Inlägg

Inlägg som vlad_swe har skrivit i forumet
Av vlad_swe

Om du inte har 1680 x 1050 som alternativ till upplösning kan du alltid ladda hem nTune ( http://www.nvidia.com/object/ntune_2.05.09.html ) och skapa en egen "custom resolution".

Jag var tvungen att göra det här för att kunna köra 1440 x 900.

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av drifty
IRRITERANDE. köpte en av mittenmodellen för några dagar sedan. gah ush fy :/ btw går dessa minnen att stoppa i macbooken ? http://www.inwarehouse.se/Product.aspx?prd=929643&node=582
Tänkte stoppa in 2x1GB tacksam för svar etc !

Om du köpte den via deras webshop kan du ju alltid åberopa dina 14 dagars ångerrätt och skicka tillbaka den. Sedan är det inget som hindrar dig att beställa den nyare varianten.

Av vlad_swe

Min förra dator var en "grafikkortsdödare", då jag inte kan förklara det på något annat sätt. Boven i dramat måste ha varit nätaggregatet, som på något sätt slog ut kort som behövde en extra strömsladd för att fungera. Under 2 års tid så dog ett 9800 PRO, 3 st (!) 6800 GT och ett X850XT. Av någon anledning var det minnena som tog stryk först på alla dessa (artefakter i spel osv).

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardgood
Det är en mycket cool nyckelring! Jag har tre av samma modell i olika originalförpackningar i samlingen. Har nog även den Pentium pro:n du nämner.

Denna?

http://www.cpucollection.se/data/thumbnails/107/intel_keychai...

Här finns övriga CPU-relaterade nyckelringar i min samling: http://www.cpucollection.se/categories.php?cat_id=107

Edit: Stavning

Precis den var det han hade med sig, en av mina kollegor snodde åt sig den. Har du någon uppfattning om hur ovanliga dessa är? Jag vet att Pentium-varianten använde cores från de första P60-orna som inte räknade "rätt" (lite mer trivia).

Av vlad_swe

Jag kan väl bidra med "obskyra" saker genom att visa denna nyckelring jag fick i samband med att Intel hade en dragning på Compaq runt 1995-1996. Det fanns även en variant med en Pentium Pro-processor i. Vad jag vet är alltså denna en "riktig" kärna. Kanske borde ta av den från min nyckelring?

http://www.algonet.se/~vlad/Pentium/pentium1.jpg

http://www.algonet.se/~vlad/Pentium/pentium2.jpg

Av vlad_swe

Om datorn inte startar efter att du satt i kortet kan det nog med stor sannolikhet bero på att kortet inte får tillräckligt mycket ström. Att kortet går sönder av för lite ström är väldigt osannolikt. Om ditt gamla kort fungerar så har du två alternativ - uppgradera nätaggregatet (Köp något vettigt som du kan använda om du någonsin bestämmer dig för att bygga en ny dator) eller att åberopa ångerrätten (14 dagar) och skicka tillbaka kortet dit du köpt det (förutsatt att du köpt det via internet).

Lycka till!

Av vlad_swe

Kanske lite OT, men var får man tag på en Amiga idag? Blocket har inte direkt mycket att välja på..

Av vlad_swe

Har du testat att plocka ren datorn från damm? Utblåsen kan mycket väl vara blockerade även om det inte syns utifrån.

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WilloW
Valet blev en Zepto Znote 6214W
2.0 dual 2 core
2gb ram
80gb 7200rpm
7600 go 512mb
vikt: 2,25kg
Pris: 11:500kr
beställs från Zepto UK och blir därmed 3.500kr billigare. beräknas få datorn om ca 2veckor

Tror inte det går att hitta en mer prisvärd BÄRBAR dator för den summan.

Ringde du eller mailade du dem för leveransalternativ? Ser bara Irland / UK som alternativ när man skall beställa (Tack för tipset för övrigt!). Hur är det med garantin? Gäller den även i Sverige?

Av vlad_swe

Problem med backlight bleeding, enligt tidigare inlägg. Bilden nedan är tagen med mobilkamera, då jag inte äger någon annan digitalkamera.

Vill varna alla som lider av backlight bleeding att skärmarna troligtvis inte kommer bli bytta, så om ni stör er på det - häv köpet.

http://www.algonet.se/~vlad/mon/1.JPG

Svaret från DELL:

Hej Vladimir,

Kvaliteten på fotot är tillräckligt bra för att vi ska kunna bedömma det.

Vad vi kan se på fotot så är där backlight bleeding i hörnorna. Vi bedömmer det däremot som att det ligger innanför de felmarginaler vi anser som tillåtna.

Genom att studera det foto du skickat till oss kan vi inte byta ut din skärm.

Av vlad_swe

Läs denna tråd för lite mer information:

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Av vlad_swe

Hoppas ni inte får bekymmer med bakgrundsbelysning på er skärm:

------------------

Hej Vladimir,

Jag fick besked idag om att vi inte kan byta ut din skärm utan bilder på felet. Som jag sade så har alla skärmar mer eller mindre backligth bleeding. Vi måste få verifierat hur mycket som lyser genom. Skärmen är designad för att avändas i normalt dagsljus eller vid en normalt belyst arbetsplats, inte som TV i ett mörklagt rum.

Försök ta bilder med din mobilkamera som visar problemet. Om det inte skulle bli tillräckligt bra bilder med den så måste jag be dig att låna en kamera och fotografera. Vi kan som sagt inte komma längre utan bilder på felet.

Bilderna ska uppfylla följande krav:
- De ska vara tagna utan blixt
- De ska vara tagna i ett normalbelyst rum
- Bilderna ska vara på Windows skrivbordet (helst med Windows enga bakgrund) samt på någon öppen applikation, exempelvis Word.

När vi fått in dess bilder så kommer vi att bedömma om felet är innanför eller utanför den felmarginal som finns för skärmen.

Bifoga bilderna i detta mail och svara tillbaka till mig.

--------------------

Tycker någon att detta låter rimligt?

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xphaze
Mja jag vet inte riktigt vad de menar. Har skärmen stått avslagen ett tag så är bilden väldigt ljus de första sekunderna man slår på den. Efter ~10 sek är allt normalt igen. Om detta beror på ögonen ska vänja sig eller om skärmen ställer om sig vet jag inte.

Skärmen måste vara påslagen i 3-4 timmar innan ljusläckaget blir så litet att det går att kolla på film utan att störa sig på det. Syns dock fortfarande i övre hörnen på skärmen även vid normal rumsbelysning i mörka partier.

Ringde DELL och kommer få en utbytesskärm (ny) eftersom jag felanmälde problemet inom 30 dagar.

Av vlad_swe

Inte för att avskräcka några potentiella köpare (har varit riktigt nöjd med skärmen hittills), men efter någon veckas användande så har plötsligt skärmen fått otroligt mycket bakgrundsljusläckage i hörnen. Det är till och med märkbart på en Windows-bakgrund som inte är svart. Detta minskar lite efter några timmars användande, men syns fortfarande.

Någon som har samma problem?

Av vlad_swe

Orderdatum: 2006-10-11
Beräknat leveransdatum (på eller före detta datum): 2006-11-16

Kunde däremot hämta skärmen i måndags (2006-11-06), så drygt 4 veckor tog det att få den.

Nu i efterhand känner jag att det var värt att vänta, men jag var väldigt otålig innan jag fick den.

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten0
Jahapp, å anledningen till att man inte skulle kunna leva med det är? Asus är ett av de mest seriösa företagen i min ögon. Så kom med en bra anledning nu.

Edit: Har nu läst runt på forumet å den panelen ska tydligen va rätt bra så nu du allt förklara dig.

Det var inte meningen att verka kritiserande, utan mer som en upplysning till trådstartaren.

Som Finkelzvin skrev så är det ju ganska stor skillnad mellan TN-paneler och S-IPS / PVA-paneler. Betraktningsvinkeln är mycket snävare, och just i 22-tumsfallet så har just den där panelen problem med ljusläckage i över- och underkant. Detta beror inte på att t ex ASUS har dålig kvalitetskontroll, utan att det enbart finns en tillverkare av dessa paneler i dagsläget (Chi Mei Optoelectronics).

Hoppas detta reder ut några av frågorna.

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten0
http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=ASMW221... mycket bättre pris/spec

Förutsatt att du kan leva med samma specifikationer som Samsungs 225BW. Det är samma panel.

Av vlad_swe

För 4000 kr kan du få bra mycket bättre skärmar än E207WFP. Som jag har förstått det använder den en TN-panel, och du kan du gott köpa en LG204WT istället.

EDIT: 5 ms och 160/160 borde definitivt vara en TN-panel. Sikta på en LG204WT!

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ogm
Skruvarna på VGA-kontakten till min skärm var för övrigt ruskigt hårt åtdragna, jag var tvungen att använda en tång och en bit tyg för att få loss dem.

Måste tillägga att det var samma sak för mig. Var tvungen att använda en plattmejsel för att få bort denna från skärmen. Uppenbarligen några flitiga tjecker som "gått för långt"

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wcoast
Hej vlad_swe! På vilket sätt är "det underbart" när du jämför med en 2007wfp? Jag har själv beställt en 24" men stod länge och valde mellan 2007 och 2407:an. Du får gärna motivera skillnaden du upplever mellan dem

Arbetsytan på skrivbordet är ju det första man märker skillnad på, men det tar ju alla med i beräkningarna.

S-IPS-paneler gör att svart blir "orange" när man ser det från en vinkel, speciellt irriterande när man kollar på filmer med mörka partier. 2407 lider inte av det problemet, vilket 2007 gör.

För det andra så är bakgrundsbelysningen bra mycket jämnare på min 2407 än på den 2007 jag hade innan (och skickade tillbaka).

Slutligen kan jag bara säga att kolla på 1080p-material är astronomiskt