Inlägg

Inlägg som vlad_swe har skrivit i forumet
Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JD
Någon som kör AoC med 4870? Funkar bra/dåligt?

Massor problem med andra ATI-kort (Nvidias funkar perfekt direkt).

Kör AoC på 1920x1200, 16xAF, allt på high, bloom påslaget. Får runt 40 fps i utomhuszoner vilket duger utmärkt.

(C2D 3,6 GHz, 4 GB Ram, 4870)

Av vlad_swe

Vostro 1500 - Core 2 Duo - 3700 ink moms

Egentligen borde den här kanske hamna i Vostro 1500-tråden, men Dell har 800 rabatt på Vostro 1500 inkl en Core 2 Duo-processor just nu så jag tänkte tipsa folk om en billig bärbar.

Totalpriset inkl frakt och moms är 3737,50 kr.

För det får man följande:

Komponenter
Intel® Core™ 2 Duo-processorer T5270 (1,40 GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2-cache)
Äkta Windows Vista™ Business - svenska
1 års grundläggande garanti - nästa arbetsdag - ingen uppgradering vald
15,4-tums WXGA-widescreenskärm [1280x800]
Kolsvart med matt finish och utan kamera
1 024 MB 667 MHz DDR2 SDRAM-minne med dubbla kanaler [2x512]
120 GB (5 400 v/min) SATA-hårddisk
Vostro 1500 base for integrated graphics
Fast intern 8X DVD+/-RW-enhet
Primärt 6-cells litiumjonbatteri (56 wattimmar)

Av vlad_swe

Hej!

Grattis till köpet! Fantastiskt mycket maskin för pengarna, speciellt om man är ute efter en liten bärbar. Köpte själv en Powerbook G4 12" (dock 1.5 GHz) för inte så länge sedan så jag gjorde lite efterforskning själv.

Här har du länken till Apples specifikationssida:

http://support.apple.com/specs/powerbook/PowerBook_G4_12-inch...

Vad gäller OSX 10.5 så kör jag det utan problem (med 1.25 GB RAM). Tycker det är helt klart värt att uppgradera.

Hårddisken Är en ATA-hårddisk så du kan inte använda SATA-diskar. Här är en länk för hur du byter disk i maskinen:

http://www.xlr8yourmac.com/systems/powerbookG4_12in_HD_upgrad...

Den största disken jag sett någon stoppa i är en 250 GB, Western Digital Scorpio WD2500BEVE 8MB 250GB. Kostar runt 800 kr.

Hoppas det besvarar dina frågor!

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NaturMackan
Ville bara påpeka att Apple använder samma "made in china" komponenter som alla andra tillverkare, när det gäller hårdvara. Så att ingen tror de får högre kvalitet på en produkt bara för att Apple säljer den.

Tänkte bara kommentera och säga att det är ASUS som tillverkar alla Apples Macbooks. Vet dock inte vilket företag som tillverkar Macbook Pro.

Av vlad_swe

Det jag såg direkt var "Price: $ 1,699.00" vilket är 70% över vad du nämnde från början.

Rent generellt (t om i Sverige) får du mer dator för pengarna än den där du länkade. Är det däremot så att du gillar den så slå till för all del!

Mitt tips (om vi pratar den där prisklassen) skulle vara något i stil med följande:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168342201...

Av vlad_swe

Kör memtest86 och kolla att allt står bra till med dina minnen!

http://www.memtest86.com/

(Free Download)

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eobet
Orsaken att jag frågade är egentligen att jag vill köpa ny, större skärm, men inte tappa FPS i mina spel, och jag vill absolut köra på native upplösning, för jag avskyr när det är suddigt.

Får väl köra på 22-tum då.

Tack för alla svar!

PS. Finns det någon... 28-tums 720p TV som man kanske kan hänga på väggen och köra som monitor istället? Fast detta kanske kräver ny tråd...

Jag skulle hellre satsa på en riktigt bra skärm och uppgradera grafikkortet / resten av systemet vid första möjlighet. Min 24-tumsskärm (Dell 2407) måste vara den bästa investeringen jag någonsin gjort.

Vad gäller TV, så finns det 23- och 26-tummare med HDMI och upplösningen 1366x768. Detta är inget jag skulle rekommendera som datorskärm då upplösningen är alldeles för låg för detta. Om du ändå är intresserad av vilka möjligheter det finns så kika på Samsungs eller Toshibas sortiment.

Av vlad_swe

Enligt vad jag läst så ska det till och med räcka att köra drivrutinerna för Geforce-korten istället för Quadro-korten för att få det att "bli" ett 79xx-kort?

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slayzor
ärligt talat så tror jag inte att avalancher har så mycket val när det gäller modell

Jag antog att de erbjudit en Inspiron då TS nämnde det i första tråden. Självklart är en "ny" Latitude även den bättre än en D505, både prestanda- och värdemässigt.

Av vlad_swe

Jag tycker inte det är ett val över huvudtaget. Latitude D505-serien kom ut 2004, den nya Inspiron-serien kom ut i år.

Även om man tar med byggkvalitet i ekvationen så kommer DELL ge dig en dator som är minst 3 gånger snabbare än din gamla dator. Realistiskt sett så har din D505 inte något högt andrahandsvärde alls (2-3000) i dagsläget.

Se till att få en Inspirion 1520 eller 1720 så du får "mest för pengarna".

Av vlad_swe

Re: Varför inte spel

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CarlG
Hej!

Kan någon förklara varför den inte skulle vara bra till spel?

Det beror självklart på vilka förväntningar man har.

1) Grafikkortet motsvarar ett Mobility Radeon X1600 förutsatt att man inte använder FireGL-drivrutiner utan Mobility Radeon.
2) Skärmens native-upplösning är 1920 x 1200

Du kommer inte kunna spela dagens spel med upplösningen 1920x1200, vilket gör att du får köra en lägre upplösning än skärmens egna. Detta kan störa vissa mer än andra.

Av vlad_swe

Artikel - Rengöra bärbar dator

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4020

Egen risk osv, men jag har sett frågan ställas många gånger på forumet.

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MindFreaK^
Nej ekonomin är inte dne jag tänker på utan mer användningsområdet. Då jag tycker min m1710 år väldigt stor itne inte bärbar utan mer en sk "mindre stationär dator" så funderade jag på detta allternativet.

För jag flyttar omkring den mycket här hemma och all lagring sker via NAS så jag verklgien inte har en bunden plats till min dator. Så ska se vad man kan få för denna och sedan tänka vidare, men alltid roligt och bra med åsikter och hör vad ni tycker med.

Utan att äga en själv kan jag ändå rekommendera en M1330 i sådana fall. Den har fått idel bra recensioner överallt och har bra "kräm" för att klara av det mesta, förutom tungt spelande (vilket jag antar du har andra maskiner för).

XPS M1330 har dessutom möjligheten att få N-draft WiFI, till skillnad från bl a Vostro-serien.

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
underbart, eftersom du jobbat på compaq har ja en mindre fråga:p

ja har en ca 5 år gammal compaq presario 2711 EA, den funkar ypperligt
förutom en liten irriterande sak, när ja starta vilken film eller vilket videoklipp somhelst eller i booten då den visar den röda compaqtexten och windowsloggan får ja irriterande vertikala ränder och är enbart i mediaspelaren:(,

du råkar inte veta vad det beror på eller om det går att fixa det på något sätt ?? :/:/

+ femman, sexan, nollan och delete funkar inte ibland, man får verkligen pressa ner knappen eller hålla på å vicka på den hela tiden. cause and solution??

Jag slutade på Compaq 1998, så jag har tyvärr ingen koll på den modellen.

Ring Compaq och kolla om de kan skicka dig (om du inte redan har den) servicemanualen till datorn. Du bör kunna ta bort tangentbordet och göra rent det, med största sannolikhet smuts under tangenterna.

Ditt skärmproblem har jag ingen aning om. Om den fungerar bra i Windows så kan det vara något skumt fel med olika videolägen.

Rekommenderar att du skapar en annan tråd för denna dator om du vill ha djupare diskussioner

Av vlad_swe

Håller med Wiicken, men av ekonomiska skäl. Rimligtvis kan du kanske få ut 13-15000 för din dator, vilket är ungefärligt inköpspris för en M1330.

Har du inte behov av en mindre dator, behåll din M1710.

Av vlad_swe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av avalancher
Tänkte det vore bra att veta felet i förväg, så kan man säga åt dom. Så de t.ex. inte byter skärmen om det gäller grafikkortet, eller tvärtom. Sen är jag *lite* orolig över åldern (modellen är 3 år). Idag byts ju allting ut så snabbt, och tydligen har hela Latitude serien lagts ner? Vad gör dom om de inte har reservdelar? Och vad gör dom om det är grafikkortet, det är ju integrerat?

För att besvara dina frågor.

Jag har tidigare jobbat på Compaq, och vet därför att företag brukar ha reservdelar till datorer äldre än 3 år (Vi hade delar till 5 år gamla datorer). De sparas till just sådana här tillfällen. Finns det inga reservdelar så kommer du med största sannolikhet få en ersättningsprodukt.

Har du kollat dina garantipapper? Det borde ju stå där om det enbart är service eller om det även är garanti som ingår i dessa tre år du nämnde.

Vad gäller felsökningen så tror jag inte att en tekniker på Dell kommer att förlita sig på vad som skrivits på ett forum vad gäller felorsaken (även om du har fått en 100% korrekt diagnos). Mitt råd är att inte få magsår och att kontakta Dell imorgon.

Av vlad_swe

Om jag vore du skulle jag kontakta Dell innan du börjar fundera på vad du kan göra själv. Du skrev ju innan att du har guldsupport fram till 2008. Varför inte använda den innan du gör något annat?

Av vlad_swe

Distansköplagen:

http://www.notisum.se/rnp/SLS/lag/20000274.HTM

Främst:

Citat:

13 § Konsumenten har rätt att frånträda ett distansavtal eller ett hemförsäljningsavtal (ångerrätt) genom att till näringsidkaren lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag som anges i 15 § (ångerfrist). Konsumenten har alltid rätt att lämna eller sända meddelandet inom sju arbetsdagar från den dag som anges i 15 §.

Av vlad_swe

Oftast gäller inte öppet köp för produkter som dataskärmar, bärbara osv just för att det finns speciella regler vad gäller pixelfel.

Min rekommendation är att alltid köpa sådana produkter via internet (vilket ofta är billigare) då man kan använda Distansköpslagen för att försäkra sig mot sådana problem.

Av vlad_swe

Min rekommendation är att ta ur hårddisken ur datorn och koppla in den till en stationär dator med hjälp av en 2.5" till 3.5" IDE-kabel (t ex http://www.webhallen.com/prod.php?id=8130)