Inlägg

Inlägg som Soulnut har skrivit i forumet
Av Soulnut

Tips!

Testkörde den lila sleeven igår kväll och prövade några olika metoder för att få loss pinnarna. Här kommer en bild på den enligt mig absolut bästa metoden! Det tog knappt fem-tio minuter att få loss alla kablar.

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/05/tips.jpg

Och så här blev det Inte helt nöjd med min krympslangsteknik, men ville visa min nya favoritfärgkombo så fort som möjligt! Svart & lila med inslag av mörkgrå.

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/05/DSC_5171_2.jpg

Av Soulnut

Tack!

Ni som har frågat efter gul får tyvärr vänta lite till. De samples jag fick var på den neongula/genomskinliga varianten som jag inte tycker är särskilt snygg alls. Jag får fler samples i veckan och håller tummarna Annars får jag höra om någon av mina tillverkare kan ta emot en specialbeställning.

På tal om samples är det ganska många frågar efter detta på de färger som redan finns i shoppen och därför har jag valt att skapa det som en produkt. Det kommer att kosta en guldpeng (inkl frakt!) vilket jag hoppas ni tycker är rimligt! Obs att frakten inte är gratis om ni köper något annat samtidigt.

http://www.sleeva.se/butik/sleeve/sleeve-small-sample/

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/05/samples21.jpg

Av Soulnut

Idag dök den lila sleeven (small) upp och höll den kvalité som utlovades 69kr/10 meter eller 10kr/meter som vanligt!

En produktbild tills jag hinner sleeva lite:

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/05/sl3-pur1.jpg

http://www.sleeva.se/butik/sleeve/sleeve-small-lila/

Av Soulnut
Skrivet av pixelroom:

För er som undrar ang. kvaliteten så kan jag bara säga att den är kanon.

Kul att du testat på "min" sleeve! Mycket imponerande resultat Jag blev själv sugen på de färgerna, men jag ska avvakta den lila sleeven som dyker upp vilken dag som helst nu innan jag bestämmer mig. Den är i Frankrike nu så förhoppningsvis går den att köpa redan på måndag.

mvh
Andreas

Av Soulnut

Du fick till fläktarna riktigt bra! Tumme upp!

Av Soulnut

http://inleed.se/ är enligt mig det bästa för pengen Jag kör min webbutik där och det är inga problem att öka PHP memory till 64 eller 90 MB som kan vara viktigt när man använder CMS. http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php#Increasing_m...

Av Soulnut

Lycka till med projektet! Skriv gärna dina åsikter med plus & minus om vanlig Sleeve jämfört med Paracord när du har haft tid att pröva.

Av Soulnut

Tack alla !

Nästa stora uppdatering av sidan rent utseende och funktionsmässigt kommer att bli någon gång under sommaren då förhoppningsvis ett och annat projekt som använder min sleeve har färdigställts och kan bidra med bilder. Det kommer iallafall bli ett ljusare tema med större fokus på hur produkterna kan användas och jag kommer att titta närmre på de funktioner som förselås i den här tråden då.

Annars har det inte hänt så jättemycket sedan sist. De kontakter jag fick hem för ett par dagar sedan har fotats och lagts upp på http://www.sleeva.se/produkt-kategori/kontakter-stift/. Fler stift kommer att tas hem efter behov och det går bra att höra av dig om du behöver ett större antal än vad som finns tillgängligt just nu.

Under nästa eller nästnästa vecka kommer en leverans med genomgående lock till SATA-kontakterna samt svarta 3-pin fläktkontakter. Också under nästa eller nästnästa vecka kommer Sleeve Small i en ny färg; Lila. Tror den kan bli grym i kombination med svart, vit och mörkgrå!

Det första verktyget som kommer att komma in blir Lamptron Modding Tool Kit http://www.lamptron.com/product/modding/modding-tool-kit/ och dessa kommer att skeppas med start den 24:e Maj. Detta är enligt mig det bästa av de budgetalternativ som finns i väntan på originalverktyget. Priset hamnar någonstans mellan 159-169 kr.

Och på tal om Molex originalverktyg, vad tycker ni är ett rimligt pris? Som det ser ut nu måste priset hamna omkring 199kr för att gå +/- 0. Elfa tar ca 230 kr för detta verktyg. Planen är att ta in detta någon gång under Juni om intresse finns.

Av Soulnut

kul !

Du tänker på crimpverktyg för att klämma till stiften?

Om jag lyckas hitta bra kvalité till rätt pris så kan det vara intressant. Originalverktyget kostar över 2000 kr, men jag vet att mdpc bland annat har lyckats få ner priset ordentligt på liknande kvalité.

Edit: Och för att uppmärksamma. Jag sitter lite i valet och kvalet att byta ut all färgad S-ATA Sleeve. Jag har fått äran att klämma å känna på diverse konkurrenter och kan slå fast vid att min Sleeve inte riktigt håller måttet. Även att jag kan hålla betydligt lägre priser så måste jag ha en produkt som jag är stolt över. Detta gäller alltså all färgad S-ATA-sleeve. Inte svart & vit (som redan är utbytt), och inte heller Small vilken jag tycker håller hög kvalité

Vi gör som så att vi lägger dessa produkter på utgående och sänker priset till 2 kr/meter.

truppenrille: Din order kom mitt i min lilla tankekurva. SÅ du har PM alldeles strax!

Om någon annan känner sig berörd av denna förändring går det också bra att skicka PM eller e-post.

Av Soulnut
Skrivet av truppenrille:

På hur stora ordrar är frakten 29 kr ?

Det är alltid 29 kr inom Sverige oavsett hur mycket eller lite du beställer
Jag har skrivit "från 29 kr" för att frakten till Finland och Åland är 59 kr.

Av Soulnut

Fedex knackade på dörren precis och levererade en första utökning av kontaktsortimentet Nu ska jag bara jaga reda på resten!

Kontakterna på bilden är alla original från MOLEX och kommer upp i dagarna.

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/05/kontakter.jpg

Och så fick mina favoritfläktar (fyra till antalet) lite sleeve i helgen Det var inga svårigheter att trä in alla tre kablar i samma tråd och den ser ut att ha lyckats hålla sig tät.

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/05/fläkt.jpg

Av Soulnut

Tack för kommentarer och tips! Verktyg är alldeles runt hörnet nu. Inledningsvis Phobya Kit inom två veckor, följt av Lamptron Kit i slutet på Maj. Jag söker fortfarande efter originalverktyget från Molex till ett så lågt pris som möjligt.

Skrivet av pixelroom:

Tar och chansar, blir säkert snyggare än min paracord sleeve. 47m beställt. Hoppas jag räknade rätt på längden bara

Självklart har jag 14-dagars ångerrätt om det inte skulle visa sig att passa Det går att ångra hela (eller en del av order) mot full återbetalning. Om hela ordern ångras betalas även den ursprungliga fraktkostnaden tillbaka. Det enda ni måste betala är frakten tillbaka samt se till att ni inte har börjat att klippa å ha er i produkterna

Av Soulnut

Jag hade inledningsvis ingen superbra kamera, men jag håller på och försöker ta närbilder på alla produkter Detta är vanlig kabelstrumpa av plast/pet som är det material axon, mdpc osv använder. Vissa färger är mer solida och andra något mer transparenta.

Här är en närbild på Sleeve Small Svart där jag tror materialet framgår ganska tydligt:

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/01/sl3-blk-2.jpg

Det känns som att ett litet paket med samples för en billig peng och utan fraktkostnad är något jag bör lägga till på shoppen. Så länge kan ni mejla,pm etc för samples.

Av Soulnut

Sandisk är att lita på som vanligt ! Mycket nöjd med deras Extreme minneskort i övrigt.

Av Soulnut
Skrivet av PekkaJukkasson:

Får du in gul sleeve så blir det kanske ett köp

Har en rulle med lila sleeve på ingång under nästa vecka och bad dem skicka med lite tester på gul. Om denna är någorlunda solid och inte den genomskinkla neongula varianten så blir det en beställning

Och återigen stort tack till alla som tar sig tid att svara i tråden! Det var precis den motivationen som behövdes för att fortsätta utveckla webbshoppen.

Av Soulnut
Skrivet av HCOC:

Tjena och välkommen Sleeva!

Tänkte kolla om du tänkt något på Paracord?

Jag vet att det är ett rent helvete att rensa sånt från de 7-9 trådar som finns inuti för att få custom sleeves av cordsen, men det är iaf något det också samt det finns massor med färgkombinationer som man kan välja mellan.

Paracord i svart och magenta är på gång och kommer förmodligen nästa vecka för att testa lite Köpte bara 100 meter av varje färg för att se så att storlek och kvalité är OK. Skulle det vara värt att sälja den färdigrensad till ett högre pris än att sälja som den är till ett lägre pris?

Skrivet av Extremaz:

Såg väldigt väldigt fint ut för mig iallafall! Tycker det är en grymt bra sida! Frakten och priserna är också riktigt bra! Kommer defenitivt köpa av dig nu nästa gång!

Saknar dock sleeving verktyg Köpa in några Phobya eller dem?

tack för dina vänliga ord Jag har nu idag äntligen kommit i kontakt med aquatuning och kommer så snart som möjligt börja ta in verktygen när de godkänt mig som återförsäljare. Jag tror inte att jag kommer hålla så jättehögt lagersaldo på dessa. Men om många är intresserade så kan jag göra massinköp så slipper ni köpa själva från andra ställen med högre frakt.

Har också kollat på originalverktyget från MOLEX. MDPC tar 18,50€ för dessa. De billigaste jag har hittat för inköp är ca 140kr styck (exl moms) och då tillkommer frakt och hanteringsavgifter från USA. jag skulle säkert behöva ta runt 200-210kr (inkl moms) för att gå +/- 0. Men samma sak här, om många är intresserade så kör jag på.

Av Soulnut
Skrivet av Nikkop:

Vi har lite gemensamt!

Jag själv pluggar "Digitala Media - För design av av upplevelser och lärande" på Högskolan Väst! Antar du studerar på distans dock?

Trevligt att kunna jobba med något någorlunda relaterat till det man studerat!

Kul ! Ja, distans är det som gäller just nu.

Skrivet av HCP:

Certifikat -> Comodo
Kolla först med din host, vissa vill inte installera dem. Certifikatet i sig brukar inte kosta något, det är IP-numret som behöver vara unikt och installationen av det som brukar kosta flis. Tror jag betalade 1300kr på Binero, för ett år.

ÅF @ Aquatuning är inga problem, jag fick vänta typ 2 veckor på svar innan de va klart.

Skaffa konto på Caseking.biz också, de har en del passande prylar till din inriktning. Snabba som attan på transport, men se till att inte shoppa småpaket därifrån så de går genom posten (större går via Schenker), har en förmåga att fastna och krångla en massa.
Samma med EK, Aqua Computer, E22 o.s.v.

Kul med personer som sitter på kunskap! Caseking verkar intressant. Skönt med butiker inom europa

Skrivet av biorrith:

Hur är sleeven? Har den en matt, len tyg-känsla eller känns den mer plastig?
Jag har för nuvarande SATA-sleeve från Axon-modding med den plastiga blanka ytan matchar inte resterande sladdar som är gjorda med paracord.

Den är tillverkad av ett plastliknande material som all vanlig sleeve och inte åt tyghållet. Den kan nog upplevas både matt och blank beroende på ljus. Bilderna nu är fotade med softboxar som tar bort eventuellt blänk. Jag kan återkomma inom några timmar med en bild tagen med blixt så får du se den från sin sämsta sida också.

Edit: Försökte mig på en bild med blixt, men den fångar inte upp så mycket blänk. Den vita är iallafall betydligt mattare än den svarta och alla andra färger. Se http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/05/blank.jpg

Skrivet av Pr3d4tor:

Välkommen, det kommer nog att bli en beställning sen i sommar

Kul!

Av Soulnut
Skrivet av thereal_twisted:

JAA!!! Äntligen!!

Kontakter och pins, ja allt du behöver för att göra dina egna kablar vore ju guld!

Aquatuning har samtliga kontakter i regnbågens alla färger, Mod Smart verkar märket heta. http://www.aquatuning.se/index.php/cPath/51_906

Även phyoba har stift å såna prylar som alltid går åt mkt mer än man trodde.

Oj oj, hoppas det går enormt bra och att du expanderar sortimentet med exakt sånt du har nu, sånt som är lite små krångligt att hitta. Modding prylar helt enkelt Kör hårt!!!

Sitter fortfarande och väntar på Svar från Aquatuning för att få skriva in mitt momsregistreringsnummer och bli återförsäljare. Hoppas att det löser sig väldigt snart!

Av Soulnut
Skrivet av Tancoll:

Hej, jag undrar hur kvaliten är om man jämför med MDPC?

Den är inte riktigt lika bra som de stora aktörerna vilket jag har försökt att återspegla i priset man betalar. Framförallt är MDPCs SATA-sleeve bättre och något styvare. Small tycker jag är likvärdig bortsett från att MDPC har många fler färger. All sleeve har iallafall tre trådars täthet.

Det skulle vara intressant att i framtiden erbjuda ett dyrare alternativ förutsatt att någon av dessa större aktörer vill agera återförsäljare

Skrivet av elev10:

SSL är gratis.

Har du tips på något bra Certifikat? Har sneglat lite på Verisign av Symantec som jag vet är pålitliga men kostar därefter.

Av Soulnut
Skrivet av Xiqt:

Den röda sleeven såg intressant ut. Kanske lägger en order på 50-100m röd o 50-100m svart så se till att ha i lager!

Absolut! Du är välkommen att beställa samples innan större köp. Antingen via shoppen eller PM

Skrivet av BrutalSwede:

P-clips (Stog ju på den lilla bilden du visade innan )

Det kanske är ett bättre namn. Alla verkar kalla de för olika saker
Edit: Bytte till P-clips för tillfället så får vi se om det dyker upp något mer "svenskt" namn framöver.

Skrivet av devhdc:

Noterade att du skrivit fel organisationsnummer på din sida .. Det kanske borde åtgärdas?

Tack! Tur att någon är skarpsynt.