Inlägg

Inlägg som BiffenL har skrivit i forumet
Av BiffenL
Skrivet av thereal_twisted:

Volten är inte bommad på nåt 7970, den mjukvaruspärrad på vissa och det är bara en fråga om hurvida man vet hur man tar bort spärren eller ej.

Icke Ghz anses tvärt om av dom flesta överklockare som dom allra bästa, men det är hårfina skillnader och extrema OC. Icke ghz klockar exakt lika bra, många av dom har inte den sk XT2 gpu'n ens utan är klockade med "vanlig" XT gpu.

Samtliga av nvidias kort är voltlåsta, det finns nu ett sätt att kringå det dock så du får XmV extra.

Fattar inte att det är diskussion om vilket kort som är snabbare ens, minnet är också en tvivelaktig sak på nvidiakorten. 2Gb räcker inte så långt till.

Mest prestanda per krona ger 7950, 5% långsammare än 7970 per klock och dom går ofta att klocka över 1200Mhz vilket ger prestanda i nivå/lite över 7970@1100Mhz. Och ett sapphire 7950 OC vapor X mm, kostar från 2290kr http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1379702

Håller med, diskussionen om vilket kort som är snabbast är helt upp till vilket spel man spelar. I sweclockers senaste recension av Asus Geforce GTX 670 DirectCU Mini så presterar GTX 670 referens bättre än 7970 GHz i BF3.

Av BiffenL

Bäst är väl att titta på Sweclockers senaste grafikkortstest, dvs av Asus Geforce GTX 670 DirectCU Mini.

Av BiffenL

Är det bara jag som blir lite förvånad av att Nvidias referenskort av GTX 670 slår 7970 GHz i BF3?

Av BiffenL
Skrivet av nokia12:

Någon som har samma grafikkort som har överklockat? ångrade lite att jag köpte just denna för att det går knappt att klocka den innan det blir ostabilt eller att jag får ännu lägre fps. Måste ju överklocka för den klarar ju knappt bf3 sen så tycker jag att kylaren inte alls är tyst heller

Du betalar för ett korts standardfrekvenser. All överklockning är en bonus och ett lotteri. Är du inte nöjd med prestandan så får du väl köpa ett kraftfullare kort eller ett till 680.

edit: och om du menar på att det knappt klarar bf3 vid standardfrekvens så kommer det inte hjälpa med lite överklockning för din del.

Av BiffenL
Skrivet av xgamerzz15:

hej!
håller på med att bygga ihop ny dator, men jag vet nt vilken grafikkort jag ska välja, så att jag behöver hjälp. vad tycker ni EVGA GeForce GTX 670 2048MB FTW eller Gigabyte GeForce GTX 670 2048MB OC?

Jag har varit förbaskat nöjd med mitt Gigabyte. Har haft fruktansvärd flax då mitt exemplar klockar riktigt bra. Kan verkligen rekommendera det!

Av BiffenL
Skrivet av Alle22:

nja 7950 har mycket bättre överklocknings potential i procent jämfört med 480.

Nja jag gillar daimstrut.

Av BiffenL
Av BiffenL
Av BiffenL
Av BiffenL

Datorn i sign. 2560x1440 pixlar, Ultra DX11 DDOF:

http://img855.imageshack.us/img855/140/capturejh.jpg

Av BiffenL
Skrivet av Juntuh:

Tycker att dom borde ta med något av radeon sortimentets "värsting kort" och inte bara "TITAN" som reklameras överallt... Int

De har ju med 7970 Ghz vilket är "värstingen" i Readeon-serien.

Av BiffenL
Av BiffenL

Har letat febrilt efter en lösning på detta men ej funnit något. Så är även jag nyfiken på om någon har ett svar.

Av BiffenL
Skrivet av MyZk0:

Super! Nu är det bara att säga åt kundtjänst att kunna meddela detta/annat problem till kund istället för att luddigt säga att man inte kan gå in närmare på det.
"Vi kan/har inte skickat på grund av ex-anledning"

vore mkt enklare

Skrivet av Defender:

totalt USELT att inte meddela detta då till kund så han inte sitter o väntar som en idiot.

Från mailkonversationen:
"Svar 2013-02-12 08:32
Hej,
När en ny kund gör en beställning på stort belopp hos oss så genomförs alltid en säkerhetskontroll innan ordern går vidare. Vi beklagar att detta har orsakat försening men din order, om du önskar avbeställa den behöver du endast återkomma så hjälper vi dig med detta."

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

Detta är uppenbarligen gamla siffror (förutom Titan då) eftersom HD7970 GHZ edition slog GTX 680 med si så där 3 FPS i BF3 med de nyaste drivrutinerna.

Det står klart och tydlligt i recensionen att de använder de allra senaste drivrutinerna från både AMD och Nvidia.

Av BiffenL
Skrivet av Dwightschrute:

10000 kr før att spela spel @ 42fps @ 2560x1440.
Helgrym!?
Sinnesjuk?

Vad fan hænder med PC Gaming egentligen, vad hænde med 60fps och bra priser på grafikkort?
Fyfan alltså, blir nog att gå øver till konsoll næsta gen.

Det tycker jag verkligen att du ska göra!

Av BiffenL

LinusTechTips har släppt en tidig benchmark!

Av BiffenL
Skrivet av Zaion:

lite sugen på att knö på en fet vattenkylning, de hade ju som sagt fått upp den i 1,1ghz på guru3d. 1.0ghz kan du skrämma upp den i igenom att bara vara i ett kallt rum i princip, och utan att ändra några som helst inställningar själv på kortet, då kortet klockar sig själv.

frågan är dock hur mkt prestanda man vinner på att få upp den till 1,1ghz vinner jag 10% prestanda på att bara köpa en fet kylare till titan så är jag på

Det fina är ju att de fått upp den i över 1,1GHz med referenskylaren och är entusiastiska över vad man kan få till med god vattenkylning...

Av BiffenL

Från guru3d.com:

"We’ve had Titan already clocked at over 1.1GHz in our own testing. Can you imagine what severe coolness this means with liquid cooling?"

Av BiffenL
Skrivet av Tumnus:

Frågan är.. Vem i sina sinnes fulla bruk skulle rekommendera Titan till den genomsnittlige "gamern"? Detta är ett rent skrytbygge som egentligen inte har någon funktion än att vara just "Kolla jag har Titan i min dator". Sedan att kortet drar ström som ett kärnkraftverk och allstrar värme som sagda verk kan man förbise. AMD kommer ha prestanda / krona ett ganska bra tag till. Sedan att Titan har prestandatronen hör väl inte till diskussionen eftersom kortet inte ska ses som något konsument kort.. Ungefär som Ares 2.

Vad förväntar du dig av "Linus the next generation"? Han har sin fars gener vet du

Vad yrar du om?