Inlägg

Inlägg som tobbe_x90 har skrivit i forumet
Av tobbe_x90

Finns det benchmark på OEM-versionen nånstans?

Av tobbe_x90
Skrivet av palusa:

Alltid haft
Nvidia och har alltid funkar perfekt. Själv skulle jag aldrig handla ett amd kort hur mycket billigare det än är. Nvidia har alltid funkat för mig så köper alltid deras kort. Sen är dom allt som oftast bättre i nästan alla spel. fanboy är jag kanske. hur många spel står det "plays best on amd" 1,2?

Skickades från m.sweclockers.com

Och detta tror du är speltillverkarens helt opartiska åsikt? Nej du, pengar är vad det handlar om...

OnT: Bra med priskrig för oss konsumenter, jag har länge vart sugen på att uppgradera grafikkort

Av tobbe_x90

Hmm, köpa ett 7850/560ti eller vänta på 650ti/660?

Av tobbe_x90

Riktigt coolt! Har du listat ut hur du ska sätta alla pärlor sitta själv eller hittar man "ritningar" på nätet? Såg ut som att det var nåt sånt på näst sista bilden.

Av tobbe_x90

Eizo Foris!
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=963872

Denna har fått mycket bra kritik i recensioner och har dessutom en mildare anti-glare än de flesta andra IPS-skärmar, vilket i alla fall jag tycker är ett stort plus. Dessutom har Eizo 5 års garanti.

Av tobbe_x90

Det där så coolt ut, kan man tanka alphan nånstans?

Av tobbe_x90

Jag håller med förgående talare om att du bör lägga lite mer. De billigaste TN-paneler runt 1000kr är enligt min erfarenhet inte mycket att hänga i granen. Den där e-IPS:en har jag dock ingen aning om men i regel så är det ju så att man får vad man betalar för. Runt 2000kr får du betydligt mycket mer skärm för pengarna.

Av tobbe_x90

Men detta var ju i en märkesdator, kan det kanske va så att Acer har fått köpa ett gäng kort i innan release?

Av tobbe_x90

Jag slog till på Serious Sam-paketet med alla Serious Sam-spel för 19,99€. Perfekt när man vill spela nåt hjärndött spel och bara kötta. Nu måste jag bara övertala polarna till att köpa det så att man kan coopa

Av tobbe_x90
Skrivet av Ninjaflipp:

Skulle säga att 16:10 är bättre oavsett vilket ändamål du ska använda datorn till, faktiskt :x och angående att du oroar dig för responstiden: det är 0,003 sekunder det handlar om. Ingen människa märker någon skillnad.

Hur tänker du där? Jag tycker 16:9 också har vissa självklara fördelar.
- Blir inga streck när du ser på film i 16:9
- Många spel ger mest synlig miljö i 16:9

Och sen personligen tycker jag också många spel tex fps lämpar sig bättre på 16:9.

Obs jag är inte ute efter någon pajkastning, tyckte bara detta var värt att uppmärksamma. 16:10 har många fördelar också, framför allt vid desktop-användande om du frågar mig.

Av tobbe_x90

Är jag den enda som faktiskt tycker dem är skyldiga? Nu är det ju faktiskt så att piratkopiering är olaglig (huruvida det är rätt eller fel är ju en annan diskussion) och dem är åtalade för MEDHJÄLP till detta. Har dem gjort detta? Visst dem har tillhandahållit en tjänst där användären ansvarar för vad dem laddar upp, men de har ju faktiskt dessutom aktivt käftat emot när upphovsmän har kommit och påpekat att det är deras material som ligger uppe utan deras tillstånd. Dessutom har de tjänat massa pengar på skiten genom reklam, alltså indirekt tjänat pengar på andra upphovsmäns verk.

Vi kan ju ta exemplet med ett parkeringsgarage som många tycker om, om jag hyr ut p-platser i ett garage och det råkar stå en stulen bil där, visst då behöver jag inte. Men om det jämt och ständigt står 90% stulna bilar där, bilarnas ägare kommer och tjatar att det är deras bilar som står där och att tjafsar emot detta, och jag är dessutom i stort sett fullt medveten om de flesta av mina "kunder" endast förvarar stulna bilar där... ja då anser ju i alla fall att jag MEDHJÄLPER till brott.

Av tobbe_x90

Har någon en nyckel över tar jag gärna en

Av tobbe_x90

Jag undrar hur många här som flamear Apple som verkligen har jämfört dessa surfplattor.

För övrigt ska man väl inte klandra Apple för att de försvarar sina patent och koncept, alla företag företag stämmer varann till höger och vänster för allt de kan komma på.

Av tobbe_x90

Hur kan en fps över skärmens uppdateringsfrekvens göra att det "flyter bättre"? Jag menar vad hjälper det att grafikkortet skickar massa nya bildrutor när skärmen ändå inte uppdaterar mer än 60Hz?

Av tobbe_x90
Skrivet av ronz:

Jag har en Foris FS2331 och märker inte av nå delay/ghosting alls i något spel, och jag spelar det mesta, svärtan är svartare än svart och färgerna är mycket bra

Ja där ser man vad folk upplever detta fenomen olika. Får jag fråga vad du spelar för spel? Vilka typer av spel är "det mesta"? Har du testat typ CS, BF3, snabba fps osv?

Av tobbe_x90
Skrivet av Rydisen:

Jag fattar ingenting av vad du är ute efter.
Vad har nätagget med vad för kylare till CPUn du ska skaffa?
Och effekt tillgodo? Antar att det är där nätagget kommer in men.

Jag fatta det som att han var orolig över att en annan CPU-kylare skulle dra mer ström? Dock tror jag inte det gör så stor skillnad då det enda som drar ström på den är ju själva fläkten.

Av tobbe_x90

Jag har en Foris FS2331 och jag kan säga att ghostingen märks, sen hur mycket man stör sig på det är nog väldigt individuellt. Jag spelar mest Starcraft 2 och Dota 2, och där märker jag inte av ghostingen alls vid vanligt spelande.

Däremot i snabba fps-spel märks det mer. I CS till exempel syns det ganska tydligt pga av kontrasterna i ett så gammalt spel, till exempel när man drar runt musen ser man lite svart efter vapnet. Spelade lite Unreal Tournament 3 för ett tag sen och där märks det också en del. BF3 blir saker lite suddiga när man rör sig, men detta är ju inte lika snabbt spel och det är mycket detaljer överallt så det märks inte lika mycket här tycker jag.

Enligt mig så går det att spela med VA men det är lite störigt i snabba fps-spel, i andra typer av spel och vanligt användande märker jag det knappt. Spelar du mycket fps skulle det nog vara bra att få testa en skärm själv så du kan bilda en uppfattning av hur mycket du märker/stör dig på det. Men sen så är ju fördelen precis som du säger att svärtan är verkligen kanon. Riktigt grymt i mörka scener i spel osv.

Av tobbe_x90

http://www.sweclockers.com/recension/13964-asus-geforce-gtx-5...

Här är ett gammalt test där 6850 är med, som du kan se så drar hela systemet, med ett 6850, 271 watt vid väggen när det belastas med 3Dmark och detta med en klockad high-end processor. Du har alltså ganska goda marginaler.

Av tobbe_x90

Bang olufsen, "exklusiv design", IPS, LED, luktar överpris imo...

Av tobbe_x90

Som vanligt så kommer man tvingas välja mellan olika för- och nackdelar, kommer förmodligen bli ett dilemma för mig inför mitt nästa Bildskärmsinköp.

Men spontant känner jag att 4k, känns mest användbart för datorskärmar på 27''+ (eller är det för litet kanske?), och OLED mest på en TV man har för filmtittande, man sitter ändå oftast en bit ifrån TV:n och ofta i mörklagt rum då är kontrast och svärta viktigt.