Inlägg

Inlägg som knaz har skrivit i forumet
Av knaz

Högre upplösning i ett spel kan minska påfrestningen på CPU då man lägger mer arbete på sin GPU så har spelet stöd för resolution scaling kan du testa det. Men en R5 3600 bör ge dig en rätt så bra förbättring då den boostar en hel del högre än din nuvarande.

Av knaz

Beställde detta så jag kan kontrollera alla 8 fläktar jag har och fläkthastigheter, ska vi bara se om jag lyckas klura ut hur jag ska fästa fläktarna på min GPU när dom kommer.

https://i.imgur.com/NaCgNry.png

Av knaz
Skrivet av Gamer95:

@knaz: ser nice ut, vad använder du för fläktar?
jag tänkte köra med ( ASUS ROG STRIX LC 360 RGB CPU ) vattenkylning och Inet rekommendera dessa fläktar (Cooler Master MasterFan MF120R ARGB 6st) tillsammans med (EK-D-RGB 6-Way Splitter Cable) då kommer jag kunna kontrollera alla fläktar från moderkortet och deras hastighet

2x 120mm ML PRO RGB fläktar på radiatorn som följde med och så slog jag till på Corsair LL Series LL120 RGB Svart 3-pack med kontroller under black friday.

edit: Personligen har jag siktat in mig på corsair så jag kan styra allt med samma software, så det blev ny mus, tangentbord och musmatta för mig som kommer i morgon. Då är det bara moderkortets rgb jag inte kan kontrollera.

Av knaz

Nu har jag klippt sladden (eller snart la en order som ska komma i morgon). Det blir en Corsair Dark Core RGB SE Wireless med Qi och Corsair MM1000 musmatta med Qi laddning från inet samt ett Corsair Gaming K70 MK.2 RGB Low Profile MX Speed. Mest så att jag kan kontrollera all rgb förutom den på moderkortet med Icue.

Av knaz

Efter en incident för många år sedan när batteriet tog slut i musen och på något vis fick min karaktär i wow att ninjapulla en boss och orsaka en wipe + 1h av att cleara trash igen så sluta jag att använda trådlöst för spelande. Men har övervägt det igen nu när teknologin är bättre och batterierna håller längre än en dag.

Av knaz

Då mitt skrivbord gav upp så blev det att nyttja köksbordet som aldrig användes till annat än att ställa tomma kartonger på. Ett gäng bilder med tänd/släckt lampa och efter bilderna en video när det är fullt disco läge. Inväntar lite mer rgb slingor och lite "snyggare" figur som ska få bosätta sig i burken. Ska även få tummen ur och fixa ordning lite bättre på kablarna. Lite dammigt men orkade inte ställa mig o torka av nu mitt i natten.

https://i.imgur.com/EzRknZ7.jpg

https://i.imgur.com/nMwsz3H.jpg

https://i.imgur.com/YwbU1L2.jpg

https://i.imgur.com/XdtdBi5.jpg

https://i.imgur.com/h478w2q.jpg

https://i.imgur.com/pU0T8Tz.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=jWGWff8Yljc

Av knaz
Skrivet av Sajmen:

Precis, får väl testa lite. Men frågan är dock om en ensam 120mm fläkt räcker som exhaust...

Skickades från m.sweclockers.com

Övertrycket från att ha så många fläktar på insug kommer ju även det bidra till att trycka ut luft där det finns öppningar.

Av knaz
Skrivet av Sajmen:

Så att en av fläktarna där uppe är in och en ut? Tänker du då att den där uppe som är närmare radiatorn ska dra ut den varma luften då eller? Så den närmare min exhaust där bak ska dra igenom kall luft?

Testa alla olika kombinationer du kan komma på, vad som fungerar bäst i just din burk kan variera beroende på hur mycket luft dina fläktar flyttar genom systemet. Men jag tror ju att den närmast fronten i toppen som intake och den bakre som exhaust alternativt full intake skulle ge bästa resultaten. Men som sagt, testa dig fram lite. I det stora hela kommer det förmodligen bara röra sig om några grader hur du än väljer att göra.

Av knaz

Jag kan ju bara uttala mig om Lian Li PC-O11 Dynamic då jag nyligen skaffat mig ett sådant själv. Tycker det är en fantastisk burk med mycket utrymma och bra luftflöde, min idle temp sjunk med ca 4 grader jämfört med mitt tidigare chassi. Som du själv påpekar så kan det ju vara problematiskt med en stor luftkylare men om du gillar RGB så är ju en AIO med RGB riktigt snyggt i en burk som denna.

Skickar med en bild på min burk, gubbarna i slängde jag bara in temporärt för att posta som svar där någon annan hade figur i burken.

https://i.imgur.com/ZvG4kSj.png

Av knaz

Jag skulle förslå att du testar med både intake och exhaust i toppen, vissa burkar gör sig bättre med positivt tryck andra med negativt. Rent generellt verkar ett positivt tryck vara bättre för de flesta dvs fler intake fans än exhaust.

Av knaz

@SCORPIUS: Det löser vi, förutsatt att jag får tummen ur och gör det. Jag har en släng av beslutsångest just nu över vilket alternativ jag ska köra på.

Av knaz
Skrivet av SCORPIUS:

@knaz: Sätt på två 120mm fläktar så får du ett tyst och svalt kort för en billig peng.

Tanken har slagit mig, får se vad jag beslutar mig för att göra.

Av knaz

Efter flera år med datoranvändande från soffan så skaffa jag mig ett skrivbord. Ryggproblemen blev som bortblåsta på nolltid.

edit: Din hälsa måste väl ändå vara viktigare än att det ser snyggt ut.

Av knaz
Skrivet av renhanxue:

Det finns ett monteringskit som funkar med en hel massa olika grafikkort och AIO-kylare - NZXT Kraken G12 heter det, kostar ett par hundralappar. Finns en lista på vilka AIO:s de testat med på hemsidan, kan eventuellt funka med andra också men googla först.

Tackar ska ta mig en titt på det.

edit: Verkar som att det går att använda det om man fixar egna kylflänsar till massor av komponenterna. Aja, tåls att tänka på iaf.

Av knaz
Skrivet av Cropsgrinder:

Nae det tror jag inte! Carbide spec 03. Är nå chassi jag fick med datorn från komplett

Alltså... Mjaee vet inte, vill få bättre kylning i hela chassit för tycker GPUn har lite höga temps ibland. Kommer inte ihåg nu på rak arm...

Funderar på om jag bara skulle fixa till en fläkt där uppe på. Det känns som sagt för mkt värme för AIOn och dess radiator att hantera...

Om man vill få ner temp på gpu så är den fläkt position jag sett gör någon märkbar skillnad bottenmonterade intake fans som blåser rakt på GPU, men det har bara rört sig om någon enstaka grad. De flesta GPU´s går rätt varmt under hög load, mitt ligger oftast run 80 grader i krävande applikationer och spel. Nu ser jag dock att ditt chassi inte har blats för bottenmonterade fläktar. Bättre luftflöde är ju aldrig fel men förvänta dig inte mer än någon enstaka grads förbättring på GPU temperaturen.

Av knaz

Den första frågan som jag får är har du behov av det extra luftflödet ? Hur ser dina temps ut ? För fler fläktar innebär ju mer ljud från burken.

Följande testade jag i mitt förra chassi, vad som funkar bäst i just din burk kan ju variera lite beroende på hur chassit är filtrerat.

"Har testat lite olika konfigurationer med mina 6x 120mm fläktar. Det som gav bäst resultat för mig blev 3 in 3 ut, 3 in i front, 1 ut bak och 2 ut i toppen. Provade med negativt tryck med alla på utblås, det gav det sämsta resultatet. Sedan prova jag alla på inblås, det blev bättre men som sagt bäst resultat var tre in tre ut. Andra platsen blev tre in och tre ut fast med utblåset i fronten och insug baktill.

Med bara 4 fläktar blev mitt bästa resultat två insug i fronten och två utblås i toppen eller 1 top 1 bak. Var ingen mätbar skillnad på det i mitt fall."

Av knaz

Ja det kostar ju att ligga på topp, fast o andra sidan så tror jag majoriteten klarat sig alldeles utmärkt med något billigare kort. Måste man inte ha det absolut bästa så kan man ju ist köpa ett bra midrange kort i tre generationer och kanske i slutändan ha något vassare än 2080ti till samma eller lägre pris.

Av knaz

AIO till 2060 super ?

Hejsan, sitter på ett 2060 super men fläktarna rasslar och låter för jävligt när de går upp i varv så jag undrar om någon känner till en bra/billig AIO som fungerar till dessa korten. Vilket kort mer specifikt jag har finns i sign.
Tack på förhand.

Av knaz
Skrivet av firstofmay:

Jag slår dig med en hel del med en 3700X så det är definitivt någonting som är konstigt hos dig.
Här medium, kan tillägga att det för min del är 1-2 cores som arbetar till typ 40% medan GPU:n ligger på max.

2 cores tycks vara allt som programmet kan använda effektivt, jag testa med att stänga av alla utan 1 core och då droppa det rejält, men med 2 cores var resultatet likadant som med alla cores enabled. Så min slutsats är att det helt enkelt inte kräver mycket av CPU:n.
Kanske kan vara några driver problem som spökar för honom, vilken driver version har du så kan han ju testa med samma om han inte redan har det.

Av knaz
Skrivet av lambdan:

@knaz: Tycker det är lustigt för kollar man på SweClockers recension av 3900X får den bättre prestanda än 8700K i CSGO vilket iaf har varit ett väldigt single core'igt spel.

När jag kör Superposition ser jag i Hwmonitor att grafikkortet går upp i ca 85% usage och CPUn har det väldigt lugnt. Känns som att grafikkortet inte går i full fart eller att det bottleneckas av att det är i fel PCI-E slot eller nåt sånt men har kollat i GPU Z och det står där att det går i PCI E 16 @ 3.0 så det verkar ju rätt.
Jag använder 2st NVMe diskar och 1st PCI capture card så ska prova ta bort dem (förutom 1 av NVMe diskarna som OS ligger på) och se om det gör skillnad.
Eller så är det bara Ryzen som är just dåligt för denna benchmark ¯\_(ツ)_/¯

Om någon annan har en 3900X och 1080 TI och kan testa vore jag väldigt intresserad.

Kört ett gäng tester nu och CPU användningen går aldrig över 40% på någon core för min del (bortsett från när benchmarken laddar in då var det en spike på 80% på en core) så din CPU bör inte orsaka någon direkt märkbar skillnad kan tyckas. Vad som gjorde skillnad för mig var när jag stängde ner alla jävla launchers, corsair icue och liknande saker som var igång , det drog upp mig avarage score med ca 200 poäng. Så om du har haft fler sådana saker nu jämfört med när du testa med din gamla cpu kan ju det vara en anledning.

Edit: Utförde ytterligare lite tester stängde av alla utan 1 core, då tappade jag en hel del i benchmarken men med 2 cores så fick jag samma resultat som med alla enabled.