Inlägg

Inlägg som elektrofredrik har skrivit i forumet
Av elektrofredrik

Mumsigt det här har jag väntat på länge

Av elektrofredrik

Jag brukar hånskratta åt alla som fryser, kör fast, otrivs och klagar på vintervädret. När jag såg snön imorse blev jag enormt skadeglad p.g.a det trafikkaos som oundvikligen skulle följa. Sen är det kul att fara ut och åka lite längdskidor ibland om det är fint väder men sånt finns det alltför sällan tid med.

Jag har inte alltid varit en sån här odräglig typ. Det började när jag flyttade till Västerås (uppvuxen utanför Skellefteå) och förstod hur ovana alla sörlänningar är med vinter.
Men, TS, odla din skadeglädje över alla andra som inte gillar vintern så känns det nog bättre.

Av elektrofredrik

Jo jag känner till g3, har väntat ganska otåligt på att veta priser, prestanda, osv på dom. De är intressanta för mig just p.g.a att slumpmässig i/o är högre än bl.a intels g2 och 510 och andra som "bara" har hög sekventiell i/o.

Sen tänkte jag att det var fler på swec som var intresserade av att veta sånt här.

Av elektrofredrik

Det här kanske är gamla nyheter för alla utom mig men jag fönstershoppade SSDer och det dök upp några jag inte sett förut.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=893&t=1293#rparams=l=s6...

Av elektrofredrik

Har ungefär samma problem som Bobokrull. Är sugen på att skaffa en SSD till min bärbara som tyvärr har SATA 1,5gbit/s. Jag blir tokig på den sega 5400rpm-disken men 1,5gbit kommer strypa alla SSDer som maxar SATA6, tänker jag då rätt om jag försöker skaffa en med "tillräckligt hög" sekvetiell läs/skriv men som klarar många slumpmässiga läs/skriv?

Satt och kollade SSDer och fick upp några jag inte sett förut
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=893&t=1293#rparams=l=s6...

Av elektrofredrik

Därför har jag satt nylonstrumpa framför alla intag på datorn. Innan fick jag öppna upp och dammsuga med jämna mellanrum, nu drar jag bara dammsugarmunstycket några gånger över intagen och datorn är dammfri igen.
Sen ska vi inte tala om föräldrarnas gamla dator. Öppnade den för första gången på fyra-fem år och möttes av helt gråa komponenter och ett dammlager på några centimeter på alla plana ytor. Hurrrven.

Av elektrofredrik

Trevlig panel som vanligt. Både Jonas och Emil är väldigt avspända framför kameran, jämfört med de första panelerna.
De grejer som inte räcker till en egen recension, ett förslag är att snegla på Bit-Tech som gör en "stuff on our desk" när prylhögen blir nog stor. Eller att ägna några minuter åt de sakerna i varje fredagspanel.

Vill veta mer om Teamgroups SSD och SSDer i alllmänhet. Har det kommit någe mer info om Intel G3?

Av elektrofredrik

Rymdnazister skulle vara trevligt. Allt blir bättre med nazister.
Planeter att sladda runt (googla på gravity slingshot) för snabbare kursändring.
Om man sen flyger för nära en planet eller annat hinder och kraschar ska den enormt irriterande texten från Skyroads(?) dyka upp. Ni vet den som sa "letar du efter kaninhål?".
Som flera föregående sagt, tjäna pengar att spendera på sitt rymdskepp med diverse trimprylar, motorer, sköldar, vapen, chuck norris som copilot, osv. Eller köpa ett nytt och bättre skepp.
Kunna muta folk (mekaniker?) att sabba motspelares skepp.

Av elektrofredrik

Luras mina ögon eller sitter det en mini-PCIe ovanför kylflänsen?

Av elektrofredrik
Av elektrofredrik

Man kan göra mycket kul med stegmotorer.

http://www.youtube.com/watch?v=Bcs7uXcpJfE&feature=related

Av elektrofredrik
Skrivet av Crakso:

Kör med IBM Model M 1391411, Swedish 102-key. Ser mig igentligen inte byta bort detta men hade nog bytt till 6GV2 om de inte bytt ut windowsknappen mot en löjlig funktionsknapp med 6 väldigt överkomliga funktioner, tangenbordet i sig är väldigt snyggt om man bortser från den punkten, skadar inte att det är relativt billigt heller, hade fanimej varit det perfekta tangentbordet för mig utan den funktionsknappen och med en windowsknapp där istället...

6GV2 är "bara" ett Filco Majestouch med Steelseries logga på och Majestouch har båda win-knappar i behåll. Kan beställas från Keyboard Company i England och kostar bara dubbelt så mycket som ett 6GV2.
http://www.keyboardco.com/keyboard_search.asp?SG=10029

Av elektrofredrik

Nån variant av Das Keyboard kanske. Jag vet att de har USB-anslutning och USB-hubb och de borde klara många tryckningar. Om det är cleant och stilrent får du nog avgöra själv.

Av elektrofredrik

Som sagt är det brytaren som fått ryck. Om de på elgiganten trilskas om garanti borde du kunna slakta nån gammal skrotmus (såna har väl alla?) på en brytare och byta ut. Tog kanske en halvtimme att byta mittenknappen på min 3.0a.

Av elektrofredrik

Trava iväg till Ikea, köp såna här och dremla ner till rätt form/storlek.

IKEA | Pappers- och mediaförvaring | Tidskriftsamlare | DOKUMENT | Tidskriftssamlare set om 2

Av elektrofredrik

Haft ett fult gammalt chassi ute på marknad ett tag, men ingen ville ha det så nu åker det i soporna. Den som vill ha det får springa till soprummet på Nygårdsgatan 10, Västerås.
På måndag kommer sopbilen.

Av elektrofredrik

Exakt hur går det till att justera sensorn? Jag har en 3.0a som länge plågat mig med att snurrhjulet öppnar två eller tre flikar i ff.
Öppnade sensorn nu och såg bara en minimal kopparflärp som jag hastigt förstörde.
Då tog jag en gammal två-knappars mus ur garderoben och lödde över ena brytaren från den. Min 3.0a funkar som den ska igen och jag tackar Swec och alla som skriver såna här användbara inlägg.

Av elektrofredrik

Nu kan jag alldeles för lite om el för att hjälpa dig med det, men kan du posta nån bild på hur du vill det ska se ut?
Det enklaste (läs minst jättekrångliga) för dig borde vara att hitta ett tangentbord med inbyggd usb-hubb du tycker ser bra ut, köpa ett sånt och försiktigt såga upp det i tre delar. Sen blir det en massa lödning och småpill. Tar du ett ergonomiskt med delad mellanslag slipper du bekymret att dela en tangent till två.

Folket på geekhack forums - Powered by vBulletin kanske kan hjälpa dig bättre.

Av elektrofredrik

Jag hade en, innan jag slarvade bort den.
Den här snubben säljer en sån, inkl. moderkort och 700MHz P3:a. Lägg ett bud.

Aopen AX6BC + Intel P3 700 + 256 mb Ram Minne på Tradera. Intel |

Av elektrofredrik

Tangentbord: Filco Zero, modellnamn FKBN87Z/EB-Y
Resultat: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG