Inlägg

Inlägg som knaz har skrivit i forumet
Av knaz

Om detta fungerar ordentligt kan jag "äntligen" överväga att skaffa mig en konsol. För min del funkar det inte att spela shooters med gamepad.

Av knaz

Kan tänka mig att det kanske är något bättre än den vanliga kylningen, har svårt att tänka mig att de lanserar en kylanordning som inte fungerar bättre än en utan vatten anordningen. Det kommer ju göras jämförelser som det alltid görs, och har det ingen funktion så har de ju bara kastat bort pengarna för ingen kommer köpa ett dyrare kort med en sämre kylanordning.

Av knaz

Preoloada spelet första dagen det var möjligt o allt var klart på ca 2 timmar,. Men efter launcher bug så prova jag på alla fixes jag kunde hitta. En av dem var ominstallation vilket jag ångrar skarpt att jag gjorde nu,. fått ner 15gb på typ 8h. Så ett dygn kvar om inte något förbättras. Varför använder de sig inte av någon form av torrentsystem för o utnyttja bandbredden hos allt folk som nu sitter o kämpar sig fram på obefintliga hastigheter.

Av knaz

Fy satan för rockstar downloadern,. hade jag vetat att jag skulle ligga på ca 1-200kb/sec hade jag köpt det via steam även om det kostat mig 200:- mer. Rätt vad det är hoppar den hela vägen upp till 10mb/sec i ca 10-15 sekunder för att sedan droppa ner till 1-200kb/sec lika fort.

Av knaz

Min prestanda är bäst! Jag har "Launcher has stopper working" problemet. Testat alla "fixes" jag hittat utan framgång,. så nu sitter jag o väntar på svar på min ticket som skickades för 12½h sedan.

Av knaz

Jag tar ju hellre förseningar på ett spel än att de släpper ett som bara ställer till med problem.

Av knaz
Av knaz

Först vill jag tacka för alla tips jag fick, men jag plocka isär datorn i beståndsdelar, gjorde rent o applicerade ny kylpasta och nu flyter allt på som det ska igen. Märkte att CPU kylaren släppt taget lite medans jag gjorde min genomgång. Så förmodar att åratal av vibrerande på något vis fått kylaren att släppa. Känns härligt att slipa betala för ny CPU/Mobo på ytterligare ett litet tag.

edit: och dessvärre är det en 2600 jag har och inte K varianten då min mor gjorde beställningen åt mig och jag inte försökte överklocka förrns jag haft CPU:n i ca 6 månader och kände att det var lite sent att försöka åtgärda den missen.

Av knaz

Nu la mitt moderkort och/eller CPU av

Så nu är det dags att skaffa nytt, hade en i7-2600 och vill ha något som är så billigt som möjligt men ändra med bättre prestanda än mitt gamla. Så jag hoppas på att kunna få lite förslag från er. Jag spelar och sitter i lightroom/photoshop mest med datorn.

Tack på förhand.

Av knaz

Exprimenterade lite med camerashake och lång exponering.

https://farm8.staticflickr.com/7550/16083845599_4efd5e0b9e_z.jpg

Moon edit 2 by nelsing, on Flickr

Av knaz

Klädd för hösten.

https://farm4.staticflickr.com/3942/15592812532_9b4bd1274a_b.jpg

American Ghetto Bulldog by nelsing, on Flickr

Edit: Ville bara tillägga att under den korta period på kanske 2 minuter som behövdes för att ta fotot blev hunden överöst med godis och var väldigt glad. Ville bara påpeka det då vissa kallat det för djurplågeri på en annan plats jag lagt upp foto. Mössan ligger på huvudet och "jackan" hänger löst över ryggen.

Av knaz
Av knaz
Skrivet av =)(=:

Jag stör mig också på när folk skriver Imac, Iphone, Ipad etc.

Ja visst är det jobbigt när folk vet hur man ska skriva i Sverige

Av knaz

Som hobbyfotograf kan jag se hur en 5k skärm skulle kunna vara användbar, men som gamer eller till vanligt kontorsarbete eller vardags surf finns det enligt min mening ingen anledning att ha mer än 1080p. Så om man inte jobbar med video/photo så är det rätt overkill med även 4k skärm i dagsläget tycker jag. När hårdvaran i framtiden klarar av att driva tunga spel m.m. i den upplösningen kan jag förstå om man vill ha det, för klart saker blir snyggare då det får plats mer detaljer på en sådan yta men det är ju absolut inget som är nödvändigt

Av knaz
Skrivet av Nima2001:

Hej..
Visst missat få notifikationer till mailen men nu ser jag att det finns rätt mycket tips här. Var svårare fråga att besvara än jag förväntat mig så jag får kika igenom detta lite. Lutar nog mest åt att känna efter på kameror i någon butik men lite mer påläst. Så slipper man åka på försäljarnas bs blåögd.

Tack för tipsen

Går du till en butik som exklusivt säljer kamerautrustning så får man oftast bra hjälp utefter de behov och den budget man har, iaf från egen erfarenhet.

Av knaz

Metro Photo Challange

Hittade ingen tråd om detta och ville tipsa om metros fototävling där första pris är en fotoexpidition till new york.

http://www.metrophotochallenge.com/

Lite osäker på reglerna här nu, men här är mitt bidrag som jag skickat in och bryter det mot reglerna så plockar jag bort det.

http://www.metrophotochallenge.com/profile/#/view-photo/27-27...

Av knaz

Med en budget på 5000:- så vet jag inte hur bra objektiv man kan få som täcker ett stort omfång dock, man får hitta en balans när det kommer till hur man ska spendera pengarna.

Hitta ett annat startpaket som täcker de flesta behoven.

http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/systemkamera/sys...

Har själv båda dessa objektiven som jag fick av en vän och de håller rätt bra kvalite för att vara kitobjektiv, och ett omfång på 18-200 så klarar man sig bra i de flesta situationer. Sedan kan man ju efterhand införskaffa objektiv utefter vad för sorts foton man gillar att ta, utöver dessa 2 objektiv så skulle jag iaf vilja rekomendera ett fast 50mm objektiv som man kan få för under tusenlappen vilket är riktigt bra för porträtt. Jag får tillägga att jag fortfarande är nybörjare själv då jag bara fotat med DSLR sedan i Maj i år. Men där är lite av mina tankar om det hela iaf

Av knaz

http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/nikon/nikon-d330...

Det är en kamera som jag skulle kunna rekomendera som nybörjar kamera som har goda egenskaper för att utveckla sig som fotograf. Jag titta en hel del på denna själv men det slutade med att jag köpte en D7000 då jag redan hade fått ett par objektiv från en vän. Men det kan även vara värt att se på begagnat marknaden för man kan ofta finna en hel del kap men i dessa fall skulle jag rekomendera en affär mellan 4 ögon så du ser att produkten fungerar och att eventuella objektiv inte är i dåligt skick.

De flesta kameror fungerar bra som nybörjar kameror då de mordernare kamerorna har rätt så bra autoläge, jag körde med auto i ett par veckor bara innan jag hade lärt mig tillräckligt mycket för att gå över till att göra mina egna inställningar. Det finns tonvis med informativa videos på youtube med tips om hur man tar bra foton och hur kamera inställningarna fungerar iaf för nikon och canon, vet inte hur det är med resterande tillverkare men antar att det är samma där.

Av knaz

Personligen så hade jag vart nöjd med 30 fps och hyfsat bra detaljer än jag hade vart med 60 fps och odetaljerad omgivning, iaf i ett spel som AC.

Av knaz

En liten dam som älskar att leka bland höstlöven som undrar varför husse sluta sparka runt dem.

https://farm4.staticflickr.com/3935/15466250781_7ed2dafbe9_b.jpg

American Bulldog by nelsing, on Flickr