Inlägg

Inlägg som Stenmar har skrivit i forumet
Av Stenmar
Skrivet av Essin88:

Hej! Är det någon som har kollat på om det finns något ac-kort som man kan byta ut det som sitter i datorn med? Och angående i7an så har jag hört att det är lite större risk att man får problem med fläktljud med den?

Enligt

http://forum.notebookreview.com/sony-owners-lounge-forum/720737-official-vaio-pro-13-owners-lounge-svp13-2013-a-178.html#post9374881

skall detta kort kunna vara aktuellt:

http://ark.intel.com/products/75439/Intel-Dual-Band-Wireless-AC-7260

Ebay, 320 sek inkl. frakt: http://www.ebay.com/itm/Brand-New-Intel-7260-7260HMW-802-11ac-WiFi-ac-Bluetooth-4-0-Half-Mini-PCI-E-Card-/251333154635?pt=US_Internal_Network_Cards&hash=item3a849f974b

OBS! Jag har ingen aning om det är rätt kort/om kortet passar, så läs på själv och bedöm.

Av Stenmar
Skrivet av Jacob:

Jag kan väl lika gärna säga att vi nu har Sony Vaio Pro 13 inne för test och arbetar för fullt på en recension! Konfigurationen som testas är med pekskärm, Core i7-4500U, 4 GB RAM och 128 GB SSD, men jag kommer även gå in på vilka konfigurationsmöjligheter som finns tillgängliga! För den som undrar bör jag få hem det utökade batteriet någon gång i veckan.

En sak förbryllar mig och det är att jag får ut nästan 8 timmar(!) batteritid i videouppspelning, vilket är dryga 2 timmar mer än vad den borde få med batterikapaciteten och plattformen i åtanke. Vid surfning ligger det på mer realistiska ~5:30. Både testerna har i vanlig ordning utförts med 150 cd/m² i ljusstyrka, vilket på mitt testexemplar är 70% av ljusstyrkan.

Någon som haft datorn under en längre period får gärna berätta om sina erfarenheter! I synnerhet ni filmentusiaster är av stort intresse

Haft maskinen i en månad exakt idag. Typ 70% film & 30% surf är vad jag använder SVP:n till, så jag nog skulle kalla mig en filmentusiaster. Kör mest 720p med VLC, i Media Player Classic hackar uppspelningen.

Några 8 timmar har jag inte upplevt (i5, 4 resp. 128 Gig, ej touch, std batteriet), snarare närmare 5 timmar kanske. 3 tim 47 min (92 %) kvar visade batteriikonen precis på energisparläge vid uppspelning av film. 5 tim 55 min (88%) efter att jag slutat kolla film och skriver detta. Oklart om batteriikonen ger en ingenjörsmässig bild av batteritiden. Jag får köra ett mastodontfilmmarathon (är Ben Hur bra?) och klocka någon kväll.

Av Stenmar
Skrivet av pepefatha:

Någon som upplevt problem med Netflix? Ljudet blir osynk och scratchar till ibland, stora kvalitetsproblem. Har inga sådana problem på två andra laptops jag har bredvid mig.

"scratchar" är en rätt bra beskrivning på vad jag upplever vid uppspelning i datorns högtalare, både när jag spelar upp filer direkt från hårddisken och vid uppspelning via tex Youtube (tex. eminenta Fredagspanelen med Emil & Jonas. Du gjorde succé i fredags Jacob! ) Så det låter som om vi har samma situation med våra maskiner.

* Får du det även när du lyssnar via hörlurar eller bara från datorns inbyggda högtalare?
* Får för mig att det är bättre när jag stängt av ClearAudio + for Video, vilket är synd för det låter bättre med den på. Testat det?

Av Stenmar

Är det någon som har problem med sprakande högtalare vid uppspelning av video, tex. Youtube eller uppspelning av 720p filer? Jag får inte detta när jag spelar upp via hörlurar, men vid uppspelning genom datorns högtalare så sprakar ljudet rejält bitvis och är outhärdligt. Tips på hur man kommer runt detta skulle uppskattas, med andra oljud går det ofta att stänga av något eller ändra någon setting, är det så även här? Det känns som om datorn inte orkar med att driva filen och sprakandet uppstår pga. detta. Spotify spelar rent och fint, så det är inte fel på mina högtalare rent fysiskt. Tack på förhand.

Av Stenmar
Skrivet av RedRetro:

Även jag stör mig på att ljusstyrkan ständigt (säg var 10 sekund) justeras upp och ned. Jag har försökt leta rätt på inställningarna i båda programmen, men inte hittat någon av dem. Har du lust att peka mig i rätt riktning?

Riktning 1:Intels drivrutin. Höger mus val på skrivbordet -> (Intel) Grafikegenskaper > Energi > På batteri > Energibesparingsteknologi för bildskärm > Av > Verkställ > Ok > Stäng > Klart

Riktning 2: Vaio Control Center. Image Quality > Display Brightness > Off

Av Stenmar
Skrivet av tgwallenborg:

Har precis fått hem min VAIO och jätte nöjd hittills. Efter lite uppdateringar är fläkten tyst. Upplever dock att om jag ansluter datorn till mitt G nätverk istället för N så får jag bättre hastighet på WLAN. Någon mer som upplever samma sak? Kanske bara är en tillfällighet inte undersökt det så mycket mer än.

Någon som har hittat nått på fodral eller sleeve som passar till datorn? Ett "vanligt" för 13-14" är alldeles för stort.

Jag köpte ett sådant här: http://www.ebay.com/itm/Black-leather-case-cover-sleeve-for-M...

Passar bra, lite tajt nu i början men tror att det kommer bli perfekt. Det är mera av en sleeve i fejkläder eller läder, men det passar bra och skyddar från repor och annat.

Av Stenmar
Skrivet av zzcool:

det är som en liten träflis på plattan

gjord av kolfiber den är del av hela plattan

Har du möjlighet att ta ett foto och länka till det här i forumet?

Av Stenmar
Skrivet av zzcool:

har någon konstig pigg som sticker ut från min vaio som en vass flis från toppen

Är det två stycken vit-genomskinliga plast-trekanter placerade nära vardera kant på silvermetallspalten "bak" på datorn, i så fall är det nog tänkta som stöd som datorn kan vila på mot ett underlag när skärmen är uppfälld. (tillsammans med en svart lång gummilist placerad längst fram under datorn)

Om inte så är det något märkligt, om inte någon annan har någon insiktsfull idé / upplysning om vad denna tingest kan vara...

Av Stenmar

Ny BIOS & WLAN drivare

BIOS Updates - R1021V7 Även tillgänglig via VAIO Update 64 bits
6.04 Mb 21/08/2013

"What does it fix?
Improves FAN management in silent mode."

Wireless LAN Driver Update (Intel) - 16.1.3.1 Även tillgänglig via VAIO Update 64 bits
87.79 Mb 21/08/2013

"What does it fix?
Improves the stability of the WLAN connection."

Fann dem här: http://www.sony.se/support/sv/product/SVP1321L1EBI/updates

Av Stenmar
Skrivet av Sweede:

Jag hittar inte vart jag ska stänga av den automatiska justeringen på Intels program, control center var ju inga problem.

Känner mig lite dum, hur svårt kan det va liksom?

Höger mus val på skrivbordet -> (Intel) Grafikegenskaper > Energi > På batteri > Energibesparingsteknologi för bildskärm > Av > Verkställ > Ok > Stäng > Klart

Av Stenmar
Skrivet av Sweede:

Det där låter ju som en bra ide! Har du någon siffra på vad som krävas i utrymme då? Chansar på att 16 gig inte räcker så långt då

Nej 16 är nog inte tillräckligt, du behöver en disk som rymmer all data från din SVP, inklusive hel Win8 installation, samt övriga partitioner, 60 Gig kanske? (diskstorlek på din SVP minus ledigt utrymme är en god indikation)

Har du en extern usb hårddisk liggandes så kör med den, du kan flytta över kopian (image filen) till en annan disk väl tagen. Du behöver ett usb-minne för att boota Macrium med, men ett litet räcker.

Av Stenmar
Skrivet av Sweede:

Fick min idag! Inte hunnit pilla på den än dock.

Hur stort USB minne krävs för att göra en recovery? Och bör jag göra den direkt innan jag uppdaterar eller efter?

Aldrig använt recovery innan, alltid kört cleana formateringar men nu har jag ju ingen win8 skiva om något skulle hända.

Jag gjorde en recovery i helgen och behövde då inget usb minne, du kan starta recovery direkt från avstängt läge - det finns en dedikerad knapp ovanför tangentbordet som tar dig till recovery & bios. Det tog en bra stund att återställa maskinen, den installerar en del windows updates och det känns som om maskinen hängt sig när den gör det så sakta går det. Men låt den gå, den går klart till slut. Tror inte att uppdateringar påverkar din recovery, du får över filer som krävs för att återställa maskinen till ursprungligt skick på usb-minnet, om du inte gör en "refresh" eller vad det hette, dvs. "lagar" din installation och behåller dina filer.

Jag gjorde först ett recovery usb-minne, men fick inte igång recovery från den, men det fungerade som sagt utan usb minne, om du behåller recovery partitionen. Men om du vill skapa ett bootbart recovery usb minne så krävs 16 Gig har jag för mig. Testa annars ett diskkloningsverktyg, typ Macrium Reflect FREE Edition, så får du tillbaka maskinen med dina uppdateringar & inställningar - och det går bra mycket fortare.

Av Stenmar
Skrivet av vane505:

Nu låter den mindre dock är det en sak jag stör mig mycket på (dock inte läst att någon annan stört sig på det), vilket är att jag tycker bilden ser väldigt grynig ut (har matt skärm), mycket mer än mina andra matta skärmar. Ingen som reagerat på det?

Mot ljus, till exempel vit bakgrund, så upplever jag moln-liknande fläckar i grått över hela skärmen, trodde först att det var den svarta puts-/skyddsduken som medföljde datorn och låg mellan skärm och tangentbordet när jag packade upp datorn som färgat av sig, men det gick inte att tvätta bort. Så ja, jag har samma fenomen på min maskin. Skärmen är grå-fläckig, inte vit, när den visar vitt.

Bara vi två som har detta? Bra i så fall, då är det fel på våra maskiner och vi bör kunna få dem utbytta. (har också en matt/icke touch modell)

Edit, två bilder:

http://i1275.photobucket.com/albums/y444/Boomshakkalakk/20130819...

http://i1275.photobucket.com/albums/y444/Boomshakkalakk/20130819...

Av Stenmar
Skrivet av clarkbones:

Testa att stänga av BlueTooth, det har fungerat för en del när det gäller en viss typ av ljud i a f. Inte själva fläktljudet, dock.

http://community.sony.com/t5/VAIO-Hardware-Networking/Noise-c...

Tack för att du tipsade om detta, tyvärr har jag inaktiverat bluetooth sedan en tid och ljudet består.

Saker som just nu gör att detta känns som en dåligt köp:

* Fläktljudet, oväsen vid vid användande stör
* Sprakande högtalare vid uppspelning av film på normal ljudnivå
* Fläckig skärm, mot ljus bakgrund framstår skärmen som prickig och smutsig, jag ser mörka fläckmönster över hela skärmen

Jag hade läst på dåligt och trodde att skärmen skulle vara blank/glare (tycker film ser bättre ut på blanka skärmar än på matta) och inte matt som den är men det är den nog bara på touch modellerna (stod fel på prisjakt), samt trodde att det skulle ingå en tp-kabel till wifi dongel som kopplades in till strömadaptern, ingen sådan medföljde.

Funderar på att gå tillbaka till min 3 år gamla Acer ett tag och se om Sony släpper bios och/eller drivisar som åtgärdar problemen, om inte så säljer jag den eller försöker få datorn utbytt på garanti.

Av Stenmar
Skrivet av Zibbi02:

Var har du fått det ifrån? Du är inte den första som "sett många" som säger att fläkten låter mycket. Jag skulle snarare påstå att vi i den här tråden är överens om att datorn låter mycket den första dagen(uppdateringar,indexering,installationer) och efter det tyst som en ultrabook ska vara.

Jag tror och hoppas att de som fortfarande inväntar sina datorer kommer säga samma sak.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej,

Jag är tyvärr en av de som fortfarande - efter att ha använt datorn i över en vecka och därmed kört Windows Update & Indexering) - har en dator vars fläktljudnivå inte är acceptabel. Dels vindljudet (luft ut ur maskinen), dels fläktljudet (själva fläkten som roterar) och dels ett högfrekvent "Coil Whine" pipande/tjutande är inte ok. Så att detta med högt fläktljud skulle upphöra direkt när maskinen fått köra klart WU och indexering är i vart fall inte sant för mig.

Vet inte om jag har ett måndagsexemplar eller om det är något fel på min maskin, men låter det gör den. Mycket och ifta. Att se på film utan lurar är i princip inte möjligt (720p), med lurar hörs det igenom, vid vanligt surfande ger maskinen även då upphov till mer fläktljud än vad som är önskligt. Flash- eller all anan form av film på nätet (tex. Youtube) och maskinen sätter igång rejält. Ser i Coretemp & SpeedFan att CPU:n (:erna) sällan går så högt utan att det är GPU:n som blir varm och triggar fläkten.

Senaste drivisar på allt, senaste BIOS, inställd på "Silent" och lägsta prestandasettingen i Vaio control appen.

Min maskin är en SVP13 med i5, 128 Gig, ej touch, köpt på Dustin (inte för att detta beror på dem ), levererades den 1:a augusti.