Inlägg

Inlägg som knaz har skrivit i forumet
Av knaz

http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/nikon/nikon-d310...

http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/nikon/nikon-d320...

Där är två stycken paket med kitobjektiv från nikon. Det kan dock vara värt att tänka lite på vilken sorts foton man helst vill ta och kolla vad objektiven kostar för respektive märke, för när man väl valt vilket märke man vill köra på finns risken att det är det märket man kommer köra med livet ut. Speciellt om man införskaffat sig ett gäng objektiv, jag valde att rekomendera nikon då det är det jag har erfarenhet av personligen och jag äger en nikon D7000 som jag är otroligt nöjd med. Kan även vara värt att ta en titt på begagnat marknaden då man kan hitta en hel del bra kap ibland. Fotosidan.se har en rätt så bra köp/sälj avdelning för det syftet.

Det finns ju självklart ett gäng märken del när det kommer till kameror men canon och nikon är störst och får vanligtvis tredjeparts objektiv först.

edit: en sak som kanske kan hjälpa till med avgörandet av märke kan ju vara om ni har någon äldre system kamera som använder film då dess objektiv sannolikt kommer fungera utmärkt på en digitalkamera av samma märke. Så är det iaf med nikon som använt samma fäste på sina kameror från start som jag förstått det. Dock ska man vara uppmärksam på att vissa objektiv kräver en fokusmotor i kamerahuset för att få en fungerande autofokus vilket alla kameror inte har.

Av knaz

Ett foto som togs tidigare idag då min hund lyckades fånga lite av höstsolen.

https://farm3.staticflickr.com/2946/15418780986_e2ac948405_b.jpg

American Bulldog by nelsing, on Flickr

O det blir väl inte så mycket mer höst än så här ?

https://farm6.staticflickr.com/5615/15287728640_5ecee178c4_b.jpg

Rain by nelsing, on Flickr

Av knaz

Hej, jag skulle önska kritik på en photo story gjord utav 7 bilder. Skulle även vara kul att se vilken/vilka slutsatser folk tar av hela historien.

http://imgur.com/a/A3Bcv

Av knaz

Jag får säga att jag är väldigt nöjd med att jag valde bahnhof som operatör för vad som känns som en halv evighet sedan. Det är härligt att veta att man har en operatör som står på sig och slåss för våra rättigheter.

Av knaz

Realy nice work, wish i had what it took to do things like this.

Av knaz
Skrivet av anon5930:

"EA Access kostar 4,99 dollar i månaden eller 29,99 dollar för den som väljer att binda upp sig ett år." Årskostnaden är lägre, väljer man att ta månad för månad så hamnar man troligen närmare 500kr. Återstår dock att se vad de svenska priserna lär hamna på när tjänsten dyker upp här.

Förmodligen blir det väl som vanligt när det kommer till valutaomräkningen, $ rakt över till euros så det blir 4,99 euro i månaden.

Av knaz

There are some limitations when recording video using a still camera with a video feature

* the largest video file is 4 gb and when shooting in Full HD, that equates to from 17 to 24 minutes
* the CMOS sensors in dSLR cameras like the 600D can get hot and shut down the camera long before the maximum video file size is reached.

Var den info jag hitta, så det kommer ju bli avbrott även om inte sensorn skulle bli för varm.

Av knaz
Skrivet av Crill333:

Funderat på Gh4 men som sagt för dyrt.
Funderat på Canon 70D. men ingen koll ifall det är en bra system kamera för video. men vet att autofocusen är extremt bra!

Om du mestadels ska filma så är väl kanske inte systemkamera med filmfunktion det man ska titta på utan snarare en videokamera med foto funktion. Jag är ju inte jätteinsatt i det hela men jag tycker det verkar mest logiskt iaf

edit: iofs, det kanske inte är så stor skilnad på kamera o videokamera längre när det kommer till o filma,. har ju ingen koll alls på videokameror och väldigt dålig koll på systemkameror då jag är ny inom området (ägt en gammal nikon d50 i 2v).

Av knaz

Jag är rätt ny på det hela,. men jag kan ju rekomendera en begagnad kamera,. Kolla på fotosidan.se där är det många som säljer sina "gamla" kameror som dom kanske tatt 5000 bilder med och en slutare påstås klara ca 300.000 bilder innan den måste bytas. Sitter själv i uppgraderings banorna då jag sitter på en Nikon D50 som dock är superbra tycker jag men klarar dessvärre inte av några stora minneskort.

Av knaz

Undrar vad målgruppen är när man använder sig av ett pojkband, förmodar att dom vill öka intresset hos unga kvinnor för det är väll vad deras fans är i dagsläget

Av knaz

http://www.clasohlson.com/se/Kamerav%C3%A4ska-Lowepro-Event-M...

En sån körde jag på och är störtnöjd,. plats för kamera med objektiv monterat +2-4 extra objektiv beroende på storlek,. har själv 50mm, 18-55mm och ett 55-200mm objektiv i min väska och då är ändå vänster del av väskan oanvänd (1/3) får även plats med 13" laptop. I ytterfacket har jag 2 extra batterier, fjärrutlösare och en hel del annat småkrafs liggandes och det finns fortfarande utrymme där med. Kan inte annat än att rekomendera denna produkt.

Edit: Kolla lite snabt på think tank som någon rekomendera, och är pengar inget problem så ser det ut att vara en produkt av högre kvalite, dock är denna väskan superb och har riktigt bra kvalite enligt mitt tycke.

Av knaz

Kan börja med att säga att jag har inte den blekaste.
Det jag ville påpeka var att länkarna inte verkar fungera.

Av knaz
Skrivet av Ferrat:

Faktiskt inte helt sant, crusader har en del weapon dmg skills, de går på vilken dmg ditt vapen har så crusader kan gå t.ex. fire med eller annat Då är det bara mer noga att ha rätt vapen

Nja, alla skills får ju en damage type default och kan ändras beroende på runor,. Det som funkar bäst på crusaders just nu är antingen holy eller lightning build som jag förstått av polarna som spelar crusader.

Edit: efter en snabb koll förstår jag nog hur du menar, skills som tex justice gör weapon dmg medans runan bara lägger till lite extra på toppen i form av tex lightning dmg.

Av knaz

http://eu.battle.net/d3/en/profile/spankster-2248/hero/265576...

Länka min spec o gear,. då jag ser att du inte verkar siktat in dig på någon speciell form av elemental dmg. Skulle rekomendera att försöka farma act 1 cache så du får dig en Ring of royal grandeur och om du har möjlighet att crafta aughild setet 2/3 delar beroende på om du får tag i ringen eller inte så ger det en nice dmg boost och survivability. Har testat både lightning och fire spec och fastna för fire. Call of the ancients kan ju självklart bytas ut mot något annat då du inte har 4 set bonusen från IK setet. Men Hammer of the ancients är en skill som lite känns som ett måste just nu om man inte har earthquake setet, då HoTA gör massiva dmg och kan spammas rätt friskt.

Aja, det var några tankar som slog mig iaf,. hoppas det kan vara till hjälo

Edit: nu stämmer inte min barb in så bra på det jag beskriver längre då jag äntligen fick så jag kan köra 4 set med earthquake setet.

Av knaz

Bahnhof och iTux Göteborg fråga.

Vet inte om jag är i rätt del av forumet men det känns rätt iaf.

Det är så att jag har bahnhof / itux och har under den senaste veckan haft problem med diverse hemsidor där jag enbart får medelandet "Inga data har tagits emot" i chrome. http://store.steampowered.com är den sida som det har stört mig mest, jag får även error code: -324 Failed to load web page (unknown error) i steam clienten. Så jag undrar om någon som har bahnhof / itux göteborg upplever samma problem. Kan tillägga att jag provat på min stationära och 2st laptops så känns inte som problemet ligger hos mig då min stationära är kopplad direkt i väggen och laptopsen går via router kopplad i separat utag.

Av knaz

Cod har inte vart något att ha sen Modern Warfare 2 i mitt tycke,. bara gått nerför sen dess.

Av knaz

Handlat en dröse spel därifrån utan några problem som helst.

edit: Tänk bara på o kolla så det inte är begränsat till någon region, det står vanligtvis World Wide eller typ EU flagga / US flagga. Så tänk på det innan du gör ett köp.

Av knaz

Det har nog spelats en hel del jävla massa timmar,. men som jag ser på det är det alldeles för lite, för jag vet ju att jag vart tvungen o lämna datorn för o tvätta o liknande

Av knaz
Skrivet av The Slayer:

Hmm din Nexus 4 är definitivt inte vattentät. Faktum är att det inte finns några vattentäta mobiler alls i dagsläget.
Varför skulle man inte vänta på Oneplus One? Den har grymma specifikationer på papperet till ett grymt lågt pris. Varför ska man inte vänta och se hur det blir i verkligheten? Du kan i bästa fall få en telefon som är minst lika bra som alla tillverkares toppmodeller till halva priset. I värsta fall är telefonen skräp och du köper en annan. Men du har iaf sett till att eliminera risken att göra bort sig och välja en dyrare sämre telefon.. Man får ju ändå tänka på att de flesta människor lever med en telefon i åtminstone ett år pga de är väldigt dyra och det ligger i allas intresse att välja en telefon som passar deras behov under en längre period.

Som du säger många har telefonerna i minst ett år, många som jag har dom vanligtvis i 2år ihop med abbonemang och då beroende på abbonemangsformen så kan man ju få telefonen "gratis" så då väljer man ju gärna en dyrare telefon om det är möjligt pga eventuellt andrahandsvärde på luren. Nu gör ju inte jag det personligen, alla mina val gällande mobiler dom senaste åren har hängt till 90% på mobilkameran. Sen när det gäller teknik så är det väll aldrig värt att vänta då det alltid är något nytt bakom hörnet som är bättre än det som redan finns på marknaden, man skulle ju lätt fastna och aldrig införskaffa sig något nytt om man väntade på nästa stora sak hela tiden

Av knaz

Nu är det ett tag sen men jag har vart med om något liknande, lånetelefon som blev vattenskadad o sluta fungera. Det som hände var att dom slängde den i papperskorgen typ o gav mig min reparerade telefon. Lånetelefoner är ju vanligtvis utdaterade visningsexemplar som dom inte kan skicka tillbaks till tillverkaren som dom så gott som värdesätter som 0 kronor.