Inlägg

Inlägg som Robin2 har skrivit i forumet
Av Robin2
Skrivet av Barren Wuffet:

Är man kass så ter sig spelen som hjärndöda med hjärndött skjutande på allt och alla men så fort man börjar bli bra på dem så är de allt annat än hjärndöda.

Fullständigt skitsnack. Det är precis tvärt om. Du behöver prova något annat om du verkligen tror att du behöver använda hjärnan i arena-FPS:en. Jag har varit Europamästare i UT och spelat CS på elitnivå och jag kan ärligt säga att ju högre upp du kommer ju mer instinkt använder du. Till slut är du en jävla robot som inte behöver tänka alls. Vill man göra något mer än att agera A.I. så måste du spela något med äkta strategi och inte bara lag-spel. Annars blir det ingen variation mellan rundorna, och då försvinner behovet att tänka dynamiskt helt.

Prova NS2 så ska du få prova på äkta utmaning och nöje för första gången.

Av Robin2

Glöm alla klassiska hjärndöda FPS spel som CS och Quake. Om du spelat FPS länge och är trött på det gamla vanliga så ska du skaffa Natural Selection 2 och börja använda hjärnan. Det är det enda FPS kvar som utmanar varje dag och är roligt för oss gamla veteraner.

Sedan när du spelat ett par hundra timmar så går du in på ensl.org och joinar gathers (tävlingar för nöjes skull oftast mellan erfarna spelare) och när du känner dig bra nog joinar ett lag och börjar tävla i säsongerna.

Av Robin2

Fan vad mysko det kommer kännas att prova något sånt här. Tänk er att blanda det här med en Omni och springa runt och slåss i nästa TES. Spelar man länge nog så kommer man säkert glömma av verkligheten. Man får fan ta och passa sina barn så de inte blir besatta av det här.

Av Robin2
Skrivet av Leatherface75:

Ganska lätt att ta marknadsandelar då Windows skickas med som standard på dom flesta datorer.
Det är största anledningen till varöfr det sre ut som det gör.

Nja, med statistiken menade jag att jag tror att marknadsandelen för Linux skulle varit högre vid det här laget om det fungerade så bra och om Windows var så himla "dåligt". Folk vill ju gärna ha bra grejer och anpassar sig snabbt till något nytt om det är bra. Se bara på Android. Varför har inte fler bytt till Linux och stannat där om det dessutom är gratis? Jo, för att Windows duger fint.

Varför svarar du ens på mina inlägg när du använder openSUSE som jag aldrig använt när jag hela tiden talat om Ubuntu? Jag har ingen aning om hur bra openSUSE fungerar och det gör väl knappast många andra Windows-användare heller tyvärr. Jag har aldrig ens hört talats om det. Du får väl säga åt dem att göra lite reklam så nykomlingar kan slippa Ubuntu-fällan.

Av Robin2
Skrivet av NoWin:

Linux fungerar 100% och i en del fall bättre än Windows.

Men hur kan du skriva så när han skriver det motsatta? Om hans distron inte fungerar till 100% så fungerar inte Linux till 100%, eller hur? Dina erfarenheter förändrar inte hans verklighet. Om Linux fungerar till 100% för vissa så borde väl du snarare vara orolig för hur många som faktiskt har problem som du kanske aldrig ens har hört talas om. Om han har haft problem med sina tester utav olika distron (vilket jag också har i massor) så är det ju faktiskt möjligt att det är du som har haft tur med en bättre kombination av hårdvara och/eller provat andra distron eller versioner än honom helt enkelt.

Poängen är att alla har olika erfarenheter utav både Linux och Windows. Att säga att det inte finns några problem är lika dumt från båda sidor när alla klagar på något. Det är dock skillnad på att nämna faktiska buggar och begränsningar jämfört med att helt enkelt säga att något är "bättre för mig" eller "gillar det mer" vilket är det enda man alltid får läsa från Linux-användare som ska försöka försvara varför de bytt OS. Som jag skrivit tidigare så tror jag att det i vissa versioner utav vissa Linux distron helt enkelt har funnit en del möjligtvis oupptäckta problem med möjligtvis vissa hårdvarukombinationer som har skapat ett rent helvete för nya testare. Jag är en utav dem, trots att jag har populära komponenter. Liknande problem har jag aldrig haft med något Windows i NT serien och framåt med någon utav mina många datorer genom åren. Varför har jag då haft så många problem med Linux?

I vissa fall är Linux rent skräp. I vissa fall tydligen inte. Jag har inte haft turen att vara en utav de som fått upptäcka det senare, trots att jag provat så många olika distron. Och det har tydligen inte roxkz heller. Hur ska personer som oss kunna göra något annat än att fortsätta argumentera hur dåligt Linux är när alla våra erfarenheter pekar på just det? Alla som endast har haft dåliga erfarenheter med Windows har precis samma rättigheter.

Problemet med detta sorts tänkande kommer när man ser på statistiken. 91% av världen använder Windows medan 1.6% använder Linux. Jag tror att dessa siffror hade sett mycket annorlunda ut om Linux distron faktiskt hade fungerat så väl som du säger att de gör. Det finns säkert några som faktiskt gör det. Men Ubuntu är definitivt inte ett utav dem, vilket sprider en ond smitta över alla andra distron eftersom så många förstagångs-testare just för tipset att prova Ubuntu.

Av Robin2
Skrivet av Pie-or-paj:

Jag växte upp med Windows, lärde mig använda en dator på Windows. När jag valde att byta från Windows visste jag inte ens att det fanns andra system förutom Mac, men att köpa en svindyr dator var helt ute ur bilden. Så jag sade helt enkelt, nog f*n måste det finnas något bättre än det här och började googla.

Du har dock inte förklarat varför du bestämde dig för att byta. Att välja ett billigare alternativ har dock självfallet en hel del logik i sig. Om man inte har råd med bättre så är ju Linux en bra kompromiss. Det är mer utav sådan logik som jag gärna vill se någon utav er Linux-användare komma med.

Skrivet av Pie-or-paj:

Linux är för mig som programmerare mycket bättre än Windows. Linux är för mig som slösurfare mycket bättre än både Windows och OSX.

Det där får du ta och backa upp med en förklaring om du vill ha lite trovärdighet. "Mycket bättre" är stora ord som inte betyder någonting hittills.

Skrivet av Pie-or-paj:

Att du inte kan se allt olika personer har olika behov, säger mer om dig.

Har du blandat ihop mina inlägg med någon annans? Jag har sedan mitt första inlägg här endast talat om problemen med Linux baserat på mina erfarenheter i mina många äventyr i Linux distron och jämfört dem med Windows. Att du får mig som just skrivit så mycket om hur allt är relativt att verka som en person som inte förstår att alla har olika behov säger snarare en hel del om dig. Är det detta du menar med att slösurfa? Orka läsa, right?

Att personer har olika behov är inte det som är svårt att förstå. Hur exakt en Linux distro är "mycket bättre" är dock väldigt svårt att förstå utan en förklaring. Samtidigt undrar jag vad dessa aktiviteter har med OS:et att göra öht. Det är väl ändå programmen du använder som bestämmer hur mycket bättre din programmering och ditt surfande fungerar?

Hur slösurfande är "mycket bättre" i Linux än i Windows får du ta dig en slurp energidryck för och förklara.

Av Robin2
Skrivet av KimTjik:

Tror du verkligen att Linux-användare i våra länder generellt är så desperata att spara in några få kronor?

Absolut. Det måste vara den allra största anledningen. Varför byta från något man är van vid till något annat som i bästa fall fungerar lika bra om inte pga att man inte har råd till att köpa den senaste versionen? Varken Windows eller OSX är dåligt. Som vanligt har Linux-användarna inte kommit med ett enda bra argument till att byta som inte redan har debunkats flera gånger, eftersom det helt enkelt inte finns. Det är en smak-sak, och gratis smakar sällan lika bra som kommersiellt, har jag upptäckt. Därmed tror jag definitivt att det beror på att man är pank. Jag tror inte att många delar din generositet vad gäller donationer till utvecklingen utav Linux.

Skrivet av KimTjik:

"Saker som jag redan kan i Windows"? Jo, tjena, visst kan jag åstadkomma mycket av det jag kan göra i Linux i Windows också, men det är då ett för bedrövligt meckande för att nå dit. I och för sig utgår temat i tråden från att göra ett byte från Windows, men hur konstruktivt är det i långa loppet att begränsa sig till att tänka ur ett Windows-perspektiv? Du kommer med svepande omdömen när du egentligen hade kunnat nöja dig med det som är relevant för dig, som du själv skrev. Precis! "Från en Windows-användares synpunkt" och inget annat. Om du vill använda Linux som Windows är det dumt att överhuvudtaget överväga ett byte. Det finns historiska floppar som bevisar hur kontraprodukt det är att förvränga Linux till att bli en Windows-kopia.

Men snälla, lär dig lite om hur marknaden sett ut de senaste 20 åren och acceptera hur försvinnande liten Linux varit. Tror du att vi börjat använda datorer först igår och att det inte spelar någon roll vilket OS vi använder? Tror du att vi växt upp med Linux på våra datorer? De enda som gjort det är Linus Torvalds ungar och tydligen du. Min poäng är att Windows har varit kungen i decennier, vilket alltså betyder att en massiv majoritet är vana vid det. Denna tråd ställer frågan varför vi inte bytt till Linux, och inte varför vi inte använt Linux från början. Om jag hade växt upp med Linux så hade jag självfallet tyckt att det var lika enkelt att använda som Windows. Men det är knappt någon som gjort. En av de största anledningarna är ju att vi helt enkelt inte behöver byta eftersom vi redan kan Windows utan och innan. Detta "bedrövliga meckande" som du nämner för att göra något i Windows som du enklare kan göra i Linux känner Windows-användare helt enkelt inte igen eftersom de redan gjort det mesta tusen gånger. Meckande i Windows är något som personer som växt upp med Linux endast känner igen, och vice versa. Skillnaden är ju att Windows har haft användarmarknaden medan Linux har haft servermarknaden i decennier. Varför ska vi börja om från början med ett nytt OS? Ytterligare anledningar till luspanket ovanför.

Skrivet av KimTjik:

Är inte skillnaderna själva incitamentet att göra ett val?

Bara om skillnaderna är bättre. Windows-användare är inte intresserade utav annorlunda för annorlundas sak. Om saker fungerar så ska man inte byta. Linux är inte bättre än Windows eller OSX. Varför skulle du byta till Windows om du inte hade något massivt positivt att hämta från det? Inte fan ska du göra det. Och inte fan ska jag byta till en Linux distro när jag använt Windows i 20 år. Att byta OS (från och till vilket som) är för de flesta i västvärlden som att byta kniv och gaffel mot ätpinnar. VARFÖR? Varför, varför, varför? Det är en galen fråga öht! Byta OS är ett massivt steg som man bara tar om man verkligen behöver det.

Skrivet av KimTjik:

Det här resonemanget spelas som pingis: typ att ena stunden handlar det om en slösurfare, i nästa en professionell fotograf osv. Vem är nu Windows-användaren som slår av UAC? Hm, den gruppen är förhållandevis liten och gör det utifrån vissa fixidéer eller kunskaper. Ok, härifrån är det ändå en bit till snubben som väljer att spara data till excel-ark via funktionen Out-Excel i Powershell. Det finns alltså en hel massa nivåer och behov. För att ett sådant resonemang inte ska bli brutet krävs att vi först bestämmer oss för några konkreta kriterier om vad användargrupp A, B osv. är beroende av och hålla diskussionen till dem. Då finns det åtminstone en chans att föra ett vettigt resonemang.

Det är väl egentligen två olika argument som studsar i såna här trådar; 1) vilket OS är bättre för vilka användare och 2) vilket OS är lättare att använda. Personer som utav någon oförklarlig anledning startar trådar och/eller skriver inlägg för att de vill att andra ska byta OS förstår inte att #2 alltid är relativt till vilket OS som en person har växt upp med att använda dagligen, vilket i vår generations fall är Windows till 95% om inte mer. Och grejen med #1 är ju självfallet också precis lika relativt. Jag har tidigare t.ex. erkänt att jag anser Debian ett bra OS för en LAMP server på en Raspberry Pi, vilket jag står för. Men att installera några program som sedan aldrig behöver fifflas med öht jämfört med att använda ett helt nytt gränssnitt, system och programvara i detta nya OS är ju ganska stora skillnader. Som du redan förstått spelar jag mycket, varvid Linux är en omöjlig idé redan där. Oavsett relativitet så har jag ju förklarat att mycket av det jag ville/behövde göra i Ubuntu och Linux Mint krävde löjliga trix.

Nu har ju både Windows-användare och flera Linux-användare sagt att Ubuntu inte är ett bra exempel på Linux distro för Windows-användare att byta till. Problemet där är ju att både Linux-användare och Ubuntu-utvecklarna själva skryter med att just Ubuntu är den bästa distron för oss att byta till. Så, vi dras in, provar på, och blir besvikna för att vi inte får det som står på förpackningen. Ubuntu-utvecklarna är helt enkelt inte särskilt duktiga på att introducera sina produkter för nybörjare. Det är inte vårt fel att utvecklarna annonserar sina produkter med lögner som sedan skrämmer iväg nya testare. Men tyvärr har Linux varit plågat utav denna aktivitet så länge jag känt till Linux. Detta smittar sig till alla andra Linux distron som möjligtvis fungerar mycket bättre än Ubuntu. Men hur ska vi kunna lita på någon som säger att openSUSE är bättre än Ubuntu när många säger att Ubuntu är bäst? Jag orkar inte testa 20 olika distron för att kunna använda min dator utan huvudvärk när jag lika gärna kan sitta kvar med Windows 7 som är det bästa OS jag någonsin använt.

Av Robin2
Skrivet av Leatherface75:

Låter som du testat en dist från mitten av 90 talet för då stämde det bättre.
Behövs inte användas nån terminal om man inte vill utan går helt klicka sig fram precis som i Windows.
Sen att många vana Linux användare som jag föredrar att göra saker i terminalen iaf för att det går snabbare är en annan sak.
Då jag sitter vid en Windows dator så händer det ofta att jag kör cmd och gör det där istället för jag tycker det är enklare och går snabbare.
Sen om spel inte flyter på lika bra i wine är ju inte Linux fel. Sen kan ju såklart inget annat än OpenGL användas i Linux då Microsoft har copyright på DirectX. Men finns ju vissa spel som är snabbare på Linux med OpenGL än i Windows med DirectX.
Själv bryr jag mig inte så mycket då jag ändå inte spelar på datorn.

Nej då. Jag provade både Ubuntu och LinuxMint för några månader sedan när jag fick min Raspberry Pi, och det är fortfarande skitsnack att säga att man inte behöver använda terminalen. Detta är något som utvecklarna själva säger för att locka in dig. Men det är en ren lögn. Det är massvis utav saker som kräver terminalanvändning, både vardagliga och mer krångliga saker som power-users behöver. Jag håller med många andra kommentarer här och säger att varken Ubuntu eller LinuxMint känns som färdiga OS. Det viktigaste är upplevelsen, inte hur OS:et fungerar under skalet. Och det är just här som Linux-användare och andra förmodligen har sina stora skillnader i åsikter.

Linux-användare tänker så här: "Jag älskar denna distro eftersom jag kan göra allt som jag behöver utan att behöva lägga en krona. Jag har både tid och intresse till att lära mig nytt för att kunna göra samma saker som jag redan kan i Windows."

Windows-användare tänker så här: "Varför fasen måste jag göra något i Linux som jag inte behöver i Windows 7 för att få samma resultat? Fan va dåligt! Hej då!"

Detta beror inte på lathet, utan på erfarenhet med ett gränssnitt (med UAC avstängt) där allt från filhantering till avancerade administratörs-verktyg finns enkelt tillgängliga, är enkla att förstå, och fungerar utan några som helst extra nedladdningar eller trix. Som jag skrev tidigare; upplevelsen är det viktigaste. Och det första som Windows-användare får smaka på efter installationen av en Linux distro är just en dålig upplevelse. De flesta Windows-användare jämför förmodligen en ruta med "You don't have privileges to do that!" med en BSOD i Windows 98. De kan inte förstå hur i helsike detta fortfarande kan existera idag. Och de båda kräver läsning på diverse forum och tid för att jaga ner för att ta reda på hur fan de ska lösa detta. Skillnaden är att BSOD är ett oplanerat fel medan Linux är designat att vara på det viset. Ett OS måste fungera precis så som en användare vill ha det från första användandet. Det gör inget Linux distro ens idag från en Windows-användares synpunkt.

Du säger att du hellre använder kommandoraden för att det går snabbare. Detta må säkert stämma om man som sagt är en terminal guru, men du inser väl ändå hur extremt liten din minoritet är, va? Det är inte många människor som orkar eller förstår varför man ska lära sig något sådant för att spara några sekunder när det är så enkelt med musen. Det finns faktiskt något som heter genvägar och hotkeys i Windows.

Självfallet är det inte utvecklarnas fel att de inte får använda Direct X i sina distron. Anledningen till varför jag nämnde spel i "Snnabbhet" sektionen var just att många Linux-användare skryter över hur bra gaming fungerar i Linux (vilket är skitsnack), vilket måste skjutas ned på momangen så att oskyldiga Linux-nybörjare här inte får sig några så tokiga idéer som att installera ett Linux distro för att spela.

Den dagen då ett gäng Linux-utvecklare designar ett gränssnitt som ser ut och fungerar precis lika enkelt som i Windows 7, då kanske. Men möjligtvis så kommer ReactOS att finnas tillgängligt innan dess. Och då uppfyller ju det istället lovorden som "Gratis" och "Open-source" som Linux-användare anser är det bästa med sina distron. Man får inte glömma att Linux inte är det enda exemplet på alternativ till Windows och OSX.

Av Robin2

Linux distron är skapade utav personer som designar OS:et efter sina egna behov och sedan maskerar detta med ett gränssnitt som de inte har en aning om hur deras användare vill ha det. De designar sina distron som om användaren redan är en terminal guru. De låser dig bakom en paranoid vägg som behandlar användaren som kriminell. Du måste öppna terminalen och skriva klartext för att identifiera dig, trots att du redan gjorde det när du loggade in. Varför finns det öht en genväg till filutforskaren när du ändå inte kan använda den utan att gå via terminalen? För att reta dig? Att kalla Linux för säkert när man måste genomgå det här varje gång är inte direkt en bra sälj-punkt. Om ni bara visste hur många Windows-användare som inte står ut med user account control i Windows 7 och stänger av den helt för att slippa bli galna utav att se denna jävla ruta varje gång man ska ändra på någonting så skulle ni Linux-användare säkert mycket bättre förstå hur liten chans det är att de skulle kunna acceptera Ubuntu.

Det finns inga Linux distron som faktiskt lär dig använda det. De flesta har heller inte ens en manual, utan kräver att du helt enkelt letar upp svaren själv. Linux-utvecklare är till PC-användare som vad en autistisk kille är till en dejt med en icke-autistisk tjej; han är jävligt duktig på sitt specialintresse (låt oss säga att vika sugrör i det här fallet!), men inte fan vet han hur han ska handskas med personen på andra sidan bordet.

Linux enda nyttiga funktion är att det kan användas helt UTAN gränssnitt vilket är perfekt för servrar. Gränssnittet är dock deras massiva svaghet. Tänka sig att så många människor som arbetar med Linux så finns det inte ett enda gäng som kan skapa ett gränssnitt som är lika enkelt och praktiskt att använda som de Microsoft och Apple har skapat sedan 30 år tillbaka. Jag använder hellre en linux distro med Windows 3.11 gränssnitt än med deras inbyggda nonsens.

"Säkrare" - Det bästa skyddet är du själv. Om man inte fattar att man inte ska klicka på bilder på nätet som lyder "Klicka här och prova på våran skit!" och inte kan lära sig från sina misstag så är man inte till för att använda datorer över huvud taget. Med plugins som NoScript och AV som Avast som båda är gratis så har du precis lika liten chans att orsakas av säkerhetsproblem som i Linux om du inte blir personligen hackad, vilket aldrig kommer att ske. Vad gäller alla säkerhetshål som Microsoft fixar hela tiden så kan jag säga att jag aldrig någonsin har blivit påverkad utav något utav dem innan de fixades från Windows 3 och framåt. Om din dator blir infekterad så är det ditt egna fel. Om man är erfaren nog att kunna byta till Linux så är man också erfaren nog att inte bli infekterad i Windows.

"Användarvänligt" - Var ska jag börja? Jag har testat säkert tio olika distron utav Linux och har aldrig lyckats komma så långt som att faktiskt använda OS:et utan att någon är trasigt eller krånglar. I Windows kan du börja spela, se på film eller lyssna på musik direkt. Glöm det i Linux. Ubuntu är en ordentlig röra som det inte går att göra någonting i utan att ladda ner saker man inte förstår varför man ens behöver dem. I LinuxMint som anses vara Ubuntu Done Right (Ubuntu som också kallas den mest användarvänliga distron) så går det inte ens att byta refresh rate för skärmen. Man måste läsa på nätet efter trix varav de flesta utav dem inte fungerar och de få som gör det måste göras om varje gång man startar datorn. Vad är det för idioter som har designat det här gränssnittet? Det finns ingen distro som bara fungerar utan en jävla massa finjusteringar som man aldrig behöver tänka på i Windows eller OSX. Det är ren frid och fröjd att använda Windows eller OSX.

"Snabbt" - Det startar inte snabbare än Windows 7 eller 8. Möjligtvis lika snabbt. Gränssnittet har minst lika mycket fördröjning i sig som Windows, vilket beror helt och hållet på din hårdvara och inget annat. Vad gäller gaming; när ska Linux-användare acceptera att OpenGL helt enkelt inte är intressant? Det spelar väl ingen roll hur mycket bättre det funkar i Linux när alla spel som PC-gamers spelar använder Direct X? Det senaste spelet jag spelade som hade stöd för OpenGL var Counter-Strike. Jag har provat flera äldre spel i Wine och moderna spel som fungerar nativt i Linux med senaste drivrutinerna och inget utav dem är i närheten av att flyta på lika bra som i Windows 7 med Direct X. Inte ett enda. Så vad gäller drivrutins-letandet så är det först och främst skitsnack att det skulle vara lättare att hitta dem i Linux än i Windows eller OSX. Och för det andra så fungerar de dåligt i Linux även när man använder de rekommenderade.

Tack vare detta och allt pillande gör Linux i praktiken datorer långsammare, inte snabbare, eftersom vi måste göra mer för att få samma resultat i andra OS. Och samma resultat är till synes ouppnåbart.

Jag använder LAMP på min Raspberry Pi och jag är glad för att Debian finns tillgängligt som ett litet och gratis OS för detta ändamål. Men om Microsoft hade haft en motsvarande produkt så hade jag självfallet använt det istället eftersom Linux helt enkelt bara behövs när en likadan kommersiell produkt inte finns tillgänglig. Men att använda detta för spel och video-editering etc är ett fullkomligt slöseri med tid när man redan använt andra OS i 20 år och när alla ens PC-komponenter fungerar perfekt och till maximal prestande. Det måste finnas något som är BÄTTRE i Linux för att man ska byta. Och i de flesta fall så finns det istället flera saker som är bättre i andra OS.

Om ni vill få fler att använda Linux så föreslår jag att ni lär era barn. Erfarna vuxna har lika lite anledning att byta från Windows eller OSX till Linux som att byta från en nybakad Capricciosa till en mikro-värmd Billys pan-pizza. Pan-pizza blir det endast i brist på annat!

Av Robin2

Men det är väl bara WP telefoner som kan köra WP?

Av Robin2

PlayClaw har den överlägset bästa optimeringen för användning utav alla processor-kärnor bland alla program jag har provat. Bra kvalitet med komprimerade filer utan att sega ner spelandet.

Du kan prova det gratis med vattenmärke först. Jag har en i5 3570k @ 4.4 och rekommenderar MJPEG med 70 i kvalitet för 60 FPS @ 720p eller 90 för 30 FPS @ 1080p.

Av Robin2

Jag har inte anslutit något Microsoft konto och kan inte heller ens lägga till ett. Det händer inget när jag trycker på länken för att lägga till.

Azll's förslag är det enda som fungerar. Måste vara något som är trasigt i själva UI.

OBS: Där ropade jag hej för tidigt. Azll's förslag är detsamma som man kan utföra ifrån Lokala grupper och användare, varav viss personlig data försvinner. Alla mina Chrome lösenord är nu borta. Ni som har samma problem borde tänka på att synka de med ert google konto innan ni gör detta. Vem vet vilka andra data som försvinner.

Av Robin2

Hmmm, intressant! Hela skrivbordet består utav trä och har inga egentliga "ben", utan hela skivor från golv till topp. Jag antar att jag dock helt enkelt kan skaffa ett enklare skrivbord med faktiska ben, eller bara en stor skiva, och sätta dessa ben på det.

Tack!

Av Robin2

Kan inte ändra lösenord i Windows 8.1

När jag klickar på "Ändra" under "Lösenord" på sidan Datorinställningar > Konton > Inloggningsalternativ så händer inget. Jag kan heller inte öppna Användarkonton i kontrollpanelen. Jag kan komma åt mitt konto och prova att ändra lösenord via Datorhantering > Lokala användare och grupper, men detta skall tydligen endast göras under nödsituationer då man glömt sitt lösenord eftersom viss personlig data då försvinner.

Några idéer på hur detta kan lösas?

Av Robin2

Vadå beta? Jag har använt VLC i flera månader i Windows 8 utan några som helst problem.

Av Robin2

Natural Selection 2!

Av Robin2

Skrivbord för DXRacer stolar

Svejsan.

Höjden på mitt skrivbord är lite för lågt för att kunna använda en DXRacer stol på högsta höjden på både sittytan och armstöden. Jag kollade upp lite dimensioner på dessa stolar och räknade ut att höjden från golv till armstöd blir ca 84 cm. Arbetsytan på mitt skrivbord är ca 80 cm. Det låter inte som en stor skillnad, men det är det. Jag måste antingen sänka stolen eller armstöden på stolen för att kunna använda skrivbordet ordentligt, och då får jag ont i antingen knäna eller ryggen eftersom jag är lång. Samtidigt har jag inte hittat någon butik som säljer skrivbord där man kan shoppa efter höjden på arbetsytan. Verkar inte vara speciellt viktigt. Men det är det förstås för oss som är långa!

Så, jag undrar om några av er som har en DXRacer stol och kan använda den bekvämt på de högsta höjd-inställningarna med sitt skrivbord skulle kunna nämna vilket skrivbord ni har och var ni köpte det.

Av Robin2
Skrivet av Imaculent:

Klart alla klarar sig på 1080 men det är ju mycket trevligare att få plats med mer på skrivbordet. Alla som någon gång öppnar ett dokument eller flera har nytta av 1440p eller 4K så håller inte med om dina 95%.

Varför säljs det bliar med mer hästar än 50. Helt meningslöst för 95% av alla som kör bil...

Skrivet av guos89:

Nej det är det inte. Inte i datorsammanhang.

Du måste skilja på TV och DATOR skärm.

I TV sammanhang kan jag i stor del hålla med, typ 95% av allt som visas är i klassisk SD-upplösning typ 720*576 vilket inte är speciellt mycket. Resterande HD material är kanske 4% 720p (1280*720) och enbart typ 1% är full HD (1920*1080)

Att då köpa en 4K skärm är som att gödsla sina pengar till elgiganten och mediamarket utan att få ett skit ut av det.

I datorsammanhang finns det stora vinningar på högupplösta skärmar. Du får plats med mer information och allt blir skarpare. Jämför ex iPad2 mot de nya ipad med dubbel pixeltätet, skillnaden är enorm. Denna frbättring skulle inte vart dålig p ådatorskärmar heller, allt skulle bli tydligare.

Som det är idag är upplösningen på de flesta skärmar riktigt låg, typ 1336*768 på en 15.6" laptop eller 1920*1080 på en stor 24" skärm. Horribelt när du har större upplösning i en 7.9" surfplatta (iPad mini)

Dåliga argument.

För det första så finns det gott om bra och billiga program som ger dig oändligt med arbetsyta genom att ge dig X antal skrivbord att bläddra mellan. Håll inne en tangent och se X antal skrivbord som kan ge dig 100K arbetsyta om du så vill. Jag har själv använt sådana program i åratal då jag arbetat med webbdesign och det finns inget som slår det. Jag har mycket hellre två 1080p skärmar än en 4K skärm. De flesta konsumenter är dock inte utvecklare och har därmed fortfarande ingen nytta av 4K, vare sig de "vill" ha 4K eller inte. Att "se mer" är struntsnack. Minska på DPI så ser du precis lika mycket "information".

Vad gäller pixeltäthet; om du tycker att din 1080p skärm inte är "tydlig" nog så borde du snarare spendera pengar på ett optikerbesök än på en 4K skärm. En bra och stor 1080p skärm sitter man inte nära nog för att se pixlar på ändå. 4K i upplösning måste du sträcka dig närmare fram eller ha högre DPI för att kunna se noggrant vad du gör, vilket ger dig samma pixeltäthet som om du sitter längre bort från en 1080p upplösning. Fråga vilken utvecklare som helst hur mycket de ser om de sitter lika långt bort från en 4K skärm som de gör från en 1080p skärm. De sitter mycket närmare skärmar med 4K. Du sliter ut ögonen som fasen annars.

Av Robin2

Hur mycket pengar ska de spendera på utveckling och sänkta priser innan de fattar att 4K är fullständigt meningslöst för 95% av konsumenterna oavsett?

Av Robin2

Sluta jiddra börja trolla! Det ska bli intressant att se hur många av dessa visioner som de faktiskt kommer att lyckas att göra main-stream av. De måste lyckas få ner priset på tillverkningsprocessen för OLED skärmar innan de börja leka så här.