Inlägg

Inlägg som Quicksand har skrivit i forumet
Av Quicksand

Thanks for the feedback. I contacted the seller and it worked out so that they will replace the PSU free of charge.

Av Quicksand

Noise from TX650

Hi,

I recently bought a TX650 and from the start the PSU fan has been making some strange noises.

At low loads it's silent, at high loads it hums a bit as it should, but at some intermediate load level it makes a tapping noise, a bit similar to the sound of an old fashioned HDD. It's not extremely loud, but still clearly audible and more noisy than the remaining 6 fans in the case put together. The noise is difficult to recreate since it is difficult to find the "right" load level just by trying to run various programs. There is also the occasional high pitched whining noise, seemingly at random, which I cant recreate at all. I bough the TX with a ball-bearing fan because I wanted a quiet PSU, and most of the times it is, but the noisy periods are a bit annoying.

Is this something you heard of? There appears to be some imbalance in the bearing at low rpm. I'm a bit worried that if I send it in you will not be able to recreate the noise and I will get the same PSU back. What's your take on this?

Best regards

PS
I think it's great that you are so dedicated to offering good service. It stands out and it is noticed.

Av Quicksand

Tillbaka till framtiden?

Germanium användes i de allra tidigaste transistorerna men övergavs till förmån för kisel bland annat på grund av att Ge inte klarar av så höga temperaturer. Är det problemet löst?

Av Quicksand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av celerity
Rent tekniskt tillverkas strukturer på fysikum som är 50-100 gånger mindre. 0,01 mm är egentligen en mycket stort! Avbildning med hjälp av fokuserad jonstråle på t.ex. aerosola partiklar borde inte vara särskilt svårt. Kan pröva under helgen. Återkommer om jag lyckas. Ni får gärna ge tips på vad man skulle kunna skriva eller rita enkel bild/figur.

Det svåra är inte att göra någon struktur som är mindre. Det som jag skulle ha problem med är att få två bollar av olika storlek på varandra som i bilden.
Har du någon ide om hur man skulle få till det? Bygger du en snölykta blir jag mäkta imponerad

Av Quicksand

Snyggt, smart och på tiden!

Underligt att inte PC-marknaden tagit till sig av Apples designframgångar, hoppas chassitillverkare nappar på det här och sätter igång produktion.

Jag tar ett "The Locker" till arbetsdatorn och ett "Core intelligence" till gamingdatorn tack!

Av Quicksand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tannat
Precis och om en stor spelare som Intel tar tag i det så blir det möjligt på ett helt annat sätt.

Lita på att dom har tagit tag i det!

Problemet är att dom är så hemliga så som nyfiken utomstående får man inte reda på vilka tekniska lösningar dom har förrän långt efteråt.
Ett ytterligare problem är att dom inte berättar om vilka tekniska lösningar som INTE fungerar, så alla andra får göra samma misstag. Men det är så konkurrens fungerar, på gott och ont.

Av Quicksand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tannat
Selektiv epi är avsevärt attraktivare långsiktigt men att få in det i cmos teknologins temperatur- och material-begränsade processchema för kräver mycket ändringar av gamla traditioner. Dessutom är selektiv III-V växt på Si till stor del på labbnivå fortfarande.

Jepp, så är det.

Men flexibiliteten för att ta in nya material har ökat till exempel med tanke på att man redan använder SiGe, higk-k oxider och metal gates. Temperaturproblemet kan lösas om man använder lågdopade eler odopade kanaler som i tunna SOI transistorer samt om man ersätter högdopade source- drainkontakter med metaller.
Allt detta är fortfarande på forskningsnivå. Men hur spännande är det att diskutera sånt som redan är i produktion?

Av Quicksand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tannat
Ja, de kommer väl formodligen att använda någon form av wafer bonding.

Ja, det var jag som nämnde det i inlägget du citerade

Just det man kanske ska läsa inlägget man citerar

Jag tror inte riktigt på wafer bonding då det kräver att man har wafers i III-V materialet som har samma storlek som kiselwafers, och det finns inte i nuläget och är inte heller kostnadseffektivt.

En intressant teknik som ser mer sannolik ut är selektiv epitaxiell växt, dvs man växer III-V materialet direkt på kisel bara på de områden man vill ha det. Då kan man också utnyttja olika material för n-typ och p-typ transistorer.

Av Quicksand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tannat
Det måste vara III-V material de menar. III-IV finns inte. Isf kommer det att dröja länge. Tillverkningstekniken ligger långt efter, substraten är dyrare, materialen är dyrare (och hälsofarligare).

Kisels andra stora fördel har alltid varit den stabila oxid osm kunnat användas i gate delen på transistorerna. Antar att flytten till ALD oxid som HfO gör detta möjligare.

Man kommer inte att tillverka kretsar på III-V substrat utan materialet kommer att integreras på kisel med vanliga komponenter, så man kan fortfarande använda kisel som substrat.

Och som någon nämnde så är fördelen med SiO2 som gateisolator på kisel redan borta i och med att man använder Hafnium-baserade oxider i nuläget. Det kan dessutom mycket väl ha ändrat sig tills det är dags att få III-V komponenter i produktion.

Av Quicksand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Macatonia
Detta är fan jävligt illa. Det här betyder att Intel har monopol på high-end processorer. Och monopol är aldrig bra!

Helt rätt.

Utvecklingskostnaderna för kommande teknologier kommer att öka och när Intel är ensam om att kunna erbjuda nya high-end produkter finns det inget som hindrar dom att ta ut vilka priser dom vill.
I slutändan blir det såklart vi konsumenter som blir lidande, vi kommer att få färre valmöjligheter, långsammare teknikutveckling och högre priser.

Tyvärr är ingen vändning i sikte heller, det här är ingen bransch man bara kan slå sig in i hur som helst. Förhoppningsvis kommer CPU:ns relevans att minska och mer vikt kommer att läggas på GPU, arkitektur, minne, bussar etc. där det fortfarande finns konkurrens.

Av Quicksand

Lägg ner radiotjänst så är halva kostnaden redan intjänad. Lägg sen resten på skatten.

Snart måste dom väl förstå att TV-avgift är ett föråldrat system som inte fungerar.

Av Quicksand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pontusd
Rolig läsning bland kommentarerna. Eran framtidsutopi är en korporation som äger allt på mjukvarumarknaden och inte tillåret konkurrens?

Vad menar du med det?

Det är just konkurrens som efterfrågas. Inte en överstatlig styrning från EU om vilka program som är "bra" (program från Europa) och vilka som är "dåliga" (övriga).

Det är fri konkurens på en fri marknad vi vill ha. MS har länge haft en kass webläsare, det insåg Firefox, gjorde en bättre och vann snabbt stora marknadsandelar. Att Opera inte lyckas med detsamma är väl deras problem, inte Microsofts?

Av Quicksand

Så otroligt korkat!

Av Opera att ens föreslå att dom ska få nästla sig in i ett annat företags produkter, och av EU för att dom går på allt som stackars norska programmerare gråter om. Norge är ju för f-n inte ens med i EU!! Om Firefox kan konkurrera på lika villkor så kan väl Opera också göra det?

Jag ser redan nästa steg i utvecklingen:
När man installerar Windows ska man få välja om man istället vill ha Linux, OS X eller varför inte BeOS?

Av Quicksand

Jo, dom använder den tyska konkurslagstiftningen för att omstrukturera företaget efter en konkurs...
Inte så konstigt kanske?

Av Quicksand

Det är illavarslande för Europa när den också den sista kvarvarande minnestillverkaren går i konkurs.

Europa har successivt tappat i stort sett all halvledartillverkning till Asien. I förlängningen kommer naturligtvis också forskningen flytta efter och vi kommer att stå helt utan både produktion och kompetens i Europa. Detta kommer då att leda till monopolsituationer där stora Asiatiska företag kan bestämma priser och exportvillkor utan konkurrens, om ni tror att det kommer att leda till lägre priser får ni nog tänka om.

Halvledarindustrin är inte ensamt drabbad av det här, bilindustrin och annan tung industri följer efter.
En bil kanske blir 10 000 billigare men vad spelar det för roll när det enda jobb man kommer kunna få i Europa är i ett callcenter som servar kinesiska kunder?

Av Quicksand

Tackar för ett mycket bra test!
Synd att Razer inte står sig så bra, jag gillar deras möss.

Nu skulle det inte vara så dumt med ett test av headset i 500:- klassen, jag tror många ligger närmre det priset på sina headset och det vore intressant att se vilka skillnader som finns i det segmentet.

Av Quicksand

WoW har 11,5 miljoner abonnenter, det innebär att det är så många som spelar just nu. Jag gissar att det totala antalet sålda spel är betydligt högre, säkert i närheten av Sims.
Finns det inga siffror på det?

Av Quicksand

Visst, det är inte den enda och gyllene vägen till att bota cancer och Alzheimers, men det tror jag inte heller att någon påstår.
Det är en del i ett mycket större forskningsarbete som bidrar till förståelsen om hur proteiner fungerar.

Fråga dig istället hur mycket du bidrar till forskningen om du inte foldar? Skulle du kunna använda dina datorresurser på ett effektivare sätt för att öka förståelsen om proteiner?

För 99.999% är nog svaret nej. Så att göra lite tycker jag är bättre än att inte göra något alls.

Av Quicksand
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Ralph
http://www.pricerunner.se/arets-e-handlare.html

Misco vann "på riktigt".

Använder någon pricerunner längre över huvud taget?

Av Quicksand

Här kan ni kolla inventarierna om ni är sugna på att köpa konkursboet:

http://www.hamilton.se/swe/office/Shoppingsajterna.asp