Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Dräm näven i skärmen och visa vem som bestämmer.

Av Itasha

Huh? Varför flyttade du den, den låg ju under Processorer, moderkort och minnen.

Jag skulle då iallafall inte lägga moderkort under Intel-relaterat och skulle föredra om tråden blev tillbakaflyttad...

Av Itasha

Är tydligen så billig för att Sony ska sluta tillverka skärmar.

I vilket fall är kontrastförhållandet dynamiskt, skulle gissa på att det är 600:1 eller 700:1.

Sen beror det ju på vad du ska ha skärmen till, vet inte om den är så bra att spela på, det är ju 24bits färgpanel och 8 ms så det är ingen TN-panel som är rekomenderad för spelande.

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marlun
Är du säker på att de drivrutiner du ladda hem var nyare än de du fick med dig på CD:n?

Klart dom är nyare på hemsidan. ^^
Men sen är ju frågan om allt som finns på skivan ingår i sidans drivrutiner, men det märker du väl.

För övrigt köpte jag denna skärmen idag med!
Har dock inte fått min nya dator än att köra den med, men testade den lite på en annan dator förut.

Av Itasha

Jag är ingen seriös överklockare direkt men det kommer väl självklart bli lite sen när systemet blivit lite äldre. Men jag tror inte det är någon jätteskillnad i överklockningen på dom två korten, P5W's FSB gick bara upp till 50mhz mer än P5N32 eller nåt sånt.

Av Itasha

Asus P5W DH Deluxe Vs. Asus P5N32-SLI SE Deluxe

Jo det är så att jag beställt ett Asus P5W DH Deluxe, många som rekomenderade det och det stödjer både C2D och 7950GX2.

Men efter att ha läst en artikel så såg jag att även P5N32 stödjer C2D+7950GX2, måste ha missat detta på något konstigt sett när jag gjorde efterforskningar på min blivande dator.

Sista sidan i artkieln (summering)

Och om man tänker på framtiden så vore ju kanske inte ett P5N32 SLI så dumt eftersom jag då kan köra QUAD SLI vilket jag inte kan med P5W DH Deluxe.

Så, vad tycker ni om dessa båda korten? Gör jag rätt i att ta bort P5W DH Deluxe och ta P5N32-SLI SE Deluxe istället?

P5N32 verkade ju hålla sig snäppet över P5W DH Deluxe för det mesta i testarna, om än marginalt. Enda nackdelen med P5N32 är att den inte har inbyggd Wifi och ändå drar mycket mer watt än P5W.
Sen är det ju väldigt trevligt med fjärrkontrollen som följer med P5W.

Jag funderade även på det att P5N32 använder sig av nForce4 chipset, är inte det bra om jag kör ett Nvidia grafikkort? Eller det kanske inte spelar någon som helst roll?

Jag har fortfarande möjlighet att byta, min dator är inte byggd än då dom väntar på att få in C2D.

Av Itasha

Haha jadu jag råkar tycka att smileys är ett utmärkt sätt att uttrycka känslor när man tex är glad. Konstigt att ett seriöst forum som Sweclockers skulle ha smileys annars.
Och sen är det bara tre smileys i en lång text, där jag inte bryter raden efter varje mening som du gör och dessutom har jag även stor bokstav i varje ny mening som du inte har.

Så kom tillbaka när du har mer än IG i Svenska.

Av Itasha

Rekomenderar STARKT www.shg.biz, utan dom hade jag inte haft råd med min dyra dator. Säkert 2000:- billigare än Komplett och DB.se när man bygger ihop en hel dator. Och dom tar bara 600:- för att bygga ihop den åt dig. Man kan även köpa till BIOS uppdatering och sådant för billiga penningar om man vill det. Stor valfrihet med.

Av Itasha

Inte 5 iallafall.

Av Itasha

Var nyss och köpte min 205BW och jag är såååååååååååååå nöjd!
Otroligt snygg, ergonimisk, och höjnings- och sänkingsfunktionen är totalt underbar. Bilden är även den otroligt skarp och bra och jag har inte ens gjort några avancerade inställningar eller installerat drivrutinerna eftersom jag inte fått min nya dator än utan testade den på päronas.
Stort + att jag fick med en DVI-D kabel med, dock så får jag åka och lämna tillbaka den andra dyra DVI-D kabeln jag köpte nu för det skulle ju inte följt med egentligen.

Och inte en enda död pixel har jag, det har jag testat med program. Och backlight bleedingen verkar jag inte ha det minsta heller. Fått ett perfekt exemplar!

Ja som ni förstår är jag mycket nöjd.

Av Itasha

SLI > Crossfire

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aieranah

Stödjer nvidia 6xAA? Och HDR kan vara en viktig fördel om man spelar just dom spelen som har stöd .. Och när man betalar så mycket vill man ju gärna kunna använda graffet ett tag. Och HDR+AA spelen blir fler snart ...
Sedan, det går nog väldigt bra att spela med AA+HDR i ganska bra upplösningar. Hellre bäst kvalité i 1280x1024 än 1200x1600 med sämre kvalité ... Det tycker jag iaf.

Geforce 7950GX2 stödjer 16x AA.
Och när man köpt en 20" Widescreen så vill man nog köra i native upplösningen 1680x1050.

Och håller helt med Semjonov.

Av Itasha

Daedric Shrines kartan är borta. :<
Fanns på http://mort.seagull.ru/daedric_shrine.jpg , någon som råkar ha en kopia att ladda upp?

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xain
ser när du är reggad det räcker för mej.

Haha! Lilla vännen, om söker efter inlägg av Battousai så ska du nog se att jag var reggad i juni 2004, eller varsågod och fråga modden som tog bort min användare åt mig för att jag var trött på namnet.

Av Itasha

Tackar för denna recensionen.
Ska (som jag nu skrivit i så många Samsung 205BW trådar ikväll) själv köpa denna skärm snarast!

Här är förresten lite sidor med wallpapers:

http://www.widescreenbabes.com/ (Som namnet antyder )
http://www.xs4all.nl/~dplas/widewallpapers/ (Mest naturbakgrunder)
http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=18... (Finns säkert massa bra länkar om du kollar igenom den, har inte gjort det än eftersom jag inte fått min skärm)

För övrigt om du inte känner till WSGF sen tidigare så rekomenderar jag dig att kika där, finns tex en lista med alla spel som stödjer widescreen, och fixar till dom flesta som inte gör det.

Av Itasha

Pff Mr. ATI-fanboy, allting är relativt. Har läst nya tester med X1950XTX, 1900XTX, 7900GTX m.fl och i vissa spel tar till och med 7900GTX ATI's nya flaggskepp. Och snygg? Jag vet inte jag vad du gör men jag brukar inte sitta och glo inne i min dator hur mina grejer ser ut iallafall. Och strömkravet är inte stor skillnad heller, och har man pengar till ett 7950GX2 så har man nog råd med ett riktigt nätagg med ska du se. Och 7950GX2 kan mycket väl räknas som ett kort, och med kommande drivrutiner med mycket bättre stöd för QUAD SLI än vad som finns nu så kommer fördelarna öka enormt där med. Sen finns det inte många spel som stödjer AA+HDR så det är absolut inget att komma med. Plus att lilla söta X1950XTX knappast klarar dom inställningarna berömvärt på höga XHD upplösningar vilket 7950GX2 skulle gjort. Sen att 7950GX2 numera inte alls är så mycket dyrare är ju också väldigt intressant.

Kthxbai.

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bashori
jag har fortfarande lite funderingar
1- vad är hdpc egentligen? *lite latt o söka ;)*
2- vad widescreen pass mest till ! e det spel eller typ design och bild?
3- e det värt att köpa 20" skärmar som är 7-900 kr dyrare än samma skärm på 19" ?

70 % blir det 205BW
15 % LG L204WT ( http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=105380 )
10 % samsung 19" 940BW // LG L194WT

tack för svar

1. Ett idiotiskt copyright-skydd. Men det verkar vara illa tvunget iochmed lanseringen av HD-DVD och Blueray, och även Windows Vista. Helt klart ett plus att ha det på sin skärm. Ett stort plus för mig som även har det enda kortet på marknaden med HDCP-stöd.

2. Skitgrymt i spel! Sen fungerar det självklart utmärkt för bildredigering med. Och ska du se på film på skärmen så är widescreen att naturligt val!

3. Ja det är det verkligen, dels är 19" WS i plattaste laget, och sen brukar dom även ha en konstig upplösning på 1440x900 vilket inte ens spel med WS stöd alltid har.

Ska för övrigt själv köpa denna skärmen!

Av Itasha

Samsung Syncmaster 205BW kanske?
20" Widescreen, ska själv köpa en, förhoppningsvis imorgon.

Av Itasha

Nej det är helt sant. Självklart vill man inte erkänna att man köpt en dålig produkt, och stör man sig inte direkt på något så är det klart man lovordar sitt köp. Men det är fel att dra alla TFT över en kant, det finns vissa jättefina och dyra skärmar som är utmärkta för bildbehandling etc men verkligen är skit för spel. Och så finns det andra skärmar med motsatta attributer då.

Sen en annan faktor är ju s.k. backlight bleeding som däremot alla skärmar faktiskt inte lider av. Just detta är anledningen att jag inte köper en Viewsonic VX2025 för det är allmänt kännt att denna skärm lider rätt mycket av just detta. Men det har rätt mycket med tur också att få en skärm utan backlight bleeding. Vilket är rätt dåligt, men det är ju precis som med döda pixlar, man spelar ett litet lotteri när man köper en TFT skärm.

Finns det inga fördelar alls med Dual-link förutom upplösningen 25XX x 1XXX? Har för mig att jag läst att det är bättre med DL för XHD(1680x1050+ räknas som XHD).

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Finns ingen TFT i världen som saknar varesig input-lag eller ghosting. Det är jusst där problemet ligger...

Varför vill du betala extra för en dual-link kabel?

Konstigt att så många säger att dom inte upplever DET MINSTA ghosting eller input lag då. Ingen vettig människa bryr sig det minsta om det om man inte kan se det. "Oj, det är ghosting på min skärm, ögat klarar inte av att se det men det finns där! Nooooooo!" Men vad vet jag, det kanske var du som uppfann tekniken och vet precis allt om den? *sigh*

Och jag betalar inte extra, dom kostar lika mycket som en single-link i vettiga butiker.