Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Att tänka på när du köper skärmar med så höga upplösningar är ju att du måste ha en dator att klara det med. Ett 7800GTX är ju verkligen i underkant för att orka driva tex FEAR i 1920x1200 med högsta på allting. Ärligt talat så går det knappast.

Av Itasha

Haha xain frågan är snarare hur gammal du är, kiddo. Kom tillbaka när du inte får ADHD-ryck på folk som är trevliga och berättar om sina erfarenheter av skärmen.
Och jag tycker även du ska lära dig att man radbrytning använder man endast när man byter ämne i en text, inte efter varje mening. Och ... är inget man använder varannan mening heller.
För övrigt finns det ett välanvänd mening som många WoW-spelare använder sig av som skulle passa dig perfekt. CRY MORE NOOB!

Så, inget mer OT nu gott folk.

Och nej det är ingen nyhet att TFT är sämre än CRT rent spelmässigt, men så länge det inte finns något input lag och ghosting så fungerar det utmärkt att spela.

Ska för övrigt själv köpa denna skärmen, troligtvis imorgon.
Blir jag inte nöjd med den så lämnar jag tillbaka den, köper den hos en affär i staden jag bor i så det är inga problem. Problemet är dock att få tag på en DVI-kabel då inga stora kedjor verkar ha fattat att folk faktiskt vill köpa såna till skärmar som inte skickar med dom. Dual-link DVI-D kabel självklart.

Av Itasha

Förstår inte varför du skulle vilja ha en 940B över 940BF. Det är ju 8ms på 940B, vilket hade varit berättigat om det varit 16,7 miljoner färger(vilket det inte är på denna). Nu antyder det mest på att 940B använder en väldigt dålig TN-panel om man kollar på konstrat och färgbit.

Av Itasha

VX2025 kan lida väldigt mycket av backlight bleeding och dessutom ska färgerna tydligen vara dåliga. Sen angående panelen så minns jag inte vilken den var men den ska tydligen inte vara överdrivet bra i spel. Läs igen hela tråden på hardforum.com om du orkar så får du se vad folk tycker om den.

Jag ska nog själv köpa en Samsung Syncmaster 205BW. Mycket bra responstid, höj- och sänkbar, pivot, helt okej kontrast, ser snygg ut m.m.

Sen 19" widescreen bör undvikas, alldeles för lågt imo och dessutom en konstig upplösning som inte ens finns med i alla spel som har stöd för widescreen.

Philips 200WB7 skulle jag aldrig våga köpa, finns helt enkelt inga recensioner för den, otroligt få återförsäljare och den är allmänt mysko.

Av Itasha

Ja jag kan ju säga direkt att kontrastförhållandet på 1500:1 är dynamiskt. Då LG L204WT's kontrastförhållande på 2000:1 är 800:1 så skulle jag gissa på att Sony'ns är sisådär 600:1-700:1.

Snygg var den inte heller.

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Labben
Synd att dem inte har med Nvidia 7950X2 i testet.

Indeed tänkte på det med när jag läste artikeln igår.
Men jag vet redan att 7950GX2 > X1950XTX bigtime, ville bara ha det svart på vitt!

Av Itasha

Ett tips är ju att inte börja klicka på massa knappar när skämen slocknar efter hz-ändring. Den ändrar ju tillbaka sig automatiskt efter 15sek om man inte bekräftar att allt fungerar bra. ~_~

Av Itasha

(Sorry för lite OT nu men)

Vad är det för fel på 91.31?
Får min nya dator snart och då ska jag ju ladda ner nya drivrutiner till allt, ska jag köra en äldre till mitt 7950GX2 då?

Av Itasha

Hur är det med svara färger på Samsungen då? Den har en TN-panel vad jag vet och jag har hört dåligt om TN+svart.

Var iallafall på OnOff tidigare idag och kikade på Samsungen, snygg är den iallafall!

Av Itasha

20" Widescreen, för många alternativ =/

Kan helt enkelt inte bestämma mig vilken skärm jag ska ta! :/
Alla har sina fördelar, nackdelar etc.

LG L204WT
Samsung SyncMaster 205BW
ViewSonic VX2025WM
Philips 200W6CS

Hjälp mig att bestämma mig!

Av Itasha

Hmm hmm kan Dustin fortfarande bekräfta att den kommer då? Isåfall skiter jag nog i VX2025 och tar denna istället.

Av Itasha

Köper man ett så dyrt kort som 7950GX2 så bör inte resten av datorn vara medelmåttig/kass. >_>

Av Itasha

JackBlack: IPS är den andra som man kan få med sin LG skärm. Så störande att det är en chansning om man får IPS eller TN.

Thunderbolt: Har hört talas om en del med döda pixlar på sina Viewsonic. Rör sig ofta om 1-2 stycken. Och med Viewsonics "trevliga" pixelgaranti så måste det vara minst 7. :/

Edit: Överväger nu även en BenQ FP202W, verkar inte dum alls!

Av Itasha

Argh vad irriterad jag blir. I Sverige har bara Samsung skärmen 16,2 miljoner färger.

Sen LG skärmarna vet man aldrig vad man får för panel, har man tur får man en gjord i Korea för då är det den bättre panelen, har man otur fick man en som jag inte minns varifrån den var men det var en TN iallafall.

Av Itasha

Men alla är tyvärr inte begåvade med praktiska färdigheter, jag har grymt lätt för allt teoretiskt men när det gäller praktiskt så är jag inget vidare alls. Märks på mina betyg på El. ^^

Och för den delen, såna som inte gör sina chassin själva så blir det ju i princip samma som dom som företagen gör ändå. Dom köper plexiglas, LED fläktar etc och monterar, och i slutändan ser det ändå ut som ett företags-modchassi.

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lowrider89
Det agget ger 17+19A på 12 volt så det räcker nog gott ska du se..

Lägger man samman dom då? Så det är i princip 36A?

"Because of the increased power consumption of the new high-power video cards the recommended minimum for +12V is 26A, for SLI 35A."

Av Itasha

www.trustedreview.com får den sämre än tex Samsung SyncMaster 205BW på alla punkter.

På NH klagar han på blurr i snabba FPS, likaså gör han det på WSG. Och där ser man även att bilden är väldigt ljus, såg inte bra ut alls.

Har däremot inte hört något om blurring eller nåt med Samsung SyncMaster 205BW.

Av Itasha

Woops, hade råkat skriva fel Viewsonic.

I vilket fall är det just den som du rekomenderar som inte alls fått något vidare, ingen verkar vara fullt nöjd med den. Den må vara snygg, men kvaliten kan diskuteras.

Av Itasha

20" Widescreen, dom bästa valen just nu

Som jag ser det nu är mina val rätt limiterade.
Dessa är dom populäraste skärmarna just nu:

LG L203WT
LG L204WT
Samsung SyncMaster 205BW
ViewSonic VX2025WM

Efter att ha läst på lite om Viewsonicen utesluter jag den, inbygga skräphögtalare, en av dom första 20" widescreen, blödande färger m.m.

LG 204WT var ett mycket starkt alternativ och jag beställde faktiskt den tillsammans med min dator, men det har försenats betydligt och jag vill helt enkelt inte vänta så länge.

LG L203WT känns ju rätt taskig när 204an kommer, sen har den bara 16,2 miljoner färger och 8ms, och kontrasten på 1400:1 är dynamisk så den kan man inte lita på.

Samsungen är mitt starkaste alternativ just nu, dock känns kontrasten på 600:1 lite i underkanten, visserligen är den knappast dynamisk men ändå. Sen att den är 20" och inte 20,1" känns självklart lite segare det med. Men å andra sidan har den 16,7 miljoner färger, 6ms och har fått bra betyg. Den är även känd som lillebror till kvalitetsskärmen Samsung SyncMaster 215TW, med dock lite sämre kvalitet på vissa punkter(tex mindre ingångar, lite sämre kvalitet tex vid bildvisning m.m).

Finns det några andra alternativ? Dom 21" Widescreen jag kollat på är helt enkelt för dyra, jag har inte råd med mer än 4.000 för skärmen efter att ha betalat 20.000 för datorn.

Någon som känner till något om Acer AL2016W? Hittar verkligen inte mycket alls om den.

Edit: Philips 200WB7 verkar vara ett intressant alternativ med! Ska försöka hitta lite mer på den. Mycket bra att man kan ställa in den precis hur man vill i höjd och riktning.

Av Itasha

Ser bra ut

Du är väl som mig antar jag ^^
Har med grejat, ändrat mig och pillat med datorn i en vecka nu.
Sen när jag äntligen beställde härligheten igår så glömde jag lite småsaker osv och sen visade det sig att skärmen inte kommer in förrän om en månad etc, så dom fick ta bort hela min order så la jag den precis igen utan skärmen. Så ska jag leta upp en ny skärm nu med.