Inlägg

Inlägg som elektrofredrik har skrivit i forumet
Av elektrofredrik

Man kan spela spel, lyssna på musik, kolla på film, vika proteiner och en massa annat roligt på en dator när den avger värme. det kan man inte på ett element. Därför är datorn bättre (imo)

Av elektrofredrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Som sagt, Man kan om man vill bara skrota alla kort snabbare än HD4350 så har man standarden du eftersträvar. Men folk skulle bli lite sura. Bättre att göra som nu då man själv kan välja om man vill ha strömsnålt eller snabbt.

För jag hoppas inte du är så dum att du tror att tillverkarna kan dra fram kort ur röven som presterar lika bra som dagens värstingar om de ska spara in så på strömkraven samtidigt.

Jo, jag förstår det, men man kan väl få drömma? Och även om vi aldrig kan gå tillbaka till prestandakort med minimal kylfläns på GPU så hoppas jag att trenden med strömhungriga kort mattas av.

Av elektrofredrik

Bra att utvecklingen går framåt.

MEN...

Jag hoppas att grafikkortstillverkarna inte får för sig att det nu är okej att göra kort som utvecklar 14 procent mer värme, bara för att kylningen är 14proc effektivare.
Mitt gamla TNT2 klarade sig med en liten platt kylfläns, jag hade gärna sett att sånt blev standard igen.

Av elektrofredrik

Hur stora kommer TFC att vara jämfört med bl.a. TSMC? Jag har fått intrycket att TSMC är en stor doldis som tillverkar åt alla möjliga (ex. Nvidia, ATI/AMD, Via, etc) och därför är ruskigt stora utan att för den skull synas så mycket.
Sen, har vi fått nån klarhet i hur det här påverkar AMDs licens för tillverkning av x86-processorer? Var inte ett villkor för den att AMD skulle sköta tillverkningen själva?

En intressant nyhet, den tackar vi swec för

Av elektrofredrik

En liten grej jag läste på ett annat forum angående den här debatten:

Citat:

Larv. Det syns ju lång väg att det är en kvinna i manskläder. Å vad är mer PK än det?

Men jag håller med er om att det här är löjligt. Lite som jämställdhetsivrare som gapar om att barn ska uppfostras utan fasta könsroller (eller nåt sånt, kan inte exakt formulering) och sen köper rosa prinsesskläder till sin dotter. Eller ännu värre, köper sånt till sin son...

Av elektrofredrik

Jag skulle inte säga att detta är glada nyheter, men dom är iaf mindre dåliga än väntat, om ni förstår hur jag menar. Men vi får se vart det leder...

Av elektrofredrik

Ett mycket vackert bygge som du ska vara stolt över. Men min blick dras ständigt till tangentbordet som lutar lite käckt mot skärmen(till höger i bild) En gammal klenod utan Windows-knappar. Kan du berätta lite om det?

Har byggt ett liknande system förut på ett Lackat Trägolv av modell sent 1900-tal. det kanske är bättre om du ska bygga ett kluster, då golv finns överallt och dom allra flesta är kompatibla med ATX-standarden.

Av elektrofredrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wildcover
Verkar mycket intressant!
Nu kan man bygga torn "lasertorn" överallt istället för att gräva ner milslånga fibertrådar.

Sen blir några av dessa lasertorn kapade av skurkar som bränner ner hela stan. Laser är nämligen jättefarligt, för det har jag läst på Aftonbladet
Skämt åsido, det är trevligt att utvecklingen går framåt. Sånt här skulle vara perfekt ute i rymden eller på månen, så slipper månkolonisterna gräva fiber överallt.

Av elektrofredrik

Bara för att verifiera:

Den nuvarande GTX 260 x st SP, 65nm
Uppdaterad GTX 260, x+y SP, 65mn (kommer snart)
Ny GTX 260 x+y SP, 55nm (kommer lite senare)

Är det korrekt?

Varför inte slå på stort när 55nm-gpu kommer och slänga in lite fler SP då istället? Marknadsför den med dunder och brak under nytt namn, t.ex. GTX 262 eller nåt... sånt här blir man bara trött av.

Av elektrofredrik

Precis en sån hittade jag i soprummet i somras. Röd-monokrom skärm och Win3.1 men ingen mus så jag kunde inte navigera i os:et. Sen har den inget eget batteri så man måste alltid ha i en sladd när man ska köra.

Dålig bildkvalitet sänker tyvärr betyget till 8p.

edit: eller kanske inte. Det blir "Error 14" när jag ska ge poäng. Varför blir det så?

Av elektrofredrik

Finns ju "Svenska örhängen", en 2CD-box med diverse gamla artister (Ernst Rolf, Edvard Persson, Zarah Leander, osv) Mysig att lyssna på när man tröttnar på könsock

Av elektrofredrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NickePicke
Heter det inte sär skrivningar?

Nä, det korrekta är väl särskrivningar, men bland alla särskrivningar måste väl "sär skrivning" vara den häftigaste. Så fel, men beskriver företeelsen så rätt.

Det var nog allt jag hade att tillföra tråden. God natt och glad midsommar

Av elektrofredrik

Alla dessa smådatorer har Atom, ska det inte komma nån med Via Nano? Och har det kommit några oberoende prestandatester med Atom, Nano och C7?

Var och tafsade lite på en EEE 701 tidigare i veckan och vill-ha-begäret var stort, vet inte vad jag ska ha den till, men jag ville ha den.

Av elektrofredrik

Jag står korrigerad. Tack MBY Jag är en latmask som inte kollade upp omloppshastigheten samtidigt som flykthastigheten.

Det här skulle nån skicka till Hollywood så de kan göra en film. Tänk bara, jorden stannar i sin bana en dag. Allt högre stående liv utrotas, utom några få människor i rymdfärjor och nån rymdstation. Dessa ska då försöka överleva under det år då de åker runt solen för att sen försöka lägga sig i bana runt jorden, landa på nån halvraserad flygplats och befolka planeten igen. Kanske nåt för han som gjorde The Core?

Av elektrofredrik

Intressant fråga, men jag undrar om mycket av "skräpet" som flyger åt skogs skulle ramla tillbaka till jorden sen. Då jorden färdas i sin bana med 29000km/h och jorden flykthastighet (enligt wiki) är ca 40000km/h.
Så om man står på ekvatorn iförd rymddräkt en morgon och jorden stannar så flyger man iväg med en välda fart för att sen sakta ner, falla tillbaka och sluta som en blöt krater ungefär där man stod.

Rätta mig gärna om jag har fel.

Av elektrofredrik

Min bror har ett sånt chassi, ganska fint faktiskt och väger mindre än min katt. Men varje gång man rör vid det är man rädd man ska råka knyckla ihop det. 0.003mm plåt ftw

Lägg upp mer bilder sen, och lycka till med moddandet

Av elektrofredrik

Brian Jacques serie om klostret Redwall är väl uppe i 18 böcker nu. Har läst några stycken (Martin krigaren, Mossblomma, Salamandastron, redwall och Mattimeo) och tyck dom var rätt bra. Väldigt lite magi och hokuspokus och mycket gammalt härligt våld :D.
Rekommenderar att man börjar med Martin krigaren och Mossblomma då dessa är först i kronologisk ordning.

Av elektrofredrik

En fråga, kan dom ta dessa halva kärnor som blir längs kanten och mala ner till kiselpulver igen och använda till nästa omgång eller är det bara att slänga?

För att ta jämförelsen med pepparkaksdeg, går det att ta degen som blev över och kavla ut igen för att göra fler kakor eller är den oåterkalleligt förstörd?

Av elektrofredrik

Det här gillar jag inte men andra har uttryckt mina tankar bättre än vad jag kan.

Men hur ska det här ska implementeras? Tänker de bara dela ut några broschyrer till ungarna? Då gissar jag att 5% blir skrämda och sluta dela filer, 90% fortsätter sen dom lyssnat och lärt sig av de sista 5% som kan fildelning på sina fem fingrar och hånskrattat åt dumheterna i broschyren. Således sprids kunskapen om fildelning.
Om det istället blir samling i aulan för en föreläsning av en lirare från ifpi är det stor risk att han/hon blir ordentligt ägd, för det är alltid några ungar som kan mycket och kan stå på sig.
Either way, they lose.

Av elektrofredrik

Det här galleriet lär väl "försvinna" snart, men jag undrar en sak. Macar anses väl var snyggare än andra datorer, men den här ser ut som vilken gammal rutten laptop som helst. Blir macägarna hypnotiserade av det lysande äpplet att tro att den är snygg eller har du genom dina elita fotoskills fått den att se väldigt ful ut?

If so, berätta gärna hur du gjorde.