tillsammans med en lätt överklockad 4770K? Finns det något som helst utrymme för överklockning av grafikkorten?

Som vi alla vet så innebär 2 grafikkort med eftermarknadskylare väldigt mycket värme. Jag hade därför hoppats på att kunna använda PCIe-port 1 och 3 för att få så mycket utrymme mellan korten som möjligt. Enligt tillverkarens hemsida av mitt moderkort så körs dock den sista porten i x4 (Länk). Gäller detta även fast den andra porten inte används och kan jag i så fall glömma den här idén helt och hållet? Som jag förstått det så är x4/x4 inget som rekommenderas.

Jag vet att många skulle rekommendera mig att vänta på AMD's nya serie men som det ser ut just nu så sitter jag helt utan kort och jag har drabbats av AMD's försenade lanseringar tidigare. Spelet som jag har siktet inställt på är GTA V först och främst som ska släppas i slutet av Mars. AMD's nya serie är väl planerad till slutet av andra kvartalet och om vi sedan lägger till tiden det tar för eftermarknadskylarna att dyka upp så känns det lite väl länge att behöva vänta.

Hur skulle ni själva gjort?