Inlägg

Inlägg som Shoot har skrivit i forumet
Av Shoot

Bump istället för att göra ny tråd.

Några tips? Gärna med BF priser.

Av Shoot
Skrivet av forcevision:

Finns det någon hemsida där man kan räkna ut snitt värdet på olika kryptovalutor ?

Skickades från m.sweclockers.com

Vad menar du?

Skrivet av ronnylov:

OK. Hur ska man annars göra menar du? Singla slant?
Ingen kan se framtiden men alla kan dra lärdomar om vår historia.
Det är en ganska bra strategi att lära sig av det som tidigare har hänt.

Edit: Det var för övrigt ett svar på vad jag TROR. Jag hade delvis fel och delvis rätt om man ser på vad som har hänt men jag tänker mer på lång sikt. Jag tror fortfarande det är bra läge att köpa kryptovalutor nu.

Du har rätt, statistik är allt när det kommer till BTC. RSI/andra går att lita på till den dagen (som inatt) när det steg med $2k. Man får ha förstånd och tillgång till historik om man ska bli en duktig trader.

Sedan finns det flera sätt att tradea, men detta fungerar fint för mig.

Av Shoot
Skrivet av gibbon_:

Nej, det är inte alls omöjligt. Du får helt enkelt använda mjukvara för att räkna ut vad din vinst/förlust blir.
Knåpa in "kryptovalutor skatteverket" i Google så får du nog rätt information i första träffen.

Nej, du har helt missförståt innebörden av skattefritt arv. Du behöver fortfarande betala skatt på kapitalvinster du gör när du investerar pengar du ärvt.

Nej, jag skrev inte någonstans att jag önskar att skatteverket gör ett exempel av dig.

Allvarligt talat, det är bra att du vill betala skatt, men att bara slänga in en godtycklig summa är inte att göra rätt för sig. Vad du gör nu är att begå skattebrott. Ignorans och lathet är tyvärr inte någon ursäkt.

Dock har du möjligheten att korrigera tidigare års deklarationer, och därav komma undan lindrigt jämfört med om Skatteverket nyper dig. Det du bör göra nu är att skaffa dig en revisor som kan reda ut röran du ställt till för dig själv, sen kanske sluta upp med verksamhet vars konsekvenser du inte har någon förståelse för. Eller fortsätta använda en revisor som kan städa upp efter dig. Eller bara forsätta som du gör, och det är där jag ber dig lycka till, för mig berör det inte vilket som.

Du har fel tror du inte jag försökt det redan? De har ingen sådan mjukvara då det är JÄTTESVÅRT att utveckla det. Jag har vänner som jobbar inom programmering och sysslar med Crypto som säger detsamma. Du måste ha en API som går 5 år tillbaka, har exakt rätt värde kopplad till programvaran och exchanges värde, utöver att det redan är svårt. En googling till ett sådant program skulle innehålla virus, det är ett som är säkert.

Jag har snackat med revisor, de vet ej hur de ska gå tillväga. Det är inte många revisorer som kan Crypto även om man gärna vill tor det.

Skatteverket har överseende, har själv pratat med dem angående detta. Tro mig, den som utvecklar en mjukvara som kan räkna ut skatten kommer tjäna storkovan.

Såg att du skrivit raka motsatsen så ber om ursäkt. Jag står långt ner på deras lista, de har inget system utvecklat för detta - vilket innebär massa timmars byråkrati.

Av Shoot
Skrivet av Philip320:

Men snälla nån, sluta vara så fixerad över att han säger M.2 du fattar ju vad han menar ändå och det var 3 bokstäver av flera hundra i hans inlägg.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack, precis mina tankar. Brukar dock inte orkar bemöta folk som lägger ner så mycket möda på skit som detta.

Har fått svar från alla som har köpt ett M.2 kort igen (haha ja bara för att retas denna gången) ingen är missnöjd. 3500 gör skillnad, ni som säger annat är frånvaranade i huvudet.

Av Shoot
Skrivet av jocke91:

Ursäkta? Datorns grundläggande funktionsprincip ändrar man inte på genom en BIOS-uppdatering eller nya moderkort.

Så du tror på fullaste allvar att moderkorten idag som är nya är lika dåliga på att hantera M2 som de var för 4 år sedan? Att teknologin inte utvecklats?

Skrivet av ImTheMeaN:

Några FPS ger inte en lagringsdisk oavsett SATA eller M.2. Däremot bör den ju kunna ge dig mindre FPS då den tar bandbredd från PCI? Dock ingen märkbar skillnad, eller?

FPS var fel uttryck av mig. Menade responstid, sedan vet jag inte hurvida det påverkar öht eftersom det är 2 olika slots, men förstår din poäng.

Av Shoot
Skrivet av gibbon_:

@Shoot: Ok vännen, jag försökte vara trevig och hjälpa, men du får ha det så bra då.

Du har dock fel i att du inte är skattepliktig förrän det är FIAT. Skatteverkets regler är inte de bästa, men de fungerar utmärkt, och du följer dem uppenbarligen inte. Jag önskar dig lycka till med det.

Jag följer dom så gott jag kan. Men det är OMÖJLIGT att räkna ut skatten när man tradeat coin X till Y till USD till Z till X i en session på 20 sekunder. Kan du länka mig skatteverkets information om att man är skatteskyldig när man inte har det i FIAT?

Jag har dessutom lite spelrum på pengar som EJ är skattepliktiga, dvs gåva eller arv, en relativt stor summa. Så det är därför jag inte oroar mig så mycket. Jag har dessutom fått ett Bitstampkonto nedstängt utan anledning, 250k direkt in på kontot för flera år sedan. Kom skatteverket springandes? Nej, för jag skattade 30% av det.

Hur ska du ha det? Du önskar mig lycka till, förra inlägget ville du att skatteverket gör exempel av mig..

Av Shoot
Skrivet av jocke91:

Fortfarande nöjd med min Samsung SM951 256GB (AHCI-versionen) som jag skaffade 2015.

Återgår ännu snabbt till diskussionen om huruvida en uppgradering från SATA-SSD eller HDD till NVMe-SSD ger en ökning i FPS eller inte. Det korta svaret är nej. En HDD eller SSD deltar på inget sätt i renderingen av bildrutor, utan all data som skall renderas med hjälp av CPUn och GPUn finns redan inläst i RAM, inläsningen utgör en del av laddningstiderna när spelet startas.

https://www.pcgamer.com/how-do-ssds-affect-gaming-performance...

Har du läst datumet den är skriven? Moderkorten och BIOSuppdateringarna kan förmodligen hantera det där utmärkt nu 4 år senare..

Av Shoot
Skrivet av Pamudas:

Anledningen till att du märker skillnad mellan en HDD och SSD är pga accesstiden är betydligt mycket mindre på en SSD. Det har väldigt lite med just datahastigheter att göra - förutom när du nu flyttar stora filer, något som då spel sällan gör.
De spel som faktiskt blir bättre (inte bara loadingscreens dvs) är spel som kontinuerligt streamar data från lagringsmediet för att bygga upp världen, t.ex. Diablo 3, arma 3 osv.

Diablo 3 är inte krävande för fem öre. WoW har små loadingscreens hela tiden, men jag syftar på spellcasting. Vi snackar millisekunder men det är ändå skillnad. Sedan om man är en streamer så gör det stor skillnad att köra på en SSD istället för en mekanisk. Rendera i Vegas går snabbare, explorer öht går snabbar (återigen millisekunder men ändå skillnad).

Spelen flyter på bra oavsett, det är småskillnader. Men jag som gillar att fildela och precis förde över 5 TB till en backup HDD som inte är SSD märker skillnad som fan. De viktiga serierna som jag prioriterar flyttas till SSDn när de är färdiga, sedan för jag över dem till lagringshårddiskarna. Tänker göra batfiler för det hela för att göra allt enklare för mig.

Streamar inte alla onlinespel data konstant? BFV, WoW, allt laddas ju konstant beroende på vilken zon du befinner dig i. Ska ta och testa D3 och se om jag märker någon skillnad men tvivlar på det då jag kört det på SSD tidigare, men hade varit roligt om det flyter på mkt bättre med M.2.

Av Shoot
Skrivet av gibbon_:

Det låter lite som att du grävt ett hål du inte riktigt vet hur du ska ta dig ur, så din lösning är att gräva djupare. Jag hoppas verkligen för din del att Skatteverket inte gör ett exempel av dig.

Må jag föreslå att du säljer av allt du har för att sen köpa tillbaka det igen, och på så sätt påbörja en ny historik från scratch? Därifrån är det absolut inte omöjligt att följa regelverket. Då har du åtminstonde lagt de mörka tiderna bakom dig.

Bara ett förslag, du behöver inte kommentera här ang. vad du tänker göra. Hade jag varit du hade jag varit mycket mer orolig över det hela.

Jag tänker inte sluta tradea för att skatteverket har regler de själva vet inte fungerar. Och oavsett så var jag körd INNAN de började kräva skatt på crypto då jag hade flera tusen trades där.

Sälja av allt jag har? Du vet att det inte är skattepliktigt förrän det är FIAT va? Det var det dummaste förslaget jag hört tror jag.. Jag har ringt Swedbank och frågat hur det ligger till och du snackar bara skit.

Vem säger att jag inte är orolig för övrigt? Men det tar tid att gå efter de som är 10-100 gånger större än mig, mycket pappersarbete osv, sen skattar jag 30% på alla uttag jag gör så varför skulle de komma efter mig innan de som skiter i att skatta?

Varför vill du att jag ska bli ett exempel av skatteverket? Är du avundsjuk på att jag tjänar pengar på ett sätt du inte kan?

Av Shoot
Skrivet av pre-dator:

Snälla undvik påståenden som att man kan sia om framtiden genom att titta bakåt. Hade det fungerat skulle alla dagis-analytiker varit miljonärer.

Ah fast det funkar. Det är så jag agerar och jag har tjänat multum på tradingen. Sedan är det oförutsägbart, men det visar historiken också...

Tjänat runt 5-10k idag i runda svängar, statistik är allt när det kommer till Bitcoin. Annan crypto fungerar ej likadant då BTC kommer sluta tillverkas vid 21 miljoner minea.

Av Shoot

En fråga, ni som gått från vanlig SSD till M.2 ångrar ni er?

Har för övrigt fått bud på 160 SEK på mindre än 24 timmar på min gamla SSD. Verkar som att det kommer sluta med att min uppgradering kostade 700 SEK.

Av Shoot
Skrivet av FabriciusRex:

Fps bör väl kunna öka. Snabbare laddning av scener i spel t.ex. Då datorn klarar av att hämta snabbare från ssd till ram.

Ja rent logiskt så borde det ju vara så. Och märker man skillnad mellan 7200 RPM och vanlig SSD så borde det vara skillnad mellan 500 MB/S och 3500 MB/S.

Skrivet av Mizzarrogh:

Jag ångrar inte heller att jag valde en M2 på senaste uppgraderingen, riktigt smidigt att installera och den syns knappt när den sitter där, inga kablar eller ockuperade större kortplatser.

Indeed, min sitter helt gömd under en sak jag fick skruva loss nere vid PCI-e portarna. Helt underbart, inga sladdar och ingen synlig disk.

Skrivet av SCORPIUS:

Nej, det är ett vanligt feltänk. Om själva spelet inte laddas snabbt nog, spelet som när du spelar och inte laddas, så får du en ryckig upplevelse med objekt som poppar upp när dom är färdigladdade. Det har inget med fps att göra.

Källa på det? Snabbare hantering av operativsystem -> snabbare hantering av spel -> bättre prestanda, eller har du en annan teori?

Skrivet av Smegmer:

Jag är lite nyfiken om du märker nånting på BFV då jag sitter i samma tankar om å dra till med en m2 nvme (sitter på en 860 evo nu) men har velat köpa en m2 en lång tid nu ;D
Har du ork å tid så skriv gärna här i tråden när du testat och om du kom fram till något

Jag har kommit fram till att det var fett värt det och jag ångrar inte köpet för fem öre.
*bort*/mod

Skrivet av Mizzarrogh:

Öh... Vadfan... ha ha
Tack, men Tror jag håller mig nog till älggrytan idag...

Nå, men från ett skivminne så är ju skillnaden som tidigare skribenter sade rätt stor om man går över till Solid state, framför allt vid start och när sessioner skall laddas, osv är det högst märkbar skillnad tycker jag.

Ja och folk som nekar det har något fel på sina diskar.

Av Shoot
Skrivet av SCORPIUS:

@Shoot: Kul att det gjorde så stor skillnad för dig. Det är en fin känsla

Den största skillnaden jag märkt i ett spel var när jag flyttade Dragon Age Inquisition från en mekanisk disk till en SSD.
Herre jävlar vad mycket roligare det blev att spela. Det var sjukt så mycket snabbare det laddade. 👍

Ja eller hur, när jag växte upp var det floppy 3.5" och 1-2 porrbilder. Nu är det en annan generation av allt.
M.2 mäter 5 gånger mer än min förra SSD så testa det om du har pengar. Jag säljer min SSD nu (allt som allt så gick M.2 på 2190 SEK, min SSD kostar 1540 SEK på Webhallen och de är billigare än många andra. Har lagt ut den på tradera för 1 krona startbud och 1199 köp direkt, går allt vägen så kostade min M.2a ca 700 spänn med Traderas avgifter.

Av Shoot
Skrivet av Xyborg:

Vi får väl börja en trend här du och jag. Lyfta trevligheten på forumet ytterligare ett snäpp.

Amen to that! Kanske skulle skriva det i min signatur!

Av Shoot
Skrivet av ronnylov:

Jag har hört exakt samma sak om Bitmex - att stoploss inte funkar.
(Tänkte först skriva Bitfinex, men dubbelkollade och såg att det var Bitmex)
https://twitter.com/scottmelker/status/1184501498924933120

Coinbase har höjt sina avgifter. Jag brukar använda Coinbase Pro för fiat - krypto och gör det fortfarande om jag ska köpa bitcoin eftersom de inte har någon withdrawal fee på bitcoin. Jag handlar bara med småsummor så 0,5 % trading fee blir lägre än andra exchanges withdrawal avgifter för bitcoin.

Jag har kollat på Binance.je som handlar med Euro. Problemet är låg omsättning på allt annat än BTC. De har dock lägre trading-avgifter så jag tänker att sälja BTC till Euro via dem bör funka bra. Jag överför ju alltid det jag köper till egen wallet så jag får ta med i beräkningen vad de tar för avgift för överföringar. Tänkte att jag köper Litecoin från binance.je istället men såg att de knappt har någon omsättning på EUR/LTC marknaden.

Någon tipsade mig om elastum.io som skulle vara bra för köp med fiat. Har inte kollat än men tänker har man inte hört talas om dem så är det någ något lurt...
Nej glöm dem. Massa avgifter: https://elastum.zendesk.com/hc/en-us/articles/360022016812-Pa...

Det är Binance Stoploss inte funkar på. Bitmex vet jag ingenting om, men jag bytte från Binance till Bitfinex pga det. Zendesk har ju varit inblandad i en skandal nyligen så håll dig borta från det.

Skrivet av forcevision:

Okej, kan man sälja och ta ut i tex usd eller euro och skicka det till paypal eller sin bank ?
Skulle vilja slippa coinbase tex.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, men det är €10k som minimumuttag. Om du kör med såna summor är det inga problem!

Av Shoot
Skrivet av gabriel15:

Nu jagar IRS kryptofolk o bitcoin crashar lite.

Hur tror ni detta utvecklas Tydligen får altcoins sig en smäll.

Skrivet av gabriel15:

Nu jagar IRS kryptofolk o bitcoin crashar lite.

Hur tror ni detta utvecklas Tydligen får altcoins sig en smäll.

Vad har du för källa på att det är IRS som gjort detta? Jag har följt BTC sen det kom och det håller alltid på såhär. Jag sålde av på 8500 och har väntat en vecka på buy orders på 8100 som nu gick igenom. Detta är standard med BTC, upp och ner hela tiden jag tror snarare det beror på att marknaden alltid sett ut så och alltid kommer göra det.

Av Shoot

@forcevision: Bitfinex, men där är minsta uttag €10k. Så om du inte har större summor får du ta ut BTC till Coinbase t.ex och sälja av dom där. Har tidigare kört på Bitstamp, men de stängde av mitt konto utan anledning, men annars är den sidan fin.

Bitfinex är min absoluta favorit dock; många kryptovalutor, galet bra säkerhet (du kan tillochmed bestämma att endast en IP får ta ut BTC/pengar), 1 veckas väntetid på uttag om du byter lösenord, med mera.

Av Shoot
Skrivet av Xyborg:

Självklart kan du se skillnad i att flytta stora mängder data. Eller t.ex bild/video redigering. Men det finns en uppsjö av tester som visar att det inte ger någon som helst skillnad på bildfrekvensen i spel.

Ber om ursäkt om du kände dig påhoppad, det var inte min avsikt.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är lugnt, tack för att du ber om ursäkt det är få som gör det på internet. Inte för att det gör mig mycket då jag suttit på forum i 17 år nu, men ändå få som tar det steget. Jag vet att jag skrev FPS men tänkte främst på mindelayen som finns i WoW, och många andra spel. https://us.battle.net/forums/en/wow/topic/1772568026 denna t.ex, nu är den fixad men på den tiden så gjord det 0.1 sekund skillnad. Vilket var en gamebreaker för mig, detsamma verkar gälla hårddisken "instant" är mer instant nu än vad det var tidigare vilket jag verkligen gillar. Ska testa BF V sedan och se om jag märker någon skillnad (det är EXTREMT små skillnader men allt som kan hjälpa är värt att lägga en slant på enligt mig).

Av Shoot

@forcevision: Jag bytte bort från Binance, en av anledningarna var just att man inte man ha FIAT valuta där. Sedan fungerar inte stoploss som de ska heller, plus all "scrap" som man blir tvungen att omvandla till BNB, plus att den blivit hackad flera gånger.

Av Shoot

Istället för att bara retardförklara mig kom med motargument. https://imgur.com/9FhXjqB - låg på 500 mb/s (vilket vanliga SSD gör), varför skulle det inte innebära skillnad? Även om det inte är någon MONSTERSKILLNAD så märker jag som nördat i över 7 år effektiv tid framför spel skillnad, även om det är minimalt.

Formaterade för 2 veckor sedan så njae knappast. Plus att jag kommer ihåg hur det var nyformaterat i WoW och Firefox innan jag fixade M2 istället.