Inlägg

Inlägg som knaz har skrivit i forumet
Av knaz

Jag kör med någon plånbok mobilskal kombo till Galaxy S7 som jag köpte för typ 50:- på wish.

Av knaz

Jag har ett Lian Li PC O11 Dynamic och kan varmt rekommendera det, absolut bästa chassit jag byggt i än så länge. Får tillägga att jag inte använt något av de andra du nämnt.

Av knaz

Blir en "liten" prestanda boost från den gamla burken nu då.

Av knaz

Misstänker att det kan vara så att du formaterat disken som MBR (Master boot record). För diskar över 2tb så måste du använda GPT (GUID Partition Table).

Av knaz

Nu har jag äntligen fått skruvat ihop mitt skrivbord efter en längre tid av sjukdom.

https://i.imgur.com/13iFYaF.jpg

edit: Slängde upp en liten krok o hänga headsetet på, planen är att köpa ett trådlöst så man slipper sladdarna.

https://i.imgur.com/iSbRr7r.jpg

Av knaz

Tror ni kommer bli mycket nöjda med chassit, som sagt det bästa jag byggt i än så länge och jag har byggt i en hel drös olika chassin under åren.

Av knaz
Skrivet av lunitic:

Kollade på det, jävligt brett chassi har en chassi hållare under skrivbordet som max tar 23cm . Men den går att byta.

Inga problem med att kylaren är i närheten av komponterna och minnen?

Skickades från m.sweclockers.com

Har ett Corsair Hydro H100i RGB Platinum det enda som skiljer är radiator storleken och så här ser det ut med utrymmet i min burk.

https://i.imgur.com/tNzljB3.jpg

edit:

https://i.imgur.com/pd299TN.jpg

Blev lite osäker nu om det finns fästen för 280 i toppen, ska kolla lite på det.

edit 2: Det fanns fäste för 280mm radiator.

Av knaz

Ingen aning om det får plats i det chassi du nämnt men jag kan starkt rekommendera Lian Li PC o11 Dynamic. Bästa chassit jag någonsin byggt i.

https://www.inet.se/produkt/6902886/lian-li-pc-o11-dynamic-sv...

Av knaz

Detta kan vara ett alternativ om du ska slå till under mellandagsrean, prestera lite bättre än 5700xt om jag inte minns fel och du får stöd för nvidias ray tracing.

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Av knaz
Skrivet av Frisell:

Det bör vara sagt att "lagg" mycket väl kan upplevas från det trådlösa. Trådlöst är satan själv för gamers.

Kan inte annat än att hålla med till 100%, men får även medge att jag inte använt trådlöst till gaming på ett bra tag nu så det kan ju vara bättre. Men för bästa möjliga spelupplevelsen så är det starkt rekommenderat att dra en kabel.

Av knaz

Jag skulle nog nästan satsa pengarna på en 3900x då det har visat sig vara en mycket bra CPU med krävande spel och streaming på samma gång och kostar inte så mycket mer än vad 9900k kostar. Sedan kommer de extra kärnorna till bra användning när du arbetar med dina videos.

Av knaz

Om du kör i 1080p så kommer din CPU vara flaskhals i en hel del spel, jag säger detta då jag körde mitt nuvarande 2060 super på en 4670k (överklockad) och blev flaskhalsad i en hel del spel. Du kommer ju fortfarande få en markant boost jämfört med ditt nuvarande kort men kommer helt enkelt inte kunna dra maximal prestanda från det.

Av knaz

Ett tips just nu i mellandagarna om du funderar på Ryzen 3600 är att ta en 3600x då det just nu bara skiljer ett par hundra. I vanlig fall skulle jag inte rekommendera 3600x över 3600 men just nu med rea priserna tycker jag det är värt det.

Av knaz
Skrivet av Knotvillage:

Vill man testa kylaren till max är det Prime 95/custom/12/12 som gäller.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har kört prime95 med, men cinebench r20 tycks generera mer värme. prime95 är däremot väldigt bra för att testa stabilitet på överklockningen vilket jag brukar göra.

edit: fanns visst en nyare version av prime95 än den jag kört, o ja där jävlar blev det varmt snabbt

Av knaz
Skrivet av AAKEE:

Hur varm går den vid 5Ghz?

Skaffat en 9900KS och med det jag läst var jag beredd på en värmechock men efter en första snabb OC ( 5Ghz, core, 1.28v) efter installation går min runt 65-70grader vid spel(Noctua D15) och samma i OCCT(dock bara kört 5min). 5Ghz är ju default på KS så det är ju inget speciellt så, däremot mycket lägre temps än det jag tycker mig ha läst.

Var nästan säker på att man skulle tvingas delida ( tool i varukorgen..,) men det verkar mkt lovande.

Skickades från m.sweclockers.com

Vid normalt användande/spelande så mellan 40-75 grader, vid benchmark loops landar jag på ca 90 grader max temp. OCCT testa jag för första gången nu när jag såg att du nämnt det, efter ca 5 minuter hamna jag på max 69 grader på en kärna. Jag brukar vanligtvis testa cpu och temp med Cinebench r20 och kör några loops, det belastar helt klart CPUn mer då temperaturerna blir högre.

Av knaz
Skrivet av pYjamas:

Alla som tycker att Epic Games är bra för konkurrensen tänker ju inte längre än näsan. Anledningen till att många "hatar" EG är för att dem i stort sett mutar spelutvecklare att släppa sina spel eklusivt på EGs launcher och begränsa köpare som vill ha spelet på Steam som då måste vänta veckor, månader, kanske ännu längre innan dem kan köpa det på Steam.

Detta innebär att det inte är någon riktig konkurrens för EG kan sätta vilket pris dem vill och Steam etc kan inte kontra detta pris för dem har inte tillgång till att sälja spelet på sin plattform.

Så länge EG mutar spelutvecklare och binder dem med eklusivitet så är det ingen konkurrent man bör stödja!

Att utvecklarna får bättre deals är ju även det bra för oss som gamers, det ger dom bättre förhandlingskraft och en möjlighet till mer resurser. Mer resurser blir ju det mer som kan spenderas på nästa titel. Även om nu plattformen som får tillfällig exklusivitet kan "sätta vilket pris dom vill" så har jag iaf än så länge inte sett några priser som överstiger "standard" priserna.

Från Tim Sweeny´s twitter.
"If Steam committed to a permanent 88% revenue share for all developers and publishers without major strings attached, Epic would hastily organize a retreat from exclusives (while honoring our partner commitments) and consider putting our own games on Steam."

Så steam har ju möjligheten att stoppa exklusiviteten från epic games om de är villiga att dra ner lite på sina vinster.

Av knaz

Ser att det i vanlig ordning är massa folk som "hatar" konkurrens mellan olika plattformar, personligen gillar jag det då det leder till att vi gamers får fler alternativ och mer konkurrens leder till bättre priser.

Av knaz

CPU: 9900k
MHz: 5100 core, 4900 Uncore (5200Mhz 1,38V men blev thermal throttling så ingen mening med nuvarande kylning)
Vcore 1,34v
Maxtemp: 90-95c
LLC 6

Av knaz
Skrivet av Dapoka:

Blir det någonsin rea där eller är det alltid 449€ oavsett vad?

Skickades från m.sweclockers.com

Kollar du på Go varianten så har dom rabatt på den, så det finns ju chans att det kan komma till den variant du vill ha med.

Av knaz

Det är bara att tuta och köra, eftersom datorn startar och identifierar allt minne så är allt lugnt.