Inlägg

Inlägg som knaz har skrivit i forumet
Av knaz

Har en Johnny årsmodell 80, vet inte hur gott kaffet är som han gör då jag inte dricker kaffe.

Av knaz

@employed: Hade glömt av att jag starta denna tråden. Det blev till slut ett "Corsair Hydro H100i RGB Platinum". Men tackar för din input

Av knaz

Ville tacka för hjälpen en sista gång samt uppdatera med vad som det slutligen landade på.

http://i.imgur.com/f1yxY1Q.png

Av knaz
Skrivet av toralf:

Blir även så när jag inte streamar den ligger konstant på 100% i alla spel med stream på/av.

Ja då är det nog tyvärr så att du precis som jag själv sprungit på en flaskhals med din CPU, som nämnts testa att ställa ner grafikinställningarna så kan du komma runt problemet. Det är vad jag själv har fått göra fram tills dess att jag skaffar ny CPU.

Av knaz

Eftersom du streamar kan det vara så att din CPU inte riktigt orkar med då det är en 4 core cpu ? För jag som sitter på en 4670k får stutter i mer krävande spel om jag tittar på en stream samtidigt som jag spelar för CPU inte riktigt orkar.

Har du kollat CPU användningen när problemet uppstår ?

Av knaz

Jag blev åter igen taggad inför detta spel när jag såg att det kommer ett turn based system som i originalet.

https://hypebeast.com/2019/9/final-fantasy-vii-remake-turn-ba...

Av knaz

@frong: Jag är fortfarande osäker, men just nu väger det mest mot Kraken x62 eller EVGA CLC 280. Har satt en budget på 1600:-

Av knaz

Av vad jag sett i en del tester de senaste dagarna spelar push eller pull ingen större roll. Så länge du trycker in luft eller drar in den. Har du utrymme så kan du göra båda och ha push/pull för att maximera luftflödet genom radiatorn. Det verkade inte göra någon större skillnad på CPU kylningen men bidrog till lägre temperaturer på GPU.

Har kollat en himla massa tester i dagarna då jag försöker besluta mig för vilken AIO jag ska införskaffa.

Av knaz

Bästa AIO kylaren till i9 9900k för max 1600:- (Från inet eller webhallen)

Tja, ska uppgradera mitt system och har beslutat mig om allt förutom vilken AIO kylare jag ska ta. 240mm,280mm eller 360mm är vad som önskas. RGB spelar ingen som helst roll om det finns eller inte, jag är ute efter bästa prestanda för pengarna, så kom gärna med lite tips och om du har en själv gärna load temps vid överklockning.

Av knaz

Eftersom jag fortfarande väntar på att pengarna ska trilla in och jag nu vet att jag kan lägga ca 13k så har jag nått detta resultat. Undrar om ni har några förslag på bästa AIO på 240,280 eller 360mm till ett maxpris av 1600:- (Från inet.)

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12837401

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12837401

Av knaz

Personligen har jag bara bytt kylpasta vid ett tillfälle då min gammla 2600k efter några års användande plötsligt ökade markant i temperaturer. Efter rengöring och ny kylpasta så var jag tillbaka på standard temperaturer. Så jag gör det helt enkelt när behov uppstår. Har visserligen bytt kylpasta fler gånger men då pga byte från stock kylare till något bättre.

Av knaz

Blir att jag handlar allt från netonnet, och jag har redan sträckt ut min budget till bristningsgränsen.

Enligt de tester jag sett så är många vattenkylare sämre och låter mer än NH-D15 (Rörde sig bara om enstaka grader), jag gillar bara inte att ha stora kylblock i burken sedan jag för många år sedan lyckades får ett moderkort förstört pga tyngden. Vet att sannolikheten att det skulle hända igen är näst intill obefintlig men jag avstår iaf, och så ser det snyggare ut i burken med vattenkylning tycker jag.

Men lägga lite extra på nätagget ska vi nog kunna lösa. Tackar igen för tipsen.

Av knaz

Tänkte uppdatera med att det lutar åt att bli dessa sakerna. (Säljer min gamla burk för en billig peng till en polare för att kunna köpa nytt nätagg/burk/kylare på en gång.)

https://i.imgur.com/YViYUra.png

Av knaz

Tackar för tipsen. Get mig lite mer utgångspunkter att överväga. Oavsett så är min tanke att köra stock kylare om det blir AMD eller min 120mm vattenkylare till intel för att om en månad eller 2 köpa en 240mm variant för kylningen.

Av knaz

@Muumin: Just nu är jag ute efter att uppgradera de svagaste delarna, ny GPU blir det först när nästa generation kort kommer. Oftast har jag en CPU under samma tid som jag byter GPU 3-4 gånger.

Av knaz
Skrivet av Muumin:

Vad spelar du? I vilken upplösning? Är din nuvarande dator den i din signatur?

Datorn i sign är den nuvarande, lirar i 1920x1080 men ny skärm med högre upplösning ligger i planen inom kort. (Kör med 3 skärmar, 1 för spelet de två andra för o kolla på stream/film m.m. medans jag spelar sådant som kräver lite mindre uppmärksamhet av mig).
Jag spelar lite allt möjligt från ickekrävande spel som hearthstone till mer krävande FPS spel tex Metro Exodus.

Min tanke är att CPU ska hänga med i så många år som möjligt innan uppgradering blir nödvändig igen.

Av knaz

Just nu funderar jag på något av dessa alternativen. Tror ni att Ryzen håller sig relevant längre med fler cores/threads ?

https://www.komplett.se/product/1109977/datorutrustning/dator...

https://i.imgur.com/u48SR46.png

Av knaz
Skrivet av The-Architect:

Är bara lägga dem i en kategori och fälla in den, har du kunnat göra i många år nu.

Eller varför inte bara "hide this game in my library"?

Jag har missat den funktionen helt då, får se om jag kan klura ut det nu.

Av knaz

Välbehövligt, har ju 465 spel på steam. Perfekt o kunna lägga alla skräp spel i en kategori i botten så man slipper o kolla upp dem på youtube var eviga gång man går igenom listan och inte kan komma på vad det är för något.

Av knaz

Förslag önskas på uppgradering ~9000kr

Tjenare, det är dags att uppgradera moderkort, cpu och minne. Jag har en budget på ca 9.000:- och skulle vilja ha lite olika förslag att titta på. Just nu är det mest 9900k och 3900x som varit i mina tankar men jag är öppen för allt.

Spelar mest på burken men gör emellanåt lite bild redigering och extremt sälla lite videoredigering med.

Tacksam för alla tips och förslag.