Inlägg

Inlägg som DiSNEYN har skrivit i forumet
Av DiSNEYN
Skrivet av MAESTRO1:

Eftersom diskussionen ändå gick mot Intels NUC. Hade ni väntat på nya Haswell versionerna eller köpt en "billigt" nu? Jag är enbart ute efter HTPC lösning för film och serier, inga som helst spel ska processorn klara av med andra ord.

Jag hade DEFENITIVT väntat på Haswell Versionen då det är det första grafikkortet som verkligen klarar av att visa 24p material i äkta 23.976, dagens grafikkort klarar inte det vilket medför hack t.ex var 10:e minut för att grafikkortet måste synka om bilden.

Med Haswell plattformen så har de kommit så långt så att denna synkning bara sker var 6:e timme istället. Så om man ser på filmer under 6 timmar så får man verkligen perfekt och stabil framerate.

Så VÄNTA!

Läs mer här:

http://www.anandtech.com/show/7007/intels-haswell-an-htpc-per...

"So I just read about true 23.976 fps with the Intel HD 4600 of the new Haswell (Generation 4) processors. I definitly want this. At the moment I have a Nvidia card which only supports 23.972 instead of 23.976. Older Intel HD graphics had a 24p bug which played 23,976p as 24,000p. Then they "fixed" it to 23,972p. But now in Haswell it should work properly!"

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN

Hej! Jag har också en Zenbook Prime och har också precis som många andra haft problem med att använda micro - HDMI uttaget. Har googlar en hel del på detta och kommit fram till att det helt enkelt är en bugg i Intels HD4000 grafik drivrutin.

Hittade en work-around på nätet som funkar för mig.

Kanske detta kan hjälpa er som också har problem, testa!

"I have a work around, after the system has booted using a VGA connection

Control panel -> System -> Device Manager -> Display Adapter -> Right Click on The Intel HD Graphics -> Disable Device

Then

Control panel -> System -> Device Manager -> Display Adapter -> Right Click on The Intel HD Graphics -> Enable Device

After that the HDMI and DVI connectors work.

So if you could script this process at Windows Boot time, Disable the HD graphics card and Enable it, the HDMI output or DVI output should enable. If Intel can figure out why this trick works and fix the driver, then I would be happy."

Av DiSNEYN

Hej!

Hade lite tid över i helgen och jag har alltid stört mig på hur omständigt det är att varje gång man vill se något på TV4:s betal-tjänst TV4 Premium så måste jag logga in med mitt lösenord / Password.

Så jag skrev ett litet skript som automatiskt startar min webbläsare och går in på www.tv4play.se och därefter loggar in.
Detta åstadkommer jag genom att använda programmet autoit som kan automatisera kommandon.

När jag var klar så ville jag även presentera det på ett snyggt sätt, till en början så la jag bara över en textruta över hela skärmen där det stod "Startar TV4 Play vg vänta.." detta för att dölja alla kommandon som jag automatiserat. När allt är klart så stängs textrutan och resultatet presenteras: inloggad och klar att titta på program från TV4 Play premium.

Detta kanske inte var så grafiskt snyggt, så jag bestämde mig att ta det ett steg längre och modifiera ett av TV4:as nya kanal ID-klipp, satt några timmar i video-redigerings programme Vegas innan jag blev nöjd. Här är resultatet! http://youtu.be/vfFtfsZMFDw
Här följer yttligare en video som visa IR-stöd för att starta skriptet via min Harmony one fjärr
http://youtu.be/3TcQfiVZ0lQ

Här följer skriptet, skrivet i autoit!
AutoIt Version: 3.3.0.0
Author: myName

Script Function:
Template AutoIt script.

#ce ----------------------------------------------------------------------------

; Script Start - Add your code below here
MouseMove(1919, 1, 0)
Sleep(500)

$file = "f:\tv4.lnk"
Run(@ComSpec & ' /c start "" "' & $file & '"', "", @SW_HIDE)
;SplashTextOn("Vänta!", "Startar TV4Play..", 1920, 1080, -1, -1, 4, "", 30)

ShellExecute("chrome.exe", "https://www.tv4play.se/session/new","","")
Opt("WinTitleMatchMode", 2)

Sleep(2000)
WinActivate("chrome")

Send ("{TAB}")
Send("user")
Send ("{TAB}")
Send("password")
Send ("{ENTER}")
Sleep(1000)

ShellExecute("chrome.exe", "https://www.tv4play.se","","")
Sleep(4000)
ProcessClose("vlc.exe")
Send ("{F11}")
;SplashOff()

Av DiSNEYN
Skrivet av kRYSSET:

Jag vill tacka Ridder för all inspiration och vägledning.

Här är min Hembio-automation:
www.youtube.com/watch?v=yvbadGvNQFw

Hej! Riktigt snyggt det där! Är det event ghost? Samt hur har du löst det där med draperierna? Nån sorts motor som drar dem? Hur löser du det?

Av DiSNEYN
Skrivet av radx:

Jag kör med en ASUS RT-N66U med custom firmware, tomato på den. Riktigt fet router. Jag hade en 56U innan och jag har inte kollat mitt wifi sen jag bytte router iofs. Kabeln är liksom dragen å de funkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej! Tack för ditt snabba svar! Jag har en netgear WNR3500
Idag och det känns som att det är den som inte klarar av att skyffla tillräckligt med trafik därav mina problem med buffring i xbmc vid hög belastning på övriga nätet
Vad skiljer Asus RT-N56U och den du har nu?

Med vänlig hälsning, Hans

Av DiSNEYN

Radex, vilken router har du?

Av DiSNEYN
Skrivet av radx:

När jag kör via mitt Wifi så stoppar uppspelningen då problemet uppstår. Alltså spelaren behöver buffra och sedan så fortsätter den igen. Det uppstår inte något tillfälligt stopp eller hack utan den stannar i någon eller flera sekunder och sedan kör den igen (både video och ljud stannar upp). Hur länge den stoppar beror på hur snabbt den hinner hämta datan just för stunden och hur snabbt wifit bestämmer sig för att vara just då. Wifi och radio i allmänhet är ju inte något konstant. Om din granne sparkar igång sin Micro så kan de åtminstone i teorin försämra signalerna inom en radie. Men mitt stopp är ungefär som stoppet på youtube när de inte orkar med. Därför kör jag allt via kabel idag. Aldrig problem.

Jag har inte provat VLC eller WMP, jag kör bara XBMC då den ger mig bäst användarupplevelse över lag. Men som sagt alla problem försvann för mig när jag drog en kabel. Har du ingen möjlighet att dra en kabel tillfälligt för att se om alla problem försvinner för dig då?

Kör redan kabel men detta problem uppstår när jag kör en massa nerladdningar i bakgrunden antigen på htpcn eller på en annan dator som är kopplad till samma router. Känns nästan spm om den inte hänger med. När jag slår av nerladdningarna så öpphör problemet. Har en netgear router idag..

Av DiSNEYN
Skrivet av radx:

Hoppas de håller i sig för dig Dea. Testa ladda ner någon 1080P film med DTS ljud, där filmen är stor och fläskig. Typ runt 15gb+ och se om du kan kolla på den utan avbrott. Funkar de så får man nog vara nöjd. 1080P filmer som ligger under 9GB funkar perfa för mig. Det är när de kliver över de som de blir problem. Orsaken är att XBMC streamar inte video över nätverket, så som jag satt upp det, istället så streamar den filen, vilket gör att all beräkning läggs på HTPC:n och inte på min server, vilket är exakt vad jag vill

Kan du utveckla hur problemen ser ut för dig när du spelar filer större än 15gb? Hackar bilden? Hackar ljudet? Eller stängs filmen bara av? Eller vad händer?

Antar att själva filen ligger på en annan server/nas i ditt nätverk.

Om du lägger den stora filmen direkt på hårddisken fungerar det då? Skulle så gärna vilja gå till botten av det här och hitta vad som är flaskhalsen! Det känns som hårdvaran inte är begränsningen..

Har du testat att använda en annan spelare än XBMC?

Med vänlig hälsning, Hans

Av DiSNEYN
Skrivet av radx:

Hoppas de håller i sig för dig Dea. Testa ladda ner någon 1080P film med DTS ljud, där filmen är stor och fläskig. Typ runt 15gb+ och se om du kan kolla på den utan avbrott. Funkar de så får man nog vara nöjd. 1080P filmer som ligger under 9GB funkar perfa för mig. Det är när de kliver över de som de blir problem. Orsaken är att XBMC streamar inte video över nätverket, så som jag satt upp det, istället så streamar den filen, vilket gör att all beräkning läggs på HTPC:n och inte på min server, vilket är exakt vad jag vill ha.

Så om de laggar vid större filer kan man använda mediatranscoding på servern så själva datan i luften blir mindre men då lägger man beräkningsbelastningen hos server och får alla de begränsningar som detta innebär. Vanligtvis strul med undertexter och att man måste packa upp alla .rar filer och konvertera alla .iso .img osv.. till ett format som streamingserverprogramvaran kan tolka, vilket är sjukt omständligt och jobbigt imho.

Kan du utveckla detta, hade vissa problem med hack i ljudet när belastningen på nätverket blev för högt, vad menar du media transkodning på servern?? Kör xbmc mot en nas, en qnap. Kör filerna via smb typ vanlig nätverksutdelning. Är detta fel? Kan man få bättre prestanda på nåt sätt? Vad menar du med att man inte kan använda rar och undertexter? Snälla utveckla det du skrev så jag förstår. Tusen tack på förhand. /Hans

Skickades från m.sweclockers.com

Av DiSNEYN
Skrivet av johnzered:

ST-150P är en äldre modell som blivit ersatt av NANO150. Om du jämför dessa två bilder ST-150P och NANO150 ser du att den den äldre modellen (ST-150P) är lite högre (jämför den vita plastdelen). Det är den ända skillnaden jag vet. Sedan har jag läst någonstans att kvaliteten var sämre på den äldre modellen men jag minns inte var jag läste det och kan inte hitta det nu heller. Men men om du behöver en PSU idag så är det väl nog bara att köra med den du hittat. Som du ser från radx bilder så har han också den äldre/högre varianten och eftersom du skall använda samma modell på moderkortet så borde det ju inte vara några problem. Det kan vara större problem om ATX kontakten sitter på samma sida som heatpipsen skall fästas eftersom den extra höjden då kan ställa till med problem.

Tack för ditt uttömmande svar! Japp, köpte den äldre varianten och den fungerade utmärkt förutom att det var lite klurigt att montera det. Återigen. Tack!

Av DiSNEYN
Skrivet av johnzered:

Skönt att du äntligen fått igång ditt system! Ska bli intressant att se siffror från dina test. Jag känner tyvärr inte till något bra tempövervakningsprogram.

Det gör jag

http://www.almico.com/speedfan.php

/H

Av DiSNEYN
Skrivet av johnzered:

Som tidigare har konstaterats här i tråden så har AMD Trinity (och specielllt topmodellerna) en bättre grafikdel än Intel. HD 4000 klarar dock av allt som man behöver i filmväg idag men har man tänkt spela lite också kan säkert AMD vara ett bra alternativ. Det som AMD dock är sämre på är högre värmeutveckling och högre strömförbrukning.

Bra inlägg! Om man huvudsakligen skall använda datorn som HTPC så är jag iaf väldigt imponerad över Intel 3225 och grafikdelen HD4000 presterar, både i grafikkvalite. Både när det gäller högupplöst material i XBMC, men även (nåt som inte har nämnts i denna tråd tidigare) hur bra HD4000 hanterar flash-video i t.ex SVT-Play, Youtube, Tv4play, Filmnet och Netflix. Imponerande resultat, bilden flyter mycket bättre än på min gamla 3 år gamla HTPC med grafikkort med RADEON HD6450. Värt att nämna.

Kan verkligen rekommendera Intel i3 3225 med HD4000 till detta paket!

Av DiSNEYN

Hej alla!

Har byggt ihop min version av HTPCn där jag använde mig som Radex konfiguration som grund, ändrade till 16 gb minne och en lite bättre i3 processor 3225 med HD 4000 Grafik.

Nåt som dock INGEN nämnt i denna tråd är hur svårskruvad chassit är.
Till att börja med så måste man tänka på (iaf om man har den äldre versionen av Streacoms PSU ST-150P-150W att INTE sätta i PSU:t i ATX kontakten innan man skjutit delen där SSD:n och eventuell Blu-Ray/DVD/CD sitter. När den väl sitter där så kan man enkelt sätta i ATX kontakten.

Om man sätter in ATX-kontakten innan så kan man inte skjuta in den delen då PSU-delen som sitter fastmonterad på ATX-kontakten är för hög (iaf den gamla versionen av Streacoms PSU).

Nåt annat jag reagerade över var att det inte fanns någon manual i förpackningen för chassit bara en lapp med förteckning över skruvarna.

Här är manualen (som jag tycker borde följa med i förpackningen)
http://www.streacom.com/downloads/ug/fc8.pdf

Nåt som också är värt att nämna är att komma ihåg att sätta fast de distanser eller vad man skall kalla dem, ser ut som tjocka knappar med ett gängat hål i mitten, med självhäftande tejp på.

Dessa skall klistras på baksidan av modekortet innan det monteras i lådan så att man kan skruva fast kylanordningen. Jag missade detta och fick skruva upp moderkortet och montera dessa.

Sedan så var kablarna till lysdioden fram och av och på knappen inte färgkodade som det stod i manualen utan man får verkligen titta på bilderna i manualen och försöka att se till att de hamnar rätt.

Hoppas nån har nytta av informationen ovan om ni funderar på att bygga denna låda.

Tillslut vill jag tacka radex för att han gjorde denna guide!

Mvh Hans

Av DiSNEYN
Skrivet av Daemon:

Vet inte vad du provade sist men via USB får du köra på en USB 2-kontakt och inte USB 3.

TACK SOM FAN!!! Du sparade mig en hel del felsökning! Du är en ängel!

Av DiSNEYN
Skrivet av radx:

Det är provat tidigare i tråden. Vid de tillfället så gick de inte. Fast de va med ett AMD-system. Du får tänka på att agget är specat 90 watt men i verkligheten är de kanske på 60 watt. nu har jag iofs mätt mitt system och jag vet att de drar inga 60 watt normaltsett men de kan bli ett problem. Ingen här på forumet kan ge dig några garantier. Du kan ju prova, funkar de inte så får du jaga vidare. Har du skickat ett mail till Inet och frågat om de inte kan skaka fram 150 wattaren?

Kul att du uppskattar tråden

Hej!

Åkte in en sväng till inet och de var väldigt hjälpsamma och berättade ärligt att de haft en hel del reklamationer pga att folk köpt pico psu på 90 watt och inte kunnat starta sina system, så de avrådde från att köpa PICO PSU 90 watt. De tyckte själva att det var konstigt att de sålde chassit Streacom FC8 men inte hade PSU:et i lager. Jag fick jaga runt och ringa runt till en massa fysiska butiker innan jag hittade en databutik i solna som hade det PSU som du rekommenderade i sin "fyndkorg" 495 kr, ett FYND! (produkten är helt ny och ej använd) alltså ST-150P 150W.

Såg att det finns en nyare (?) (fler butiker säljer den iaf) version av detta PSU men då heter det istället STREACOM NANO 150W PSU

Vet du var skillnaden är? De ser likadana ut på bilderna?

Tusen tack för ditt svar!

Mvh Hans

Av DiSNEYN

Hej Radex! Vill börja med att tacka för en utmärkt tråd! Ett extra plus för att du håller paketet uppdaterat med de komponenter som du skulle köpa idag så paketet hänger med i utvecklingen!

Min utmaning är att hitta alla komponenter i fysiska butiker i antingen Göteborg eller Stockholm för att kunna bygga ihop den till helgen.

Jag har modifierat ditt paket en aning:

Minne: Det är mycket som kommer att köras i bakgrunden samtidigt som den tjänstgör som HTPC, Därför tog jag lite mer minne.

16 GB DDR3 1600 MHz Vengeance lågprofil!

SSD: Samma som du, inga konstigheter.
OCZ Agility 3 Series SATA III 2.5" SSD 60GB

Processor: valde den nya modellen med HD4000.
Intel Core i3 3225

Moderkort: Samma som du.
ASRock Z77E-ITX

Adapter: Samma som du.
4-pin till 8-pin strömadaper

PSU: Det stora problemet, det är omöjligt att hitta streacoms PSU i en fysisk butik i Stockholm eller Göteborg. Därför har jag valt en PICO PSU med 90 watt (hade föredragit 150 watt men den finns inte heller i lager)
Frågan är om 90 watt räcker till detta paket??
Pico PSU 90 watt ???

Av DiSNEYN

Hehe, var faktiskt där och kikade för några veckor sedan, men då hade de bara de två gamla zenbook modellerna framme för visning, men de sa att de skulle få in den nya i början av juli så det kan vara möjligt att de fått in den nya nu då. får åka och kika!

Av DiSNEYN

Är det nån som vet om det finns någon återförsäljare av denna dator som har ett visningsexemplar framme i butik i GÖTEBORG?

Mvh Hans

Av DiSNEYN

Har fått tag i en annan version av EventGhost som verkar fungera bättre tillsammans med min USB-UIRT. Håller för fullt på att försöka komma på hur EventGhost fungerar. Kan du (eller nån annan) svara på hur man dödar en process enklast i eventghost?

/H

Av DiSNEYN
Skrivet av Ridder:

Bara för att kolla så du gör rätt. Lägg in ett Send-IR kommando, sen learn och då trycker du på knappen du vill ska sändas. Notera att jag Eventghost nog inte klarar av flera kommandon på raken utan du måste lära den varje enskilt. Det kan vara därför du får koderna du får.

Att det först står unknown och sen en hexakombination är normalt, att det står Nec är att EG känner igen koden som ett Nec-kommando. Det är också helt normalt.

Om du redan har ett makro i din harmony som du försöker lära EG så måste du dela upp det.
Exempel:
Makro för att spela Xbox. Du trycker på din knapp på Harmonyn
1. Tvn sätts igång på rätt ingång
2. Xboxen startar
3. Ljudet ställs in på rätt ingång.

Hej! Jo jag vet hur det fungerar och att aktiviten i harmony one skickar flera kommandon, men jag har använt en knapp (kommando) från fjärren (har följt denna guide http://www.youtube.com/watch?v=xnMzu1h1gxc ) hänger inte riktigt med det där du säger med "Learn" har bara tryckt på den knapp på fjärren jag vill använda och sedan "dragit" den koden till det kommando jag vill att den skall utföra i EG (se filmen) Kanske det som är felet.

. Jag har löst det flöjande (tills jag lärt mig EG fullt ut)
Jag låter min multifjärr göra följande, vi tar exemplet med "Titta på HTPC"

1. Sätta igång tvn o välja rätt ingång
2. Sätta igång förstärkaren och välja rätt ingång
3. Låter den sedan skicka "Eject" kommandot för Minidisc (tog bara en enhet som jag vet har många "knappar" så jag har mass olika ir-kommandon som jag kan använda i EG)

Eventghost tar emot kommandot "Eject" och startar startxbmc.exe (som är Autoit-skriptet som drar igång XBMC, använder Autoit för att jag ännu inte kommit på hur jag skall starta XBMC och sedan skicka kommandon innuti XBMC för att gå till Video / Rätt utdelning / och den katalog jag har filmerna i
(alltså ENTER, Sov 1 sekund, LEFT, LEFT och ENTER) ja du förstår..

Sedan har jag ställt in EG så när man trycker på styrkorset så går man HÖGER/VÄNSTER/UPP/NER och OK. och skickar respektive tangentbordstryck till datorn. (RIGHT / LEFT / UP / DOWN / ENTER). Samt STOP = X och Backa = BACKSTEG Så att man kan navigera runt i XBMC.

Skrivet av Ridder:

Alltså behövs det tre olika Send IR. En grej till som jag märkt är att man måste vara nära IR-mottagaren när man skickar signaler för annars kan den "scramblas" på vägen.

Hoppas detta hjälper dig, hör av dig om jag missförstått!

//Ridder

Jag har en IR-Bender som repeterar IR-signalen innan den når USB-UIRTen som är i min tv-bänk bakom luckor, men jag vill inte skylla på den heller då det fungerade med det andra programmet. Men kanske får testa att rikta fjärren direkt mot IR ögat utan IR-bendern.
Har märkt att det ibland kommer olika koder för samma knapp på fjärren, så jag la till flera olika IR kommandon först till varje kommando i EG men det blir ohållbart tillslut.

Hoppas att du kan hjälpa mig..

/Hans