Inlägg

Inlägg som Shoot har skrivit i forumet
Av Shoot

Dåligt resultat på 3D mark med bra, ny rigg

Operativsystem: W10 fullt uppdaterat och aktiverat
Processor: Intel Core i5-6600k 3.50GHz GHz
Processorkylare: Noctua CPU-Kylare NH-U12P SE2
Moderkort: ASUS Z170 Pro Gaming - ATX / Z170
Minne: Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4 3000MHz CL15
Grafikkort: MSI GTX 960 Gaming 4G (Core clock: 1 126 MHz Memory bus clock: 1 502 MHz) testat oklockat också.
Hårddisk: Ny SSD 128GB + 2 äldre HDD
Nätaggregat: Corsair PowerSupply (PSU) CX850M Bronze 850W
Temperaturer: Samtliga temperaturer är mer än godkända

Spel flyter på fint även om Black Ops inte flyter på till 100% i vissa sektioner av spelet.

http://i.imgur.com/u2XNAKS.jpg

- mitt 3D Mark 11 Advanced Edition-resultat (körde på Performance level). Tycker en dator med dessa delar borde få bättre än 28% av resten?

Har kört HDD Benchmarks nu, men är lite dålig på att läsa av dem.

http://i.imgur.com/yJcP0sq.jpg

Av Shoot
Skrivet av bullis:

Jag har också en ASUS MG279Q, och ett GTX 680 med samma resulltat. Acerskärmen du provade med, var den också 2560*1440?

Nä 1980x1020. Lyssna på @hznn han verkar kunna sina skärmar

Av Shoot
Skrivet av hznn:

Nepp det är en ASUS 24" VG248QE 144Hz.

Av Shoot
Skrivet av hznn:

HDMI klarar inte mer än 60Hz
DVI är det bästa, eller displayport. Men jag rekommenderar att köra DUAL-LINK kabeln du får med din 120+hz skärm.
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_2.0

(DVI=144Hz, inget ljud)(Displayport=144Hz med ljud) (HDMI=60Hz med ljud) ditt val

HDMI klarar visst mer än 60 med tanke på att jag har kört 85? På 86 stod det out of range men 85 fungerar. Ska köra på DVI, använder ändå inte ljudet - din länk fungerar inte.

http://imgur.com/g8Udb5b HMDI inställt till 80hz

Av Shoot
Skrivet av Laxpudding:

Kabeln kommer inte att göra någon som helst skillnad. Det är en bit koppartråd och lite plast. Problemet ligger på en signalmässig nivå. Varför det inte fungerar har jag skrivit om här (som i en del av en större artikel):

http://www.sweclockers.com/artikel/21068-bildanslutningar-del...

Begränsningen ligger också i produkterna. Skärmens kretsuppsättningen kanske inte vill ta emot högre frekvenser än 85 Hz över HDMI.

Svårt att säga exakt hur du ska lösa detta utan information om skärmar, grafikkort och vilka anslutningar som används. Det funderar på är i alla fall inte möjligt att lösa, utan du måste gå andra vägar.

Kabeln är som sagt till min andra skärm. Till min 144 hz har jag en DVI-kabel och då fungerade 144 utmärkt, bara att den andra skärmen inte har HDMI uttag av nån outgrundlig anledning och mitt grafikkort har bara HDMI portar lediga. Och skillnad gjorde de ju med DVI-kabeln för övrigt när jag testade den igår så gick det att köra i 144.

Intressant att skärmen inte tar emot mer än 85 med HDMI men 144 med DVI. Eller snarare extremt korkat av tillverkaren :/

EDIT: Alltså stämmer väl inte som står i artikeln "DVI i sitt grundutförande, Single Link, klarar av en pixelklocka motsvarande 165 MHz vilket räcker för 1 920 × 1 200 pixlar och 60 Hz"? Eller missuppfattar jag?

Av Shoot
Skrivet av TiasE:

Jodå redigerafunktionen finns kvar
Edit: utöver adaptrar finns även kablar som är HDMI i ena änden och DVI i andra.

Ja det gjorde den tamigfan, Javascript var avstängt. Pinsamt ;F
Får bli att införskaffa sig en sådan kabel.

Av Shoot

Ja det borde ju fungera utmärkt, tack så mycket. Kollade på webhallen, skumt att det inte fanns där (eller så är jag bara stört kass på att söka och är blind).

Av Shoot

Finns det DVI -> HDMI kabel/adapter? Och varför fungerar inte HDMI i mer än 85 HZ?

Som topic lyder, har två skärmar varav den ena inte har något HDMI uttag och mitt grafikkort har bara plats för ett DVI uttag. Kan inte köra med 144hz utan DVI så nu kör jag bara med en skärm, måste jag köpa en ny skärm? Har kollat runt och googlat men det enda jag hittar är HMDI -> DVI.

Och varför fungerar inte HDMI i 144hz? Har en displayportadapter som jag testat med och även testat att koppla kabeln direkt men inget av dem fungerar. Krävs det någon speciell kabel?

Av Shoot

Testa att köra med DVI istället för HDMI, det fungerade för mig.

Av Shoot
Skrivet av fRg!!!:

Glad att kunna hjälpa. Om problemet skulle komma tillbaka så kontrollera så att din 144hz-skärm är den primära skärmen. Är den inte det så misstänker jag att den blir felaktigt låst till samma frekvens som din 60hz-skärm. Men så länge du inte kör något specifikt spel som det finns skräddarsydda drivers till så kan du ju köra med lite äldre revisioner

Flimret kom tillbaka nu, men det verkar bara vara igång när jag kör teaviwer samtidigt.

Jag har 144hz-arn som primära skärmen men som du säger så verkar den låst. Hur går jag tillväga så att jag kan välja 144hz istället för 60? Kan inte mycket om skärmar..

Av Shoot
Skrivet av Myoujou:

@Shoot: När jag har använt en skärm med 144Hz samtidigt som jag kör en skärm med 60Hz från samma grafikkort så uppstår problemet du beskriver. Lösningen var att köra den långsamma skärmen på CPUns grafikdel.

Ugår ifrån att det är moderkortet du menar, men när jag tankar dem drivrutinerna får jag meddelandet "This computer does not meet the minumum requirerments for installing this software" (ja jag har tankat drivrutnerna till W7 64 bit). Testade att koppla den andra skärmen utan att installera drivrutiner men inget hände.

Skrivet av fRg!!!:

Kontrollerat skärmens uppdateringsfrekvens? Testa annars att installera en äldre drivrutin till GPU och se om det gör någon skillnad, så att du kan utesluta det.

Att rollbacka drivrutinerna tycks ha löst detta problemet iaf så tack för hjälpen

Av Shoot
Skrivet av Myoujou:

@Shoot: När jag har använt en skärm med 144Hz samtidigt som jag kör en skärm med 60Hz från samma grafikkort så uppstår problemet du beskriver. Lösningen var att köra den långsamma skärmen på CPUns grafikdel.

Tack för svaret! Ska testas omedelbart!

Av Shoot
Skrivet av fRg!!!:

Kontrollerat skärmens uppdateringsfrekvens? Testa annars att installera en äldre drivrutin till GPU och se om det gör någon skillnad, så att du kan utesluta det.

Hur kontrollerar jag den? Jag har 2 skärmar, den ena ligger på 144hz och när jag kollar skärmupplösningen så är den långt ifrån det (kan välja 60hz som mest) men vet inte om det är det du syftar på. Ska testa att installera en annan drivrutin.

Av Shoot

Går det inte att redigera sina inlägg (är jag blind)? MSI B85M-G43 är moderkortet, glömde bort att skriva det i topic.

Av Shoot

Skärmen flimrar när jag scrollar

Ja som topic lyder. Det är svårt att beskriva men det blir ett streck i samma färg som det man scrollar är i. Har de senaste Nvidia drivrutinerna, GTX 960 är kortet jag har. Är det fel på kortet eller drivrutinerna? Har ej upplevt detta tidigare.

Värt att nämna är att jag har ett nytt moderkort också.

Av Shoot
Skrivet av anon179202:

Här är några program.

Tack för tipset, jag körde HDDscan

http://i.imgur.com/b7y4Jo2.jpg
http://i.imgur.com/FMZ3rcE.jpg

Detta är på SSD-disken, dags att byta ut den kanske?

Av Shoot
Skrivet av anon179202:

Om du efter formation kan använda datorn ett tag utan blåskärmar och dom sen efter ett tag kommer tillbaka så felsök systemdisken.

Hur går jag tillväga när jag felsöker den?

Av Shoot
Skrivet av MultiMan:

Enligt tidigare tråd har du bytt hårdvara (moderkort) utan att installera om Windows trots att du blev rådd att göra det. Du har en mängd trådar om dina datorproblem efter det. Ett tips är att installera om OS nu.

Memtest86 är också bra att köra om man får blåskärmar utan klarlagd orsak.

Körde memtest nu, inga fel hittades.

Skrivet av MultiMan:

@Shoot: Varför har du bytt moderkort ännu en gång och hur kommer det sig att du formaterar tre gånger? En gång räcker normalt innan man installerar OS. Vad hände? Normalt sett så formaterar jag inte alls utan ta bara bort partitionerna och låter Windows skapa ny samt formatera.

Flyttar tråden eftersom det antagligen är flera fel och eventuell hårdvara inblandat.

Läs och komplettera din felbeskrivning för bättre möjlighet till hjälp: http://www.sweclockers.com/forum/trad/578039-kranglar-din-dat...

Jag bytte för att ljudkortet lade av på det andra, formaterade flera gånger för att ena gången fick jag BOOTMGR is missing, och blåskärmar började komma. Jag tycker inte direkt att det är kul att formatera. Jag gillar inte att köra med virtuella partitioner, det leder till problem om allt krashar.

Jag körde CCleaner nu, fick det rådet när det gäller win32k.sys så nu får vi se om det blir mera krångel.

Ja det är inte uteslutet att det är SSD som det är fel på, dock är den relativt ny fast det är ju inga garantier för att saker håller i en evighet.

Av Shoot
Skrivet av MultiMan:

Enligt tidigare tråd har du bytt hårdvara (moderkort) utan att installera om Windows trots att du blev rådd att göra det. Du har en mängd trådar om dina datorproblem efter det. Ett tips är att installera om OS nu.

Memtest86 är också bra att köra om man får blåskärmar utan klarlagd orsak.

Jo men det var ett tag sedan och det slutade ändå upp med att jag formaterade. Har nytt moderkort igen nu och har formaterat 3 gånger sedan jag fick det. Men stod något om win32k.sys i denna blåskärmen så ska kika på det.

MVH

Av Shoot

Blåskärm igen, när ska datorproblemen sluta upphöra

Tyvärr blev bilden lite taskig;
http://imgur.com/7ko33oY
Men när jag startade om datorn stod det något med bitlocker, såg även detta sen när jag kikade närmare på det;
http://imgur.com/GMjLDlc

Vad är TPM och är det mycket relevant till Bitlocker? Var i Bios finns det? Har ett MSI-moderkort.

MVH Shoot, uppskattar alltid eran hjälp grabbar.