Inlägg

Inlägg som SeF.Typh00n har skrivit i forumet
Av SeF.Typh00n
Skrivet av danielsan123:

@SeF.Typh00n: Nyfiken på att drivisar etc fungerar.

Funkar klockrent Bara kör den HP-ISOn länkad innan i tråden så har den allt.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Vasa1:

Varför bara 24 kanaler PCI Express 3.0-banor?

Bara!? X99 har jämförelsevis 8 banor.

Av SeF.Typh00n

@JohanH79: Den programvaran är ökänd för sina minnesläckor, så det är ett legitimt problem.

Rent skräp är vad det är.

Av SeF.Typh00n

Äntligen! Nytt från Exist Immortal! Ett band som har klockrena refränger och medryckande riffs.

Exist Immortal - Follow Alone

Av SeF.Typh00n
Skrivet av juggl3r:

Tack så mycket! 😅 Jag har hela tiden trott det är pci-e

Det är det, men en annan kontakt Det är den där lilla korta som ligger längsmed moderkortet.

Precis ovanför den fullstora PCI-e platsen.

Av SeF.Typh00n

Monteringsplatsen sitter rakt under processor-sockeln.

Finns en skruv du ska använda där.

https://i.imgur.com/7PsPfmt.png

Av SeF.Typh00n
Skrivet av kelthar:

Hur är det med nästa generation? Jag sitter på en 3570K som jag inte klockat än. (Fläkten har legat på skrivbordet i snart ett år nu, pallar inte fixa det :).

Den verkar stå sig ganska bra fortfarande, eller lever jag i en illusion? Tänkte nog pressa upp den till 4,2 eller nått sånt sedan när jag orkat bygga in min dator i min sekretär.

Edit:
Denna säger en del, även om musiken är fruktansvärd
https://www.youtube.com/watch?v=U-Tn2fPNRWQ

Kika på DigitalFoundrys videor om dessa. De gör väldigt bra och tydliga videor.

https://www.youtube.com/watch?v=4sx1kLGVAF0

https://www.youtube.com/watch?v=frNjT5R5XI4

Det finns ännu fler om du vill undersöka vidare.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Marsupilami:

Hur kan IPC överhuvudtaget vara högre om det inte finns några arkitekturella skillnader? Och vad är Speedshift förresten?

Jag lade till "Vad vi vet" i inlägget. Det var rätt länge sedan den skrevs och med tanke på ord som "implying" så vet vi ju inte än.

Här står om Speedshift version 2 också.
http://www.anandtech.com/show/10610/intel-announces-7th-gen-k...

Av SeF.Typh00n

@pHr33: Kan även tillägga att om du kan köra AVX-kodat som i testet kan du gå från 72 sekunder med en 2500K ner till 12 sekunder med 6600K.

Det är en ganska hyffsad förbättring. (Det är orsaken till överflödet av E5-2670 som dök upp för ett tag sedan när många stora serverhallar gick över till AVX)

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Marsupilami:

Har Kaby Lake högre IPC än Skylake? Jag trodde att den enda skillnaden i Kaby Lake var förfinad tillverkningsteknik = rum för högre klockfrekvenser, men att båda arkitekturerna var lika snabba vid samma klockfrekvenser. Eller har jag missuppfattat begreppet IPC?

Kaby Lake kommer ha likadan eller precis snäppet bättre IPC än Skylake. Där finns inga arkitekturella skillnader (vad vi vet nu), men Speedshift kommer ju vara markant snabbare än Skylake.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Sisyfos:

Å andra sidan får ju Sandy/Ivy Bridge också en rejäl boost bara av att gå från 1600MHz till 2133MHz-minnen, och när 6700K benchmarkas mot äldre arkitekturer så har de sällan sådana minnen.
https://youtu.be/frNjT5R5XI4?t=2m9s

Men jag håller med om att folk överdriver äldre arkitekturers prestanda och förmågor.
Don't get me wrong, min 2700K har tjänat väldigt väl i 5 år och om inte annat så är det en prisvärd CPU att köpa begagnad om man vill ha en billig speldator... men... Skylake och nu Kaby Lake är helt enkelt i en annan liga, mycket på grund av DDR4's hastigheter.

Utöver det så kan till exempel Sandy Bridge ge upphov till frametime-varianser vilket PCPer tog upp vid Skylakes lansering: https://youtu.be/38KSD9o-LOs?t=2m23s
Det har jag själv märkt när jag spelat ibland och är en av de anledningarna till att jag tänker uppgradera nu till Kaby Lake/Zen.

Helt klart, men 6700K testades vid release med 2133 MHz DDR4 mer eller mindre överallt. Det var det som fanns innan tillverkarna fick fart på produktionen och kunde lansera snabbare minnen (3000Mhz+) för samma pris vilket bara tog ett par månader.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av pHr33:

Det är inte nödvändigtvis fel bara för att det inte är så som du tänker. Vi kan tycka olika

De enda gånger jag maxar min CPU är när jag transcodar video och verifierar stora mängder kryptografiska signaturer. Slog ett snabbt öga på hur 6600K presetrar:
http://www.guru3d.com/articles-pages/core-i5-6600k-processor-...

6600K 40-60% snabbare i video-benchmarksen än 2500K. Jag köpte 2500K för 1300:- 2011. Nu kostar 6600K 2400:-

Så, +60% prestanda för +80% pris. Låter inte så illa. MEN lägger man till det faktum att det gått 5 år också så tycker jag det är rentav dåligt. Men det är vad jag tycker.
Man kan säkert hitta någon benchmark där den nya CPUn är 2-3x snabbare och därför tycka det är värt det. Men det är inget jag personligen verkar använda.

Självklart, men det var inte det jag menade. Jag är övertygad om att många förväntar sig orimliga ökningar genom processorgenerationer. Alla säger att de ska byta när det blir 50%+ bättre, men så fungerar det ju inte längre.

Vad är det som skulle bli så mycket snabbare? Ingenting som lär hända med kisel i alla fall.

Jag tror du missade mitt andra inlägg. MSRP har alltid varit väldigt lik genom alla generationer. Det är inflation och dollarkursen som har orsakat prishöjningen. Så det är ju mest vi som får lida av det. Priset är ju detsamma i USA exempelvis.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av pHr33:

Jag håller nog med Herr Kantarell. Visst är de senaste klart vassare än de 5 år gamla CPUerna. Men back in the days hände det betydligt mycket mer än så på 5 år. Tänker tex tillbaka på hoppet från en Cyrix 586 100Mhz 1995 till en PII 400 Mhz 1998. Det var nog en faktor 5-10 i prestanda.

Själv har jag en 2500K i en server som rullar sedan 2011. Jag har kikat på vad man skulle uppgraderat till idag, men konstaterat att där inte finns något vettigt alternativ. 20-30% bättre prestanda motiverar inte en uppgradering. Jag betalade 1300:- för min 2500K i slutet av 2011.

Nej, kom igen AMD. Lite konkurrens tack!

Återigen, detta är fel sätt att tänka på.

Där CPU-prestanda behövs, det vill säga databashantering, compute, virtualisering etc har det hänt helt sjukt mycket. Sandy Bridge/Ivy Bridge är ju ett skämt på den sidan nuförtiden. Processorer som inte har AVX-stöd idag hamnar i soporna direkt.

Spel beror mindre och mindre av processorprestanda nuförtiden, vilket gör att du aldrig kommer se dessa ökningarna förrän vi byter från kisel.

Jag tror knappast det lär hända speciellt mycket även om AMD lanserar konkurrenskraftiga processorer. Intel måste redan konkurrera med deras egna produkter för att sälja nya till datacenter och liknande (där pengarna finns).

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Granter:

Ja om man nu ska ta med alla faktorer är de väl nämnvärt att cpuerna ökat 80% i pris sedan sandybridge så man får ju ut mindre prestanda per krona än vad sandybridge gav för 5år sedan. De är ett skämt.

Sådär, nu har jag staplat upp det här också.

Detta är MSRP för varje vid release. Sen inflation på det så stämmer det ganska bra överrens, prisnivån har varit nästan exakt densamma.

  • 2600K $317

  • 3770K $313

  • 4770K $335

  • 4790K $340

  • 6700K $350

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Granter:

Ja om man nu ska ta med alla faktorer är de väl nämnvärt att cpuerna ökat 80% i pris sedan sandybridge så man får ju ut mindre prestanda per krona än vad sandybridge gav för 5år sedan. De är ett skämt.

Det stämmer ju inte heller. Har du räknat med inflationen och dollarkursen?

MSRP har alltid varit inom 10-20 dollar genom alla generationer av toppmodellen.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Granter:

@frankof:

Så sant de du skriver.

Folk försöker försvara sina dåliga uppgraderingar genom att förklara hur mycket bättre dem är. De handlar inte ens om 50% ökning. Tror majoriteten är vana att uppgradera sina datorer när de har blivit en fördubbling i prestanda.

5% prestandaökning per år. Fortsätter de så här och dem slutar att komma ut med bättre grejer så kommer man inte behöva handla ny dator på 10år.

Det som många glömmer är att processorn har spelat mindre och mindre roll på de senaste åren. Svagaste länken i kedjan är grafikkortet.

Man ska inte förvänta sig 50% extra spelprestanda av att byta processor, så funkar det helt enkelt inte längre.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av tvelander:

Skulle säga det är enorm skillnad som du säger, min 5960X spöar dock skiten ur min 4790k i spel där 4 core + används och swec även testat detta, min 5960X klarar 4.6GHz med.
Och speciellt när jag kör 4000MHz minnen.

Ja, men viktigt att tänka på att steget på Ivy till Haswell är betydligt mindre än Haswell till Skylake.

Det är Skylake som få de stora vinsterna med snabba minnen.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Herr Kantarell:

Men jag förnekar inte att de nya arkitekturerna är både mer energieffektiva, har högre prestanda per klockcykel och snabbare minne, men sammantaget finns det ingen anledning att lägga 5000kr(?) på nya delar (CPU, MB, RAM) som skulle ge en ringa prestandaökning (10% i Cinebench multitrådat för en 6700K i 4.7Ghz)

Sen är det ju kul att du använder Cinebench som prestandamått, det är ju också väldigt insatt.

Min 5960X ger det mesta jag har prövat storspö i Cinebench, men även den får ju smisk i alla spel jag prövat jämfört med en 6700K. Lustigt nog också i 4Ghz för båda, då jag inte vill ha så mycket värme i Node 202an.

Hur detta kommer te sig i framtida spel vet vi inte än och det är en annan diskussion.

2600K står sig än idag, det är det ingen som har sagt emot. Men prestandavinsterna som du kan få av en 6700K är gravt underskattade.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av Herr Kantarell:

"Ofantligt" du vet verkligen vad du snackar om, berätta lite om modermodemet när du ändå är i farten : o )

Berätta gärna mer om din okunskap isåfall. Jag har gjort exakt det där bytet från 2600K till 6700K.

Men visst, tro du på det i din lilla bubbla.

Du kan klocka hur mycket du vill med 2600K, du kommer fortfarande få bättre prestanda i spel med 6700K. Ganska stora skillnader till och med. En av de stora anledningarna är ju DDR4 och den höga minnesbandbredden.

Något som är ett problem med SB dåliga minneskontroller.

Av SeF.Typh00n
Skrivet av hasseb64:

Jahopp.

1.För-spekulationer och tester(som ingen kan verifiera) visar på 40% prestandavinst över tidigare generation.
2."Tidnings-tester" visar på 15% prestandavinst över tidigare generation, ej hänsyn taget till frekvens
3.Verkliga speltester ger 1-5% prestandavinst vid samma överklockningshastighet

Sett vid varje ny processorlansering senaste 6 åren...

Fast detta stämmer inte heller, vilket du kan se om du kikar på Sweclockers tester. Eller egentligen valfri nyhetsmedia.

6700K parade med minnen med hög frekvens har betydligt bättre resultat än förra generationen. Framförallt när man kikar på lägsta uppnådda FPS.