Inlägg

Inlägg som Moli har skrivit i forumet
Av Moli

Önskvärt är helt klart en WiFi modul!

Av Moli

Ville bara informera om Kjell & Company sida som jag tycker har väldigt bra information när man ska dra egna kablar.
Använde mig själv av deras sida när jag drog kablar i lägenheten med lyckat resultat

http://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/ka...
http://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/ka...
http://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/ka...

Av Moli

Jag skulle rekommendera emulatorer, NES eller SNES.
Finna usb kontroller (lite plastiga men helt ok) att köpa på coolstuff.se
Haft grymt kul på förfesten med gamla klassiska spel!

Av Moli
Skrivet av Rouge of Darkness:

om du har trådlös mus så kan det va så lätt att den går ner i något strömsparläge och stänger av sig tills den blir använd igen?

Skulle kunna vara så, kan dubbelkolla men grejen är den att när jag börjar använda den "osynliga" musen så "funkar" den. När jag går över startmenyn knappen tillexempel ser jag att den lyser till och klickar jag då så öppnas startmenyn. Så musen funkar men jag kan inte se den vilket är sjukt störande/jobbigt.

Skrivet av jocke92:

Vad använder du för mjukvara för att styra från telefonen? Tänker att det kan vara något där som inte är 100% Windows 10 kompatibelt

Jag använder mig av "Remoute Mouse", men kör även med ett trådlöst tagentbord/mus. Ifall den mjukvaran inte är Win10 kompatibel vilket skulle kunna vara fallet borde mjukvaran ändå inte göra musen "osynlig". Musen fungerar som sagt och den blir bara osynlig efter att datorn har varit på några dagar. Notera att datorn aldrig går i skärmsläckare läge eller sleep mode.

Skrivet av Daemon:
Skrivet av pjb:

Hade ett liknande problem med min lilla resedator 11" med touchskärm. I början efter att jag uppgraderat till W10 så fanns inte någon muspekare efter start utan det verkade som att W10 trodde det var en surfplatta så jag fick styra med fingret.

Sedan rörde jag fingret hela tiden på styrplattan under starten och ibland fick jag en muspekare som även var kvar efteråt.
Dessutom ställde jag in muspekaren så att om man tryckte på Ctrl så skulle en cirkel visa var på skärmen den fanns och om jag då rörde fingret på plattan så kom pekaren fram och blev kvar.

Numera fungerar det som vanligt. Om det beror på att W10 lärt sig att det är en dator med touchskärm eller om W10 har laddat ner ny drivrutin eller både och vet jag inte men det fungerar som i W8.1.

Fortfarande kommer dock inte skärmtangentbordet upp automatiskt när jag startar upp som förut i W8.1, utan jag måste peka på inloggningskodrutan för att det ska dyka upp.

Jag har inget externt grafikkort på datorn, kör med det interna (Intel). Du verkade ha problem vid uppstart, min kommer efter ett tag. Vad heter/finner man den inställningen med att trycka CTRL så visar sig en cirkel. Skulle överleva med att man triggar fram muspekaren då den försvinner då det ändå inte är på daglig basis.

*Lösning*
Verkar som det har löst sig själv, har inte fått problemet att framstå senaste 2-3 veckorna.
Misstänker att det löste sig med en windows update. Systemet trodde säkert att det var en "touch/platta" eller liknande och gömde musen av olika anledningar.

Felet uppkom igen, löstes genom att koppla in med mus via USB porten. Har endast styrt dator (musen) med en app tidigare. Så Windows 10 får alltså för sig ibland att gömma muspekaren ifall det inte finns en fysisk mus inkopplad. Kan vara bra att veta

Av Moli

Win10 muspekare försvinner

Hej alla Sweclockare.

Har en HTPC stående med Win10 Proffesional installerad.
Dator står på 24/7, och används dagligen.
Ibland när jag stänger på TV:n och ska styra musen (gör det med både bärbart tagentbord/mus samt mobil app) så ser jag inte muspekaren. Ifall jag "hovrar" över något objekt så ser jag att musen är där och jag kan klicka på dessa olika objekten.

Känns som det har något att göra med att Windows tror att de tär en surfplatta eller liknande och väljer att gömma muspekaren?
Någon som har åkt på något liknande och framförallt vet hur man kan fixa till det?

MVH

Bara sett det på min HTPC efter en lång tid körande, är kanske inte så vanligt att folk har igång datorn 6-7 dygn=

Av Moli

Snygg bakgrund!
Du har inte lust att länka den?

EDIT: Hittade den själv!

http://wallpaperswide.com/flaming_cat-wallpapers.html

Skrivet av smkr:

Någon som vet ifall man kan göra start-menyn mer transparent?

http://i.imgur.com/WADdEWi.jpg

Av Moli

Vill bara säga att det fungerar nu.
Det jag gjorde var att installera Win8 igen, uppdatera igen och sedan kolla att Win10 var aktiverat.
Sedan gjorde jag en clean installation och nu funkade, tog dock någon minut (antar deras servrar är belastade).
MVH

Av Moli

Kan vara så, får hålla lite i hatten ett tag kanske

Skrivet av sveaklockare:

Hmm okej. Kanske var en slump i mitt fall då. Är nog de beryktade överbelastade servrarna som släpar. Minns att det tog ett par timmar för någon som gjorde en clean install igår så du kan nog sitta lugnt, det kommer nog snart. Kör lite windows update osv så länge

EDIT: Ja du ser. Denna uppdateringen är riktigt skum.

Av Moli

Jag gjorde en uppdatering sen när den var klar gjorde jag en clean installation.
Väntade dock inte jätte länge så den kanske inte han registera sig men känsn konstigt.

När jag sedan gjorde en clean installation så skrev jag inte in någon nyckel, hoppade över de stegen då mitt nätverkskort ej hade drivrutiner så hade inget nät, men det är styrt nu.

Skrivet av Reyintaz:

Då kan inte göra en clean installation och uppgradera ditt gamla windows därifrån. Däremot när du har gjort uppdateringen så kan du göra en clean install, det då anger då som product key är nyckeln som var till din Windows 7/8.

3V66T nyckeln är Windows 10 generic nyckeln, om jag inte minns fel så är det även nyckeln som vi Insiders använde oss av under hela perioden

Av Moli

Går jag in på sidan där ser den ut som följande, vad ska jag göra här:

http://i.imgur.com/YkhC3jG.png

Skrivet av Taft:

Jag gjorde besöket men hände ingenting, däremot klickade jag på uppgradera till PRO (bredvid kunde man köpa för ca 1200) och nu har jag Aktiverings knappen men misslyckades att aktivera. Plötsligt så är cd nyckel inte samma som innan jag uppgradera till PRO. Konstigt då när jag installerade via ISO så tog jag faktiskt PRO men den visade HOME.

EDIT: Gjorde ett nytt besök i Store och klickade på Aktivera där. Nu är den plötsligt aktiverad, märkligt.

EDIT2: Så om jag har förstått rätt så gjorde jag följande, installerade Windows 10 via uppgradering och aktivera. Gjorde ren installation via ISO fil (valde PRO men den visade HOME på nåt konstig sätt), gjorde besök på Store och klickade uppgradera till PRO. Startade om datorn och den uppgraderade, gick på Store igen och klicka på aktivera där. Nu är den aktiverad O_o

Av Moli

Jag gjorde också en uppdatering, följt av en "clean installation" via USB.
Nu när jag kommit in i windows, efter att ha hoppat över alla steg där man ska registera nyckeln så är windows nu ej aktiverat. Jag har också nyckeln "3V66T" i slutet...
Någon som vet en lösning på detta?

Pratade med en från Microsoft idag som sa att det inte går att göra en "clean installation" om man inte köpt Widndows10. Detta kan ju inte stämma, vore helt horibelt implementerat av Microsoft?

MVH

Skrivet av Taft:

Märkligt, jag gjorde installation via uppgradering och den aktiverades utan problem. Nu gjorde jag installation via ISO och tog SKIP när den frågade efter cd nyckel, sen frågade den igen när installation var färdig så tog jag att jag skulle skriva in de senare.

Nu när installation är färdig så är inte Windows aktiverad, jag trodde att den skulle göras automatiskt. Tittar jag på de sista fem siffror så verkar det stämma med den nyckel jag hade till Windows 8. Men tidigare med uppgradering så var nyckel 3V66T.

Av Moli
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Moli,

Vi har försökt att återskapa problemet men får inte det. Vad som händer är att själva Valve filmen först går via högtalarna, men när man kommer in i spelet så går de via headsetet.

Jag sökte lite på detta problem och hittade denna tråd, är det något du kan testa? Syftar på 4e posten.

http://dev.dota2.com/showthread.php?t=91141

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Den posten syftar dock på Valve och dess konfiguration.
För mig gäller det alla applikationer.
För att få ut ljud måste jag alltid först starta en applikation där ljudet ska komma via headsetet.
Spela upp något ljud i den applikationen som då inte hörs.
Stänga av applikationen.
Efter det kan jag starta upp samma eller en annan applikation där ljudet också ska komma ut genom headsetet.
Då fungerar det.
Dvs. har inget att göra med Valve direkt utan mer allmänt.

Av Moli

Någon update?

Av Moli
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Moli,

Jag ska gräva lite i detta och återkommer. Vilka program är det som du vill använda ditt H2100 till?

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Jag använder mitt H2100 i tillexempelvis DOTA2, Teamspeak och liknande applikationer där jag kan välja audio output device.
Annars kör jag default till högtalare som sagt, för exempelvis kunna få ut ljudet via dem från youtube mm..

Av Moli
Skrivet av MammDiin:

Jag hade också liknande problem, så slutade med att jag installerade ett program som det kom förslag på i en annan tråd. Programmet heter Soundswitch och växlar helt enkelt mellan valda ljudutgångar när man trycker på en vald tangent.

Datorn tror väl förövrigt att så länge du har högtalare anslutna så ska ljudet komma ur dem.

Mm skulle man kunna göra men är inte jätte förtjust i att installera massa mjukvara för att kompensera för hårdvara.
Dator tror inget, den vet Huvudljudet kommer ut högtalarna precis som det ska, är vissa applikationer som jag har satt till headset där ljudet ska komma där, vilket det inte gör utan en omstart av applikationen.
Så det ska fungera, och alltid har gjort med mina tidigare headset.
Jag tror det har något med den trådlösa överföringen, att de inte är "aktiverade" direkt.
Hoppas kunna få svar av Corsair här

Av Moli

Corsair H2100 Gaming Headset

Hej!

Jag har följande problem med mitt H2100 Headset.
Jag kör inte dem som "default" utan har högtalare ut från datorn som default.
När jag startar en applikation där ljudet ska komma så hörs inget.
Startar jag om applikationen så fungerar det, det är alltså inget ljud vid första applikationen som körs där ljudet ska vara i lurarna.
Undrar ifall det går att lösa på något sätt?

Har lagt upp en ticket och diskuterat med Corsair på deras forum.
Nog bland de sämsta support jag någonsin fått. Auto reply från samma människa som ej läser mina inlägg.
Se bifogad bild:

http://i.imgur.com/UwY16qM.png

Av Moli
Skrivet av Dropexfire:

Jag checkade precis temperaturen och Cpun ligger på 40 Grader celsius i Idle och moderkortet på 27 grader idle
Det är ganska varmt väl? Jag har kollat kablarna/kontakterna och dom ska sitta i men har tyvärr inget nätagg som jag kan prova.

Det är helt normala temperaturer

Av Moli

iofs brukar man få bluescreens och dumpar men jag skulle alltid kolla minnen ifall datorn hade strulat.
testa slit ut det ena och kör bara med ett, återkommer problemet byt ut och testa det andra så du vet att dina minnen är ok iaf.

Av Moli

Har själv en streamcom i3 HTPC som fungerar utmärkt!
Dock ska polaren inskaffa liknande men har mindre utrymme, så tipsade om NUC med passivt chassi.
Söker man efter de så finns det ett par stycken, men hittar inget bra ställe man kan köpa ett sådant chassi/komplett NUC i Sverige. Någon som har något tips?

Av Moli

Bluetooth till 3.5 musikmottagare

Hej alla SweClockare!

Jag köpte för ett tag sen följande produkt: länk
Tyvärr är den helt kass.
Kräver att jag har mobilen/platten 2-3 meter ifrån och HELT still.
Jag nöjer mig med att ha den 4-5 meter ifrån men vill kunna röra mobilen, dvs söka efter ny musik osv utan att musiken börjar laggar.

Dock ligger själva adaptern på min förstärkare, kanske störs? Får testa detta ikväll
Men min fråga var egentligen ifall någon annan köpt någon annan produkt med samma funktionalitet som fungerar?
Tips mottages gärna!

MvH

EDIT:
Flyttade den ifrån min förstärkare, låg på "metallen" innan. Alla störningar försvann
Hahah, ibland får man fan skylla sig själv.