Inlägg

Inlägg som DiSNEYN har skrivit i forumet
Av DiSNEYN

Jag har själv en Asus UL30VT och tycker att skärmen har en fruktansvärt dålig betrakningsvinkel. Är det fortfarande samma problem med denna nya modell??

/H

Av DiSNEYN
Skrivet av Ridder:

Jag kollade på ditt klipp och sweet att det funkar så bra! Hade jag varit dig hade jag skrotat mus-simuleringen och istället lagt in Eventghost där du kan styra allt och även exekvera script i Python. Där får du en överskådlig drag & drop-miljö. Dessutom inbyggt stöd för webserver, tellstick, USB-Uirt.

Det finns plugin till Eventghost och XBMC, även Spotify och andra program som WinAmp osv.

Hej Ridder!

Har börjat komma igång med Eventghost men jag har stora problem med att IR-koderna som tas emot av min USB UIRT från min Logitech Harmony One varierar så jag måste lägga till flera olika IR-koder för varje kommando och så skall det väl inte vara?

Om man kollar i loggen så kan det se ut såhär:

USB_UIRT.Unknown.17F7D7F7DDD7D5D7D0
USB_UIRT.NEC.25DB4836

När jag trycker på en knapp på fjärren. Väldigt konstgt. Har inte haft det problemet tidigare då jag körde HIP.
Dessa värden varierar för mig och det blir krångligt då varje kommando från fjärren skall vara kopplade mot respektive händelse i Eventghost..

Har du nåt tips vad detta beror på och vad man kan göra åt det för eventghost verkar vara ett kanonprogram..

Hoppas du kan hjälpa mig / Tacksam för svar..

Mvh Hans

Av DiSNEYN
Skrivet av Ridder:

Ser bra ut! Med Eventghost får du en enorm flexibilitet och möjlighet till förändring utan att lägga ner timmar av tid. Låt säga att TV4 gör om sin hemsida. Vips så fungerar inte musemuleringen som den ska och den funtionen blir obrukbar. Nu måste emuleringen göras om från grunden. I eventghost kan du köra igång en genväg till dom sidor du vill ha igång, det går att ställa in i länken så att det alltid blir fullskärm, det går även att simulera tangentbordstryckningar (t.ex Enter för att logga in).

Det är en ren smaksak egentligen men jag ser mer fördelar med Eventghost då du får flexibiliteten, enkel översikt och inbyggda stöd för många enheter. Dessutom så byggs Eg ut hela tiden av communityt

I din Harmony så kan du göra ett helt ny setup om du vill eller lära Eventghost vad dom befintliga signalerna betyder. Tror inte man kan få knapparna mindre i Harmony än vad dom är.

Ladda hem Eventghost och lek lite vet jag.

Jag gillar din tvålpump Har själv en liknande!

Hej!

Hittade en film på tuben om hur Eventghost fungerar ( http://www.youtube.com/watch?v=xnMzu1h1gxc ) och det ser ju onekligen enkelt ut tycker jag och med hjälp av det så kanske jag kan få till det lite smidigare i t.ex XBMC där jag idag har 5 olika .exe filer som körs varje gång beroende på vad jag trycker på fjärren för att navigera runt i XBMC.. t.ex
left.exe = Vänster Pil, right.exe = Höger pil, up.exe = Upp pil, down.exe = Pil ner. ja. Det blir ju lite fördröjning eftersom att ett program måste startas och sedan skickas tangentbordstryckningen. Det enda kruxet är att få eventghost att bara skicka dessa kommandon då just XBMC är igång. Då XBMC inte är igång så vill jag ju att dessa knappar skall styra annat t.ex. Är det möjligt?

Stödjs min IR-Mottagare/Sändare USBIRT tror du?

Roligt att du gillade tvålpumpen, dock har jag haft lite problem med den då jag hällde i för tjock tvål som den har lite svårt att pumpa fram, har du nån bra lättflytande tvål att rekommendera?

Tacksam för dina svar

Mvh Hans

Av DiSNEYN
Skrivet av Ridder:

Jag kollade på ditt klipp och sweet att det funkar så bra! Hade jag varit dig hade jag skrotat mus-simuleringen och istället lagt in Eventghost där du kan styra allt och även exekvera script i Python. Där får du en överskådlig drag & drop-miljö. Dessutom inbyggt stöd för webserver, tellstick, USB-Uirt.

Det finns plugin till Eventghost och XBMC, även Spotify och andra program som WinAmp osv.

Ja har verkligen funderat på en 100$platta från kina som kör Android. Dock vill jag ha den snyggt fastsatt under glasbordet. Detta är lite svårt att få funtionellt bara
Annars är det ganska soft att ha en platta som man kan styra allt med och precis som du säger, ha på väggen om man vill det.

Hej Ridder!

Skoj att du gillade min lösning Tack! Har hållt på med hemautomatisering sedan tidigt 2000-tal, jag byggde t.ex en Internet-köksradio i början av 2000-talet som gjorde det möjligt för mig att lyssna på radiostationer från hela sverige och världen!
Jag byggde även in en funktion för att lyssna på de senaste eko-nyheterna och att få klockan uppläst av en talsyntes eller starta julmusik Bara fantasin som satte gränserna. Detta var långt innan det fanns en uppsjö av Wifi-Radioapparater med inbyggt trådlöst nätverkskort och skärm.
Min lösning bestod av följande komponenter:

1. En gammal dator minst en Pentium 166
2. Bredband (Minst ADSL)
3. Ljudkort Soundblaster Live Player
4. IRMan (finns på http://www.evation.com/irman)
5. IR-Repeater (Finns på Clasohlson art nummer 32-2261)
6. Ljud/Videosändare (Thomson VS530c Ljud/Videosändare finns på HiFiKlubben www.hifiklubben.se)
7. 2 st RCA - 3.5 mm Tele kablar (vanliga kablar som du har mellan ljudkortet och stereon)
8. En radio i köket som har line ingång el AUX
9. Programvara
1. IRAssistant http://www.antenet.fi/irassistant/
2. Autoit http://www.autoit.com
3. Yamp http://www.aka-online.de/yamp.html
4. Winamp http://www.winamp.com
5. Windows Mediaplayer (Ingår i Windows)
6. RealAudio http://www.real.com

Ta gärna en titt på min hemsida där jag förklarar hur jag gjorde på det tidiga 2000-talet.

http://bbbweb.mine.nu/itv/stroboscope/

Nu tillbaka till nutid:

Jag vet inte om det jag vill åstakomma går att göra i Eventghost. Jag använder mig av Autoit för att jag vill kunna exakt skripta saker som man i vanliga fall måste göra manuellt, som att t.ex starta webbläsaren och logga in på bigbrother.se och sedan leta reda på det senaste avsnittet och sedan spela upp det.

eller starta webbläsaren och gå in på tv4play.se och logga in med mitt premiumkonto där och sedan kunna välja vad man vill se.

Du får förklara lite mer för mig vilka fördelar Eventghost har? Jag vill kunna styra allt från min fjärrkontrol Logitech Harmony. Det skall vara enkelt. Anledningen att jag vill kunna styra allt från fjärrkontrollen är att det fortfarande är enklare att ha fysiska knappar för att t.ex höjja och sänka volymen. Detta är min personliga åsikt. Dock är jag lite sugen på att ha eventghost för att t.ex kunna surfa in på den webservern för att starta olika autoit-skript för olika tv-program då detta lätt blir oöverskådligt i fjärrkontrollen då displayen är ganska liten på fjärren.

Jo har nu äntligen fått skärmen till min spionkamera och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet. Nu har jag koll på displayen till min recivern fast luckan till tv-bänken är stängd

Här kommer en liten film som visar hur det fungerar!

http://www.youtube.com/watch?v=PeIJxuWNKxI

Mvh Hans

Av DiSNEYN
Skrivet av cokeman66:

Ok man får ställa in per frekvens, tackar så mycket det hjälpte kanon.

En sak till jag undrar, märker ni nån skillnad på att ha ITC-processing aktiverad i CCC när det gäller att spela upp filmer.

Hej!

Hur ställer man in overscan för varje frekvens (upplösning?)?

Har ett Radeon 6450 och har problem med svarta kanter i vissa upplösningar i XBMC.
Tacksam för svar hur man ställer in overscan för varje frekvens. Gör man detta i CCC?

Mvh Hans

Av DiSNEYN

Hej!

Jag har många projekt i mitt hus jag kan nämna några:

1.Göra min HTPC så idiotsäker som möjligt så föräldrar och flickvän kan använda den utan "support" av mig. Detta innvolverar att bygga sekvenser av musrörelser och tangentbordstryckningar med hjälp av ett program som heter AutoIT och tillsammans med ett UIRT ett IR-öga som är kopplat till usb, programmera in fjärrkontrollen så olika knappar kör olika program allt från att starta Så ska det låta till att köra igång en film eller starta On-Demandtjäster jag har köpt abonemang på, som t.ex Big Brother 24/7 Live eller TV4-Premium. Allt skall vara så enkelt som möjligt.

Jag har gjort en litet youtubeklipp som visar hur det fungerar..

http://www.youtube.com/watch?v=DntIIv0Jvpc

Skulle vara kul att läsa vad du tycker om min ide och vad ni tycker kan göras bättre?!

2. Ett skript som varje natt ser till att min Squeezebox Boom väckarklocka:s alarm slås på (min HTPC-dator är alltid på då den kör Squeezecenter)

3. Har monterat en spionkamera i min tv-bänk för att jag skall kunna se vad som står på displayen även när luckan till tv-bänken är stängd, tv-bänken är en ikea friel med luckor som är stängda som döljer alla apparater. Dock är det lite dålig vidvinkel på spionkameran så jag har beställt en fisheye lins för att öka vidvinkeln och sedan en 7" tum skärm som jag skall ställa på tv bänken som kommer att visa det kameran filmar. Min ide senare är att montera en IR-sensor som slår på kamera och skärm när man sitter framför tvn.

Bild på spionkameran och hur det fungerar idag ser ni här:

http://bbbweb.mine.nu/bild.jpg

uppdatering kommer när jag fått vidvinkel och skärm och sedan när jag fixat IR-detektor..

/Hans

Av DiSNEYN

Anovo inte så dåliga ändå

Såja, äntligen har jag fått tillbaka min Iphone 4 från Anovo, tog bara 6 dagar. Antar att jag hade tur då många andra fått vänta flera veckor!

Problemet jag hade var att man inte hörde nåt från högtalaren man har mot örat när man pratar i telefon..

Såhär såg min verkstadsstatus ut:

Nytt serviceärende 2011-01-07
Lämnat butik 2011-01-10
Verkstad: Mottaget 2011-01-11
Verkstad: Status: Skickad till Västerås: Skickad till Västerås 2011-01-11
Verkstad: Status: Påbörjad: Påbörjad 2011-01-12
Verkstad: Status: Påbörjad: Påbörjad 2011-01-12
Verkstad: Avslutad 2011-01-13
Verkstad: Lämnat verkstad 2011-01-13
Klar i butik 2011-01-14

Arbetsbeskrivning
Enheten är utbytt på garanti.

TA TA!

Nu har jag en fin refurbished Iphone 4

Av DiSNEYN

Vilket operativsystem kör du? Om du kör Windows XP så är det det som är felet. Många grafikkort stödjer inte Windows XP och då utnyttjar grafikkortet inte sin egen hårdvaruacceleration. Så installera Vista eller Windows 7 istället!

Av DiSNEYN

En VIKTIG sak som du har glömt i FAQ:en är att se till att installera ett operativ som stödjer hårdvarudekodning. Jag körde först Windows XP på min HTPC vilket resulterade i att ingen av hårdvaruaccelerationerna på grafikkortet fungerade utan att kördes via mjukvara i processorn, vilket resulterade i massor av problem med hack, V-SYNC linjer osv osv. När jag installerade Windows 7 så aktiverades hårdvaruaccelerationen i grafikkretsen (Intel GMA X4500HD i mitt fall) och därefter så blev allt mycket skarpare, video flyter utan några V-SYNC problem och all video. till o med gammalt rippat VHS:material visas med bättre kvalite och utan hack eller några andra problem.

Så se till att du har minst Windows Vista eller Windows 7. Detta gäller de flesta nyare grafikkretsar!

Kanske artikelförfattaren kan lägga till detta i FAQ:en?

Mvh Hans

Av DiSNEYN
Skrivet av DiSNEYN:

Hade problem med att skärmen var suddig och inte skarp i mina ögon sett!

/H

Jag har hittat felet nu. Det var Windows 7 egna system för cleartype som i själva verket gjorde skärmen mer "mjuk" (för mig suddig) jag ställde om Windows:

Egenskaper för Dator
Avancerade Systeminställningar
Fliken Avancerat
Prestanda -> Inställningar
Visuella effekter -> Välj "Justera efter bästa prestanda"

TA TA ! Nu är skärmen KNIVSKARP!!!

Av DiSNEYN
Skrivet av bingoraalf:

Hej Sweclockers

Jag har en liten kort fråga till alla som äger en asus ul30vt (Asus UL30VT-QX008V - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer).

http://i42.tinypic.com/vdk9rm.jpg

Där jag har markerat så har båda mina ul30vt börjat glappa och man hör ett ganska marknat knirr+knackande ljud om man trycker mjukt där. Ljudet kommer fram mer och mer ju varmare datorn blir. Jag undrar ifall detta är ett fel som alla ul30vt har eller om det bara jag som har brutal otur. Hade datorn i 4 dagar innan jag lämnade tillbaka den, fick tillbaka den efter 1 månads tid och den glapp/knarrar fortfarande.

Min glappar inte och knarrar ej.

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av solger
Windows Ultimate sv/en kostar för mig 1500kr med csn kort. 1100kr för pro.

Tänkt på att alla kanske inte är studenter utan jobbar istället?

Av DiSNEYN

Hoppas skärmen är bättre än på UL30VT.
Har inte sett en så dålig skärm någonsin, synd på en annars fin dator.

/H

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tintinskoog
Hur lång är räckvidden på detta tangentbord? kör med logitech rf tangentbord i dag och det räcker inte till soffan, och det är inte ens 3 meter till mottagaren... helt kass... men bluetooth ska väl klara en 10m eller så... eller?

räckvidden är mycket bra, minst 10 meter!

Av DiSNEYN

Re: Re: Batteritid

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kimball
1. Min batteritid i batterisparläge går mellan 7-9h beroende på vad jag gör osv med skärmen @40-50% tror jag. Sen är väl inte windows inbyggda batteriuppskattare optimal heller, kör på Batterybar Pro istället.

Ang Batterybar, har aldrig lyckats installera det programmet så det blir körbart. Vad gör jag för fel?

Hittar inte vart programmet lägger sig lixom?!!?

/H

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MX510.
Är själv sugen på den, dock har avvaktat pga skärmen. Har jag läst i swec UL30 tråden att man kan uppleva att skärmen har mycket dåliga betrakningsvinklar. Sämre än vanliga laptopskärmar alltså.
Vore bra om Swec tog upp det och bekräftade eller dementerade hur det låg till.

Jag har själv Asus UL30VT och kan bekräfta att det är VÄLDIGT dålig betrakningsvinkel. Nog den sämsta skärmen jag sett i dålig betrakningsvinkel.

Räcker att man tittar lite från sidan när man t.ex ligger ner i en soffa för att skärmen skall se inverterad ut (som ett negativ) plus att den blir mörkare.

Sedan tycker jag att skärmen är lite osuddig oxo. Men det är väl för att man är bortskämd med en riktigt bra extern skärm.

Hade gärna lagt till några hundralappar för en bättre skärm.

Tips! Eftersom att detta är en smaksak och endel stör sig mer eller mindre på det. Titta SJÄLV i en butik innan du köper den.

Sedan kan jag också hålla med om att jag tycker musknapparna är plastiga men framförallt TRÖGA. (Detta är oxo något högst personligt, men jag tycker inte att man skall behöva applicera så mycket kraft med fingret för att klicka..)

Förutom detta är jag supernöjd med datorn! Bra med prestanda och väldigt tyst, även när fläkten går.

/H

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Enkronan
Intressant "mellandator-segment" som SweC. nämnde i videon.:)

Lite skakig upplevelse i videoframförandet men annars bra med videorecensioner: unboxing som någon nämnde vore kul att ha med (storlek på laddare formfaktor på ev. tillbehör etc).

Keep up the good work.:D

Jag har en unboxing recension inspelad. Får se när jag orkar att lägga upp den

Laddaren är av "normalstor storlek".

/H

Av DiSNEYN

Kommentar Asus.David?

Av DiSNEYN

Råkade ut för en skum sak igår med hårddisken, när jag lyfte datorn så hakade hårddisken upp sig och datorn hängde sig. det lät inte alls bra. precis som om läs/skriv armen hakat upp sig. En tvingad omstart löste problemet.

Men hårddisken känns inte direkt som den är av särskilt bra kvalite tyvärr.

/H

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heavydist
Jag har också upplevt att man hör hårddisken mycket mer när man flyttar datorn, eller ibland, när man ställer den i speciella vinklar.

Ja, just denna hårddisk låter mer när man lyfter eller håller datorn i vissa vinklar. Så länge det inte påverkar livslängden eller prestandan på disken är det väl ok, men om du störs av det så kan du ju alltid byta ut den mot en SSD.

Då blir det knäpptyst!

/H