Inlägg

Inlägg som elektrofredrik har skrivit i forumet
Av elektrofredrik

Jag gissar att ca 98.3% av alla ungdomar kommer stänga av begränsningen, men tanken var god. Men det faktum att EU låter oss välja om vi vill ha hög volym är positivt. Jag hade väntat mig en hårdkodad volymsänkning.

Av elektrofredrik

Den såg väldigt avskalad ut. Ingen kromad plast eller blåa lysdioder. Är det en prototypbild eller vill den se ut som en Thinkpad?
Hade jag inte redan en tänkpadda skulle nog den här vara intressant.
I övrigt undrar jag vad batteritiden kan tänkas vara.

Av elektrofredrik

Lite dumheter under hösten. De här köpen ångrar jag egentligen inte. Jag ångrar bara att jag inte höll huvet kallt och tänkte igenom mina köp bättre.

2x HDDs i en lokal butik. kommer hem och ser såklart att de var billigare på Dustin.
2x kursböcker för totalt 900:- Nästa dag ser jag att bägge böckerna finns i ett paket för 500.
Ropade in en Q9550 på Tradera för 1600. Några timmar senare ser jag en till ute för 1k Köp nu-pris. Jag ville gråta.

Av elektrofredrik

Jag använde Mathpad till en rapport med mycket matte i. Men då gick jag en omväg med skärmdumpar av Mathpad som jag klistrade in i mitt word-dokument. Du kanske vill slippa det.
länk: http://stat.stanford.edu/~ryantibs/mathpad/

Av elektrofredrik

Om man bara vill döda allt liv i haven, borde det inte vara enklare att ändra vattentemperaturen? De flesta fiskar är väl ganska temperaturkänsliga så om haven plötsligt blev t.ex 50 grader varmare borde det mesta dö. Sen får man göra punktinsatser runt undervattensvulkaner där det i vanliga fall är några hundra grader varmt och kyla ner området, så de också dör.

Hur mycket energi skulle det krävas för nåt sånt projekt?

Annars är nog det enklaste sättet att döda haven att sabba ekosystemet. Fiska upp alt som går att äta, dumpa avfall, ingen rening på fabriksutsläpp, osv.

Av elektrofredrik

Två frågor:
Vilken kryptering är det på d-linken?
Är d-linken satt att bara använda n-standard för wlanet?

En teori: om routern är satt att använda WPA2 och/eller bara sända på n-standard tror jag inte kortet kan hitta den.

Prova ladda defaults i d-linken och se hur det går sen. Ändra gärna default ssid till nåt som är lättare att känna igen, t.ex. "pippi pelikan".

Av elektrofredrik

Om du vill ha ett chassi vars främsta (och enda?) fördel är lågt pris kan du satsa på ett Deltaco LA-100. Lågt pris och lägre kvalitet
Men om du bara vill ha en moderkortsplåt att bygga eget chassi runt borde du dyka i containrar och fråga diverse företag om de har datorskrot. En beige datorlåda från -98 har samma skruvhål som en du köper idag, och är oftast billigare. Sen går du lös på den med vinkelslip.

Av elektrofredrik

Om jag minns rätt var den fjärde underhuggaren en allmänt sliten katt vid namn Ragge.

Av elektrofredrik

En stadig bit. När man tröttnar på att spela våldsamma spel kan man plocka ut kortet ur datorn, gå ner på stan och slå ihjäl folk på riktigt.

Vill jag veta hur varmt det blir och hur mycket fläkten kommer väsnas?

Av elektrofredrik

Förvisso sant, men människor hanterar ohyra olika. T.ex kanske svensson strör myrr i hela huset, slår med hoprullad tidning och klampar omkring i träskor medan swecaren gör ett lasertorn som styrs från datorn via RS-232. Det säger *bzork* och där det var en spindel är det nu ett brännmärke. I brist på laser funkar nog luftpistol eller soft-air också.

För att vara lite seriös kan jag bara råda dig att ta reda på så mycket som möjligt om "dina"spindlar du har (känn din fiende). Ju mer du vet, desto enklare att göra din omgivning ogästvänlig för din åttabenta plågoandar. Skaffa katt, iller eller nåt annat litet rovdjur.
Sen vill jag minnas att salt är ett relativt harmlöst medel att hålla bort småkryp, har sett en del använda det mot myror. Prova strö ut längs väggarna i källaren och utvändigt längs grunden.

Av elektrofredrik

Ska man ha ihjäl småkryp är ju myrr populärt. Hur bra det funkar på spindlar vet jag tyvärr inte... Men det finns fler sätt, t.ex. steka kryp med förstoringsglas. Solljus finns sällan där det behövs, så en laserdiod från en CD-brännare kanske duger till spindelbränning. Om en diod är för svag kan man kanske bygga ett batteri om 10-20st och fokusera de på en punkt t.ex. 2m fram. Eller är jag ute och vimsar med velocipeden?

Lite inspiration.
http://www.instructables.com/id/New_007_Laser_Weapon_Revealed...

Av elektrofredrik

Alla barnen spelar lugnt och tyst utom Arn, han är ett CS-barn.

Alla barnen dricker Jolt, utom Tjatte, han dricker latte.

Alla barnen har rena datorer, utom Sam, hans är full av damm.

Av elektrofredrik

Då flera andra jämfört det här chassit med en massa annat säger jag att det ser ut som moderskeppet i Homeworld 2.

Jag skulle nog inte köpa det här chassit (även om jag hade äckligt mycket pengar) men jag ser hellre att Lian-Li gör lite skumma saker då och då än att köra i gamla hjulspår hela tiden. Man vet ju inte på förhand vad som blir lyckat/misslyckat.

Av elektrofredrik

Dan Browns nya bästsäljare; Nvidia-koden

Skämt åsido, produktserier har fått nya namn och kommer få det i framtiden. Jag vill minnas att en del knorrade när ATI bytte till HD2xxx, det bytet sköttes förstås mycket smidigare. Det enda man kan göra är att läsa på massor innan man köper nåt och hoppas man inte blir alltför lurad.
Men Nvidia borde ha en åthutning för alla namnbyten hit å dit på sista tiden. Hoppas det lugnar ner sig nu...

Av elektrofredrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas D
AIDS-tema? Du menar undernärda afrikanska barn som skärmsläckare? Morbid fantasi värre.

Nåt sånt eller en skärmsläckare med virus som studsar runt och infekterar celler. Kanske några små spel, mata Pelle med bromsmedicin så han inte dör, bränna runt med jeep på savannen och tvinga på folk kondomer. Ett räkneverk på sidpanelen som räknar upp hur många som är smittade. Endast fantasin sätter gränsen.

Av elektrofredrik

När jag läste rubriken trodde jag att de lagt in nån folding@home-liknande funktion så datorn kunde processa AIDS-virus vid idling. Men pengar till aids-forskning är väl inte heller fel. Har f@h nån betydelse för aidsforskningen, eller är proteinveckning främst till andra sjukdomar?

Det här gjorde mig lite fundersam:
"är dessutom laddad med skrivbordsbakgrunder, gadgets, skärmsläckare och en speciell Dreamscene i samma stil"
Är det skrivbord etc. med rött färgtema eller AIDS-tema?

Av elektrofredrik

Mer porr per skiva Sånt gillar vi

Av elektrofredrik

Jazz Jackrabbit 2 eller ST.A.L.K.E.R. JJ2 har lite snyggare grafik.
Annars Portal eller Homeworld som är mer klurighet än våld. Önskas gulligt tecknat våld kan du kolla på nåt av Deer Avenger-spelen. Eller köpa ett N64 med Conker.

När jag var 8 år spelade jag inte Wolf3d, Doom och Quake för min storebror ockuperade datorn, men jag satt bredvid och lärde mig banorna bättre än han

Av elektrofredrik

matamig.se /.nu ?
orkarinteresamigochgåtillpizzerian.se
hungrig.se
starvinmarvin.se
glufsa.se
Har inte kollat om nåt är upptaget....

God natt.

Av elektrofredrik

Mitt bästa fynd hittills, hälsade på min syster och i hennes soprum hittade jag det här:
MSI 865PE Neo2-V
Celeron D 2.8GHz med kylfläns
350W Macron nätagg (är Macron ett bra märke?)

Tog hem och testade det, funkar utmärkt. Nu har jag nåt att ge mamma o pappa i julklapp.