Inlägg

Inlägg som tobbe_x90 har skrivit i forumet
Av tobbe_x90

Bara jag som tänker mig en hemsk bleeding när jag ser dessa tunna "design"-skärmar? Fast i och för sig kan man ju hoppas att man slipper det på en skärm för 10k.

Av tobbe_x90

Alltid trevligt med fler alternativ för det som inte vill bygga egen gamingburk, mycket bättre med sådana här alternativ än att köpa sönderbloatade Dell och Packard Bell på Elgiganten och liknande.

Av tobbe_x90

Såg det var erbjudande på denna på Webhallen.
http://www.webhallen.com/hardvara/141444-ocz_intern_ssd_128gb...

Är det ett bra köp jämfört med andra modeller i den prisklassen? (~120GB för 1000kr) Jag har ingen koll alls på SSD:er. Och vad menas med detta mjukvaruskydd? Är det besvärliga drivrutiner eller vad?

Av tobbe_x90

Först och främst bör du väl fundera på vilken paneltyp du vill ha. TN är snabbast och lämpar väl sig bäst för snabba spel om man är kräsen dock, och det är bara TN-paneler som har 120Hz

IPS har bättre färger och betrakningsvinklar men lite långsammare, sen finns det VA som har också bättre färger än TN men inte fullt lika bra som IPS men är överlägsen i svärta och kontrast, dock långsammast och kan ghosta en del. Väldigt förenklat, vill du läsa på mer är det bara att söka runt både här och på nätet, hardforum.com har väldigt kunnigt folk i bilskärmsforum. Själv tycker jag IPS eller VA är att föredra då jag tycker ren bildkvalitét är viktigare än responstid och 120Hz.

De jag kan komma på på rak arm är väl Dell U2312HM, Dell 2412HM (IPS), Eizo Foris FS2331, FS2332 (31 har MVA, 32 IPS) TN-skärmar alls så de har jag knappt nån koll på alls så det överlåter jag till någon annan.

Edit: Glöm det, såg att du vill ha 100fps så då är det nog en 120Hz TN-skärm du ska satsa på.

Av tobbe_x90

Finns det någon recension på denna? Jag hittade inget vettigt efter en snabb google-sökning i alla fall.

Av tobbe_x90

Sorry men du behöver nog helt ny dator, den där processorn är väl från 2005 eller nåt?

Av tobbe_x90

Tack men nej tack. Vill jag ha en touch platform köper jag en surfplatta. Touchskärm på en laptop skulle väl även att den blir dyrare och får sämre batteritid?

Av tobbe_x90
Skrivet av hest:

Som jag förstått det så är följande sida bara baserat på läckt information och rykten, så en stor nypa salt bör tas.

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=671&card2=670 : Så enligt den så kan GTX 660 komma nu i April, och 660Ti först i Augusti.

Vad är skilnaden på Ti och icke Ti då? I vilket fall så avvaktade jag med köp. Ångrar mig lite då det inte verkar finnas ett 7870 i lager nånstans för under 3200kr. Men men, kan vara kul att vänta på lite modeller med fräsigare kylare osv samt Nvidias svar också

Av tobbe_x90

Jag är riktigt sugen, men samtidigt är jag lite sugen på att se hur Nvidias mellankort kommer prestera först. Är det sagt någonting om när dem kommer typ 660 och 670?

Av tobbe_x90

Han listar upplösningarna i fallande ordning istället för stigande. Är väl inget som är varken rätt eller fel med det?

Av tobbe_x90

Ser riktigt najs ut! Får hoppas att de kommer med några prisvärda mellan-modeller också! Har de sagt något om när dem kommer ut?

Av tobbe_x90
Skrivet av M911:

Kommer du få använda datorn eller bara titta på den via ett foto i lobbyn?

Nja, jag läser inte så många dator-inriktade kurser så tror inte det.

Av tobbe_x90

Stolt student vid LiU!

Av tobbe_x90

Ja, vill dem sitta och lyssna på mig när jag spelar DOTA2 och snackar skit med mina polare på skype så får dem väl få göra det. Förstår bara inte varför man ska lägga resurser på sånt här för dem som har en bra anledning till att dölja vad det snackar om kommer också att göra det, jag menar, jag tror inte Hells Angels sitter och snackar om sina business på Skype om man kan avlyssna det.

Av tobbe_x90

Men vänta nu, var det inte meningen att 670 skulle ersätta 560ti, hur ska de då fylla hålet mellan 570 och 580?

Av tobbe_x90

På en sån där liten pryl ska man trycka ihop 2 048 x 1 536 pixlar, och på TV-apparater och skärmar (i alla fall under 27 tum) är det fortfarande bara 1080p som gäller, makes no sense.

Av tobbe_x90

Synd bara att de ska envisas med att göra skärmytorna högblanka. Jag förstår inte riktigt logiken, vanliga skärmar smetar man på jättetjock anti-glare som ser förjävlig ut och på laptops ska man envisas med denna "glossy" yta.

Borde man inte göra tvärtom? Jag menar, hemma kan jag fälla ner persiennerna om jag får reflektioner i skärmen, till min stationära datorskärm vill jag inte göra uppoffringar med AG som gör att bilden ser grynig ut. Men en laptop vill jag kunna ta med mig var som helst och då kan det finnas lampor och sol och skit som skapar reflektioner, så då är ju ett AG-filter faktiskt jävligt praktiskt.

Av tobbe_x90

Blev lite besviken ändå, har avvaktat rätt länge med att köpa 6950 2GB för ett förhoppningsvis prisvärdare kort i 7800-serien men 7850 ligger ju rätt like både i prestanda och pris.

Av tobbe_x90

Får man lov att fråga varför du bestämt dig för just "LED", har du räknat bort plasma helt?

"LED" är något som marknadsförs väldigt hårt men är egentligen bara en "vanlig" LCD-TV med Lysdioder istället för lysrör som bakgrundsbelysning vilket sänker strömförbrukningen lite grann och gör att man kan göra TV:n mycket tunnare.

Av tobbe_x90

En överprisad TV fylld med massa krims krams? Med den där tunna designen lär den väl ha hemsk BLB också. Varför kan de inte bara koncentrera sig på att ta fram en bra panel till vettiga priser. Men det är klart, svennebanan på Elgiganten kollar ju bara efter "FULL-HD" och "LED" i specarna.